Ефективне схуднення за 5 днів - меню швидких дієт і комплекси вправ

Часто виникають ситуації, коли потрібно швидко привести себе в форму за короткий відрізок часу. Але як схуднути за 5 днів? Особливу п'ятиденна меню – швидкий і ефективний спосіб скинути зайву вагу. Дієта передбачає вживання одного основного продукту харчування на протязі 5 днів. Це екстремальний спосіб схуднення, тому не рекомендується часто сидіти на подібних монодиетах.

Чи можна схуднути за 5 днів

П'ятиденні дієти дозволяють в домашніх умовах скинути надмірну вагу і жінкам і чоловікам, але вони вимагають попередньої підготовки організму і подальшого закріплення. Перед розвантаженням потрібно почати їсти більше свіжих овочів, фруктів, обмежити споживання швидких вуглеводів (магазинних солодощів), основу раціону повинна складати білкова їжа, а ще корисні жири й складні вуглеводи.

Для того щоб схуднути, почніть пити більше рідини – приблизно 40-45 мл на кілограм ваги, це сприяє виведенню шлаків, відмерлих жирових клітин: так ви підготуєте організм до екстремальної розвантаженні. Після дієти дотримуйтеся здорового харчування, т. к. в цей період організм почне запасати поживні речовини. Надлишок калорій може привести до набору ваги, скинути який надалі буде вкрай важко.

На скільки можна схуднути за 5 днів

У середньому скинути на 5-денний дієті можна від 5 до 10 кг, це залежить від початкової ваги і конституції людини. Щоб досягти максимального результату, стати красивим і струнким, варто почати більше рухатися, виконувати ранкову зарядку, нескладні фізичні вправи. При відсутності проблем з серцево-судинною системою, щоденні кардіотренування тільки вітаються. Інтенсивні силові навантаження допоможуть позбутися від декількох кілограмів жиру і підтягти тіло. Схуднути на 5 кг за 5 днів можливо, але до всього потрібно підходити з розумом.

Ефективна дієта на 5 днів

Існує величезна кількість монодієт, заснованих на певному продукті харчування. Деякі з них можуть бути протипоказані людям у зв'язку з індивідуальною непереносимістю, алергічною реакцією. Не потрібно забувати про підготовку та закріплення результату, а також приділити особливу увагу фізичним навантаженням, прогулянкам на свіжому повітрі.

Драбинка

Мабуть, найпоширеніша дієта, що складається з 5 ступенів. Раціон цих п'яти днів схуднення низькокалорійний, але різноманітний. У кожному ступені є своя назва, призначення:

1. Очищаюча. Цей день підготовчий, він спрямований на очищення кишечника від шлаків, токсинів та інших шкідливих речовин. На першому етапі щоб схуднути, потрібно вжити:

  • 2 л води;
  • 1 кг яблук;
  • 6-8 таблеток активованого вугілля.

Таблетки слід пити за схемою: 1 таблетка кожні 2 години. Їсти потрібно в той момент, коли почуття голоду вже не заглушається водою. Один прийом їжі – 1 яблуко з шкіркою. Пектин і велику кількість клітковини, що містяться в яблуках, знижують апетит, прискорюють обмінні процеси. Активоване вугілля пов'язує всі шкідливі речовини і за допомогою води виводить їх.

2. Відновлююча. На цьому етапі за допомогою кисломолочних продуктів відновлюється здорова мікрофлора кишечника після попереднього етапу очищення. Ця щабель ще й оздоровча. Низький відсоток жиру в кисломолочке буде сприяти схудненню за рахунок свого жиру. Меню цього дня, щоб було легше схуднути:

  • 2 л води;
  • 1 л нежирного кефіру;
  • 500 г сиру (не вище 5%).

3. Енергетична. Заповнення глікемічних запасів, які були витрачені на двох попередніх етапах. Цукор притуплює відчуття голоду, підвищує настрій. В цей день потрібно вжити:

  • 2 л відвару з сухофруктів;
  • 300 г родзинок;
  • 2 ст. л. меду.

