Таблетки від алкоголізму без рецептів: які ліки ефективні

Алкогольна залежність – дуже важке захворювання, що руйнує організм, життя, сім'ю хворого. Багато хто помилково вважають, що алкоголізм не лікується – всі спроби витягнути людину з цієї безодні приречені на провал. Але алкоголізм – не вирок, це хвороба, що вимагає обов'язкового лікування, а хворий – підтримки своїх рідних. Не обов'язково звертатися в спеціальні контори, які заробляли гроші на нещастях інших. Допомогти близькій людині, яка страждає алкогольною залежністю, можна і своїми силами, використовуючи спеціальні таблетки від тяги до алкоголю.

Що таке таблетки від алкоголізму

Самі по собі препарати від алкоголізму являють собою своєрідні блокатори знижують у залежного фізіологічну тягу до алкоголю і усувають симптоми похмілля. Деякі такі ліки можна придбати без рецепту від лікаря, але робити це потрібно дуже акуратно: сильнодіючі препарати мають великий список протипоказань. Допомогти страждаючому алкогольною залежністю можна шляхом застосування препаратів наступного роду:

  • купирующие тягу до спиртного;
  • від похмілля;
  • огидне від алкоголю;
  • нейтралізують токсичні речовини;
  • терапія психічних розладів.

Важливо розуміти, що алкоголізм – серйозна хвороба, що потребує ґрунтовного лікування. Алкоголіки часто страждають цирозом та іншими ускладненнями, тому прийом ліків вимагає особливого контролю, як з боку лікаря, так і з боку близьких хворого. Не варто займатися самолікуванням – консультація лікаря ніколи не буде зайвою. Захворювання на останніх стадіях усувати набагато складніше, а покращувати стан організму після тривалого прийому алкоголю можна тільки медикаментозно.

Ліки від алкоголізму, застосовувані на прохання хворого або без його відома, формують психічну стійкість до алкоголю, блокують дію багатьох шкідливих і небезпечних ферментів, полегшують, купируют всілякі запалення – серцевого м'яза, підшлункової залози, розширення судин. Крім того, таблетки від алкоголізму впливають психологічно, поліпшують настрій хворого, позитивно впливають на його відносини з оточуючими людьми.

Таблетки від алкогольної залежності без рецепта

Алкоголізм розвивається за певними стадіями, кожна з яких характеризується власними особливостями поведінки. Чим серйозніше захворювання, тим складніше його лікування, і тим складніше проводити його без згоди пацієнта та консультації лікаря. Найбільш відомими препаратами від алкогольної залежності, що випускаються без рецепта, є ліки від похмілля, миттєво усувають симптоми алкогольного сп'яніння.

Викликають огиду до алкоголю

Противоалкогольные препарати, що викликають стійку відразу до алкоголю, не дозволяють розщеплювати етиловий спирт, звідси і відбувається зазначений ефект. Але при цьому в організмі накопичується ацетальдегід, який викликає неприємні симптоми, такі як нудота, тахікардія, головний біль, страх смерті, тривога. Безпосередньо ці неприємні відчуття формують небажання вживати спиртне. Серед таких препаратів виділяють:

  1. Дисульфірамприсутня в ліках у формі таблеток, капсул, рідини для ін'єкцій. Препарат володіє швидким всмоктуванням, тому починає діяти блискавично. Індивідуальне дозування розраховує лікар, після попередньої консультації. Доза препарату поступово збільшується, разом з нею відразу до спиртного. Побічні ефекти у вигляді неприємного присмаку у роті або гепатиту рідкісні. Приклади ліків: Еспераль, Тетлонг, Лидевин, Нокзал, Антабус, Абстинил.
  2. Циаминадвиробляють у вигляді крапель для перорального прийому. Призначення препарату відбувається лише після консультації лікаря. Рекомендована добова доза – 10-25 крапель в залежності від ступеня залежності, індивідуальних показників організму. З побічних ефектів іноді спостерігаються снодійну дію і загальне нездужання. Якщо сумісно з препаратом вживати спиртне, виникає тахікардія, мігрень, нудота, підвищений тиск.

Таблетки без наслідків

Таблетки від алкоголізму без рецептів часто мають серйозні наслідки: призводять до виразкової хвороби, тахікардії, підвищеного тиску, утруднення дихання. Лікарські препарати без серйозних наслідків добре усувають симптоми похмілля, продаються без рецепту, і їх можна замовити і купити в інтернет-магазинах або офлайн аптеках. До таких препаратів відносяться:

