Що таке валик для волосся і як ним користуватися

Природність зараз в моді. Щоб зробити красиву зачіску, багато відправляються в салон краси за допомогою професійних стилістів. Але освоївши кілька навичок як правильно використовувати валик, ви зможете самостійно створювати гарну укладку. Цей аксесуар дозволить зробити елегантну зачіску, не докладаючи особливих зусиль. Своїми руками за допомогою нехитрих пристосувань, серед яких валик, створюються модні, актуальні і цікаві рішення для волосся.

Які існують види валиків для волосся

Валик для волосся буває круглим і плоским, відрізняється матеріалом і способом застосування. Склад його може бути різноманітним, включаючи натуральні або штучні волосся. Для виготовлення круглих валиків виробники віддають перевагу м'якої тканини, поролону, матеріалу, своїм виглядом схожого на мочалку. Розглянемо найпопулярніші види валиків.

  • Круглий валик. Шпилька для волосся у формі кільця надівається на підставу хвоста, обертається волоссям і кріпиться за допомогою гумки або шпильок. У результаті утвориться об'ємний пучок. Такий аксесуар продається в спеціалізованих магазинах або відділах з аксесуарами для волосся та біжутерією.
  • Плоский валик. Плоскі валики більше схожі на подушечку або губку овальної або прямокутної форми. Цей аксесуар використовується для створення великого обсягу – його підкладають під елементи вже сформованої зачіски. Краще всього, якщо плоский валик буде легким і пишним. Ідеальний варіант– підібрати його під натуральний колір волосся.
  • Валик на гребінці. Зручний у використанні – просто відокремте верхню пасмо, зробіть начісування і надіньте об'ємну накладку. Спеціальний гребінь буде щільно фіксувати валик на гребені під пасмом, не дозволяючи йому вискочити. Не використовуйте гребінь без накладки на тонкі волосся, буде складно домогтися потрібного обсягу зачіски.

  • Довгий валик. Зручний різноманітністю використання як у живому вигляді, так і у формі кільця, кінці якого скріплюються кнопками або зав'язуються. Дуже зручна в застосуванні софіста-твіста – довгий валик з прорізом посередині і дротом усередині, що дозволяє зафіксувати укладання у потрібному положенні.

  • Хеагамі. Нещодавно з'явився новий аксесуар для створення гульки – хеагамі. Це шпилька, що складається з двох пластинок, з'єднаних між собою з одного боку. За рахунок спеціальної конструкції такі аксесуари здатні приймати різні форми. Завдяки хеагамі створюються пучки химерних форм, хвилі і спіралі – на що вистачить вашої фантазії.

Варіанти зачісок - фото

Головна зручність валиків – простота створення зачісок в домашніх умовах. Створення пучків залишає неймовірний простір для фантазії і експериментів. Змінюйте розташування гульки або прикрасьте вже готову зачіску. Для прикраси відмінно підійдуть обідки або стрічки, шпильки зі стразами або квітами. В особливо урочистих випадках надіньте діадему або зав'яжіть красиві банти.

В залежності від настрою за допомогою валика ви можете створити строгу укладання або додати образу романтичності, випустивши кучерики для додаткового обсягу. Створюйте будь-яку зачіску, залежно від вашого стилю та настрою. Для урочистого вечора підійде гладкий пучок або об'ємна гулька з прикрасами, відповідними сукні або костюма, які ви збираєтеся одягати. Збираєтеся в кафе або кіно? Зробіть розпатлану гульку з выбивающимися або вільними пасмами.

Ракушка – елегантна укладання відмінно підходить як довгим, так і коротким волоссям. Неважливо, куди ви йдете – на ділову зустріч або святковий прийом, укладання у формі черепашки завжди універсальна і актуальна. Для цієї зачіски візьміть плоский валик, який бажано підібрати під колір ваших локонів, особливо якщо вони тонкі. Якщо ваша шевелюра не відрізняється природного густиною, то закрити волоссям валик іншого кольору буде проблематично. Для створення «черепашки» виконайте наступні дії:

  1. Зачешіть волосся на одну сторону.
  2. Закріпіть їх по центру голови невидимками, утворюючи зигзаг.
  3. Утворилися кінчики акуратно загорніть на валик всередину, тримаючи його у вертикальному положенні.
  4. Закріпіть отриману черепашку шпильками.

Бабетта – класична зачіска, яка ідеально підходить для пишного торжества, особливо при наявності довгого волосся. Це неймовірно жіночна укладання стала популярною ще в шістдесяті роки завдяки Бріджит Бардо. В наші дні бабетта все ще досить актуальна, чудово поєднується з елегантними спідницями або сукнями. Як зробити цю зачіску:

  1. Вимийте і висушіть голову.
  2. Зберіть волосся у високий хвіст, закріпіть гумкою.
  3. Під підставу хвоста підкладіть овальний валик. Закріпіть його за допомогою гребеня або невидимок.
  4. Із зібраних пасм зробіть начісування, накладіть їх на валик. Знову стягніть гумкою, намагаючись зробити так, щоб її не було видно.
  5. Залишився хвостик сховайте під пучок. Закріпіть за допомогою шпильок.
  6. Як варіант – не прибирати кінці хвоста, а закріпити їх бантиком. Для цього покладений поверх валика хвіст розділіть на дві частини.
  7. Зафіксуйте частини за допомогою шпильок.
  8. Сильно начешіте кінці і з'єднайте, закріпивши ще однією шпилькою в середині бантика.

