Стрибки зі скакалкою для схуднення - скільки потрібно займатися, програма вправ і результати

Серед численних способів зниження ваги є доступні кожному, наприклад, фізичні навантаження. Заняття спортом у комфортних умовах будинку без певного інвентарю нелегко втілити в реальність, але маючи звичайну скакалку, можна досягти приголомшливих результатів. Питанням про те, скільки потрібно стрибати на скакалці, щоб схуднути, задається кожен, хто худне, але кількість стрибків не настільки важливо, головне – правильна техніка виконання, спрямована на ефективну роботу м'язів.

Скакалка для схуднення

Завдяки високій амплітуді і інтенсивності стрибків, кисень розноситься по всьому організму, що сприяє його очищенню від накопичених токсинів і жирів. Використання скакалки для схуднення передбачає високі енергетичні витрати, які організм бере з відкладень жиру, завдяки цьому маса тіла йде рівномірно. Початківцям рекомендується приступити до недлительным тренувань, поступово збільшуючи час.

Скакалка неодмінно допоможе:

  • натренувати м'язи;
  • прибрати вага та обсяги;
  • зміцнити систему серця та судин;
  • прискорити в організмі обмінні процеси;
  • отримати незамінну користь для здоров'я.

Протипоказання:

  • серцеві хвороби;
  • проблеми з ногами;
  • хронічні хвороби;
  • вагітність;
  • загальне нездужання.

Як правильно стрибати

Бажання – запорука успішних досягнень у будь-якій справі. Спорт не є винятком. Пострибавши один день і забувши, або не знаючи, як правильно стрибати на скакалці, хороших результатів можна не чекати. На початку тренувального етапу корисно вправлятися через день, витримуючи хоча б 10 хвилин. Якщо це завдання нездійсненне, можна розділити 20-хвилинне тренування на декілька підходів, чергуючи відпочинок з навантаженням. Стрибки зі скакалкою дадуть ефективний результат, якщо не нехтувати тренуваннями і робити вправи, з урахуванням правильної техніки виконання:

  • Розташування ліктів – притиснуті близько до тулуба.
  • Обертання скакалки повинно здійснюватися за рахунок кистей рук, не допомагаючи ліктями.
  • Спину тримати рівно, голова дивиться вгору.
  • Стопи і коліна стиснуті.
  • Сідниці і м'язи преса напружені.
  • Приземлятися на землю виключно на шкарпетки.

Стрибки на скакалці для схуднення

Для високої результативності треба знати про те, як правильно стрибати на скакалці для схуднення. Для першого заняття не варто вибирати швидкий темп, рекомендується почати з повільного, прислухаючись до свого організму, вивчити його і вибрати свою оптимальну швидкість. Разнообразив вправи, можна гарантувати, що монотонні тренування не набриднуть через деякий час. Стрибки на скакалці для схуднення дають роботу різних груп м'язів. Стегна і ноги худнуть першими.

Як швидко стрибати на скакалці

Такий простий спортивний інвентар, як скакалка, може стати прекрасним замінником тренажерного залу. Головна перевага – тренування в домашніх умовах. Пружне тіло, підкачані м'язи ніг, прекрасне самопочуття, прилив енергії – перераховувати плюси можна довго. Домогтися таких результатів реально, поступово набираючи швидкість стрибання, а розвинути її можна, встановлюючи власні рекорди. Норма стрибків на скакалці за хвилину – 45, але не варто зневірятися, якщо ця цифра буде менше, з часом все вийде.

Як навчитися швидко стрибати:

  1. Використовуючи секундомір, необхідно порахувати кількість своїх стрибків за хвилину. Записати показник в зошит.
  2. Кожен день намагатися ставити новий рекорд, вдосконалюючи старий хоча б на 5 стрибків.

Скільки разів стрибати на скакалці, щоб схуднути

Багато запитують про те, як схуднути на скакалці? Відповідь проста – необхідно включити в розпорядок дня спорт і приділяти цьому заняттю хоча б третину години в день. Тренування не треба пропускати. Можна скакати через день, чергуючи посилену роботу над тілом з відпочинком для м'язів. У фазі відпочинку м'язи ростуть і приймають форму. Ще запитують про те, як часто проводити тренування, якщо мета – підтримання тіла у формі? Відповідь – приділяти спорту 15 хвилин в день, але якщо мета – схуднення зі скакалкою, то тривалість повинна збільшитися, як мінімум, до 40 хвилин.

Програма стрибків на скакалці для схуднення

Назавжди розпрощатися з жировими відкладеннями зможуть допомогти тільки регулярні фізичні навантаження. З вигляду скакалка – простий снаряд, але скільки вправ можна виконувати з його допомогою. Для кращих результатів підхід до тренувань повинен бути відповідальним. Для цього рекомендується програма тренувань на скакалці для схуднення, що містить в собі комплекс вправ.

Як схуднути за допомогою скакалки за тиждень

Екстрене зниження ваги дуже засуджується медиками, але якщо схудненню сприяють фізичні навантаження, це тільки вітається. Якщо в якості фізичних навантажень було обрано стрибання на скакалці, то можна розрахувати свій результат за наступною схемою: за 20 хвилин спалюється 200 калорій, якщо приділяти цьому заняттю від години двічі на день, то ефект буде видно як на обличчі, так і на фігурі. За тиждень піде 2 кілограми, а за допомогою режиму і дієтичного харчування – всі 4.

Комплекс вправ:

  1. Стрибки на обох ногах – 60 разів.
  2. Стрибки на одній нозі, почергово змінюючи ноги, по 30 разів на кожну.
  3. Імітація бігу на місці – 40 хвилин.

Схуднення зі скакалкою за 2 тижні

Важливо мати наполегливість і твердо йти до своєї мети. Схуднення зі скакалкою за 2 тижні легко здійсненно, якщо ставиться до цього з усією серйозністю і не пропускати тренування. Щодня витрачаючи на спорт 40 хвилин, за 2 тижні можна побачити ефективність вправ, але якщо мова йде про термінове схудненні до якого-небудь події, тут вже потрібно натиснути і збільшити тривалість тренування до години, можна чергувати з відпочинком.

Ефективні вправи:

  1. Швидкі кроки – 30 хвилин.
  2. Стрибки зі стисканням обох ніг у різні боки – 150 разів.

Відео: скільки стрибати на скакалці, щоб схуднути

Скільки стрибати на скакалці щоб схуднути.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!