Глюкофаж Лонг для схуднення: як приймати препарат

Метаболічні порушення – частий вид захворювань, які викликають серйозні проблеми зі здоров'ям: цукровий діабет, ожиріння. В основі обох недугів лежить несприйнятливість тканин до гормону інсуліну. Для боротьби з ним існують препарати, які лікують хвороби і прибирати зайві кілограми.

Інструкція Глюкофажа Лонг

Фармацевтична промисловість пропонує вирішувати проблеми з ожирінням і діабетом за допомогою препарату " Glucophage Long. Фармакологічна група – протидіабетичні засоби. Форма випуску – білі капсули. Головний діючий компонент – метформіну гідрохлорид. Його дозування може варіюватися від 500 до 750 мг. Інструкція Глюкофажа Лонг свідчить, що його пролонговано дію, завдяки чому таблетки приймають не частіше 1-2 рази на добу.

Застосування Глюкофажа Лонг

Препарат приймають, коли рівень цукру потрібно знизити. У здоровому організмі цей процес відбувається природним чином. Виникають збої, коли гормон інсулін, відповідальний за засвоєння глюкози, не сприймається тканинами. Показання до застосування глюкофажа лонг наступні:

  • тяжке ожиріння;
  • цукровий діабет у дорослих;
  • дитячий і підлітковий цукровий діабет;
  • несприйнятливість організму до гормону інсуліну.

Протипоказанням до застосування є вагітність із-за загрози виникнення вроджених вад у дитини, хоча даних про це недостатньо, щоб стверджувати точно. Якщо вагітність настає в період лікування, ліки необхідно скасувати і змінити способи терапії. Даних про вплив на дітей при годуванні груддю так само недостатньо. Однак відомо, що основний компонент потрапляє в грудне молоко, тому вживання препарату під час лактації теж не рекомендовано. Склад несумісний з алкоголем.

Глюкофаж Лонг для схуднення

Ще одна область застосування ліки – це корекція фігури. Глюкофаж лонг для схуднення призначається, оскільки знижує рівень глюкози, сприяє її правильному засвоєнню, тобто направляє молекули цукру до м'язів. Там під впливом фізичних навантажень цукор витрачається і відбувається окислення жирних кислот, поглинання вуглеводів сповільнюється. Все це впливає на апетит, який помітно знижується, що призводить до схуднення.

Побічні ефекти

Основні побічні ефекти Глюкофажа Лонг спостерігаються з боку травного ТРАКТУ та метаболізму. Більшість проблем не небезпечно і зникає протягом перших кількох днів. Можна очікувати:

  • здуття живота;
  • поносу і блювоти;
  • неприємного присмаку у роті;
  • нудоти і відрази до їжі;
  • болі в епігастральній області;
  • при тривалому прийомі – проблем з засвоюваність вітаміну В12.

З небезпечних ефектів, які вимагають негайного припинення прима, виділяють лактацидоз. Він виникає при індивідуальній непереносимості, або при лікарську взаємодію з деякими препаратами. У ряді випадків може виникнути кропив'янка та свербіж. Проблеми виникають і при передозуванні, тому без призначення лікаря починати лікування небезпечно.

Аналоги

Основний діючий компонент метформін міститься в багатьох препаратах схожого дії. Можна нарахувати кілька десятків аналогів Глюкофажа Лонг. Один з найвідоміших – Сиофор. Різниця між ними невелика, відмінності є в позитивну і негативну сторону. Глюкофаж виграє за рахунок пролонгованої дії, яке дозволяє приймати препарат рідше.

Далі за популярністю стоїть Метформін, Багомет, Метадиен, Гликон, Метоспанин, Глиминфор, НовоФормин, Гліформін, Форметин, Ланжерин, Нова Мет, Софамет, Формин Пліва Метфогамма 1000 і їх численні похідні. Якщо розглядати, чим відрізняється Глюкофаж від Глюкофаж Лонг, то це вміст активної речовини. Останнім випускається дозами по 850 і 1000 мг.

Ціна

Вартість препарату в аптеках Москви і Московської області коливається від 280 до 650 рублів. Ціна на Глюкофаж Лонг залежить від складу активної речовини. Упаковка на 30 таблеток французького виробництва з дозою метформіну 500 мг варто 281 р., норвезького – 330 р. Упаковку на 60 штук можна придбати за ціною 444 і 494 р. 30 таблеток Глюкофаж 750 Лонг виробництва Франції обійдеться в 343 рубля, Норвегії – 395 рублів. Упаковки на 60 таблеток стоять 575 і 651 рубль в залежності від країни-виробника. За більш вигідною ціною засіб можна замовити з каталогів в інтернеті.

Відео

Сиофор і Глюкофаж від діабету і для схуднення

Відгуки про Глюкофаже Лонг

Ірина, 26 роківЯ вирішила пити Глюкофаж Лонг 500 для схуднення. До нього було безліч спроб: і різні системи харчування, і спортзал. Результати були незадовільні, зайва вага повертався, як тільки припинялася чергова дієта. Результат від ліків здивував: втратила 3 кг за місяць. Буду продовжувати пити, та й коштує він недорого.
Марина, 31 рікХворію на діабет. Цукор коливався від 12 до 17. Після довгих пошуків чула хороші відгуки про глюкофаже. Порадилася з лікарем. Він призначав по 1 таблетці двічі на день. На мій подив, побічних ефектів не було навіть перший тиждень прийому, хоча в інших випадках були. У результаті цукор дійшов до 8-9. Відчуваю себе набагато краще.
Василь, 40 роківПриймаю ліки за рецептом лікаря, щоб знизити цукор. Виписали по 1 таблетці на 750 мг раз на день. До прийому препарату цукор був 7,9. Через два тижні знизився до 6,6 натщесерце. Але мій відгук не тільки позитивний. Спочатку болів живіт, почалася діарея. Через тиждень почався свербіж. Хоча про це говорить і інструкція, доведеться йти до лікаря.
Яна, 22 рокиГлюкофаж я купила в інтернет-магазині, щоб схуднути. Ліки виявилося ефективним: за три місяці схудла на 9 кг, Але в цей час намагалася менше їсти жирної, більше овочевої їжі, що теж, напевно, дало свій ефект. Коли перестала, почала помічати, що кілограми швидко повертаються. Роздумую, починати пити його знову чи ні.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!