Як настроїтися на схуднення психологічно

Сучасне суспільство відрізняється спрямованістю людей до всього ідеального. Люди марять про красивому тілі, не замислюючись про засоби досягнення своєї мети, що нерідко тягне за собою проблеми. Психологія схуднення необхідна для виявлення причин набору зайвих кілограмів і пошуку потрібного мотиву щодо їх усунення. Невдалі експерименти зі своєю зовнішністю можуть привести людину у відчай, особливо це стосується бажання скинути зайву масу тіла. Але всього можна досягнути при правильному підході.

Як змусити себе схуднути

Психологія схуднення спрямована на вивчення глибинних психологічних протиріч в підсвідомості людини. Більшість людей сотні раз сідає на всілякі дієти, які обіцяють швидкі результати за малу ціну. В черговий раз, зазнавши невдачі, людина хвилюється, впадає в депресію. Психологія проблеми схуднення «дивиться» в корінь причини, намагається знайти відповідні особистісні мотиви для зниження ваги конкретного індивіда.

Не варто забувати, що будь-які прийоми для схуднення, що застосовуються за допомогою впливу на свідомість, мають прикладний характер: без правильного режиму дня, харчування та фізичних навантажень дуже складно схуднути. Афірмації, гипнозы, тренінги – все це стане гарною підмогою для усунення надлишків ваги, але ніяк не виступить головним інструментом досягнення мети. Основні положення, пропоновані психологією схуднення, виражаються в списку послідовних дій:

  1. Визнання факту наявності зайвої ваги.
  2. Прийняття рішення боротися з проблемою за допомогою різних методів схуднення.
  3. Прагнення до поступового перетворення.
  4. Усунення почуття голоду за допомогою вживання їжі 3-4 рази на день.
  5. Зменшення загальної калорійності раціону до 1000-1200 ккал.

Пошук мотивації для схуднення

Психологічний схуднення будується на розумінні причин, що призвели набір ваги. Основною з них є отримання позитивних емоцій з допомогою поглинання великої кількості шкідливої їжі. Такий раціон харчування провокує залежність від непотрібних вуглеводів, підсилювачів смаку, добавок, що само собою «забруднює» організм. Зашлакованість уповільнює обмінні процеси, ускладнює травлення, сприяє відкладенню жирової маси – набору ваги. Усвідомлення згубного впливу «швидкого харчування – найкраща мотивація для схуднення.

Як знайти свій стимул

Настрій на схуднення повинен являти собою міцну статичну платформу. Психологія правильного схуднення допомагає зрозуміти людині, що може змусити його скинути вагу. На перше місце, як правило, виходять діти. Будь-який батько хоче активно брати участь у житті своєї дитини, при надмірній вазі робити це стає важко. Змінитися заради благополуччя свого чада – сильна мотивація для схуднення.

Людям, які не мають дітей, настроїтися на схуднення допомагають рідні та близькі. У разі коли вплив іншої людини не діє, доводиться вдаватися до інстинктів виживання і самозбереження. Нерідко зайва вага заважає домогтися кар'єрного, особистісного зростання, у зв'язку з цим насмішки оточуючих можуть стати чудовим поштовхом до внутрішніх і зовнішніх змін. Психологічна допомога при схудненні відіграє важливу роль під час всього процесу зниження ваги: вона дає людині сили подолати труднощі на цьому шляху.

Мотивуючі книги

У наш час багато хто стикається з проблемою надмірної маси тіла і знаменитості цьому не виняток. На прилавках книжкових магазинів можна зустріти багато праць відомих особистостей, які написали про свій досвід схуднення. Кожна книга заслуговує уваги, тут велике значення має суб'єктивне ставлення тих, хто худне до автора. Намагайтеся вибирати методики боротьби із зайвою вагою людей, життя і творчість яких цікаві вам.

Психологічні тренінги

Методика соціальної взаємодії при груповій терапії проблеми зайвої ваги спрямована на набуття навичок і установок для цієї мети. Тренінг передбачає активну участь його суб'єкта у всьому процесі групового усвідомлення причин переїдання. На заняттях обов'язково присутній психолог, що виконує роль непомітного навігатора руху розмови. З його допомогою худнуть навчаються руйнувати стереотипи, долати комплекси.

Фото до і після

Ще одним інструментом для пошуку мотивації є результати інших людей. Розглядаючи фото до і після перетворення «пампушок», багато загоряються бажанням наслідувати їх прикладу. Це дуже добре, вселяє віру в реальність преображення. Нерідко можна побачити як люди, які страждають надмірною вагою, милуються своєю фігурою на старих фотографіях, ностальгічно згадуючи колишні «худі» роки. Не варто забувати минулі форми – красу можна повернути.

За допомогою психологічного настрою і установок на схуднення

Як настроїтися на схуднення? Скинути зайву вагу можна лише за умови чітко поставленої мети. Для багатьох настроїтися на схуднення психологічно – нездійсненне завдання, впоратися з якою допоможе тільки психолог. Психологічний настрій ґрунтується на правильних установках зниження ваги, сформульованих за типом фрази: «Я все зможу і для мене немає нічого неможливого!». З таким підходом до справи навіть самі «прилипливі» кілограми втечуть від вас.

Що робити, якщо немає сили волі

Емоційні та фізичні сили слід постійно розробляти. Підходити до схуднення потрібно з позиції життєвої необхідності, питання повинне задаватися конкретно: активне життя або пасивне просиджування дивана. Коли мотивація чітко поставлена, то сила волі слід за нею, адже людина в цьому випадку, як марафонець, зобов'язаний все витримати і добігти до фінішу. Існує декілька порад, які допоможуть вам схуднути:

  • користуйтеся сходами і ігноруйте ліфт;
  • вибирайте продукти, що містять мінімальну кількість жирів;
  • їжте їжу повільно і ретельно її пережовувати;
  • більше рухайтеся.

Дізнайтеся більше про мотивації для схуднення.

Відео про те, як мотивувати і налаштувати себе на схуднення

Як мотивувати себе при схудненні?

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!