4. Будівельна. На цьому етапі «будуються» м'язи за допомогою білкової їжі. Тваринний білок насичує м'язи, а зелень заповнить запас вітамінів і мікроелементів. Раціон цього дня:

  • 2 л води;
  • зелень (в необмеженій кількості);
  • 600 г відвареного курячого філе.

5. Спалюєте. На цьому ступені передбачається высокоуглеводный раціон з великим вмістом клітковини. За рахунок негативного енергетичного балансу жир буде спалюватися швидше на цьому етапі. Меню денного:

  • вода в необмеженій кількості
  • 200 г вівсяної крупи на воді;
  • 1 кг свіжих овочів і фруктів;
  • 1 ст. л. оливкової олії в якості заправки для салатів.

Якщо після проходження всіх етапів ви не задоволені результатом, то дієту можна повторити рівно через 5 днів. Цикли можуть повторюватися до тих пір, поки ваша фігуру не буде вас повністю задовольняти. Для досягнення максимально якісних результатів рекомендується збільшити фізичну активність, забезпечити свій організм киснем, частіше бувати на свіжому повітрі. Як схуднути за 5 днів іншим способом? Існує безліч інших монодієт.

На кефірі

Жорсткий варіант монодієти передбачає вживання тільки кефіру і води протягом п'яти днів. Цей кисломолочний продукт буває різної жирності. Можна експериментувати з цим показником, але важливо дотримуватися мінімальної калорійності – 1200 ккал в день. Не допускайте голодування на дієті. Щадні варіанти передбачають додавання свіжих овочів, білкової їжі, невеликої кількості сухофруктів, меду. За час дієти завдяки кисломолочним продуктам відновлюється мікрофлора.

На гречці

Дозволяється під час дієти з'їдати необмежену кількість гречаної каші, запареної на ніч. Пити можна чисту воду, зелений чай, трохи кави, а в іншому варіанті – нежирний кефір. Така дієта добре притуплює відчуття голоду, людина залишиться ситим, але при цьому буде стрункішати. Бажано розділити гречану кашу на 5-6 прийомів їжі: сніданок, перекус, обід, полуденок, вечеря, пізня вечеря.

Яєчна

Під яєчної дієтою мається на увазі білкова система. П'ять днів поспіль дозволяється їсти нежирні сорти м'яса, курки, яйця, молочні і кисломолочні продукти з невеликим відсотком жирності. У деяких випадках дозволяється додавати в раціон свіжі овочі і фрукти. Пити можна воду, зелений і трав'яні чаї, інші напої виключені. Таке харчування на дієті добре просушує тіло. Після п'яти днів сушіння питання, як прибрати живіт за 5 днів, більше не виникне.

Лимонна

Не слід вживати лимони під час дієти в чистому вигляді, це може викликати серйозні проблеми зі шлунком, так як вони містять велику кількість фруктової кислоти. Щоб схуднути, перші 2 дні потрібно повністю відмовитися від їжі, пити тільки воду з лимоном і медом. Наступні 3 дні слід дотримуватися низькокалорійного харчування, лимон або сік потрібно додавати в кожну страву. Людям з хворобами ШКТ протипоказана ця дієта.

Куряча

Дане харчування повторює яєчну або білкову дієту. Протягом 5 днів можна вживати в їжу куряче філе, бульйони, яйця, нежирну рибу, кисломолочні продукти, щоб схуднути. Всі страви слід варити, готувати на пару, запікати, смажити, але тільки на сухій сковороді, без додавання рослинного або вершкового масла. Обмеження по кількості немає, але не потрібно переїдати, якщо хочеться схуднути.

Капустяна

Ця дієта не є моносистемой схуднення. Харчування передбачає вживання різноманітної капусти, включаючи ламінарію, а ще свіжі овочі, фрукти, нежирні сорти м'яса, морепродукти, яйця, масло оливи, кисломолочні продукти. Рекомендується знизити до мінімуму вживання солі. Слід випивати не менше 2 літрів води в день. Ця дієта не рекомендується людям, у яких свіжа капуста викликає здуття.

Відео: давньоанглійська дієта на 5 днів

Прибрати живіт за 5 днів

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!