Список солодощів, які можна їсти при схудненні

Дотримуючись день у день суворої дієти, так хочеться побалувати себе чимось смачненьким, ситним, калорійним і шкідливим. Але що вибрати: струнку фігуру або улюблені булочки, тістечка, інші солодощі? Не всі сучасні жінки знають, що ці два поняття можна легко поєднувати в одному дієтичному комплексі. Необхідно з'ясувати, які солодощі можна їсти при схудненні і в яких кількостях. Інформація, зібрана нижче, допоможе вам.

Чим замінити солодке при схудненні

Вживати висококалорійну їжу при корекції ваги протипоказано, заборона поширюється на вуглеводні солодощі. Ці органічні сполуки не виводяться з організму в повному обсязі, відкладаються і формують жирові складки. А є ж низьковуглеводні солодощі – це реальність, але зловживати такими харчовими інгредієнтами не рекомендується. У нерозумних кількостях дієтичне смаколики згубно позначаються на фігурі, стан травлення, загальному самопочутті.

Щоб повноцінно харчуватися і не товстіти, порції цукру з дієтичного меню потрібно звести до мінімуму, а черпати цінну для мозку і кровообігу глюкозу з меду, фруктів, гіркого шоколаду та інших дієтичних солодощів. Якщо організм не отримує фруктозу, «гормон щастя» не виробляється в колишніх обсягах, і тf, що худнt жінка може впасти в депресію. Щоб цього не сталося, згущене молоко, тістечка, торти краще замінити низькокалорійними і дієтичними сухофруктами. Але в чому секрет таких солодощів для корекції ваги? Чим вони цінні для низькокалорійного раціону?

На думку дієтологів, ці солодощі містять легкі вуглеводи, розбавлені жиросжигающие пектинами. Таке поєднання зменшує засвоєння вуглеводів, перешкоджає відкладенню жиру, формування підшкірної прошарку, активізує обмінні процеси. Вживати дієтичні солодощі можна тільки в першій половині дня – до 12 годин, що забезпечує додаткове джерело цінної енергії на весь день.

Після обіду присутність ласощів в денному меню вкрай небажано, оскільки процес перетравлення помітно затягується, глюкоза накопичується в проблемних зонах, з часом з'являється жировий прошарок. Для такого дієтичного раціону ефект корекції надмірної ваги не передбачається, зайві кілограми залишаються на своїх колишніх місцях, солодощі заважають худнути. Отримані в ранкові години калорії набагато швидше витрачаються на протязі всього дня, не затримуються і не заповнюють органи травлення.

Дозволити собі солодощі на дієті дозволяється не більше двох разів на тиждень, навіть якщо це низькокалорійні страви. Якщо у худне людини таке бажання виникло в інші дні, найкраще обмежитися розсмоктуванням маленького шматочка гіркого шоколаду. Але чим ще можна придушити невгамовне бажання з'їсти щось смачне і ситне?

Огляд самих низькокалорійних, корисних солодощів для фігури

Які продукти харчування з великим вмістом глюкози вважаються дієтичними, наскільки вони корисні для організму? Нижче представлений список низькокалорійних солодощів, які дозволяється вживати вранці:

  1. Мед. Періодичне вживання цього продукту допомагає скинути зайві кілограми, активізувати обмін речовин, врегулювати травлення, забезпечити доступ глюкози до мозку, заспокоїти нервову систему, поліпшити і очистити кров, підвищити імунітет. Низькокалорійна солодкість пригнічує апетит, при цьому в натуральному складі містить велику кількість вітамінів, мінералів, мікроелементів.
  2. Сухофрукти. Ці дієтичні солодощі замінюють цукерки, корисні для травлення і міокарда, мають легку проносну і тонізуючим ефектом, пригнічують розгулявся апетит. Бажано їсти їх у свіжому вигляді, інакше після приготування компоту з сухофруктів частину корисних властивостей втрачається при термічній обробці.
  3. Мармелад. В своєму натуральному складі цей низькокалорійний продукт містить пектини, тому його можна сміливо використовувати при схудненні. Жири повністю відсутні, але допустима доза таких солодощів – 25 г за день, великі порції ласощі тільки шкодять фігурі.
  4. Зефір і пастила. Це ще одна дієтична солодкість, яка допомагає швидко худнути. Мова йде про низькокалорійних смакоти домашнього приготування, які містять пектини для розщеплення жирів підшкірному шарі проблемної фігури. Зефір при схудненні зміцнює імунітет, поповнює дефіцит цінних вітамінів і мікроелементів, втамовує відчуття голоду. Дозволяється їсти не більше 50 грам солодощів за день, інакше процес корекції надмірної ваги сповільнюється.
  5. Чорний шоколад. Цей низькокалорійний продукт корисний для серця і судин, володіє антибактеріальними властивостями. При корекції проблемних зон фігури дозволяється вживати його в обмежених кількостях: допустима добова доза – не більше 30 грам, але краще всього вибирати солодощі без вмісту цукру. Тільки якісний шоколад можна їсти на дієті, додатково підвищуючи опірність організму до зовнішніх подразників.
  6. Батончики-мюслі. Такі низькокалорійні солодощі стають альтернативою молочного шоколаду. Для їх приготування можна задіяти сухофрукти, злаки, горіхи, білки, вітаміни, клітковину, вуглеводи. Низькокалорійні мюслі не тільки пригнічують відчуття голоду, але і живлять мозок глюкозою. Готувати краще домашні солодощі, не сумніваючись в їх корисності та дієтичних властивостях.
  7. Низькокалорійне морозиво. Натуральні амінокислоти, як активні компоненти, що стимулюють вироблення «гормону щастя», тому дієта не викликає тугу і підвищену дратівливість. Незначна кількість калорій не впливає на стан фігури, відсутні жирові складки. Добові порції не обмежені.

