7 зручних розширень для Яндекс Браузера: кращі додатки

Розширення – невеликі програми, які збільшують функціональність браузера. Вони безкоштовно збережуть, автоматично введуть паролі при вході на ресурс, заблокують рекламу, завантажать аудіо-, відео з інтернет-сайтів, попередять про вірусну загрозу, обійдуть блокування, проінформують про оновлення і т. д. Перелік функцій дуже великий.

Save to Pocket

Утиліта збереже цікаву статтю, відеоматеріал або іншу інформацію, відкриє для перегляду пізніше. Зберігання ведеться в хмарі, доступ можливий з будь-якого пристрою, навіть без з'єднання з інтернетом. Програма однозначно входить в 7 зручних розширень для Яндекс.Браузера. Про це свідчить кількість користувачів – понад 10 мільйонів чоловік.

Установка Save to Pocket (як і інших розширень) виконується через розділ «Налаштування Яндекс.Браузера», пункт «Додатки». Відкривається список доступних за замовчуванням програм. Якщо потрібної тут немає, то додатково завантажити її можна в розділі «Каталог розширень для Яндекс.Браузера» внизу списку.

Активація стандартних і вже встановлених програм відбувається за допомогою кнопки на екрані «Вкл.». Новий додаток завантажується за допомогу опції «Додати на Яндекс.Браузер». Крім простоти, розширеної функціональності програм важливо те, що все встановлюється і працює безкоштовно.

LastPass

Це безкоштовний менеджер для зберігання паролів, особистих даних, іншої інформації, яку користувач довірить сервісу. Розширення збереже їх, введе при вході на сайт або програму. Оновлення, зміна пристрою не заважає роботі LastPass. Це можливо завдяки синхронізації. Від користувача потрібно тільки пам'ятати дані логіна, пароля свого облікового запису. Активується LastPass через налаштування браузера Яндекса, пункт «Додатки».

Lightshot

Проста, зручна утиліта, яка здатна зробити знімок екрану або його фрагмента, швидко відредагувати, завантажити в хмару, зберегти. Поділитися з іншим користувачем, знайти щось аналогічне в мережі Інтернет, можливості, які припали до душі багатьом. Установка Lightshot виконується через налаштування.

AdBlock

Утиліта допоможе провести блокування реклами, спливаючих вікон. При використанні на сторінці залишиться тільки інформаційна частина матеріалу, без рекламних банерів. Активувати її просто – вона розташована в налаштуваннях (пункт «Додатки»). А робити це чи ні – кожен вирішує самостійно, адже реклама пов'язана з попередніми пошуками чого-небудь і може бути корисна.

Dark Reader

Утиліта змінює світлий фон оформлення веб-сторінок на темний. Це зручно при роботі за комп'ютером вночі. При цьому немає різкого контрасту між темною кімнатою і яскравим дисплеєм, що знижує втому очей. За допомогою Dark Reader настроюється яскравість, контрастність, режим сепії, шрифти, інші елементи візуалізації. Активація стандартна – через розділ налаштувань.

OneTab

При активній роботі з комп'ютером часто відкрито декілька вкладок одночасно. Коли їх рахунок перевалює за десяток, система починає працювати з затримками – позначається висока завантаження оперативної пам'яті. Допоможе додаток OneTab, що згрупує всі вкладки на окрему сторінку, з якої можна буде зайти або закрити непотрібні. Увімкнути утиліту можна через налаштування браузера Яндекса.

Browsec VPN

Користувач сам вибирає розширення, які потрібні. Якщо важливо приховати відвідування ресурсу, розширення VPN для Яндекс.Браузера допоможе зашифрувати трафік, зайти на заборонені сайти. Нюанси:

  • При використанні (активується у налаштуваннях безкоштовно) весь трафік перенаправляється через хмарну мережа, що приховує інформацію про користувача, його активності, місцезнаходження.
  • Можна користуватися соціальними мережами з робочого комп'ютера, обійшовши блокування корпоративної мережі.
  • Вийде зняти регіональні обмеження з доступу на певні ресурси.

Відео

23 корисних розширення для Яндекс браузера в 2019: як встановити або активувати?