Правила вживання годжі при схудненні

Серед народних засобів, трав'яних ліків для схуднення, особливе місце зайняли ягоди годжі, які зовсім недавно придбали свою популярність у Європі. Застосовуються вони як для схуднення, так і для підвищення імунітету, при лікуванні багатьох захворювань, широко використовуються всесвітньої медициною. Тому досить актуальним питанням для багатьох є, як вживати годжі. У них є свої правила, рекомендації, як застосовувати, в якій дозуванні, які страви з ними приготувати.

Корисні властивості ягід годжі

Ягоди годжі (інша назва – китайська барбарис) мають ціле безліч корисних властивостей, завдяки тому, що в них міститься: 18 амінокислот, вітаміни С, Е, А, різноманітність інших корисних речовин. Вченими доведено той факт, що в одній столовій ложці китайського барбарису міститься весь добовий склад корисних компонентів, необхідних для людського організму. А користь від годжі наступна:

  • Ефективні китайські ягоди в осінній період часу, коли людський організм перебудовується на зимовий лад і підвищується млявість, приходить занепад сил, гарний настрій змінюється депресією;
  • Годжі вкрай ефективні, як додатковий засіб під час схуднення, крім правильного харчування і фізичних навантажень;

  • Вони сприяють омолодженню організму, поліпшується шкіра;
  • Ягоди годжі користуються попитом у спортсменів, завдяки своїй здатності швидко відновлювати сили, підвищувати витривалість, тонізувати;
  • Це ефективний помічник при боротьбі з діабетом;
  • Виводять токсини з організму, які успішно допомагають боротися з раковими клітинами;
  • Мають заспокійливу властивістю, позитивно впливаючи на нервову систему;
  • Це відмінний афродизіак;
  • Добре допомагає тим, хто страждає безсонням.

Як правильно вживати ягоди, щоб схуднути?

Щоб правильно худнути з ягодами годжі, важливо знати:

  • яким чином вони сприяють схудненню;
  • як правильно вживати годжі;
  • чи потрібні для цього якісь додаткові дієти;
  • з якими продуктами і на яких стравах їх можна поєднувати;
  • які існують протипоказання до застосування.

Китайський барбарис має дуже високу властивість очищення організму, прямим чином впливаючи на обмін речовин, тому він незамінний для тих людей, які вирішили зайнятися своїм здоров'ям і схуднути. Годжі збільшують працездатність, швидко відновлюють сили, тому ефект схуднення буде досягатися тільки за умови певного способу життя: правильне харчування, режим, плюс обов'язкова фізичне навантаження. Однак ягоди можна вживати під час підвищеної температури тіла і людям, схильним до алергічних висипань.

Вживайте відвар або коктейль, приготовані з застосуванням китайського барбарису перед тренуванням, пийте протягом всього дня, починаючи з сніданку, закінчуючи вечерею, готуйте смачні і корисні страви з додаванням годжі – результат не змусить себе чекати. Нижче ви знайдете кілька вдалих прикладів, як приготувати ягоди, щоб їх вживання було різноманітним, а схуднення максимально успішним і приємним.

Напої з сухих ягід

Китайський барбарис дуже легко і просто заварювати, як шипшина або просто чай. Візьміть одну столову ложку висушених годжі, киньте в термос, залийте окропом, щільно закрутити кришкою, дайте настоятися до півгодини. Для додання приємного смаку, киньте пару часточок лимона або лайма. Цукор не рекомендований, так само, як і інші підсолоджувачі, навіть мед. Прийом такого напою зводиться до половині склянки за один раз тричі на день.

Після того, як ви вип'єте настій, не поспішайте викидати розварені плоди: вони вам знадобляться ще для вживання в їжу, наприклад, додаючи під час приготування до страви в якості спецій. Придатність такого настою з китайського барбарису може зберегтися до двох днів при кімнатній температурі. Даний напій буде добре тонізувати вас протягом всього дня, надавати сил і бадьорості.