Як приготувати дієтичні солодощі своїми руками

Відповідь на питання, які низькокалорійні солодощі можна їсти при схудненні, отримано. Залишається тільки запам'ятати наступне правило: порції повинні бути обмеженими, дозволяється тільки ранковий прийом таких страв. Щоб зберегти їх користь, можна приготувати кілька рецептів низькокалорійних в домашній обстановці. Це безпечний спосіб смачно їсти і не товстіти, але худеющей жінці доведеться витратити чимало сил, вільного часу на кухні. Низькокалорійні рецепти солодощів доступні.

Вівсяне печиво

Якщо з'явилося бажання приготувати низькокалорійні солодощі до чаю, але сувора дієта забороняє борошняне, можна використовувати наступний рецепт:

  1. Вівсяні пластівці в кількості 300 грам залити окропом, згідно інструкції на упаковці, накрити кришкою, настояти до повного охолодження.
  2. Окремо залити окропом жменю родзинок, заздалегідь нарізані сухофрукти.
  3. З'єднати вівсяне пюре з начинкою, додати горіхи, насіння, корицю за бажанням.
  4. Перемішати складу до стану однорідності, сформувати кульки однакового розміру.
  5. Покласти сире печиво на деко, випікати 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  6. Низькокалорійна випічка готова!

Желе з ягід і фруктів

Солодке при правильному харчуванні, якщо воно правильно приготовлене, корисно для фігури та здоров'я. Нижче представлений ще один низькокалорійний рецепт солодощі:

  1. Промити через сито 500 грам заморожених ягід несолодких сортів, просушити на рушнику.
  2. Подрібнити в ступці, додати 2 склянки води і прокип'ятити на помірному вогні 5-7 хвилин.
  3. Окремо в склянці теплої води розчинити 20 грам желатину до утворення однорідної маси.
  4. Прибрати з вогню ягідний відвар, додати желатинову суміш, добре перемішуючи отриманий склад.
  5. Розлити фруктову рідина за формами, остудити при кімнатній температурі, прибрати на ніч у холодильник.

Запечені яблука з корицею і медом

Солодке на дієті може бути не тільки смачним, але і корисним, низькокалорійним. Нижче представлений улюблений рецепт багато жінок, які так і не змогли відмовитися від смачного при корекції проблемної фігури:

  1. Почистити 6 великих яблук, звільнити їх від серцевини, викласти на деко.
  2. Запікати в духовці 15 хвилин, а за цей час поєднати в окремій ємності мед і корицю.
  3. Вийняти деко, покласти начинку в серцевину кожного яблука, повернути в духовку ще на 15 хвилин.

Відео: які солодощі можна їсти на дієті

Існує величезна кількість фото з покроковими рецептами тих чи інших низькокалорійних страв. Щоб наочно побачити і зрозуміти, які дієтичні солодощі можна їсти при схудненні, подивіться запропонований нижче ролик. Після його перегляду можна підібрати низькокалорійне меню, при цьому не виключено вживання солодощів навіть на самій строгій дієті. При грамотному підході худнути можна смачно і ситно, з розумом, а ще дозволяти собі смакоту. Тоді солодке при дієті не буде залишатися під суворою забороною.

СОЛОДОЩІ ПРИ СХУДНЕННІ - ТОП-8 НАЙКРАЩИХ СОЛОДОЩІВ ❤

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!