Як вибрати флешку: рейтинг usb-накопичувачів

Колись полиці будь-якого власника ПК були завалені дискетами, потім CD-дисками, але зараз для зберігання інформації та комфортного використання використовують Flash-накопичувачі. Це дуже зручний інструмент, який володіє великим обсягом пам'яті, високою швидкістю передачі, зручний USB інтерфейс для підключення, тому слід мати уявлення, як вибрати флешку. Вибір дуже широкий, тому перед придбанням потрібно вміти розбиратися в характеристиках пристрою.

Що таке флешка

Люди вже звикли до наявності маленького, зручного пристрою, яке здатне зберігати велику кількість музики, відео або відео, але мало хто розуміє, що з себе представляє пристрій. Флешка – це носій інформації знімного типу з певним типом файлової системи без рухомих елементів у структурі, що забезпечує підвищену надійність. Для запису і читання документів використовується TLC вид пам'яті, але вибір флешки будується не тільки на це параметр, важливим ще вважається обсяг носія, швидкість запису і читання.

Види

Один з параметрів цього пристрою – зовнішній вигляд. Типи флешок не так вже різноманітні, є варіанти з інтерфейсом підключення 2.0 і 3.0, але от зовнішній вигляд може дуже сильно відрізнятися. Внутрішнє пристрій носія складається з плати і вихід для підключення USB, але варіанти корпусу сильно відрізняються. Складності у виборі зовнішнього вигляду немає, однак, деякі особливості дизайну все ж слід враховувати при покупці. Які бувають флешки і на що акцентувати увагу:

  1. Відкритий роз'єм. Часто такий варіант використовують на моделях з дуже маленькими розмірами. На контактної пластини немає захисного ковпачка, що допомагає зробити накопичувач компактним, але не захищає роз'єм від подряпин, попадання сміття.
  2. Знімний ковпачок. Це популярний, простий варіант захисту пластини. Виготовляють насадки з пластику або гуми, щоб захистить від вологи, пилу USB. Головна проблема в тому, що втратити його дуже легко, тому шукайте моделі, де насадка прикріплена до корпусу за допомогою мотузки.
  3. Дужка. Конструкція корпусу складається з скоби і тіла пристрою, вони можуть повертатися в сторони відносно один одного. Це допомагає закрити стороною скоби роз'єм накопичувача, щоб захистити пластину орт подряпин, але от від вологи або пилу це не допоможе.
  4. Слайдер. При такому варіанті конструкції, використовуючи спеціальну клавішу, можна заховати роз'єм всередину корпусу. Це допомагає захистити USB від надлому, подряпин, але існує ризик, що механізм-фіксатор зламається і дістати пластину буде складно. До того ж захисту від вологи, пилу це не гарантує.

Виробляють корпус для флешок з гуми, пластику та металу. Кращим варіантом вважається, коли ці системи захисту комбінують. Приміром, металевий корпус зверху має прогумовану основу, що гарантує захист від зовнішніх впливів, вологи, пилу. Навіть при падінні з великої висоти усі запису на носії залишаться в цілості й схоронності. Коштують такі моделі, як правило, дорожче.

Швидкість

Правильно вибрати підходящу модель вийде, якщо знати про основні параметри пристрою. Швидкість запису і читання флешки – важливі критерії при купівлі, тому що вони впливають на швидкість взаємодії накопичувача з комп'ютером. Якщо врахувати, що можна перезаписувати інформацію велику кількість разів, то краще буде, якщо відбуватиметься це на максимальній швидкості. Даний параметр вимірюється в мегабітах в секунду (Мб/с).

Об'єм пам'яті виробники завжди пишуть великими цифрами на упаковці, але не всі фірми вказують швидкість, що є дуже важливим параметром для оцінки розумності покупки даного знімного носія. На упаковці цей параметр вказується у форматі рейтингу, наприклад, 200х, де змінна дорівнює 200 Кбайт/с. Виходить, що швидкість при такому показнику буде 30 МБ/с. Чим вище множник х, тим швидше ви будете проводити запис даних і їх передачу на комп'ютер. Високошвидкісні флешки завжди коштують дорожче.

Максимальний об'єм

Це найголовніша характеристика пристрою, на яку звертають увагу покупці. Це правильний хід з боку виробника, але людина повинна обов'язково звертати увагу і на інші параметри. Об'єм пам'яті флешки, як правило, позначається в гігабайтах (в побуті «гіг»). Сучасні моделі розраховані на 32/64/128 Гб, але при необхідності можна взяти і ємність поменше 4/8/16 Gb. Не кожна людина збирається зберігати величезні обсяги даних, тому максимальні показники не потрібні.

