Регент від колорадського жука - опис препарату, механізм дії та спосіб застосування

Засіб від колорадського жука Регент відноситься до пестицидів нового покоління: поряд з потужними інсектицидними властивостями, воно виявляє фунгіцидні якості. Препарат здатний надовго (більше 30 днів) захистити картоплю від таких шкідників як колорадський жук, хлібна жужелиця, дротянка, попелиця.

Загальні відомості про засіб

Регент від колорадського жука володіє одночасно контактним і кишковим впливом на шкідника. Фіпроніл – діюча речовина препарату класу фенилпиразолов. Потрапляючи на тіло шкідника, воно здатне проникати в організм комахи через хітиновий покрив. Препарат Регент діє нейротропно: блокує функцію нервової системи картопляного листоїда (личинок), що призводить до паралічу і неминучої загибелі паразитів.

При обприскуванні розчином інсектициду рослина вбирає фіпроніл. Поїдаючи листя овочевої культури, шкідники також отримують смертельну дозу отрути через травну систему. Регент має пролонговану дію: за рахунок попадання діючої речовини препарату у клітини рослин, овочева культура гарантовано захищена від шкідників та хвороб протягом місяця. Ефект отрути можна спостерігати вже через 12 годин після застосування.

Випускається інсектицид у двох формах: рідкому (ампули по 5 мл) і водно-диспергируемом порошку (пластикові банки по 100 г). Регент у твердому стані коштує близько 3000 рублів. На малих сільськогосподарських ділянках економічніше використовувати рідку форму хімікату. Ціна однієї ампули препарату – 16 рублів.

Спосіб застосування

Перед використанням Регента для боротьби з картопляним листоедом необхідно розрахувати площу сельхозучастка, що підлягає обробці, і визначити ступінь ураження культури шкідником. Від цього залежить кількість розчину інсектициду, який потрібно приготувати. Стандартна норма витрати – 5 мл (ампула) препарату на 200 м2 ділянки з насадженнями. Якщо картопляних листоїдів дуже багато, дозу збільшують вдвічі.

5 мл інсектицидної речовини розраховане на 10 л води. Для зменшення витрати отрути обробку картоплі проводять за допомогою садового розпилювача. Хоча інструкція виробника стверджує, що хімікат діє і при температурі повітря + 40°С, краще проводити обприскування при 20-25 градусах тепла. Оптимальним часом доби для цього є ранок або вечір. Погода повинна бути безвітряною. Опади значно зменшують дію препарату. Важливо! Перед кожною обробкою необхідно готувати новий розчин інсектициду.

Заходи безпеки

Перед тим як застосовувати пестицид, рекомендується відвести домашніх тварин подалі від зони обробки. Використовуючи хімікат Регент необхідно дотримувати наступні заходи безпеки:

  1. Максимально захистити одягом (взуттям) та засобами індивідуального захисту всі шкірні покриви: обприскувати картоплю в захисному костюмі, респіраторі і рукавицях.
  2. Використовувати для роботи розпилювач без пошкоджень.
  3. Під час обприскування ділянки токсичною рідиною забороняється палити, пити воду і напої, приймати їжу.
  4. Після робіт з хімікатом вимити пристрій для зрошення, випрати костюм, прийняти душ з милом.

Токсичність

Препарат Регент відноситься до III класу небезпеки. Токсична речовина безпечно для ссавців тварин, дощових черв'яків, мікроорганізмів грунту, але дуже небезпечно для бджіл. Використовувати його поблизу пасіки заборонено, щоб уникнути нанесення шкоди бджолиної популяції.

Відео

РЕГЕНТ ВДГ (БАСФ) інсектицид від шкідників - фіпроніл 800 г/кг

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!