  1. Зорекс і Алка-зельтцер – засоби на основі аспірину, лимонної кислоти, гідрокарбонату, являють собою розчинні шипучі таблетки. Ці ліки не варто вживати при бронхіальній астмі, виразкових захворюваннях, недостатністю нирок і печінки. При передозуванні можливий шум у вухах. Медпрепарат не можна застосовувати більше п'яти діб.
  2. Алька-прим – розчинні у воді таблетки проти алкоголю, що складаються з ацетилсаліцилової кислоти і гліцину. Протипоказань не має.
  3. Метадоксилмістить вітаміни групи В, прискорюють окислення етилового спирту. Показаний при хронічному алкоголізмі, гострої алкогольної інтоксикації, протипоказаний під час вагітності, лактації. З обережністю приймати при підвищеній чутливості і алергіях.
  4. Лимонтарскладається з лимонної і бурштинової кислоти, показаний для профілактики сп'яніння, в якості комплексної терапії запійних станів алкоголіків, загострень. Протипоказаний при виразковій хворобі шлунка, глаукомі, ішемічної хвороби серця. Таблетку перед застосуванням необхідно подрібнити, змішати з содою і розчинити в звичайній або мінеральній воді. Дозування призначається індивідуально.

Таблетки без відома хворого

Деякі хворі не визнають існування алкогольної залежності і відмовляються від пропозицій вилікуватися. У більшості випадків рідні погоджуються з алкоголіком, щоб не йти на конфронтацію. Пильні рідні та близькі вважають в такому випадку, що повинні не йти на поводу у хворого, а робити рішучі дії по його лікуванню. Тут є частка правди, але терапія пов'язана з певною кількістю можливих наслідків.

По-перше, не розрахувавши правильну дозу, можна викликати серйозні наслідки для здоров'я і навіть життя хворого. По-друге, не кожний медпрепарат дійсно може вплинути позитивно, якщо приймати його без певної системи, яка часто неможлива в разі прихованого, неявного вживання. І, нарешті, важливо розуміти, що алкоголізм – психологічна хвороба, яка не зникне безслідно без власного бажання хворого.

Деякі засоби для лікування этаноловой залежності можна придбати без рецепта. До них відноситься Тетурам – ліки від хронічного алкоголізму. Препарат відвертає від вживання спиртного, протипоказаний літнім людям, людям з органічними порушеннями мозку, а також при ендартеріїті, інсульті та виразкової хвороби. Тетурам призначають в дозі 0,5-0,75 грама, після чого дають прийняти 20-30 грамів алкоголю. При відсутності ефекту дозу збільшують.

Ліки Колме теж викликає стійке відразі до спиртного, складається з 0,9 грама ціанаміду, води для ін'єкцій, сорбінової кислоти і ацетату натрію. Форма випуску препарату – краплі у флаконах з дозуючим наконечником. Препарат вживають по 12-25 крапель, розведених водою. Колме протипоказаний при важких хворобах серця, вагітності і годуванні груддю, бронхіальній астмі, пневмонії, індивідуальної непереносимості.

Препарати, що зменшують тягу до алкоголю

Серед таблеток від алкоголізму без рецептів ліків, що зменшують тягу до алкоголю, – дуже популярний і дієвий спосіб боротьби із залежністю. Серед цих препаратів слід згадати Пропротен 100, АлкоБарьер. Перевага ліків полягає в натуральному складі, що не дає великого списку протипоказань і побічних ефектів і підходить більшості хворих, може відпускатися без рецепта.

АлкоБарьер випускається у формі добре растворяемого у воді порошку. Цей препарат відмінно усуває потяг до спиртних напоїв, тим самим відновлює організм. Алко бар'єр застосовують раз на добу, він не має протипоказань і побічних реакцій завдяки натуральним компонентам у складі. Зверніть увагу на індивідуальну непереносимість окремих елементів в лікарському препараті.

Пропротен 100 випускається у вигляді таблеток або крапель. Крім зменшення тяги до алкоголю засіб відмінно працює як ліки проти похмілля. Щоб усунути симптоми, рекомендується пити по одній таблетці кожні півгодини, надалі – кожні 10-12 годин. Основна діюча речовина Пропротена – антитіла мозгоспецифического білка. Засіб в краплях застосовують по 10 крапель перед вживанням їжі з інтервалів 30 хвилин з подальшим збільшенням.

Лікарські засоби, що знижують дію етанолу

Ліки від алкоголю може знизити негативну дію етанолу за рахунок певних елементів у складі. Вітаміни групи В, кількість яких помітно зменшується в організмі під впливом алкоголю, посилюють розпад етилового спирту в крові. Нестача вітамінів В призводить до руйнування зовнішньої оболонки нерва, нервово-м'язової передачі, полінейропатії. Серед таких препаратів виділяють:

  • Тіамін в ампулах;
  • Нейромультивит;
  • Литонит.

Крім цього, дія алкоголю знижують кристалічні розчини для інфузій, які в прискореному режимі виводять альдегід і етанол, знижують окислення ліпідів. Добре допомагає Рекицен-РД – гомеопатичний препарат, який ефективно працює при алкогольній інтоксикації і похмілля. Має у складі вітаміни В, Д, Е, К, РР і винні дріжджі. Найпопулярніші і купуються ентеросорбенти (Полісорб, білий або чорний вугілля, Фільтрум СТІ) чудово працюють при будь-яких видах отруєнь, у тому числі алкогольних.

