Як не зірватися з дієти: 15 способів

Формуючись роками, харчові звички беруть наш організм «в заручники». Сідаючи на дієту, ми сподіваємося, що цього разу зможемо витримати її до кінця і... знову зриваємося. Чому наш організм чинить опір настільки «благородній» справі позбавлення від зайвих кілограмів?

15 способів не зірватися з дієти:

  1. Підберіть оптимальну дієту. Вибираючи спосіб схуднення, виходите з переваг власного організму. Одним з душі м'ясо і морепродукти, інші віддають перевагу овочам і фруктам.
  2. Перебуваючи поза домом, віддайте перевагу «дозволеним» продуктів. Рекомендувати корисні страви в чужому домі не варто. Наповніть тарілку на 80% тими продуктами, які вам не заборонені, залишивши 20% для заповітних ласощів.
  3. Збираючись в гості, захопіть з собою страву зі звичним дієтичним харчуванням. Боїтеся не втриматися від спокус? Вирушаючи до друзів або мамі, приготуйте власний «дієтичний делікатес», якими будете насолоджуватися під час візиту.
  4. Дозвольте невелику слабкість, «відпрацювавши» зайві калорії в спортзалі. Чим суворіше ви обмежуєте організм, тим більше він зневажає заборони та умовності. Зрідка балуйте себе тим, що дуже хочеться з'їсти, пам'ятаючи про розміри порцій та калорійності.
  5. Не прагнете скинути вагу посиленими темпами. Різка відмова від калорійного харчування призводить до порушень метаболізму, психічних розладів. Прагнення «тут і зараз» скинути зайві кілограми загрожує булімією.
  6. Виключіть з раціону алкоголь. Спиртні напої, крім калорійності, таять загрозу зниження здатності контролювати власну харчову поведінку.
  7. Балуйте себе смачними стравами на основі дозволених дієтою продуктів. Знаючи, що обрана дієта заснована на несмачних для вас продуктах, ви підсвідомо налаштовуєте організм в режим «очікування смачненького».
  8. Підтримуйте гарний настрій – щасливі люди хочуть менше їсти. Ендорфіни, що продукуються ендокринною системою, є сильними стимуляторами центру насичення в мозку. Спортивні навантаження, що стимулюють викид гормонів, допоможуть підняти настрій і знайти струнку фігуру.
  9. Використовуйте «виверти» для апетиту. Склянку теплої води з лимоном, чашка молока, знежирений кефір відмінно впораються з голодом, обдуривши рецептори.
  10. Готуйте разові порції. Свіжу страву зберігає максимальну кількість вітамінів і корисних речовин, так і відсутність готового ситної вечері допоможе не зірватися з дієти.

  11. Пийте багато рідини. Ягідні морси, теплі чаї, негазована вода – відмінний спосіб підтримати водний баланс і стриматися на дієті.
  12. Запропонуйте рідним дотримуватися правильного харчування. Чим менше спокус буде у вашому холодильнику, тим більше шансів не зірватися з програми схуднення.
  13. Насолоджуйтесь кожним шматочком їжі. Не варто поєднувати перегляд телевізора, читання книг, роботу за комп'ютером: мозок не здатний контролювати обсяги їжі, що поглинається.
  14. Худніть з подругою, чоловіком (якщо зможете умовити). Обмінюючись смачними рецептами, ділячись досягненнями у справі схуднення, ви зможете успішно обмежувати апетит, прагнучи бути стрункішою, красивіше, здоровіше».
  15. Не ходіть до родичам або друзям, магазини чи кафе голодними. Відчуваючи аромат смачної випічки, смаженої свинини або гамбургера, складно залишатися байдужою. Тому, при виборі кафе/ресторану віддайте перевагу кухні з дієтичним харчуванням, а вирушайте за покупками після прийому їжі.

Прагнучи скинути вагу на дієті, пам'ятайте, що головним успіхом при досягненні результату є правильна мотивація. Прагнучи схуднути «в ім'я любові», на заздрість подругам або до задоволення чоловіка, ви обмежуєте власний організм в можливості стати здоровим і міцним.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!