Таблетки від гостриків для дітей і дорослих - найефективніші препарати

Гострики – одні із самих дрібних гельмінтів, але якщо не проводити правильне лікування, виникають ускладнення. Хвороба, яку викликає цей вид глистів, називається ентеробіоз. Препарати від гостриків призначаються індивідуально кожній людині полі повного обстеження і підтвердження діагнозу, щоб не викликати побічний ефект.

Кращі таблетки від гостриків

Вибираючи кращі таблетки від гостриків, які допоможуть, лікар керується ключовими якостями. До них відносяться:

  1. Ефективність для даного виду паразитів. Деякі лікарські засоби спрямовані на боротьбу з одним з підвидів глистів і не допоможуть від іншого.
  2. Безпека для пацієнта. Враховуються всі захворювання людини, які можуть послужити перешкодою до прийому, його вік та вага.
  3. Форма і вид ліки відіграє велику роль, таблетки повинні бути невеликими зручними для проковтування, щоб не викликати блювотний рефлекс.
  4. Кількість прийомів. Перевага надається препаратам, які допомагають після першого разу і не вимагають повторного вживання.

Таблетки від гостриків у дорослих

Практично всі таблетки від гостриків у дорослих допомагають досягти потрібного ефекту за короткі терміни. Препарати від ентеробіозу мають наступний механізм дії:

  • сповільнюється процес полімеризації тубуліну (речовини необхідного для життєдіяльності) в клітинах паразитів;
  • у круглих червів відбувається нейром'язова блокада;
  • припиняється всмоктування глюкози;
  • спостерігається параліч;
  • гельмінти швидко гинуть;
  • вони виводяться з людського організму під час спорожнення кишечника.

Ліки від гостриків для дітей

Ефективні ліки від гостриків для дітей відрізняються від медикаментів для дорослих. Слизова дитину по-іншому реагує на активні речовини. Лікарі-педіатри рекомендують застосовувати лікарські засоби у вигляді рідкої суспензії. Вона засвоюється швидше, зручна для використання, має приємний смак з-за ароматизаторів, що містяться в складі. У такому вигляді ліки можна давати дітям з 6 місяців.

При проблемах з травною системою замість таблеток призначають застосування супозиторіїв. Їх вводять через анальний отвір і стежать за виходом гельмінтів. У дітей часто відбувається повторне зараження, коли вони розчісують задній прохід. Медики радять після виявлення ентеробіозу не тільки пропити курс препаратів, але і більш ретельно стежити за гігієною рук, натільної і постільної білизни.

Декарис від гостриків

Це ліки від гостриків для людини однаково добре допомагає дорослим і маленьким дітям від 3 років. Декарис від гостриків містить 150 мг активного речовини левамізолу. Препарат з такою ж назвою є дженериком Декариса. Раніше його застосовували як імуномодулюючого засобу, але потім було встановлено, що левамізол надає паралізує дію на гостриків.

Приймається 1 раз на добу перед сном, щоб позбутися від ентеробіозу. Дозування вибирається у відповідності з вагою та віком кожного пацієнта. Таблетка має приємний солодкуватий смак, її легко розжувати, як це зазначено в інструкції. Повторний аналіз можна проводити вже через кілька днів після першого прийому. Якщо результат знову позитивний, курс лікування повторюють.

Немозол від гостриків

Таблетки Немозол відносяться до антигельмінтною засобів широкого спектра. Діюча речовина – албендазол швидко знищує гостриків, нематод, лямблій та аскарид в будь-якій фазі розвитку. Для дорослого та дитини після 12 років вистачить одноразового прийому таблетки, що містить 400 мг речовини. Немозол від гостриків починають використовувати з 2 років, але при вагітності його намагаються не застосовувати, занадто великий ризик ускладнень для дитини і матері.

Ліки від гостриків для дітей Пірантел

Ще один ефективний засіб від гостриків – Пірантел. У його складі міститься 250 мг однойменного речовини, яка вбиває глистів і виводить їх з кишечника разом з калом. При цьому знищуються та інші види небезпечних гельмінтів – нематоди, аскариди і їх личинки. Приймати ліки потрібно вранці після сніданку. Дозування встановлюється не більше 10 мг на кожний кілограм ваги хворого.

Ліки від гостриків для дітей Пірантел вважається одним з найбільш ефективних при лікуванні гельмінтозу у маленьких пацієнтів. Лікарі призначають його дітям з 6 місяців і вагітним жінкам. Таблетки для дітей подрібнюються і розбавляються водою. У деяких випадках, коли у дитини утруднений ковтальний рефлекс, їх замінюють на іншу форму, в якій випускається препарат – суспензію або свічки.