Медикаментозні препарати нового покоління діють без шкоди для хворого. Після застосування немає посталкогольного синдрому. Краплі від алкогольної залежності і таблетки здатні не тільки відбити тягу до спиртного, але й оздоровити організм.

Препарати від алкоголю нового покоління

Незалежно від ефективності препаратів, купирующих алкогольну залежність, фармакологія являє ліки нового покоління, які вигідно відрізняються від інших засобів. Найдієвішим і популярним є парафармацевтик Бар'єр, що допомагає хворому позбутися не тільки від фізичної, але і від психічної тяги до міцних напоїв. Форма випуску Бар'єру – несмачні, нічим не пахнуть краплі коричневого кольору. Середня тривалість вживання препарату близько трьох тижнів.

Головна перевага використання Бар'єру – можливість приймати його без відома хворого. Завдяки відсутності запаху і смаку препарат легко втручається в їжу або питво, залишаючись непоміченим для алкоголіка. Через пару тижнів тяга до спиртного помітно знижується. Протипоказань медикамент не має, призначений для вживання навіть літніми людьми та пацієнтами з якими-небудь психотерапевтичними патологіями.

Необхідно звернути увагу, що без консультації з наркологом використання Бар'єру протипоказано, так як за наявної інструкції тільки кваліфікований лікар зможе скоригувати потрібну дозу і розрахувати оптимальну тривалість лікування. Єдиний недолік Бар'єру – його висока ціна: вартість ліків становить близько тринадцяти тисяч рублів.

Які таблетки від алкоголю ефективні

Складно відповісти однозначно, які таблетки є найбільш ефективними при лікуванні алкоголізму. Таблетки від алкоголізму без рецептів – це так звані «антипохмелини», які не здатні на тривалий час блокувати бажання вживати алкоголь. Без сумнівів, препарати з дисульфірамом та циаминадом діє ефективно в довгостроковій перспективі. Серед них можна виділити окремі ліки, наприклад:

  1. Лидевин– ліки у вигляді круглих таблеток, що призначається для лікування этаноловой залежності. Лидевин показаний для профілактики і лікування рецидивів хронічного алкоголізму, призначається лікарем після ретельного обстеження хворого. Після здійснення терапії можливі наслідки і ускладнення: психози, гепатит, гастрит, тромбоз судин головного мозку, неврит зорового нерва, погіршення пам'яті. Лидевин протипоказаний при вагітності, лактації, хворобах печінки і нирок.
  2. Антабусвипускається у формі круглих плоских таблеток білого кольору, діє як антиалкогольний препарат і показаний для лікування та профілактики рецидивів хронічного алкоголізму. Має ряд протипоказань: захворювання серцево-судинної системи, бронхіальна астма, туберкульоз, тяжка печінкова недостатність, онкологія, поліневрит. Має ряд ускладнень при тривалому прийомі: психоз, гастрит, тромбоз судин мозку.
  3. Еспераль показаний при хронічному алкоголізмі і як дезінтоксикаційного засобу при отруєннях. Крім підвищеної чутливості є ряд інших обмежень щодо застосування: вагітність, годування груддю, епілепсія, цукровий діабет. В якості ускладнень можуть проявлятися головний біль, шкірні алергічні реакції.
  4. Метадоксил призначається при алкогольному абстинентному синдромі, гострій алкогольній інтоксикації, комплексній терапії захворювань печінки, викликаних алкогольною залежністю. Має найменшу кількість протипоказань (гіперчутливість, період лактації та вагітність) і незначні побічні дії (алергічна реакції при індивідуальній непереносимості компонентів препарату). Спосіб застосування залежить від конкретного випадку.
Ганна Гордєєва, 45років:«Вилікувати алкоголізм можна навіть при поганій спадковості. Переконалася на власному досвіді!»[seohide title=
"]

Ціна

Асортимент ліків дуже великий, кожен з них має різний склад і підходить для різних цілей. Вартість залежить від виду ліки і конкретної аптеки. Деякі медикаменти можна купити в онлайн-аптеках (з пошуком по каталогу) або замовити доставку до найближчого до вас стаціонарного аптечного пункту. У таблиці представлені магазини і приклади цін:

Ліки від алкоголізму

Аптека

Ціна, рублів

Тетурам

Аптека «Малюк»

158

«Планета Здоров'я»

178

«Живика»

91,5

Зорекс

«Міські аптеки»

261

МІСЬКЗДОРОВВІДДІЛУ

299

«Добра аптека на Маросейка»

246

Ледивин

«Живика»

1 269

«Планета Здоров'я»

1 495

Аптека ІФК Черняховського

1 585

Метадоксил

«Планета Здоров'я»

1 150

еАптека №9

1 079

НЕОФАРМ

1 100

Еспераль

МІСЬКЗДОРОВВІДДІЛУ

1 544

«Живика»

1 270

«Планета Здоров'я»

1 555

Відео

Препарати від алкогольної залежності: Тетурам, Антабус, Налтрексон, Медіхронал та ін.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!