Дієта для схуднення на 10 кг

У кожній дівчата одного разу настає момент, коли їй просто необхідно продемонструвати свою фігуру в найкращому світлі: на пляжі, святі (куди вона збирається надіти обтягуючі сукні) або конкурсі краси. Ставши перед дзеркалом, виявляє, що її фігура далека від ідеалу. Починає Судорожно шукати порятунку, перебираючи дієти для схуднення на 10 кг. Такі справді існують. Але перш ніж сідати на одну з дієт, проконсультуйтеся про можливі протипоказання з вашим лікуючим лікарем.

Найкращі і швидкі дієти для схуднення на 10 кг

Далеко не всі відомі дієти корисні і безпечні для організму. Навіть якщо вам вже доводилося стикатися з неефективними варіантами, що дають можливість швидко скинути вагу, але також легко його потім набрати, це не означає, що ефективні дієти відсутні. Серед найпопулярніших, що приносять реальний результат, варто відзначити капустяну, гречану, дієту медиків, кефірну, овочеву.

Капустяна

Лікарі-дієтологи дружно висловлюються за використання такої дієти для ефективного схуднення на 10 кг, тому що капуста дозволяє не тільки очистити організм від шлаків, токсинів, зайвої ваги, але і допомагає поліпшити роботу печінки, нирок. Сидіти на такій дієті бажано не більше п'яти днів. Протягом дня дозволено їсти сиру капусту в необмеженій кількості, тушковану і варену. Можна готувати капустяний суп або салат, додаючи туди моркву і заправляючи лимонним соком або оливковою олією.

Крім капусти можна з'їдати відварну рибу або курку (не більше 200 грамів на день). На весь час дієти виключіть з раціону цукор, сіль, борошняні вироби, алкоголь, жирне, копчене. Замініть каву трав'яним чаєм. Після завершення терміну дієти не варто відразу об'їдатися звичними продуктами – вводите їх в раціон поступово. Інакше ваш вага повернеться так само швидко, як пішов.

Гречана дієта на тиждень

В ефективності гречаної дієти не залишилася сумнівів навіть у найзатятіших скептиків, але витримати її здатен не кожен. Протягом тижня можна буде їсти тільки гречку. Напередодні ввечері насипте стакан гречаної крупи в каструлю і залийте окропом так, щоб рівень води був вище гречки на 2 пальці. Залиште на ніч. До ранку гречка розбухне, тоді її можна буде їсти. За умовами дієти, до отриманої каші можна додавати масло, сіль, приправи.

При бажанні воду можна замінити нежирним кефіром або йогуртом. Під час дієти протягом дня можна пити чай без цукру і воду. Останній прийом їжі має бути не пізніше ніж за 4 години до сну. Якщо вас занадто сильно мучить голод, можна з'їсти два невеликих яблука, а за годину до сну випити склянку знежиреного кефіру. Витримати такий раціон нелегко, але цифра на вагах в кінці тижня дієти вас вразить.

Дієта медиків на тиждень

Дієта медиків вважається найефективнішою. Пробували її жінки стверджують, що за тиждень втратили 10 зайвих кілограмів. Але тут є невеликий нюанс. Перші три дні – найважчі за всю дієту – жінки відчували слабкість і запаморочення, тому намагайтеся дотримуватися цієї дієти, коли енергетичні затрати у вас низькі. Інакше вам буде дуже важко слідувати рекомендаціям дієти:

  • За перший день дієти потрібно випити один літр води (і більше нічого).
  • За другий – молоко (800 г).
  • За третій так само, як і в перший – тільки один літр води.
  • На четвертий день їжте свіжі овочі (загальний обсяг за день не повинен перевищувати 1 кг), можна ще 2 склянки води.
  • У п'ятий день пийте молоко (теж 800 мл).
  • Протягом шостого дня на сніданок можна з'їсти одне варене яйце і півсклянки чаю (без цукру), на обід – 100 г пісного вареного м'яса (або нежирного сиру), на вечерю – яблуко.
  • У сьомий день обійдіться без сніданку, на обід – 100 г сиру, 2 склянки молока або кефіру, а на вечерю випийте склянку несолодкого чаю або води.

Кефірна на два тижні

Позитивний вплив кефіру на організм людини стало тією відправною точкою, яка посприяла появі цієї дієти. Крім втрати зайвих кілограмів кефір радує нормалізацією роботи травної, нервової і кровоносної систем. Але не варто забувати, що це дієта. Тому на два тижні відмовтеся від солі, цукру, алкоголю, мучного, солодкого, жирного і копченого. Раціон харчування на цій дієті наступний:

  • День перший – 5 картоплин, зварених у мундирі.
  • Другий – 100 грам вареної курки.
  • Третій – 100 грам пісного м'яса.
  • Четвертий – 100 грам вареної риби.
  • П'ятий – овочі і фрукти.
  • Шостий – тільки кефір.
  • Сьомий – тільки мінеральна вода без газу.
  • Другий тиждень аналогічно.
  • Щодня (крім сьомого дня) необхідно випивати 1,5 літра кефіру.

