Дієта на перлової крупі - корисні властивості і шкоду для схуднення, меню на тиждень з рецептами страв

Каша перлова – дієтичний продукт, який є основним інгредієнтом перлової дієти: вона допомагає жінкам значно знизити вагу, та ще при цьому приносить користь організму. Обмеження вживання їжі, багатої вуглеводами і жирами, допоможе вам схуднути, та ще й очистити організм, нормалізувати обмін речовин. Ознайомтеся з основними принципами дієти на перловке, дізнайтеся про корисні властивості крупи.

Корисні властивості

Не варто думати, що в той час, поки ви дотримуєтеся дієти, організм позбавляється потрібних йому мінералів і не отримує вітаміни. Важливо відзначити, що користь перловки буде значнішим, якщо брати необроблений продукт. Вживання перлової крупи робить позитивний вплив на людський організм, адже вона:

  • містить в складі кальцій, марганець, вітамін Е, залізо, фосфор, вітаміни групи В, магній, мідь і інші корисні речовини;
  • багата клітковиною, завдяки чому очищається шлунок, кишечник, поліпшується травлення, вирішується проблема зі стільцем;
  • містить багато білка, за рахунок чого людина не відчуває слабкість, викликаної швидкої втратою ваги;
  • має у складі таку амінокислоту, як лізин, який необхідний для повноцінного насичення;
  • сприяє виробленню колагену – елемента, відповідального за омолодження людської шкіри.

Перлова дієта для схуднення

Багато жінок намагаються з'ясувати, чи корисна перловка при схудненні. Судячи по тим компонентам, які містяться у складі крупи, можна сказати, що так, каша сприятливо впливає на здоров'я людини. Перлова дієта полягає в тому, щоб протягом курсу (5-10 днів) ви максимально заповнювали свій раціон харчування перловкою. Кашу можна їсти варену або запечену, при цьому бажано готувати її без масла і солі.

Перлова каша має середню калорійність – 106 ккал на 100 грамів. Худнути на перловке можна, але ефективної дієта буде, якщо відмовитеся на цей період від хлібобулочних виробів, жирного м'яса, алкоголю, солодощів, копчених продуктів. Під час дієтичного харчування необхідно пити негазовану мінералку, трав'яні настої і несолодкі чаї. Обсяг випивається рідини повинен бути близько 1,5-2,5 л/день. Ще в першу половину дня дозволений несолодкий кави.

Не дотримуючись дієти тиждень або 10 днів, можна зробити розвантажувальний день на перлової крупі: протягом 24 годин є потрібно буде виключно кашу. Також фахівці рекомендують додати до основної страви в меню ще відвар з перловки – так «розвантаження» буде набагато ефективніше. Спосіб приготування відвару максимально простий: склянку крупи, заздалегідь залитій холодною водою, відварити в 1,5 літрах води 20-25 хвилин, потім рідину процідити і пити по 200 мл 3 рази/день.

Що стосується негативної дії перлової каші на організм, то тут варто відзначити, що крупа містить глютен – компонент, який при частому вживанні сприяє вимиванню кальцію, а як наслідок – призводить до остеопорозу – підвищеної ламкості кісток. Крім цього, захоплюватися стравами з перловкою не варто людям, страждаючим запорами або гастритом, інакше неприємні симптоми хвороб можуть погіршитися. Крупа важко перетравлюється і через неї може порушитися травлення, тому вона в будь-якому вигляді протипоказана вагітним і дітям до 3-х років.

На 7 днів

Тим, хто надумав худнути, підійде перлова дієта на 7 днів – тут, крім каші, допускаються й інші продукти. Не забувайте, що при проходженні будь-якої дієти необхідно пити 2 л в день чистої води. Меню дієти виглядає приблизно так:

  • сніданок – перлова крупа з 4-ма штучками розпареного чорносливу або натертим зеленим яблуком, несолодкий чай;
  • обід – каша з шматочком яловичини або філе курки, салат з капусти і огірків;
  • вечеря – порція знежиреного сиру або склянка кефіру жирністю 0%.

10 кг за тиждень

Тим, хто страждає ожирінням, перлова дієта підійде як не можна краще. При занадто великій вазі можна і 10 кг за тиждень на перловке скинути, але тут все залежатиме від організму. Наприклад, багато говорять про мінус 5 кг, що теж є хорошим результатом. Щоб навчитися контролювати свій апетит і налагодити режим харчування, дієтологи рекомендують не зловживати, а провести кілька курсів 7-ми денної дієти, роблячи перерви між ними.

Як готувати

Щоб побачити на своїй фігурі максимальний результат дієти, необхідно правильно приготувати кашу. Перш ніж ви зберетеся робити будь-які страви з перловки для схуднення, засипте крупу в каструлю з водою і залиште її настоюватися на 10 годин. Можна цього і не робити, але тоді перловка для каші чи супу буде варитися не менше години. Дотримуйтесь головна вимога дієти – перлова каша при схудненні повинна готуватися без солі, цукру чи олії. Дотримуючись рецепт приготування перлової крупи, ви отримаєте смачне блюдо, яке ефективно допомагає худнути:

  1. Склянку відстояної крупи залийте 3 склянками води.
  2. Відваріть кашу 30 хвилин, зробивши слабкий вогонь.
  3. Дайте перловке настоятися хвилин 20.
  4. Можете приступати до вживання готового продукту.

Відео

Як схуднути за допомогою перловки?

Відгуки

Вероніка, 28 роківПерловка при дієті повинна варитися тільки в чистому вигляді – без масла або солі, інакше вона буде приносити тільки шкоди фігурі. Спочатку солила перлову крупу, але вага пішов в плюс, тому довелося відразу переглядати меню. Дівчатам, які, як і я, бояться погладшати, скажу, що з правильно приготовленої кашею ви реально ніколи не будете худнути!
Марія, 30 роківМене дієта з перловою крупою цілком влаштовує – організм очищається, за рахунок чого йде більше зайвих кілограмів. Тільки от каша калорійна, тому під час дієти на ніч їла салат з овочів, перцю, огірків і моркви. З урахуванням того, що організм отримував більше вітамінів, відсиділа на перловке з овочами 2 місяці, результатом я вражена – мінус 16 кг!
Ельвіра, 22 рокиСпочатку не замочувала перлову крупу, в результаті в мене суп доходив до готовності майже 1,5 години. Виправила цей недолік – стала на ніч замочувати крупу, так страви готуються набагато швидше. Монодієта на перловке мені сподобалася, тому що протягом усього часу не виникає почуття голоду – навіть кашею без нічого можна добре наїстися.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!