Шоколадна дієта - результати і меню на 7 днів. Відгуки та фото до і після шоколадної дієти

Є люди, які не в змозі відмовитися від цукерки чи шоколадки навіть на короткий час. Як схуднути таким ласунам? Любителям солодощів допоможе позбутися від зайвих кілограмів смачна шоколадна дієта. Дивно, але харчуючись солодощами і кавою, можливо стати стрункіше і молодше всього за кілька днів. В чому суть, користь і шкода "солодкого" схуднення? Які варіанти дієтичного харчування допомагають позбавлятися від зайвої ваги при вживанні шоколаду?

Основні правила шоколадної дієти

Природно, шоколадна дієта не передбачає безконтрольне вживання солодощів. При такому дієтичному харчуванні в день дозволяється з'їдати лише 100 г шоколаду. Чому цей висококалорійний солодкий продукт допомагає схуднути? Каліфорнійські вчені прийшли до висновку, що регулярне вживання невеликої кількості шоколаду зменшує вміст жиру в організмі. Він здатний впливати на роботу метаболізму, прискорюючи обмін речовин.

Какао-боби, що входять до складу шоколаду, містять флавоноїди. Ці речовини схожі по своїй дії на антиоксиданти. Вони сприяють омолодженню і втрати зайвих кілограмів. Тому для здоров'я та схуднення краще вибирати чорний гіркий шоколад, в якому міститься велика кількість тертого какао-порошок і какао-масла. А ось білий шоколад менш корисний і зовсім не придатний для схуднення. Він не містить какао, але в ньому є цукрозамінники, які сприяють відкладенню жиру.

Головні принципи для всіх шоколадних дієт:

  1. Всі або один з прийомів їжі замінюють шоколадом.
  2. В день потрібно пити 300 мл нежирного молока. Для цього кипляче молоко з'єднують з підсолоджувачем і 5 г какао-порошку.
  3. Якщо дієта передбачає вживання салату, то для приготування овочевого страви використовують знежирену заправку.
  4. В цілях запобігання зневоднення необхідно випивати до 2 л води в день.

Користь і шкода дієти на шоколадних батончиках

Перевага смачною дієти – швидка втрата ваги. Тому її застосовують для екстреного схуднення перед поїздкою на море або якою-небудь важливою подією, коли просто необхідно швидко стати на 5-7 кг стрункішими. За рахунок здатності шоколаду підтримувати нормальний рівень глюкози в крові, під час дієти вам не загрожує гіпоглікемічний непритомність.

Цей солодкий продукт позитивно впливає на емоційний стан і функціонування мозкової діяльності. На шоколаді ви будете худнути без стресу, і ваша розумова здатність залишиться на високому рівні. Плитка справжнього шоколаду містить в достатку кальцій, калій, магній, фосфор. Ці елементи благотворно впливають на зовнішність, шкіру. Невелика кількість такого ласощі здатне підняти настрій і побороти нудьгу.

Але шоколадна дієта має безліч протипоказань. Її не рекомендують людям з цукровим діабетом, гіпертонією і захворюваннями печінки, жовчного міхура. Якщо у людини алергія, йому також не підійде шоколадне меню. Навіть здоровим людям вдаватися до неї рекомендується лише у виняткових випадках і, бажано, після консультації з лікарем.

До недоліків солодкої дієти відносять:

  • Незбалансоване харчування. Під час періоду "шоколадного" схуднення організм буде відчувати дефіцит вітамінів та інших необхідних поживних речовин. Перед початком дієти варто проконсультуватися з лікарем, особливо при наявності хронічних хвороб.
  • Велика ймовірність швидкого повернення втрачених кілограмів.

Варіанти дієти, меню і рецепти для схуднення

Існують 2 різновиді «солодкого» харчування для схуднення: сувора монодієта і щадна італійська шоколадна дієта. Для «смачного» схуднення використовуйте тільки чорний гіркий шоколад з високим вмістом какао-продуктів і без пальмової або соєвої олії. Розглянемо 2 популярні "солодкі" дієти. В одній шоколад використовують у ролі основного продукту харчування, а в іншій – як стимулятор процесу схуднення.

Італійська щадна на 3 дні

Дієтологи з Італії розробили ефективну систему схуднення на шоколаді, що дозволяє за 7 днів позбутися 6 кг зайвої ваги. Вона являє собою щадне харчування, тому що в ній присутні не тільки солодощі. Продукти для меню італійської солодкої дієти: паста (локшина, спагеті, макарони з м'ясом або без нього), овочі, фрукти, нежирний соус, попкорн несолоний і без олії, соєвий соус, пармезан, нежирне олія, винний оцет, гострий перець, 30 г шоколаду, вода.

Вищенаведені продукти використовують для складання щоденного меню. Їх з'єднують за бажанням і без особливих обмежень в порціях. Однак добову норму шоколаду (30 г) перевищувати суворо забороняється. В італійському харчування для схуднення солодкий продукт вводиться не як основна їжа, а як стимулятор мозкової діяльності, фізичної активності. Основне правило дієти – не допускати виникнення почуття голоду і випивати до 2 л води щодня.

Меню італійської дієти на 1 день:

  • Сніданок. Салат зі свіжими фруктами, пластівці пшеничні з нежирним молоком і ¼ склянки полуниць.
  • Другий сніданок. 150 г попкорну або фрукти.
  • Обід. Паста, приготовлена без додавання солі, салат з нежирним соусом.
  • Полуденок. Попкорн, овочеве асорті або фруктовий коктейль.
  • Вечерю. Феттучині з томатно-часниковим соусом або паста, відварні овочі, салат.
  • Вечірній перекус. Попкорн або 30 г шоколаду.

