Як з паперу зробити катану

Цим питанням задаються багато батьків маленьких хлопчиків. Всі хлопці грають в різні рольові ігри або наслідують своїм улюбленим героям-ніндзя з мультсеріалів. На полицях магазинів є безліч іграшок, сувенірів, лазерної зброї, але синові набагато приємніше отримати подарунок, який мама або тато зробили своїми руками.

Як зробити катану з паперу – схеми з фото

Процес цей зовсім не складний, головне – почати. З покроковими інструкціями кожен розбереться, як з паперу зробити катану. Залучіть дитину, щоб він не нудьгував, або з вечора підготуйте йому приємний сюрприз. Виготовити японський меч своїми руками можна зі звичайного паперу, картону або скористатися технікою орігамі.

Паперова катана своїми руками в техніці орігамі

Якщо вам цікаво, як зробити з паперу орігамі меч, дотримуйтесь інструкції:

  1. Візьміть половинку звичайного альбомного аркуша. Бажано використовувати кольоровий папір світлих відтінків.
  2. Підготуйте аналогічні частини листків, але вже темного кольору – це буде руків'я і піхви катани. Прикладайте до одного отримане лезо, відзначайте довжину майбутньої рукояті і розділіть аркуш темного кольору.
  3. Робіть з більшої частини піхви. Край, що буде розташований біля вістря, вигинайте всередину, протилежний навпаки – назовні.
  4. Завертайте лезо в темний лист, фіксуйте піхви клеєм.
  5. Залишився невеликий листочок – це рукоять. Просуньте її краю в щілинку клинка, оберніть. Щоб на практиці зрозуміти, як зробити меч з паперу і порадувати свою дитину, пора склеїти дві половини готового японського меча.

Як зробити меч з картону

Щоб підготувати приємний сюрприз своєму синові або чоловікові, потрібно знати, як можна з паперу зробити катану. Для цього вам знадобиться:

  • картон (можна використовувати звичайні коробки);
  • клей (ПВА);
  • ножик (канцелярський);
  • клей (столярний);
  • фарбу різних кольорів – сріблястого, чорного, червоного, синього.

Якщо ви поки що не знаєте, як зробити з картону меч, знайте – він має бути не менше 60 см в довжину. Від цього потрібно відштовхуватися при розрахунках розміру деталей. Іграшкова зброя, точно, як в Японії, робиться легко:

  1. З картону потрібно нарізати п'ять прямокутників шириною по 50-70 міліметрів. При цьому враховуйте, як розташовані хвилясті смуги на матеріалі. На двох з них вони повинні розташовуватися вертикально, на трьох – горизонтально. Далі потрібно скласти їх один на одного, почавши з тих, у яких смуги у вертикальному напрямку.
  2. Склеїти шматки між собою. Для більш міцного з'єднання варто покласти заготовку під важкий предмет (тоді меч стане щільний, як дерев'яний брусок).
  3. Коли заготовка просохне, потрібно намалювати креслення у формі зброї і вирізати його з картону.
  4. Клеєм (столярним) змастити боковини, де проглядається гофра. Наливати його краще в два шари, після чого дати просохнути близько 10-12 годин.
  5. Останній етап перед тим, як катана з паперу буде готова, – фарбування. Лезо покриваємо сріблястою фарбою, рукоятку робимо чорної, на ній залишилися квітами зафарбовуємо придуманий малюнок.
  6. При бажанні до фарбування обмажте лезо глиною з піском – тоді меч буде ще щільніше.

Самурайський зброю своїми руками з паперу – катана Дэдпула

Перед тим як зробити паперовий меч, потрібно підготувати:

  • картон;
  • циркуль;
  • маркер (чорного кольору);
  • паперові трубочки (дві товсті, дві тонше);
  • ножиці;
  • тасьму.

Самий простий спосіб, як можна з паперу зробити катану:

  1. Робимо на картоні 3 кола, одну – рівну діаметру найменшою трубочки, другу – діаметру іншого. Остання окружність буде на 1-1,5 см більше другий. Обрізаємо зайвий картон, вирізаємо малу окружність за допомогою канцелярського ножа.
  2. Розплющуємо менші трубочки, отримуємо дві прямокутні пластини, скріплюємо їх скотчем. Це буде лезо. Аналогічні дії виробляємо з великими трубочками, які послужать піхвами.
  3. Робимо кінчик леза: малюємо, яким він буде, і обрізаємо, заклеюємо скотчем.
  4. Всередину леза просовуємо дві трубочки, додаючи обсяг.
  5. Щоб катана була ніби сталева, обертаємо лезо фольгою в кілька разів, фіксуємо канцелярським клеєм або скотчем.
  6. Робимо рукоятку: основну трубочку, на якій вона буде триматися, закріплюємо клеєм. Пластину, яка послужить цубою, розфарбовуємо чорним маркером. Трубочку-рукоятку обертаємо стрічкою, краю закріплюємо скотчем. Одягаємо цубу, потім рукоятку.
  7. Піхви по всій поверхні зафарбовуємо яскравим чорним маркером.

Відеоуроки: як зробити зброю з паперу

Ні найменшого праці не складе розібратися, як з паперу зробити катану, якщо у вас під рукою є наочний приклад. Представлені нижче відеоінструкції допоможуть кожному самостійно змайструвати японський клинок, щоб він вийшов практично як справжній. Такий виріб підійде не тільки для маленьких хлопчиків: катана стане прекрасним подарунком навіть їх татам!

DIY - Як зробити САМУРАЙСЬКИЙ МЕЧ "ТАНТО" з піхвами з паперу А4 своїми руками?Зроби САМ / Паперовий МЕЧ своїми руками

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!