Капустяна дієта для схуднення на 5 днів

Капуста ефективно бореться з непотрібним вагою і оздоровлює, а використовується продукт в будь-якому вигляді: свіжа, квашена, як відвар, у вигляді супу або салату. Капустяна дієта для схуднення на 5 днів - зручний і збалансований режим харчування, який покращує роботу шлунково-кишкового тракту, сприяє виведенню холестерину і нормалізує роботу печінки. Організм насичується корисними речовинами, позбавляється від зайвих кілограмів, полегшується період відновлення. Це дієтичне харчування зручно тим, що крім самої капусти вживаються і інші овочі, фрукти, м'ясо.

Переваги капустяної дієти

Перевага вживання капусти в тому, що ефект після п'яти днів такого режиму буде тривати декілька місяців, якщо обмежувати себе в прийомі продуктів з надмірним вмістом вуглеводів. Даний принцип являє собою певну проблему для морального стану. Але, якщо контролювати результат, варіювати свій раціон після дієти, – зробити це буде легко. Використання основних інгредієнтів цієї системи живлення не підірве бюджет сім'ї.

Що можна їсти на 5-денний дієті

Для приготування страв необхідно використовувати свіжу білокачанну капусту, не зберігалася тривалий час, особливо – всю зиму. Перед початком нового живлення краще плавно підготуватися. Часто дієта стає засобом відходу від переїдання, і зміни в харчуванні нерідко не допомагають схуднути. При диетном періоді організм встигає позбавитися від зайвої, не досягаючи норми, і до зниження маси тіла справа не доходить. Якщо до цього вам доводилося переїдати, скористайтесь розвантажувальними днями. Але при переході на дієту спростіть свій раціон, щоб організм не був перевантажений.

Даний варіант живлення включає, крім основного інгредієнта – капусти, практично будь-які овочі і фрукти, але не виключено вживання коричневого рису. Останній день дієти слід урізноманітнити невеликою кількістю нежирного м'яса. Слід пити свіжу, чисту воду. Харчування має бути дробовим, не менше трьох–п'яти прийомів капустяного страви, з перекусами овочами або фруктами в проміжках. Дуже важливий моральний, психологічний настрій. Гарний настрій, добре ставлення близьких дадуть додатковий стимул для правильного дотримання дієти.

Зразкове меню

  1. Перший день. Їжте суп з капусти у всі три-п'ять прийомів їжі. Чим частіше будете вживати невеликі порції, тим для шлунка краще. Для проміжних перекусів використовуйте фрукти: яблука, апельсини, диню, кавун. І не забувайте пити не менше двох літрів чистої води.
  2. Другий день. Потрібно зварити нову денну порцію супу і з'їдати його протягом другого дня невеликими порціями за три-п'ять прийомів. Допускається прийом овочів (свіжих, краще в сирому вигляді). Забороненими є: кукурудза, зелений горошок і квасоля. За день потрібно випити два літри води без газу.
  3. Третій день. Останній, під час якого капустяний суп буде основним блюдом. Його так само необхідно з'їдати в три-п'ять прийомів. В якості перекусів їжте будь-які овочі і фрукти. Денна норма води - два літри.
  4. Четвертий день. Вживайте все той же капустяний суп, але вже чотири-п'ять разів. У перервах з'їжте трохи бананів. Частина води замініть знежиреним молоком.
  5. П'ятий день. Зведіть кількість прийомів капустяного супу до трьох. Протягом дня з'їжте 200 грамів тваринних білків (нежирної яловичини, курячої грудки з бульйоном) з будь-якими овочами.

Капустяна дієта для схуднення терміном на 5 днів позбавить вас від двох-трьох і більше зайвих кілограмів. Хоча рекомендується щодня випивати приблизно по два літри води, за фактом, краще пити стільки, скільки потребує організм. Головне – збалансувати кількість рідини з денною нормою їжі. Для пом'якшення роботи шлунка вживайте інші овочі у вареному або тушкованому вигляді, хоча максимальну кількість вітамінів знаходиться в сирих продуктах. Почуття голоду в процесі харчування гостро не проявляється, навіть навпаки, присутня ситість.

