Персикове масло для волосся - як використовувати. Застосування персикового масла для волосся і шкіри голови

Широке поширення в косметології отримали кошти на основі екстрактів рослин. Добре себе зарекомендувало масло персикових кісточок холодного віджиму. Підвищена популярність натуральної косметики серед жінок недивна, тому що вона не містить хімічні речовини та консерванти. Систематичне застосування персикового масла для волосся дозволяє відновити ослаблені пасма, зміцнити коріння. Витяжку з кісточок персика і косметичні засоби на її основі випускають багато фірм, такі як «Галенофарм», «Еколаб».

Користь застосування персикового масла для волосся

У складі продукту є вітаміни В, Е, А, жирні кислоти, мікроелементи. Завдяки В15 витяжка з персикових кісточок вважається унікальним еліксиром краси з потужним омолоджуючим ефектом. Вона живить коріння, усуває лупу, сприяє регенерації пошкоджених тканин. Високий вміст поліненасичених жирних кислот дозволяє застосовувати масляні екстракти для створення косметичних засобів для дітей. Багато педіатри рекомендують використовувати персикове масло для новонародженого, тому що воно гіпоалергенний.

Властивості персикового масла:

  • знімає запалення;
  • надає легкий антиоксидантний ефект;
  • живить і зволожує пасма;
  • тонізує, омолоджує шкіру голови;
  • прискорює зростання локонів;
  • знищує бактерії.

Маски для волосся

Застосування натурального персикового масла для волосся дозволить оздоровити волосся і шкірний покрив, додасть пружність, блиск. Масляна основа використовується як моносредство або в поєднанні з іншими компонентами. За умови систематичного проведення процедур можна відновити пошкоджену структуру пасм, наситить коріння мікроелементами.

Як правильно застосовувати маски:

  • Періодичність процедури – мінімум раз в три дні.
  • У період лікування не бажано наносити на локони бальзами-ополіскувачі і кондиціонери.
  • Склад спочатку втирається в волосяну частину, потім рівномірно розподіляється по пасмам.
  • Для якнайшвидшого досягнення лікувального ефекту голову після нанесення олійної суміші радять укутати поліетиленом і товстим рушником.
  • Маску потрібно тримати близько півгодини.
  • Для лікування жирних пасм краще брати мінімум масляної основи.
  • Перед лікуванням посічених кінчиків необхідно постригти расслоившиеся ділянки, так як вони вже не відновляться. Залишилося подбати про те, щоб частина, що залишилася не ушкодилася.

Для росту волосся

Маски, стимулюючі зростання локонів:

  • З гірчицею – 10 г сухої гірчиці залити невеликою кількістю ромашкового відвару. Додати 2 ст. л. масляної основи, 1 жовток, 1 ч. л. меду. Дати суміші настоятися 20 хвилин, потім втерти в волосяну частину голови, змити через три чверті години.
  • З яйцем – підігріти 4 ст. л. масляної основи, додати жовток одного яйця. Отриману суміш втерти в шкіру, змити можна через 30-40 хвилин.
  • З вітамінами – у 40 мл підігрітої основи додати по 1 ст. л. вітамінів А і Е та 8 крапель ефіру розмарину. Розподілити склад по всій довжині волосяного стовпа, приділяючи особливу увагу прикореневій частині. Залишити на 30-40 хвилин, до завершення змити.

Для посічених кінчиків

Маски для кінчиків волосся:

  • Монокомпонентная маска – підігріти 50 мл масляної основи, нанести на пасма, включаючи кінчики. Утеплити голову поліетиленом і товстої тканиною. Через півгодини змити відваром календули. Регулярне використання засобу дозволить всього за кілька місяців відновити структуру волосяного покриву.
  • З олійною витяжкою авокадо і вітамінами – змішати і підігріти 2 ст. л. масляних витяжок персика і авокадо. Додати 5 мл вітаміну А, 12, крапель В1. Суміш розподілити по всій довжині волосся, через півгодини змити відваром лікувальних трав.
  • З ефіром іланг-ілангу – у 30 мл підігрітої основи влити 10-12 крапель іланг-ілангу. Одержаним складом змастити пасма, через 30-40 хвилин змити теплою водою.

Масло для шкіри голови

Олійна витяжка з кісточок персика – це відмінний засіб для догляду за волосяної частини голови. З її допомогою можна усунути лупа, вилікувати запальні процеси і роздратування, зміцнити і наситити цибулини волосся корисними речовинами. Важливо, що у кошти немає протипоказань, тому його можна сміливо використовувати людям з алергіями і подразненнями.

Способи застосування:

  • Втирайте 2 ст. л. основи в шкіру. Через три чверті години змийте водою. Повторюйте раз в три дні. Тривалість лікування – 3 місяці.
  • Стійкого лікувального ефекту можна добитися, якщо регулярно користуватися миючими засобами, збагаченими олійними витяжками рослин. Додайте масляні витяжки персика, авокадо і жожоба в шампуні і ополіскувачі, якими постійно користуєтеся. На 500 мл рідини необхідно 50 мл масляної суміші.

Відео про ефірній олії персика для волосся

Персикове масло для волосся і шкіри обличчя

Відгуки про косметичному персиковому маслі

Марія 30 років Чудовий косметичний засіб. Врятувала з його допомогою сильно зіпсовану частими фарбуваннями зачіску. Робила маски з додаванням вітамінів раз у 3 дні. Поліпшення помітила вже після місяця регулярного лікування – локони стали легкі, слухняні і шовковисті, кінчики перестали розшаровуватися. Масляна маска дуже добре пахне, легко змивається.
Ірина 42 роки Нещодавно відкрила для себе персикове зволожуюче масло для волосся. Воно допомогло позбавитися від сухості шкіри і лупи. Я алергік, тому до домашніми рецептами ставлюся насторожено, але маска для волосся з олії шипшини і персика дуже сподобалася, не було ніяких небажаних реакцій. Шкіра на голові стала м'якою, перестала свербіти, зникла лупа.
Олена 20 років Влітку доводиться багато часу проводити на сонці, а від постійного контакту з ультрафіолетом сильно страждає зачіска: волосся стали сухими, кінчики посеклись. Застосування відновлювального масла допомогло вирішити цю проблему. Спочатку обрізала роздвоєні кінчики, потім раз в три дні змащувала пасма. Змивала масляну суміш відваром ромашки. Через місяць структура волосяного стовпа відновилася, зачіска набула колишній обсяг.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!