Овочева на 10 днів

Овочева дієта для схуднення на 10 кг вважається однією з найбільш корисних. Переважний час для неї – це літо і осінь, тому що в цей період овочі на прилавках відрізняються високою якістю, і в них менше хімікатів. Сидіти на овочевій дієті можна від одного тижня до місяця, але не частіше одного-двох разів на рік. У цьому випадку вага стабілізується, і ви уникнете зайвих кілограмів, які повертаються після закінчення дієти.

Протягом 10 днів (оптимальний термін дієти можна вживати овочі в будь-якому вигляді (сирі, смажені, тушковані, запечені), заправляючи їх оливковою олією або лимонним соком. Солити не потрібно. Також ця передбачає вживання великої кількості рідини, не менше 2 літрів. Бажано пити овочеві соки, тому що корисні речовини з них легше всмоктуються стінками шлунка. Перед вживанням сік потрібно витримувати близько двох годин у холодильнику.

Цибулевий суп для швидкого схуднення

Якщо ви не можете дотримуватися дієти, забуваючи, в який день і що можна їсти, зверніть увагу на самий простий спосіб схуднути – цибулевий суп. У ньому дуже мало калорій, але він дуже ситний і має жиросжигающим ефектом. Протягом тижня цій своєрідній дієти вам слід їсти цей суп кожен раз, коли ви зголодніли. Крім нього можна фрукти і овочі в сирому вигляді в необмеженій кількості.

Для приготування вам знадобиться шість цибулин, пучок селери, маленький качан капусти, помідори і болгарський перець (по дві штуки). Всі інгредієнти порізати кубиками, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Солити і перчити не потрібно. Після закипання варіть ще 10-15 хвилин до повної готовності овочів. До готового супу можна додати трохи часнику (за смаком) і зелень (петрушка, кінза, базилік, зелена цибуля). Ще більше страв з селерою для схуднення.

Дізнайтеся більше способів, як схуднути на 10 кг.

Відгуки про результати схуднення

Ірина, 28лет:«Ми збиралися з чоловіком відправитися в Таїланд на зимові свята. Переглядаючи речі для відпустки, я виявила, що не влажу в своє улюблене літнє плаття, і в купальнику моя фігура виглядає не ефектно. До від'їзду залишалося 10 днів, і я твердо вирішила – сідаю на дієту. Вибрала капустяну, бо дуже люблю цей овоч. За 5 днів я скинула 7 кг, Але мені цього було недостатньо, і я посилила раціон дієти. Результат – мінус 11 кг за 10 днів».
Оксана, 35років:«Мені здавалося, що я перепробувала вже всі можливі варіанти, щоб схуднути (дієти, голодування, спорт). Вага йшов, але повертався дуже швидко. Якось прийшла в гості до подруги, і вона пригостила мене смачним супом. Повернувшись додому, я виявила, що не хочу їсти. Моторошне відчуття голоду, мене постійно переслідувало, пішло. Я кинулася дзвонити, щоб дізнатися рецепт. Виявилося, це був цибулевий суп для схуднення, подруга вирішила з допомогою нього скинути пару зайвих кілограмів. Протягом двох тижнів я харчувалася тільки їм. Результат – 9 кг за 2 тижні».
Олеся, 30 років:«За останні п'ять років я стала справжнім фахівцем по дієтам. І тут дізналася ще про одну – гречаної. Думаю, цього ще не пробувала. Після того, як встала на ваги після тижня на гречки, була просто вражена – мінус 10 кг. Я була впевнена, що моя вага вже не може змінитися, в останній рік стрілка вперто стояла на одній цифрі».
Євгенія, 31 рік«Ніколи не обмежувала себе в їжі. У підсумку до тридцяти років підійшла з моторошною цифри на вагах. Але взятися за себе мене змусила зустріч однокласників, куди ті, з ким я колись навчалася, прийшли підтягнуті і стрункі. Вирішила спробувати дієту медиків. Розуміла, що довше тижня я точно не витримаю. Було важко з незвички, але я впоралася. І дуже пишаюся собою».
Юлія, 26лет:«Завжди дотримувалася здорового способу життя. Правильно харчувалася, займалася спортом, але аварія все змінила. За той час, поки моя нога відновлювалася, я встигла набрати 7 кг, впала в депресію і набрала ще 5. Але я вчасно взяла себе в руки. Щоб не ризикувати, вибрала дієту більш розтягнуту в часі, але гарантує, за словами дієтологів, втрату зайвої ваги – кефірну. Через два тижні від набраних кілограмів не залишилося і сліду».

Відео: Як швидко схуднути на 10 кг в домашніх умовах?

У круговерті щоденного зайнятості у жінок і дівчат, які мають проблеми із зайвою вагою, не завжди є можливість дотримуватися однієї певної дієти. Особливо це складно тим, кому доводиться вдома готувати для чоловіка, дітей, а поки вони радіють пиріжкам, сидіти у куточку кухні зі склянкою знежиреного кефіру. Переживати в цьому випадку не варто. В домашніх умовах можна скинути вагу, навіть не дотримуючись дієти для результативного схуднення на 10 кг Поради дивіться за посиланням нижче.

Як я схудла на 10 кг ? Дієта , яка підійде кожному!

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!