Софіста-твіста або твістер, багатофункціональна. Коли не вистачає часу на укладку, а голову необхідно привести в порядок, ця шпилька завжди виручає. Завдяки їй створюється проста і цікава укладання. Розмір аксесуара підбирається під довжину волосся. Користуватися твистером просто:

  1. Зберіть волосся в кінський хвіст.
  2. Просуньте кінчики хвоста в отвір шпильки.
  3. Тримайте шпильку за краї, починайте обертати вгору або вниз, поки не дійдете до потилиці.
  4. Зігніть шпильку в кільце.
  5. Розподіліть пасма так, щоб вони виглядали акуратно.
  6. При необхідності закріпіть пучок за допомогою шпильок.

Хеагамі має масу переваг перед іншими шпильками. Він дозволяє укласти в елегантний пучок навіть тонкі, неслухняні локони. Трохи практики, і ви навчитеся моделювати екстравагантні зачіски, які збережуться навіть у вітряну дощову погоду. Варіантів укладання за допомогою хеагамі безліч, але спочатку спробуйте базову – простий пучок:

  1. Зберіть хвіст.
  2. Затисніть кінчик хвоста між пластинок.
  3. Обертайте шпильку в будь-яку сторону – вгору, вниз, вправо або вліво, тягнучи за нею волосся, поки не дійдете до підстави пучка.
  4. Закріпіть хеагамі у формі сердечка або кільця.

Дізнайтеся, які святкові зачіски на коротке волосся можна зробити самостійно.

Як зробити пучок з поролоновим валиком?

Укладання за допомогою поролонового валика підійде як для повсякденного носіння, так і для створення об'єму до вечірнього виходу. Просто прикрасьте зачіску красивим аксесуаром. Варіантів укладання кілька. Щоб шпильку не було видно, краще, якщо ваші локони будуть довгими і покриють її повністю. Створення простого пучка з поролоновим валиком:

  1. Зберіть кінський хвіст за допомогою тугої гумки. Пучок робиться на будь-якому рівні – високо чи низько, як вам більше подобається.
  2. Ставимо хвостик у вертикальне положення, беремо валик. Протягуємо через нього кінчик хвоста.

  1. Тримаючи бублик в руках, намагайтеся вивернути його так, що б волосся зафіксувалися на бублику. Крутіть, поки не дійдете до самого підстави хвоста.
  2. Як тільки зачіска буде готова, скріпіть отриманий пучок з іншими пасмами за допомогою невидимок. Сховайте волоски, що вибилися з укладання.
  3. Для збереження форми збризніть зачіску лаком для волосся.

З застосуванням гумки

  1. Виберіть, в якому місці буде розташований пучок.
  2. Замість гумки надіньте бублик для волосся, пропустивши кінчики волосся в кільце.
  3. Акуратно розподіліть навколо бублика пасма, одягніть зверху гумку, закріпивши волосся, а кінці підверніть під утворилася шишку.

Як користуватися валиком для волосся – відео

По картинці або простий інструкції не завжди буває зрозуміло, яким чином зробити зачіску. Особливо складний у виконанні на перший погляд пучок, виконуваний за допомогою бублика на середні волосся. Якщо вам не вдається як слід накрутити локони на шпильку, краще подивіться відео, спробувавши повторити:

Хвіст+гулька, елегантна зачіска з софистой-твистой.

Як зробити валик своїми руками?

Валик для волосся продається в спеціалізованих магазинах або салоні. Але бувають такі ситуації, коли потрібно терміново щось створити на голові, а необхідного аксесуара під рукою немає. Чим можна замінити валик? Насправді, цей аксесуар без праці робиться самостійно з підручних матеріалів.

З носка

Вам знадобляться:

  • Шкарпетки.
  • Ножиці.

Відріжте носик від носка і виверніть його навиворіт.

  1. Починайте поступово закручувати, або вивертати носок до тих пір, поки не скрутіть його до кінця.
  2. Акуратно поправте обрізані кінці.
  3. Можете приступати до створення пучка.

З колготок

Вам знадобляться:

  • Колготки чи гольфи.
  • Ножиці.
  • Відріжте колготки з двох сторін – як на гольфи, і з боку пальців. Чим довше гольф ви відріжете, тим пишніше вийде бублик.
  • Один з відрізів скрутіть у формі кільця, вставте в другій обрізаний гольф і продовжуйте скручувати.
  • Вийшло кільце використовуйте для створення зачіски.

Валик плоскої форми можна зробити з підручних засобів, на це майстерність піде кілька хвилин і гарний аксесуар готовий. Як зробити таку прикрасу своїми руками:

Вам знадобляться:

  • Пучок натуральних або штучних волосся.
  • Гумка.
  • Гребінець з рідкими зубцями.
  • Сіточка для волосся.
  • Нитки з голкою.
  • Візьміть накладної пучок.
  • З'єднайте їх гумкою, начешіте гребінцем з рідкими зубцями.
  • Отриману масу сформуйте у вигляді подушечки і помістіть в спеціальну сіточку.
  • Закладаючи отвір в сіточці, скористайтесь ниткою і голкою.

Зачіски у формі пучка переживають другу хвилю популярності, прикрашаючи голови багатьох зірок кіно та естради. Завдяки об'ємної і красивою укладанні, дівчина не залишиться непоміченою. Навіть якщо гарна зачіска не вдасться з першого разу, не переживайте – трохи зусиль, і ви зможете виглядати карколомно за 5 хвилин.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!