Варіанти швидких дієт для схуднення на 5 кг

Коли виникає необхідність скинути зайву вагу майже блискавично, адже попереду якийсь захід чи довгоочікуваний відпочинок на морі, рішенням даної задачі є швидкі дієти для схуднення на 5 кг, що представляють собою ефективний підхід, який допомагає схуднути і скинути зайві кілограми без нанесення шкоди організму. З їх допомогою можна прискорити уповільнений обмін речовин, завдяки чому організм почне споживати енергію із запасів жирів.

Як схуднути на 5 кг за тиждень

Важливо уяснити для себе, що швидко схуднути на 5 кг за тиждень можна тільки при грамотному і серйозний підхід. Якщо просто сісти на дієту, яка передбачає щоденні голодування, то з'являється великий ризик завдати шкоди своєму здоров'ю. Вибір в даному випадку необхідно зробити на користь більш м'яких дієт, при яких можна використовувати цілком поживне меню. Результативність схуднення при цьому повністю лягає на щоденний раціон, адже навіть збільшення кількості вправ і обсягів навантаження не може вирішити поставлену задачу за кілька днів.

Монодієта

Схуднення за тиждень на 5 кг в домашніх умовах за допомогою сокової монодієти є засобом, улюбленим моделями. Худне, що сидить на дієті, повинен постійно пити фруктові/овочеві соки. Правда, вона володіє величезним мінусом, який полягає у шкідливості для здоров'я, у зв'язку з чим, звертатися до такого варіанту необхідно в самому крайньому випадку. При перших ознаках неполадок в організмі сокову монодієту слід одразу припинити.

Низькокалорійна дієта

Дієта для схуднення на 5 кг передбачає скорочення щодобового споживання калорій, кількість яких для жінок обмежується цифрами 1200-1300 ккал, а для чоловіків – 1500 ккал. Якщо одночасно з цим ви плануєте займатися в спортзалі або здійснювати регулярні пробіжки, то кількість споживаних калорій можна збільшити приблизно на 200 одиниць в день. Приблизний раціон харчування низькокалорійної дієти:

  1. Шматок чорного (заварного або житнього) хліба, 50 г сиру з жирністю 0%.
  2. 200 г хурми.
  3. Тушкована капуста з філе курки, варене куряче яйце.
  4. До 100 г сирного пудингу.
  5. 100 г вінегрету (без масла), до 120 г кальмарів (відварених).

Білкова дієта

Чималу популярність для інтенсивного схуднення дієта придбала білкового типу, оскільки продукти, які вживаються при ній, допомагають швидко відновитися після занять і утамувати відчуття голоду. Найбільше раціон підходить тим, хто худне, які займаються фітнесом, аеробікою або проводять в тренажерному залі як мінімум 3 рази в тиждень. Зразкове меню для скидання зайвих кілограмів за допомогою названого методу на 5 днів:

  1. По 2 яйця і хлібці, чай з медом.
  2. 100 г сиру з жирністю 0%, ½ банана, жменя ягід.
  3. 200 г броколі 150 г форелі, чашка кави.
  4. Склянка кефіру, 2 ложки вівсянки з медом.
  5. 100 г курячої грудки, склянка йогурту (знежиреного).

Легка дієта

Якщо ви не готові сильно обмежувати своє харчування і голодувати, то вам підійде легка дієта, яка може позбавити від 3-5 кг всього за 1 тиждень. В якості основи живлення в такому випадку будуть овочеві страви і різні фрукти, наприклад, грейпфрут, яблука. Почуття голоду при цьому буде відсутній. Щоденне харчування при легкій дієті має бути чотириразовим:

  • Сніданок – 2 яблука, склянка зеленого чаю.
  • Обід – фруктово-овочевий салат (відмінно підійдуть помідори), при якому слід виключити банани та картопля.
  • На полудень – склянка свіжовичавленого соку з моркви/буряків.
  • На вечір – фруктово-ягідний салат.

Дієта для ледачих

Вам потрібно схуднути, але не можете зібрати силу волі в кулак? Тоді виходом із ситуації стане спеціальна дієта для ледачих, завдяки якій в стислі терміни можна скинути 3-5 кг ваги. Основний прийом їжі при цьому припадає на сніданок, під час якого можна їсти абсолютно все, навіть шоколад з тістечками. Для досягнення кращого результату чашку кави краще замінити чаєм, а бутерброд з ковбасою – сендвічем з індичкою.

Обід для ледачих теж повинен бути повноцінним, але обсяги їжі краще дещо зменшити, замінивши при цьому жирні супи на м'ясному бульйоні аналогами на рибному або курячому. Замість картоплин вживайте моркву, броколі і т. п. Під час вечері необхідно обійтися нежирним сиром, сиром, крупою, з овочами фруктами. В якості напоїв підійдуть чай із звичайною водою. Після 18:00 нічого не їсти!