Коктейлі з плодів ягід

  • Приготуйте фруктовий смузі: подрібніть один будь-який фрукт (банан, малина, полуниця, персик, кавун, чорниця), додайте трохи молока або знежиреного йогурту, дрібно наріжте попередньо розмочені сухі ягоди китайського барбарису і киньте в коктейль;
  • Використовуйте схожий на смузі варіант приготування коктейлю з годжі, тільки замість молока або йогурту використовуйте газовану воду. Це дасть можливість зробити коктейль не таким густим і більш дієтичним.

Додавання в їжу

  • Для створення ідеального дієтичного сніданку з годжі приготуйте собі рисову кашу. Просто відваріть білий рис звичайним способом, трохи підсолодіть медом, в кінці приготування киньте заздалегідь розмочені дрібно нарізані ягоди;
  • Зваріть суп з м'ясом курятини. У готовий, розбавлений водою бульйон, додайте дрібно нарізані цибулю порей, імбир, влийте 3 столові ложки сухого вина сухого, підсолити за смаком, киньте невелику кількість попередньо розмоченого годжі.

Рецепти страв з додаванням ягід

Ягоди прекрасно поєднуються з будь-яким блюдом, з годжі готують чай, коктейль, каші, перші страви, другі і навіть десерти. Китайський барбарис відмінно заміняє родзинки, тому деякі господині додають у випічку, вживають в якості начинки для дієтичних бісквітів, кексів. Годжі в харчовому раціоні використовують як приправу до м'яса, але не всіх видів, а тільки дієтичних.

Салат з диким рисом

Інгредієнти і спосіб приготування:

  • Візьміть півсклянки бразильського горіха, розітріть разом зі столовою ложкою винного оцту і зелені;
  • Овочі (відварений шпинат, листя салату) з'єднайте з двома банками білої і червоної квасолі, порізаної дрібно курячою грудкою (400 грам), дікі рисом (200 грам);
  • В кінці додайте 100 грам китайського барбарису, попередньо розмоченого, влийте соус.

Гарбузовий суп-пюре

Інструкція приготування:

  • Наріжте полтыквы невеликими кубиками, томати (200 грам), капусти білокачанної (300 грам), відваріть, подрібніть за допомогою блендера;
  • В отримане пюре додайте попередньо вимочені годжі (4 ст. ложки), відварну квасоля (4 ст. ложки), ретельно перемішайте, заправивши спеціями (сухий імбир, перець мелений, чилі). Залиште нудитися на печі до п'яти хвилин;
  • Подавайте на стіл готову страву, додавши туди столову ложку арахісового масла.

Худніть із задоволенням, харчуючись правильно і максимально дієтично. Пам'ятайте, що ягоди годжі не сумісні з багатьма продуктами. Їжте максимально більше фруктів з низьким вмістом фруктози, овочів, які чудово сприяють виведенню шлаків з організму. У комплексі з годжі – це буде незамінний коктейль здорової їжі, допомагає вам швидко і ефективно худнути.

Відгуки про ефективність ягід для схуднення

Катерина, 32 рокиЗастосовують дієту з ягодами годжі, в основному роблю відвари в термосі. Крім цього, ходжу в спортзал 3 рази в тиждень. Ефект не тільки відчуємо, але і видно візуально: мінус 15 кг, хочеться пищати від результату!»
Наталя, 45 років«Я спортивними навантаженнями не займаюся, але дотримуюся жорстку дієту (м'ясо відварне, овочі, фрукти) одночасно з використанням китайського барбарису. Ефект поки що мінус 7 кг».
Поліна, 39 років«Мені годжі допомагають при моєму діабеті. Ось вже 10 років, як я зберігаю усілякі дієти, а про те, що таке солодощі забула. Подруга порадила дані ягідки – цукор знижують на ура!»

У якому вигляді краще вживати ягоди

Відомо, що країна зростання китайського барбарису – Китай, тому транспортування даного продукту займає багато часу, звідси випливає, що термін збереження ягід годжі повинен бути відповідним. За цим дуже важливо стежити. Дивіться відео, яке розповідає, як краще вживати годжі, на що звертати увагу при купівлі, і який вид приготування ягід ефективний:

Ягоди Годжі. Допомагають схуднути ягоди Годжі 2. Рецепти з ягодами Годжі. Олена Чудінова

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!