Максимальний обсяг флешки доступною для покупки користувачеві становить 128 ГБ за ціною такий накопичувач знаходиться на одному рівні з SSD-диском на 1 терабайт (ТБ). Схема роботи пристроїв різна, але USB-накопичувачі володіють більшою мобільністю, ви можете переносити їх в кишені і підключати до комп'ютера, ноутбука без проблем. Якщо ви не обмежені в коштах і вам потрібен великий обсяг пам'яті, то зробити краще вибрати флешку. Розділити види накопичувачів по ємності можна наступним чином:

  • дешеві, але малооб'ємні – 4-16 Гб;
  • доступна ціна і хороша якість-16-64 Гб;
  • висока вартість, але велика місткість – 128 Гб.

Рейтинг флешок

З-за великої кількості різних виробників, компаній і варіантів швидкості, обсягу у людей виникає питання, яку флешку краще купити для комп'ютера. Слід розуміти, що існують накопичувачі для телефонів, фотоапаратів (SD) які підключаються до ПК тільки через спеціальний картрідер (в ноутбуці він вбудований). Кожен рік виходять огляди, в яких розглядаються кращі виробники флешок, які моделі варто вибрати по співвідношенню ціна/якість.

Існують певні лідери продажів, які користуються популярністю серед користувачів. Класифікація проводиться на основі надісланих покупцями відгуків про роботу флешок. Ви можете вибрати одну з наступних компаній:

  1. Transcend. Відома компанія, яка займається випуском продукції для комп'ютерів у 1988 року. Вперше цей виробник ввів довічну гарантію на свої накопичувачі, тому що термін служби, кількість циклів запису у цих носіїв дійсно великий. Хочете перевірену флешку – потрібно вибрати Transcend.
  2. Silicon Power. Дуже популярна фірма, продукція якої продається в 90 країнах світу.
  3. Kingstone. Вибрати цей варіант, якщо хочете перевірений бренд, який на ринку з 1987 року. Виробник впевнено конкурує з іншими фірмами.
  4. TeamGroup. Щороку асортимент збільшується і покупцю є із його вибрати.
  5. SanDisk. З'явилися в 1988 році на ринку і кожен рік випускають не менше 4 млн копій карт пам'яті. Дизайн дуже простої ціна демократична.
  6. Apacer. Зарекомендувала себе компанія, як виробник якісної, надійної продукції, на яку страшно вибрати і купити.
  7. Pretec. Ця фірма широко використовується в промислових і військових цілях. Це хороший аргумент на користь того, щоб вибрати цю флешку.
  8. Adata. Відносно нова компанія, яка випускає надійну продукцію.
  9. Prestigio. Компанія, яка випускає багато електронної продукції. Вибрати такі флешки варто, якщо ви любите шкіру (ексклюзивний дизайн), якою оформлений корпус виробу.

Найбільша

Накопичувачі відрізняються за вартістю залежно від того, наскільки об'ємним є носій. Більш ємні варіанти будуть коштувати дорожче, на даний моменти найбільший обсяг флешки – 512 Гб. Вибрати такий варіант потрібно, якщо ви хочете копіювати фільми з інтернету, ігри, з якими вирушите в подорож. Для текстових файлів, музики, це буде занадто великий обсяг накопичувача. При цьому виглядати пристрій буде як і раніше дуже компактно. Ось приклади таких носіїв разом з вартістю:

  • Intenso Ultra Line 128GB – від 1800 рублів;
  • Sandisk Ultra Fit 128GB – від 2100 рублів;
  • Sandisk Cruzer Blade 128GB – від 1300 рублів;
  • CnMemory Spaceloop XL (256 GB) – від 2000 рублів;
  • Patriot Supersonic Mega (512 GB) – 2500 рублів.

Найшвидша

Ще один важливий параметр накопичувача – швидкість передачі даних. Всі моделі проходять обов'язкове тестування на заводі і на упаковці повинна бути вказана величина в Мб/с. Швидкісні флешки виносять цей показник на упаковку, тому що це їхня перевага. Якщо ви ніде не можете знайти цей параметр, значить, він низький і компанія не хоче його відкривати. Нижче представлений невеликий ТОП, яка флешка сама надійна і швидка:

Назва

Співвідношення швидкості запису/читання в %

Sandisk Extreme USB 3.0

76

ADATA DashDrive UV128

36

Transcend JetFlash 780

35

Transcend JetFlash 760

Двадцять два

Kingston DataTraveler G4

20

Silicon Power Marvel M01

18

Transcend JetFlash 790

18

Найнадійніші

Дуже важливо купувати накопичувачі в офіційних магазинах, бо з Китаю приходить багато підробок. Рейтинг флешок по надійності постійно змінюється, тому що пристрій виробляється великих кількостях і деколи трапляються баки на заводі. Нижче представлений рейтинг надійних і перевірених моделей на основі позитивних відгуків покупців:

