Мазь від грибка нігтів: лікування та відгуки

Уражена грибком нігтьова пластина потребує в ефективному лікуванні. Традиційна медицина пропонує комплексний підхід, частина його полягає у використанні зовнішніх засобів. Після лабораторного дослідження лікарі-дерматологи для лікування мікозу нігтів (інакше – оніхомікозу) призначають мазі: цинкову, нистатиновую, китайську, дегтярну. Великий вибір препаратів. Дізнайтеся, які засоби для лікування грибка нігтів найдієвіші і скільки вони коштують.

Допомагають мазі вилікувати мікоз нігтів

Ефективність лікування мікозу нігтів ви зможете визначити не раніше, ніж через два тижні від початку терапії. Стільки часу має пройти, щоб протигрибковий засіб продемонструвало своє позитивне дію в боротьбі з недугою. Але оскільки види грибка існують різні, і хвороба може бути в запущеній стадії, разом з препаратами дії зовнішнього лікар призначить інші ліки та процедури.

Дізнайтеся, яке засіб від грибка найефективніше.

Список кращих мазей від грибка нігтів на руках і ногах

Перелік протигрибкових препаратів зовнішнього застосування включає засоби, які здатні впоратися з оніхомікозом на будь-якій стадії захворювання. Від перебігу хвороби, індивідуальних особливостей, протипоказань буде залежати, який лікарський препарат призначить лікар. Всі зовнішні протигрибкові засоби поділяються на:

  • Азолові препарати (міконазол, клотримазол, бифоназол, флуканазол, фундизол). Вони перешкоджають синтезу грибка, руйнуючи його клітинну мембрану. Ефект накопичення лікарського засобу в нігтьовій пластині призводить до повної загибелі інфекції.
  • Препарати аллиламиновой групи (экзодерил, ламізил, нафтифін, ирунин, залаин, мікосептін). Ці ліки проникають глибоко в нігтьову пластину, повністю знищуючи грибкову колонію. Після курсу лікування концентрація накопиченого активної речовини допомагає довго протистояти рецидиву, на місці ураженої грибком нігтя виростає здоровий.

Протигрибкова мазь Тербінафін

Склад: активна речовина тербінафіну гідрохлорид і комплекс додаткових компонентів.

Показання: це засіб російського виробництва часто застосовують при лікуванні грибкових захворювань. Від мікозу засіб здатне вилікувати не менш швидко і настільки ж ефективно, як інші препарати на основі активної речовини групи аліламінів. Оскільки терапія недуги тривала, вартість препарату є істотним чинником при виборі засобу.

Застосування: при мікозі наносити зовнішній засіб тонким шаром двічі на день, тривалість використання залежить від індивідуальних особливостей. До повного одужання проходить від 3 до 6 місяців.

Вартість: від 60 рублів.

Саліцилова

Склад: активним компонентом виступає саліцилова кислота.

Показання: належить до нестероїдних зовнішнім засобам, позбавляє від грибка уражені інфекцією ділянки нігтьової пластини, володіє антисептичним ефектом. Перевага препарату – відсутність протипоказань, але при запущених формах захворювання він малоефективний.

Застосування: схема застосування саліцилової мазі при лікуванні мікозу передбачає два варіанти – змазування ураженого нігтя (ділянки) або компрес. При другому способі лікування пов'язка накладається на ніч, що прискорить одужання на 3-5 днів, але побічний ефект (відшарування шкіри) вимагає робити ванночки з мильно-содовим розчином для видалення отслоившегося епідермісу.

Вартість: від 25 рублів.

Микозан

Склад: набір із сироватки і одноразових пилок (10 шт.)

Показання: препарат зовнішнього застосування Микозан при всій схожості з аналогічними засобами є своя перевага – він виліковує, виключаючи появу рецидиву. Засіб блокує розвиток різних грибкових патологій, нетоксична, і значно прискорює процес одужання. Швидко вбирається, усуваючи неприємне відчуття печіння, свербежу.

Застосування: схема лікування передбачає нанесення на уражену ділянку (ніготь) два рази в день. Тривалість терапії – близько чотирьох тижнів, поки ніготь не відновиться до здорового стану.

Вартість: від 865 рублів.

Клотримазол

Склад: активну речовину клотримазол і інші компоненти.

Показання: перевагою цього зовнішнього засоби, як і крему Кандід, є повне знищення грибкової колонії шляхом порушення синтезу клітин. Для остаточного одужання необхідно дотримуватися призначену лікарем схеми лікування, оскільки активна речовина накопичується в ураженої нігтьової пластини і діє після закінчення курсу лікування.