Гарбузова дієта

При тривалості такої дієти 7 днів значення скинутої ваги може скласти від 3 до 5 кг. Звичайна гарбуз є дуже низькокалорійним продуктом, адже на 100 г продукту доводиться всього 25 ккал, при цьому вона приємна на смак і багата вітамінами, цинком, магнієм, калієм, залізом і іншими не менш важливими для організму людини компонентами. Протягом усієї цієї дієти потрібно відмовитися від цукру. Зразкове меню:

  • Сніданок – каша з гарбуза з додаванням пшона або коричневого/бурого рису. На 200 г м'якоті взяти 50 г крупи, завдяки чому вийде дві порції, одну з яких потрібно залишити на вечір.
  • Обід – 200 г пюре з гарбуза. Якщо до вечері не дотягнути, то можете з'їсти 1 яблуко.
  • Вечеря – порція гарбузової каші, невелику кількість знежиреного кефіру.

Дієта 5 кг за тиждень на гречці

Раціон харчування, заснований на гречці, багатий корисними речовинами, серед яких є вітаміни групи B, а ще P, фосфор, йод. Завдяки цьому дієта на гречці вважається дуже збалансованою. Часто таку дієту застосовують для спалювання зайвого жиру з одночасним очищенням організму від токсинів. Зважаючи на те, що крупа багата вуглеводами, перші дні вага буде йти помалу. В цілому, за тиждень при цій дієті максимально можна позбутися від 10 кг. Приблизна схема живлення:

  • На ранок – 2 часточки лимона, напій з води з медом.
  • Через 30 хвилин – несолодкий чай, порція гречаної каші.
  • На обід – чай без цукру, порція каші з гречки.
  • За 5 годин до сну – несолодкий чай, порція гречаної каші.
  • У проміжках можна пити воду (без газу).

Жорстка дієта

До швидких дієт для схуднення на 5 кг відноситься і т. н. жорстка. Вона дуже близька до голодування, у зв'язку з чим не приступайте до неї, якщо у вас є проблеми зі здоров'ям. Обмеження під час такої дієти стосуються навіть активних занять спортивною діяльністю, які слід замінити пішими прогулянками. Завдяки грамотному підходу вже за тиждень з допомогою дієти такого типу ви зможете зробити свій живіт більш плоским. Жорсткий добовий раціон харчування при цій дієті, описаний нижче розділіть приблизно на 5-6 порцій:

  • Понеділок – мінеральна вода без газу).
  • Вівторок – велике яблуко, 1 л молока (нежирного).
  • Середа – негазована мінеральна вода.
  • Четвер – вода, несолодкий чай, банку салату (літрова) з сирих овочів.
  • П'ятниця – велике яблуко, 1 л нежирного молока.
  • Субота – несолодкий чай, варене яйце, овочевий бульйон, по 100 г овочів і відвареного м'яса, велике яблуко.
  • Неділя – чай без цукру, 500 мл молока, 100 г нежирного сиру.

Дієта Малишевої

Серед швидких дієт для схуднення на 5 кг чималою популярністю користується експрес-дієта Малишевої. Поєднуючи запропонований раціон харчування з фізичними навантаженнями, за тиждень можна втратити 5 кг Щодобовий раціон харчування складається з 4 разу без жодних перекусів. Строго дотримуючись його, ви зможете досягти своєї мети. Докладне меню:

  • Сніданок – чашка зеленого чаю, 100 г знежиреного сиру, овочевий салат, 2 скибочки хліба з висівками.
  • Обід – овочевий суп, невеликий шматок вареного м'яса без жиру, склянку свіжовичавленого соку, 100 г гречки/рису.
  • Полудень – 300 г ягід.
  • Вечеря – невеликий шматок відвареної риби (нежирного сорту), 1 склянка знежиреного кефіру, 1 скибочка хліба.

Плюси і мінуси дієт

Всі дієти, незважаючи на гадану сумирність, таять в собі деяку небезпеку, тому перед тим як змінити свій раціон харчування, дізнайтеся про всі ризики, зваживши всі за і проти. Істотним плюсом перерахованих дієт є їх невеликий термін, за який вони просто не встигнуть добряче набриднути вам. При дієті з правильним і збалансованим харчуванням можна не тільки схуднути, але й поліпшити обмін речовин, привести свій ШКТ у нормальний стан.

При цьому будь-які швидкі дієти для схуднення на 5 кг володіють мінусами, які виявляються при надмірному захопленні ними. Так, можливо зміна гормонального фону, поява захворювань ШЛУНКОВО-кишкового тракту, нирок і печінки, зменшення статевої активності, виснаження організму, порушення роботи нервової системи. В результаті цього худеющей може зіткнутися з депресією, апатією, нервозністю і т. д. Вдаватися до таких дієт не слід людям, які мають серцеву/ниркову недостатність, хвороби шлунку (гастрит, виразка).

Відео: схуднення на 5 кг на білковій дієті

Білкова дієта. Меню на день для білкової дієти

Відгуки

Олена, 32 рокиПрактично привести вагу до норми мені допомогла монодієта, заснована на гречаної каші. Хочу відзначити, що завдяки їй на всьому протязі дієти я не відчувала почуття голоду, хоча вага поступово знижувався. Схуднення вдалося на славу – за тиждень змогла скинути близько 4 кг!
Луїза, 28 роківШвидкі дієти для схуднення на 5 кг виявилися не для мене! По-перше, цілими днями я відчувала почуття голоду, по-друге, до кінця дня починала з'являтися сонливість, млявість. Крім того, втрачені кілька кілограмів поступово повернулися назад. У зв'язку з цим вирішила харчуватися роздільно і вдатися до тренувань.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!