Які ще види капустяної дієти існують?

П'ятиденний дієта на капусті – не єдиний варіант харчування для схуднення з цим продуктом. Є і інші види. Кожна господиня із задоволенням може поекспериментувати, використовуючи різні поєднання овочів у харчуванні. Наприклад, капустяно-картопляну дієту, на капустяному соку або супі. Розглянемо докладніше ці різновиди дієтичного харчування.

Капустяно-картопляна

Ця дієта передбачає відмову від масла, цукру, солі. Її складніше витримати, однак результат вражає – втрата до 5 кг зайвої ваги. В цьому випадку процес вживання їжі складається з п'яти прийомів, при кожному з яких треба з'їдати печена картопля і капусту, приготовану на пару. За день вживайте не менше чотирьох картоплин і 0,5 кг капусти.

На капустяному супі

Вам знадобляться наступні складові: качан білокачанної капусти; цибулі ріпчастої дві головки; один солодкий болгарський перець; качан селери; п'ять-шість середніх помідорів. Необхідно додати спеції і зелень: петрушку, базилік, кріп, перець мелений, часник, лавровий лист. Вимиті, дрібно нарізані овочі складаються в трилітрову каструлю, заливаються 2,5 літрами окропу. Далі варіть страва до розм'якшення всіх інгредієнтів. Після приготування додайте улюблені спеції, зелень або для різноманітності придумайте нові смаки з комбінації приправ.

На капустяному соку

Дієта, заснована на свіжому капустяному соку, – офіційно не визнана, як метод схуднення. Однак зростання її популярності не вичерпується. Рекомендований варіант: приймайте сік мінімум чотири рази по одній склянці на день протягом двох тижнів. Деякі дієтологи радять трохи підігрівати напій. Головне, щоб сік був вичавленим безпосередньо перед вживанням і не встиг окислитися.

Капустяна дієта може бути десятиденної. Принцип один і той же. Приймайте капустяні блюда невеликими порціями, але не рідше трьох-п'яти разів на день. Багато чого залежить від самого продукту. Є кілька видів капусти: кольрабі, брюссельська, кольорова, червонокачанна капуста. З кожної з них застосовується своя дієта. Але найбільше варіантів з білокачанної капустою, свіжої або квашеної, у вигляді супів, салатів, або на основі капустяного соку. Бувають ще поєднання продуктів, наприклад, картопляно-капустяна дієта. Але всі варіанти приносять свою користь.

Шкоди та протипоказання

Капуста важко перетравлюється, і через чотири дні можуть виникати деякі складнощі. Якщо у вас є проблеми зі шлунком, дану дієту використовувати не можна. Вживати капусту тривалий час не варто при порушенні функції нирок і діабеті. Після дієти необхідно постійно контролювати вагу, щоб не погладшати, тому що в капусті немає білків, а вони будуть вимагатися організму. Вам захочеться поїсти що-небудь не корисне для організму. Перед дієтою слід проконсультуватися з лікарем і все зважити.

Дізнайтеся, що таке білково-вуглеводне чергування.

Відгуки про результати після схуднення

Світлана, 26лет:Спробувала капустяне меню на 5 днів. Взялася за нього, тому що в будь-якому вигляді подобається капуста. Все було добре, тому що розбавляла меню овочами, фруктами. Голод не відчувала. В результаті скинула 2,5 кг і можу носити улюблені наряди.
Наталя, 37років:Хороша дієта, не важка. Не потрібно страждати і мріяти про шматочку м'яса. Все в міру, їсти можна часто. Не помічаєш, як зменшується талія. Головне, відчула себе набагато краще. Кишечник працює відмінно, і настрій бадьорий.
Ольга, 53года:Не повірила своїм очам, коли пройшло 5 днів. Дієта чудова. Майже 3 кілограми, як не бувало. Трохи важкувато було. Якби не всякі травички і спеції, то не змогла б їсти стільки капусти. Але результат вартий того.

Фото схудлих до і після

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!