Домашнє мелірування волосся

Ще зовсім недавно мелірування на дому було практично неможливим, але завдяки швидкому розширенню ринкових можливостей ця задача стала здійсненною. Фарбування волосся – справа педантичне, тут важливо дотримуватися деяких правил, щоб зберегти красу і здоров'я волосся. Що робити, якщо відвідування салону не завжди можливо? Мелірування будинки – вже не рідкість, багато дівчинки вже спробували зробити таку процедуру. Завдяки майстер-класу у вас все обов'язково вийде.

Види мелірування волосся

Є безліч різних варіацій процедури, але основними типами мелірування в домашніх умовах є:

  1. Брондірованіе – фарбування багатьма кольорами, яке проводять у рамках натуральної колірної гами. Популярність процедури незмінно зростає, вона дозволяє створити чудові відтінки будь-якого кольору локонів. Блондинки використовують брондірованіе світлими тонами: горіховим, світло-кавовим, пшеничним, бурштиновим. Брюнетки вибирають шоколадні, русяве, каштанове з мідним відливом, колір кави.
  2. Омбре – іншими словами деграде, балаяж, передбачає плавний перехід від темного тону коренів до освітленим кінчиків. Найчастіше така забарвлення складається з двох тонів, але іноді використовують три тони. Існує омбре зворотне, поперечний, різке. На даний момент, судячи з відгуків, ця процедура стала дуже популярною.
  3. Шатуш – ефект вигоряння природного волосся на сонці. Застосовується мелірування на темне волосся у домашніх умовах, тому як на світлих локонах воно мало помітно. Плюси процедури: іноді можна приховати сивину, час витрачається мало, можна застосувати натуральні барвники.
  4. Мажимеш – щадний тип мелірування в домашніх умовах для світлого волосся, який надає яскравості і блиску локонам. Завдяки такому сеансу волосся набувають золотавість або красиві відтінки: горіховий, перловий, пшеничний.
  5. Каліфорнійське – дуже схоже фарбування на шатуш, але база поєднань тонів значно ширше. Якщо використовується золота або бурштинова фарба для мелірування волосся темного тону, то цей тип фарбування ще називають венеціанським.
  6. Американське – забарвлення для брюнеток і шатенок, бажаючих відобразити «осінню палітру на своїй зачісці. Для американського мелірування застосовують червоні, руді, яскраво-мідні, коричневі фарби. Зараз все частіше застосовують яскраві тони інших колірних гам: лілові, блакитні, сині.
  7. Екстравагантне – більш сміливе рішення у фарбуванні волосся. Тут не існує чітких правил в поєднанні тонів. Модні новинки екстравагантної забарвлення: мелірування «Сіль і перець» (сиві локони), різнобарвне колорування, кольору папуги, діагональ, мажиконтраст, авангард.

Що знадобиться для домашнього мелірування

Новачкам, які хвилюються за те, як зробити мелірування в домашніх умовах правильно, потрібно підготувати всі необхідні інструменти і матеріали. Професійний набір для фарбування в себе включає:

  • шапочку або фольгу (залежить від того, яка техніка обрана вами);
  • гребінець з рідкими зубчиками;
  • пластикову чашу для розведення кошти (металеву чашку використовувати не можна);
  • рукавички медичні або целофанові);
  • захист для одягу;
  • рушники;
  • шампунь;
  • бальзам або відновлююча маска швидкої дії;
  • освітлювач для волосся (9-12% для темних, і 3-6% для світлих).

Як зробити мелірування вдома самій собі

Найпоширенішими типами мелировки є:

  1. Через шапочку – найлегша техніка навіть для новачків. За допомогою шапочки фарбують темні і світлі волосся довжиною до 15 див Витягнуті пасма фарбують в один колір, зробити таку процедуру можна доступно і самій собі.
  2. За допомогою фольги – тип фарбування при використанні спеціального паперу виходить практично будь вийде зробити і однотонне, і різнобарвне. Недоліки: на короткі волосся процедура не підходить, і для заматывания краще попросити допомогти подругу або маму, самій буде замотати міцно фольгу складно.
  3. Пензликом – фольга не знадобиться, фарбування проводиться на повітрі спеціальної пензлем і різними барвниками для додання локонам відблисків і переливів.
  4. Спеціальні гребінці – використовуються для фарбування шляхом накладання на них барвника. Процедуру зручно робити самій собі.

З фольгою

Як правильно мелировать волосся за допомогою спеціального паперу? Вам знадобиться:

  • порошок і окислювач (тонким волоссю – 4%, світлим – 4-6%, темним 8-12%);
  • щіточка для фарби;
  • фольга;
  • гребінця – 2шт.(з довгою вузькою ручкою, щоб витягнути пасма для поділу);
  • рукавички;
  • чаша для фарби;
  • рушник і захист для одягу.

