Дієта після свят - розвантажувальне харчування для схуднення після застілля

Ситні страви на святах, особливо новорічних, часто призводять до набору зайвих кілограмів. Багато вважають, що позбутися від них складно. Сувора дієта після свят – не вихід, організм позбавляється важливих речовин, з'являється депресія, поганий настрій. На допомогу прийдуть дні розвантаження і правильне харчування, які приведуть тіло в норму.

Як схуднути після свят

Більше всіх питанням: як схуднути після свят, задаються жінки. Багато повністю відмовляються від їжі, сідають на жорстку дієту, переходять на кефір, воду, що завдає шкоди здоров'ю. Краса не вимагає жертв, просто зробіть збалансованим своє харчування. Приймайте їжу невеликими частинами не рідше 4 разів на день, якщо дуже голодні – їжте фрукти, горіхи. Сніданок повинен бути обов'язково. Видаліть з раціону жири, соуси, копченості, гострі страви, масло, знизьте споживання цукру, солі. Замініть їх квашеною капустою, моченими яблуками.

Раціон повинен бути збалансованим не тільки після свят. Ваше щоденне харчування має виглядати наступним чином: 40% - свіжі фрукти і овочі, 35% - тваринний і рослинний білок, 20% - молочні продукти, 5% - тваринні жири, борошняні вироби, солодощі. Контролюйте розмір спожитої їжі: одна порція не повинна перевищувати 2 ваші жмені. Якщо ж потрібно терміново позбутися від 2-3 кілограм, влаштуйте день розвантаження. Не забувайте про водному балансі, споживайте багато рідини.

Розвантажувальний день після застілля

Повернути стрілку вагів до колишньої позначки допоможе не сувора дієта, а розвантажувальний день після свята, коли раціон включає лише 1 продукт або взагалі не передбачає вживання їжі. Такий спосіб дозволяє позбавитися від зайвої ваги, прискорити метаболізм, очистити кишечник, шлунок від шлаків, токсинів. Класифікують такі дні в залежності від дозволеного продукту: молочні, рідкі, білкові, фруктові та інші. Їсти в дні розвантаження потрібно 6 разів на день, порції повинні бути невеликими. Не рекомендується влаштовувати розвантаження більше 1-2 днів на тиждень.

На кефірі

Любите кисломолочні продукти? Спробуйте провести кефірний розвантажувальний день для швидкого позбавлення від надмірної ваги. Такий спосіб схуднути вважається найбільш ефективним і нешкідливим, на відміну від дієти. Організм очищається від шлаків, поліпшується робота печінки, відновлюється обмін речовин. Дієтологи радять випивати кожні 3 години по 1 склянці кефіру - всього 1,5 літра за 6 прийомів. Якщо мучить спрага - пийте воду. Так худнути можна не тільки після свят.

На гречці

Одним з ефективних методів схуднення є гречаний розвантажувальний день. Ця крупа містить багато волокон, що сприяють розщепленню жирів, втамовує голод. На 1 день розвантаження належить 250 г гречки: з вечора продукт потрібно приготувати – залити окропом (2 склянки) і залишити до ранку. Їсти протягом дня рівними порціями 5-6 разів, дозволяється поєднувати з кефіром, свіжими фруктами, сирими овочами. Результат такого схуднення – мінус 1-2 кілограми – хороший результат після свят! Гречку не можна солити, але можна приправити соєвим соусом.

На воді

Замість дієти спробуйте розвантажувальний день на воді. Нашому організму важливо підтримувати водний баланс протягом дня, що прискорює процес спалювання калорій. Нормою є 1,5-2 літра, крім чаю та кави, а в процесі розвантаження необхідно випити до 4 літрів води. Вона повинна бути чистою, кип'яченою, негазованої, крім неї нічого більше вживати не можна. Вода майже не містить калорії, тому позбавлення мінімум від 1 кілограма забезпечено. Важливо розуміти, що такий метод прискореного схуднення дуже жорсткий, не сидите на водному голодуванні частіше 1 разу в 2 тижні.