На полуденок рекомендується іноді випивати молочний напій. Для приготування фруктового коктейлю візьміть наступні інгредієнти: ½ банана або 1 персик (інший фрукт), 1 чашку молока. Поріжте фрукти і змішайте їх з молоком. Збийте отриману масу у блендері. Пийте напій свіжоприготованим, щоб отримати з нього побільше корисних речовин.

Класична на 7 днів

Сто грам шоколаду розподіляються на 3 прийоми їжі. При бажанні один прийом дозволяється замінити какао-напоєм, приготованим на молоці з малою жирністю. Також дозволяється пити 3 рази в день по 1 чашці кави, який має здатність прискорювати на 1-4 % обмінні процеси в організмі, що і призводить до інтенсивного схудненню. Кава має бути несолодким, однак у нього дозволяється додавати трохи нежирного молока.

Також протягом дня необхідно випивати до 2 л рідини (води або зеленого чаю), яку можна вживати не раніше, ніж через 3 години після їжі. «Смачна» дієта розрахована на 5-7 днів. Схуднути на шоколадному харчуванні можливо до 6-7 кг Однак навіть 3-х денна така дієта дасть відчутний результат. У перші три дні вага йде за рахунок виведення зайвої рідини, яка провокується виключенням з раціону солі.

Важливий фактор, що впливає на стрімку втрату ваги при схудненні на шоколаді, це невелика кількість споживаних калорій на добу. Сам по собі шоколад – висококалорійний продукт. В залежності від складу, він містить від 500 - 600 ккал на 100 г продукту. Середня добова норма калорій для людини становить 1800 ккал, а під час дотримання «смачною» дієти організм отримує лише до 600 ккал.

Така низька калорійність денного раціону викликає значний дефіцит енергії, тому для нормальної роботи органів організму доводиться використовувати поживні речовини з своїх запасів на «чорний день» - жирових відкладень. В результаті цього процесу зайва вага починає стрімко йти. Даний варіант дієти жорсткий, тому застосовувати його потрібно з обережністю і при постійному контролі самопочуття.

При запамороченні чи сильному емоційному напруженні краще перейти на щадне харчування, щоб уникнути неприємностей зі здоров'ям. Крім 7-ми денної дієти на шоколаді, ефективним для схуднення є 1 розвантажувальний день на солодощах. В даному випадку цілий день їдять 100 г шоколаду і п'ють каву. З'їдати цю порцію дозволяється за один раз або, розподіляючи її на 3-4 прийоми. За розвантажувальний день ви зможете схуднути на 0,4 кг.

Як правильно виходити з дієти?

Після дотримання 7 днів суворої шоколадної дієти з неї необхідно правильно вийти, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю. Так як класична дієта дуже сувора і низькокалорійна, то після неї повернення до нормального харчування повинно відбуватися за нижченаведеними правилами. Важливий момент для збереження результату схуднення – контроль кількості споживаної їжі. Категорично не можна переїдати. Харчуватися після солодкої дієти краще дрібно 5-6 разів на добу невеликими порціями.

  • Перший прийом їжі після дієти – салат з білокачанної капустою і морквою, политий лимонним соком. Для приготування страви потрібно подрібнити овочі, тому що за час дієтичного харчування шлунок відвик від грубої їжі. Обов'язково все ретельно пережовувати.
  • Під час «солодкої» дієти організм недоотримував вітаміни, мікроелементи, тому після схуднення потрібно наситити його корисними речовинами. Для цього введіть у свій раціон натуральні соки власного приготування, розбавлені водою, несолодкий зелений або трав'яний чай. Також вживайте свіжі овочі, фрукти, ягоди, але не включайте в меню крохмалисті коренеплоди. Корисними після дієти будуть нежирні та несолоні м'ясні та рибні бульйони.
  • При жорсткій монодієти організм змушений забирати енергію м'язів, тому для відновлення нормального їх стану необхідно включити в меню білкові продукти: відварну курячу грудку, молочні продукти, горішки і яйця.
  • Робіть фізичні вправи. Вони допоможуть відновити м'язову тканину і пружність шкіри.
  • Намагайтеся харчуватися корисною і здоровою їжею. Консерви, борошно, білий цукор і фаст-фуд – шкідливі продукти, які не варто включати в свій раціон.

Фото схудлих до і після

Відгуки про результати схуднення

Ольга, 27 років"Я люблю займатися спортом, тому фігура у мене спортивна, але злегка пухкенька. При зрості 170 см я маю вага 65 кг. Перед весіллям вирішила схуднути на 5 кг Вибрала шоколадну дієту. Поєднувала її з пробіжками вранці. Тиждень шоколадного схуднення була нелегкою, але в результаті я втратила 4 кг. Але шкіра на обличчі стала нечистою, з'явилися прищі".
Тетяна, 25 років«Я застосовувала меню «смачною» дієти для розвантажувального дня. Весь той день абсолютно не хотілося їсти, але після 8 годин вечора, я відчула, що ось-ось трапиться непритомність. За розвантажувальний день я схудла на 1 кг, але більше з шоколадом худнути не буду. Мені більше подобаються розвантажувальні дні на сирі або фруктах».
Олена, 29 років«Іноді «сиджу» на солодкої дієти. Вона мені подобається, тому що люблю шоколад. Дотримуюся її 1 день. Втрачаю за цей час до 600 – 1000 р. Шоколадна дієта дуже ефективна, тому що вага просто тане на очах».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!