  1. Transcend JetFlash 700. Накопичувач з дуже простим дизайном з пластику. Вибрати варіант з інтерфейсом 2.0 і 3.0 (USB). Вибрати варто цю модель, якщо потрібна хороша продуктивність без переплати за оформлення.
  2. Transcend JetFlash 780. Це модель відрізняється іншим пристроєм комірок пам'яті, що забезпечує більш високу швидкість обробки даних.
  3. Kingston DataTraveler 100 GЗ. Проста і практична модель з розсувним корпусом з пластика.
  4. Transcend JetFlash З50. Дуже маленька і зручна флешка для роботи або навчання.
  5. Kingston DataTraveler G4. Зручна система кріплення, можна повісити на ключі, щоб не втратити.

Яка флешка краще

Коли ви вирішили вибрати собі знімний накопичувач, враховуйте те, для яких цілей вона потрібна, бюджет і практичність моделі. Найкраща флешка, та яка відповідає вашим потребам. Якщо вам потрібно лише з робочого комп'ютера принести додому кілька текстових або графічних документів, то 8 Гб буде навіть багато і переплачувати за обсяг немає сенсу. Яку флешку купити залежить виключно від ваших потреб, а найбільш популярні й надійні фірми були описані вище.

Яку вибрати флешку

Якщо ви купуєте в звичайному магазині, не соромтеся запитати у консультанта про характеристики накопичувача. Вибрати підходящий варіант допоможуть параметри флешки, які вказують на упаковці. Як правило, люди звертають увагу тільки на максимальний обсяг накопичувача, але швидкість передачі даних куди більш важливих параметр. Ви можете взяти накопичувач на 128 Гб, ноу нього буде повільна швидкість запису і ви будете 30 хвилин перекидати один фільм. Нижче буде детально розглянуто як вибрати флешку, яка буде відповідати вашим потребам.

Як вибрати хорошу флешку

У вас є можливість багато разів провести перезапис вмісту накопичувача. Слід враховувати, що термін придатності флешки не вказується, але є певна кількість циклів очищення. Як правило, їх настільки багато, що людина не встигає їх все використовувати. Частіше накопичувачі втрачають і тоді потрібно знати, як вибрати флешку. Роблять це за наступними параметрами.

Об'єм пам'яті

Перше на що звертає увагу покупець, коли вирішив вибрати накопичувач. Цей показник може бути різним від 512 мегабайт то 512 Гб. З розвитком технологій зростає і максимальний запас пам'яті, тому можуть з'явитися флешк з великим об'ємом. Вибрати потрібно той, який відповідає файлів, які ви збираєтеся копіювати. Якщо мова йде про текстових документах, то більше 4 ГБ вам ніколи не знадобиться. Якщо ж це флешка для підлітка. який може копіювати фільми, ігри, то обсяг знадобиться більше (от32 до 128 Гб).

Швидкість читання і запису

Ці Два значення вказують на те, з якою швидкістю ви можете помістити дані на флешку і з неї на комп'ютер. Чим вище цей показник, тим краще, дорогі сучасні моделі мають значення 50 Мб/с, дешевші – від 3 Мб/с, запису даних. Швидкість читання знаходиться в діапазоні від 35 до 90 Мб/с (вказує на те, наскільки швидко можна скопіювати файли з флешки на комп'ютер).

Дизайн

Не самий важливий параметр, але враховувати його варто. Якщо ви часто втрачає дрібні речі іл використовувати накопичувачем буде дитина, то варто вибрати модель з кріплення на ключі. Не потрібно брати варіанти з ковпачком, тому що його теж дуже легко втратити. Віддавайте перевагу простим моделям без ковпачків із заліза, вони прослужать вам довго і надійно.

Ціна

Розкид у вартості цього товару великий, ціна буде залежати характеристик накопичувача. Особливо впливає на ціноутворення обсяг пам'яті, чим більше ГБ, тим вище вартість. Всі популярні види флешок для комп'ютера можна переглянути і замовляти в інтернеті, тому що їх вартість там буде більш вигідною. Ось приклади деяких моделей, які б ви могли вибрати:

Назва

Відмітна особливість

Ціна, рублів

Transcend JetFlash 600

Висока швидкість

Від 1100

SanDisk Cruzer Fit

Дуже компактна

Від 700

Kingston DataTraveler SE9

Стильний дизайн

Від 700

Kingston DataTraveler R3.0 G2

Співвідношення ціна/якість

Від 1300

Transcend JetFlash 790

Ціна

Від 900

Corsair Flash Voyager GS (CMFVYGS3)

Швидкість читання

Від 4000.

Відео

Як вибрати флешку (яку вибрати флешку)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!