Спеціально для вас покрокова інструкція:

  1. Надіньте захист для одягу або накиньте на плечі рушник.
  2. Поріжте фольгу на смужки довше, ніж ваші волосся на 20 см, край кожної смуги загніть всередину на 1 см, щоб освітлювач не потрапляв на шкіру голови.
  3. Дотримуючись інструкції на барвнику приготуйте його.
  4. Весь обсяг розділіть волосся на зони, кожну закріпіть шпилькою.
  5. Довгою гребінцем відокремте від тонку пасмо волосся.
  6. Фольгу підкладіть під пасмо, загнута папір повинна бути біля основи волосяного покриву.
  7. Прокрасьте фарбою прядку, фольгу складіть навпіл, закріпіть по краях.
  8. Вгору відступивши 2 см і прокрасьте наступну прядку.
  9. Зробіть процедуру по всій голові.
  10. Почекайте півгодини, розгорніть кожен «кишеньку» і змийте, фольгу при цьому знімати не потрібно.
  11. Зніміть всю папір, помийте голову шампунем, застосуйте бальзам і висушіть волосся.

Через шапочку

Якщо у вас волосся довжиною до 15 см – це самий оптимальний спосіб однотонної мелировки. Крім спеціальної шапочки з маленькими отворами вам потрібно:

  • склад для фарбування;
  • рукавички;
  • спеціальна щіточка для фарби;
  • гребінець з довгою тонкою ручкою;
  • чаша для фарби;
  • рушник.

Процес покроково:

  1. Плечі прикрийте рушником.
  2. Надіньте Шапочку і завдяки тонкому кінчика гребінці в отвори простягніть тонкі прядки. Якщо вам хочеться легку мелировку – використовуйте кожну третю дірочку шапочки, середню – кожну другу, інтенсивну – повністю все.
  3. Приготуйте фарбувальний склад інструкції з пакування.
  4. Нанесіть пензликом фарбу на волосся.
  5. Для легкої забарвлення витримайте фарбу протягом 15 хвилин, для інтенсивної – 45 хвилин і більше.
  6. Промийте прядки водою, будучи в шапочці, промокніть вологі волосся рушником.
  7. Зніміть шапочку і помийте голову шампунем, потім нанесіть маску або бальзам.

Особливості догляду за волоссям після фарбування

Меліроване волосся вимагають до себе особливого догляду і потрібно виключати шкідливі звички, які їм шкодять. Нюанси по догляду за пофарбованими прядками:

  1. Не расчесывайтесь жорсткої гребінцем, підберіть для себе дерев'яну.
  2. Розчісуватися з мокрою головою не можна.
  3. Сушка феном повинна використовуватися дуже рідко, плойки, утюжки – під забороною.
  4. Бережіть зачіску від тривалого перебування на сонці.
  5. Голову мити занадто часто не рекомендується.
  6. Хімічна завивка і фарбування в один час заборонені!
  7. Миття голови найкраще провести після процедури фарбування через три дні.
  8. Використовуйте бальзами, маски, олії та хімічний захист для вашої зачіски, щоб уберегти від сухості і негативного впливу навколишнього середовища.

Дізнайтеся, що таке венеціанськемелірування на коричневі волосся.

Відеоуроки: як мелировать волосся в домашніх умовах

Експерименти із зовнішністю для сучасної жінки дають можливість відчути себе по-новому, поліпшити настрій. Якщо у вас не виходить відвідати салон, майстром для своїх волосся можна стати і самої. Мелировать волосся самостійно в домашніх умовах просто, але спочатку слід дізнатися про існуючі техніки, правила їх проведення. Як стати ще краще, знайшовши нову зачіску? Легко! Завдяки відеороликам нижче ви зможете дізнатися, як правильно зробити сеанс забарвлення для різних типів волосся.


Як правильно зробити на довге волосся

Мелірування волосся в домашніх умовах

Майстер-клас на коротке волосся

Мелірування Волосся. Як Зробити Мелірування Волосся?

Як робити за допомогою гребінця

Як правильно робити мелірування

Фото: мелірування на темних, світлих і русявого волосся

Для мелірування підійде будь-який колір волосся. Не важливо, ви брюнетка, шатенка, блондинка, процедура підійде всім. Підберіть колір, вид забарвлення, і все обов'язково вийде. Дівчата на фото з різними видами фарбування волосся демонструють те, що підібрати новий стиль зачіски вийде всім. Серед усього розмаїття тонів є як екстравагантність, так і класична забарвлення – вибір за вами. Мелировку вибирають і знаменитості, які люблять оригінальні зміни зовнішності.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!