Підживлення огірків в теплиці з полікарбонату

Вирощування огірків самостійно – тонкий, кропіткий процес. Велике значення у догляді за овочами має підживлення огірків у теплиці під час плодоношення. Тільки тоді земля, овочі збагачуються необхідними мінералами, вітамінами.

Догляд за огірками в теплиці з полікарбонату

На якість тепличного врожаю огірків впливають не тільки кліматичні умови – температура та рівень вологи. Важлива ступінь забезпечення поживними речовинами, потрібними для життєдіяльності, плодоношення. Розберіться, чим підживити огірки в теплиці і, додатково, яке добриво краще для огірків. Улюблені багатьма овочі володіють високою швидкістю дозрівання при слабкою кореневою системою. Помилок під час догляду за огірочками усередині парника допускати не можна: урожай буде відрізнятися за якістю, кількістю. Правильна підгодівля для огірків в теплиці з полікарбонату важлива.

Перша підживлення розсади огірків в теплиці навесні

Роботи починаються з підготовки грунту. Зайнятися цим необхідно восени, відразу після збору врожаю. Насамперед слід позбутися залишків рослин, після цього взятися за підготовку ґрунту: перекопати грунт. Потім знезаразити теплицю зсередини розчином хлорного вапна (300 г на відро – десять літрів води) промити всі дерев'яні, металеві деталі конструкції, а також скла.

Сам розчин необхідно наполягати близько п'яти годин, щоб випав осад: він піде на обробку щілин. Під час перекопування грунту слід додавати одне відро перегною на кожен квадратний метр. Для зниження кислотності ґрунту можна підмішати 500 грам вапна-пушонки або доломітового борошна. Після підготовки ґрунту наступним матеріально сама підживлення огірків в теплиці з полікарбонату.

У квітні землю треба знову перекопати, на цей раз додаючи під перекопування 20 грам сірчистого калію, стільки ж аміачної селітри, трохи більше (30 грам) суперфосфату. Після цього зробити розчин з марганцівкою: 2-5 грамів на десять літрів води, полити збагачену добривами землю. Самий фінальний крок підготовки: накрити щільною прозорою плівкою на тиждень. Потім настав час зняти її, щоб почати посадку огірків.

Підживлення огірків під час цвітіння і плодоношення

У період росту овочів здійснювати підживлення огірків в теплиці з полікарбонату треба п'ять-шість разів за літо. Три різних періоду передбачає використання різних мінеральних добавок: для ранніх пагонів, листя потрібні азотні добрива, вчасно періоду цвітіння - фосфорні, під фінал – у час бурхливого плодоношення – слід удобрювати огірки калійними, азотними добавками.

Всі підживлення слід здійснювати за допомогою водних розчинів: їх огірки засвоюють найкраще. Лакмусовим папірцем є листя рослини: по них легко визначити, багато, мало або потрібну кількість отримує овоч поживних речовин. При цьому слід приділяти колосальну увагу обсягу мінеральних добрив: краще недогодувати овочі, полити ще раз трохи пізніше, ніж залити їх, зіпсувавши смак майбутнього овоча.

Чим удобрювати огірки в теплиці з полікарбонату

Добротна підживлення огірків в теплиці з полікарбонату відіграє велику роль у тому, якою буде якість майбутніх овочів і багатим чи буде врожай. Вкладення впливають і на те, чи буде задоволена вся сім'я плодами своїх зусиль. Чим підгодовувати огірки в теплиці, щоб результат не розчарував? Є мінеральні речовини, які можна придбати в усіх садівничих магазинах, а є способи та народні рецепти, за допомогою яких можна непогано заощадити.

Кореневе підживлення огірків в теплиці народними засобами

Існує безліч народних рецептів збагачення мінералами і корисними речовинами огірків в період росту, цвітіння і плодоношення. Найвідоміший передбачає використання гною, коров'яку, курячого посліду, однак це далеко не єдиний рецепт поліпшення врожаю. Для захисту рослин від хвороб можна використовувати бюджетний варіант – розчин йоду. До відра води додати літр молока і тридцять крапель йоду. Обприскувати цим розчином грядки кожні десять днів.