На яблуках

Потрібна розвантаження після переїдання? Не сідайте на дієту, відмінний варіант - яблучний розвантажувальний день. Ці фрукти смачні, корисні для здоров'я, багаті вітамінами, мінералами. Для 1 дня запасіться 1,5 кілограмами яблук, очищати їх необов'язково. Поділіть фрукти на 6 частин, пийте воду. Можна поєднувати їх з 3 столовими ложками меду. Таке схуднення вважається щадним, його можна дотримуватися до 5 разів на місяць. Мінус 1-2 кілограми – хороший ефект після свята.

На сирі

Вважаєте, що вам потрібна дієта після свят? Спробуйте сирний розвантажувальний день, ви не тільки схуднете, але наситите організм кальцієм та метіоніном. Останній якраз і сприяє розщепленню жирових відкладень. Ось зразкове меню на день: 600 г дієтичного сиру, можна додати 3 столові ложки нежирної сметани або натурального йогурту, курагу, чорнослив. Розділіть всі на 6 рівних частин, їжте протягом дня пийте денну норму води. Якщо зробите все правильно, втратите до 1 кілограма у вазі.

На рисі

Один зі способів швидко скинути пару зайвих кіло після свята - рисовий розвантажувальний день. Крупу потрібно правильно приготувати: 200 г рису промити, з вечора залити окропом і залишити набухати. Вранці проварити до готовності, солити не можна, вживати по 1 столовій ложці, коли зголоднієте. Дозволено пити воду або зелений чай, свіжовичавлений яблучний сік. Якщо стане зовсім складно дотримуватися такої дієти, додайте до рису яблука, не більше 3 штук за день (дієта не передбачає таких відхилень). Рис підходить будь-який, але краще використовувати буре.

На сухофруктах

Корисний, смачний і ефективний варіант схуднення після свята - розвантажувальний день на сухофруктах, протягом якого ви втратите до 1 кілограма зайвої ваги. Для нього необхідно запастися 500 г різних сухофруктів (замочити в окропі на ніч) і 100 г горіхів. Розділіть всі на 10 прийомів, їжте кожен годину, ретельно пережовувати, запивайте 1 склянкою гарячої води. Сухофрукти – чисті вуглеводи, не додають вагу, втамовують голод (дієта завжди супроводжується цим почуттям). Вони збагачують організм вітамінами, роблять здоровими волосся і шкіру.

На супі

Суть розвантажувального дня на супі полягає у вживанні цієї страви на вечерю, сніданок і обід. Легкий овочевий суп не тільки сприяє схудненню після свята, але здатний поліпшувати травлення, відновлювати енергію, прискорювати обмін речовин. Головні інгредієнти супів - овочі: цибуля, морква, горох, капуста, картопля. Відмінний варіант – східний суп шурпа, тільки в бульйон потрібно класти шматочок білого м'яса. Також можна приготувати суп з риби, морепродуктів, з скибочкою лимона, зеленню, його солити не рекомендується. Денна норма супу – 2 літри на добу.

Харчування після розвантажувального дня

Важливо дотримувати правильне харчування після розвантажувального дня. Інакше проблема у вигляді зайвої ваги знову повернеться. Всі дієти після свят теж вимагають правильного виходу. Не можна накидатися на калорійну їжу, потрібно постаратися відновити колишній раціон поступово. Їжте овочеві салати, нежирне м'ясо, рибу, фрукти, молочні продукти. Не забувайте про водно-сольовому балансі. Обмежте вживання копченостей, гострих і жирних страв, вони допоможуть набрати зайві кілограми. Залиште в пріоритеті дробове харчування, намагайтеся так їсти і в свята.

Відео: схуднення після свят

3 кращих розвантажувальних дні. Як скинути зайве

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!