Застосування: наносити рівним тонким шаром не менше двох разів на день, лікування триває близько 4 тижнів.

Вартість: від 55 рублів.

Экзодерил

Склад: діюча речовина нафтифина гідрохлорид та комплекс допоміжних речовин.

Показання: препарат ефективний завдяки високій концентрації нафтифина, який здатний проникати глибоко в нігтьову пластину, руйнувати синтез грибкової колонії, приводячи до її загибелі. Це засіб на основі активного речовини групи аліламінів впливає на плісняві, дріжджоподібні та дріжджові гриби, допомагаючи швидко усунути свербіж разом з іншими симптомами захворювання.

Застосування: препарат наносять рівним шаром, захоплюючи невелику ділянку шкіри навколо ураженого нігтя. Тривалість терапії при легких формах захворювання становить до 4 тижнів, при важких – до 8 і більше тижнів. Перелік протипоказань до застосування вимагає обов'язкової консультації у практикуючого лікаря.

Вартість: від 430 рублів.

Микоспор для видалення ураженого нігтя

Склад: крем, скребок, смужками водостійкого пластиру. Активною речовиною виступає бифоназол.

Показання: лікування мікозу нігтів препарат довів свою ефективність. Активний компонент допомагає позбутися від недуги, руйнуючи структуру клітини інфекції, що призводить до її повного знищення.

Застосування: перед нанесенням крему рекомендується зробити ванночку, витерти кінцівку насухо, а потім тонким шаром протигрибкового засобу обробити ніготь. Зверху на уражену нігтьову пластину клеїться пластир, який продовжує ефективність крему і протистоїть будь-якого зовнішнього впливу. Безболісно видалити відшарувалися шкіри допомагає шкребок, використовувати який необхідно через добу, коли приходить час відклеїти пластир. Останній захищає уражену ділянку, а в комплексі з кремом робить ефективну схему лікування – один раз в день протягом одного місяця.

Вартість: від 1020 рублів.

Сірчана мазь

Склад: активна речовина сірка.

Показання: до винаходу сучасних препаратів для лікування мікозів у традиційній медицині застосовувалася сірчана мазь. Актуальним це протигрибковий засіб залишається і в наші дні, лише протипоказання, серед яких алергія, здатні обмежити застосування.

Застосування: дерматологи призначають препарат у певній концентрації, виходячи з індивідуальних показників пацієнта, з обов'язковим тестуванням на невеликій ділянці шкіри. Якщо не спостерігається почервоніння, то протягом 7-10 днів зовнішній засіб наносять на уражену грибком нігтьову пластину і шкіру біля неї, один раз на добу.

Вартість: від 39 рублів.

Як зробити засіб від грибка нігтів своїми руками

Якщо у вас немає можливості придбати медикаментозні препарати, позбутися від неприємних відчуттів, вилікувати уражений грибком ніготь допоможе засіб, яке легко зробити своїми руками:

  • В ємність об'ємом не менше 200 г треба налити оцтову есенцію (70%) і опустити в неї куряче яйце. Залишити в темному місці.
  • Коли яйце розчиниться, вийняти з настою плівку і перелити в пляшку.
  • Щоб вилікувати уражений ніготь, необхідно змащувати його приготованою сумішшю вранці і ввечері до повного одужання.
  • Можете використовувати настій і як профілактичний засіб при мікозі.

Дізнайтеся, як вибрати протигрибковий засіб у таблетках.

Відгуки

Андрій, 42 рокиМій відпочинок на морі закінчився появою грибка. Спочатку з'явилася пляма, потім почало свербіти. Я не став займатися самолікуванням і звернувся до лікаря. Він прописав Микостоп. Свербіж пройшов через кілька днів, а лікуватися довелося ще 2 тижні, щоб позбутися від грибка.
Світлана, 29 роківЯ відвідую басейн, впевнена, там і підхопила грибок. Пробувала сама позбутися від цієї недуги, але ніякі ванночки і народні засоби не допомогли. Лікар прописав мені препарат з бифоназолом. Лікуватися довелося більше місяця, поки на великих пальцях ніг не виросли заново здорові нігті. Мені допомогло, але чекати довелося довго.
Петро, 56 роківСтраждаю недугою довгий час, багато чого перепробував, і майже нічого не допомогло. Останньою спробою вилікувати грибок була мазь Тербінафін. Лікар порадив зайнятися підвищенням імунітету і дотримуватися дієти. Лікування допомагає, нігті здорові ростуть, сподіваюся, що не доведеться шукати новий засіб.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!