Інший менш популярний рецепт – це дріжджі, які завдяки білкам та інших корисних компонентів сприятливо впливають на зростання овочів. На відро води знадобиться десять грам дріжджів. Для кращого ефекту і корисних властивостей додайте розчин банального добрива – настою скошеної трави. Після того як суміш постоїть, необхідно рясно полити все грядки. Завдяки дріжджам рослини стають більш витривалими і ростуть швидше. Їх завжди можна замінити на інший органічний компонент – хлібні крихти.

Альтернатива дріжджам – підживлення з золи. Її використовували ще здавна. У відрі води розводять склянку золи. Потім необхідно поливати цим розчином рослини. Молочна сироватка врятує від ураження листя, якщо обприскувати їй саджанці. Розпиліть водний розчин (1:9) за допомогою пульверизатора, і це абсолютно нешкідливе засіб допоможе впоратися з усіма захворюваннями рослин.

Мінеральні добрива для огірків в теплиці

Поживні речовини сприяють поліпшенню росту і якості майбутніх плодів, проте якщо ввести їх занадто багато, використовувати добрива низької якості, то можна зіпсувати свято собі живота і всій родині. Овочі будуть не такими соковитими і можуть накопичити всередині шкідливі речовини. Розберіться, як можна уникнути побічних ефектів від добрив.

Калійні добрива для огірків

Калій впливає на потік поживних речовин, завдяки йому вегетативний ріст проходить в нормальному режимі. Під час плодоношення для успішного вирощування збільшують внесення калійних добрив. Діагностика станом листя допоможе зрозуміти, як ваші огірки реагують на мінеральні речовини. Щоб не занапастити відразу всі кущі, здійсните підгодівлю для двох з них. Якщо за кілька днів їх стан покращиться, то можна сміливо поливати всі інші огірки.

Азотні добрива для огірків

Якщо калій необхідний огіркам тільки на одному етапі розвитку, то азот – завжди, особливо в самому початку вегетативного росту, коли формуються листя. Однак аміачна селітра може зробити плоди небезпечними для людини, так як накопичується всередині огірків у вигляді нітратів. Вибираючи азотні підживлення, завжди слід уважно читати склад добрива.

Позакореневе підживлення огірків в теплиці

Крім підживлень грунту можна збагачувати плоди всіма необхідними речовинами з допомогою своєчасного поливу розчинами добрив з мінералами. Такий листової спосіб добре допомагає підтримувати імунітет рослин в тонусі і вбивати мікроби, оздоровлюючи овочі. Дізнайтеся всі деталі догляду за кущами, і вирощування соковитих і хрустких овочів не викличе труднощів.

Комплексне добриво для огірків

Набір необхідних мінералів для поливання огірків можна знайти в магазинах по садівництву. Наприклад, можна використовувати азофоску (нітроамофоску), в т. ч. кальциновану. У цьому комплексі знаходяться в рівній частці необхідні для гарного росту огірків речовини: азот, фосфор, калій. Для створення розчину необхідно розвести одну столову ложку азофоски в 10 літрах води. Після повного розчинення речовини можна поливати саджанці.

Мікроелементи для огірків

Крім готових комплексів мікроелементів можна зібрати потрібний комплект самому. Для цього візьміть 60 г суперфосфату, 1 г – борної кислоти, 30 г азотнокислого калію, 0,1 – сірчанокислого цинку і 0,4 – сірчанокислого марганцю. Розведіть всі ці мінерали в 10 літрах води. Регулярно поливайте кущі овочів. Можна зробити полуторопроцентный розчин сечовини і використовувати його в якості добрив, щоб виростити смачні овочі.

Відео: як підгодовувати огірки в теплиці