Вермокс від гостриків

Сучасний препарат Вермокс від гостриків, за короткий час усуває глистную інвазію і нейтралізує неприємні симптоми – свербіж і розлад травлення. Компонент мебендазол всмоктується не відразу в шлунку, а починає діяти тільки в кишковому відділі. Після загибелі гостриків воно виходить разом з сечею та калом. Єдина незручність стосується тривалості прийому – дорослий і дитина старше 14 років повинні пити його натщесерце 3 дні підряд по одній таблетки. Для дітей від 2 до 13 років дозування підбирається індивідуально лікарем.

Як вибрати ліки від гостриків

Призначення відповідного препарату відбувається після отримання аналізу калу на яйці глист. Навіть якщо інвазії видно неозброєним оком у кале, висновок повинен зробити лікар-паразитолог за клінічним аналізам, а потім вибрати ліки від гостриків. Існує кілька видів лабораторних досліджень, що визначають наявність гостриків в організмі – аналіз крові, калу і виділень навколо ануса на ентеробіоз.

При виборі терапії враховуються всі фактори, які можуть зашкодити хворому. Необережне поводження з подібними медикаментами та самолікування можуть призвести до порушень в організмі. Передозування багатьма протипаразитарними засобами викликає побічні дії:

  • нудота;
  • запаморочення;
  • блювання;
  • безсоння;
  • ломота в тілі;
  • висипання на шкірі;
  • болі в області ШЛУНКОВО-кишкового тракту;
  • пронос;
  • галюцинації.

Протипоказанням для прийому медикаментозного препарату від гельмінтів є захворювання:

  • епілепсія;
  • травми головного мозку;
  • ураження центральної нервової системи;
  • ниркова недостатність.

З обережністю використовують при:

  • вагітності;
  • годування груддю;
  • літньому віці після 70 років;
  • дитячому віці до 1 року.

Під час вагітності лікарі намагаються не вдаватися до виведення гельмінтів до строку 12-14 тижнів. До цього періоду існує надто великий ризик мимовільного викидня. При лікуванні цієї недуги у маленьких дітей і літніх пацієнтів, потрібно додати очищаючі клізми та прийом інших засобів. До них відносяться:

  • пробіотики;
  • вітаміни;
  • ентеросорбенти.

Ціна таблеток від гостриків

Препарати можна замовити в простій аптеці або купити в інтернет-магазині. Ціна таблеток від гостриків по Москві і області відрізняється демократичністю і недорогий вартістю. Навіть людина з середнім достатком може дозволити собі пропити курс препаратів. Потрібно враховувати, що часто доводиться купувати ліки для всіх членів сім'ї, щоб позбутися небезпечних гельмінтів.

Назва

Ціна(руб)

Вермокс

75

Метовит

100

Декарис

70

Гельминтокс

60

Піперазин

70

Пірантел

90

Немозол

330

Левамізол

270

Никлозамид

100

Зентел

35

Мебендазол

90

Ворміл

65

Відео: Кошти від гостриків

Засоби від глистів (гельмінтозу): краплі, суспензії, свічки, таблетки, мазі, уколи

Відгуки

ЕМарина, 24 рокиВ дитинстві мама давала нам для профілактики часник або гарбузове насіння, але нещодавно я прочитала, що ці продукти не дуже ефективні, так і дітям до 3 років не завжди підходять. Коли синові 3,5 років поставили діагноз ентеробіоз, педіатр рекомендувала почати прийом ліків Декарис. Вже через тиждень аналізи були в нормі.
Тетяна, 31 рікДонька в четвертому класі часто їздить по спортивних таборів, перед відправкою потрібно обов'язково здавати аналізи на глисти. Минулого літа знайшли гостриків, лікар нас заспокоїв, що швидко вилікуємо за кілька днів. Призначили пити Немозол, але через 8 днів результати знову були поганими. Довелося підбирати інші таблетки проти гостриків. Пірантел нам підійшов.
Ганна, 38 роківЗавжди думала, що энтеробиозом хворіють маленькі діти, які вічно тягнуть руки до рота. Виявилося, що у дорослих ця напасть теж зустрічається. У мене виявили в ході щорічного огляду на роботі. Доктор пояснив, що можна заразитися цими глистами від кішок, а у мене вдома два кота. Довелося замовляти по каталогу Піперазин, тварин теж пролечила.
Ольга, 42 рокиЯ сама працювала багато років лаборантом, і хочу сказати, що дуже важлива гігієна. Якщо дитина постійно облизує руки на прогулянці, марно давати йому будь-які пігулки від ентеробіозу, через день-два гострики знову відбувається самозараження. Потрібно стежити за дітьми, а після пробудження відразу міняти білизну і простирадло, особливо в період лікування.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!