Як схуднути за тиждень в домашніх умовах. Дієти і вправи для швидкого схуднення

Схуднення – вічна проблема практично кожної жінки, особливо в зрілому віці. Обвислий живіт, целюлітні» бока і сідниці не надають фігурі додаткової краси. Як схуднути за тиждень без дієт? Екстремальне, термінове схуднення, часом, дуже потрібно. Готуючись до довгоочікуваної вечірці, поїздки на море або важливої події, власниці пишних форм намагаються швидко привести своє тіло в порядок будь-яким доступним способом.

Чи можна схуднути за тиждень без дієт

Нерідко жінок цікавить питання, як схуднути за один тиждень без дієт, якщо часу немає, а надіти улюблений наряд на важливу подію – велика спокуса? Якщо підійти до проблеми схуднення організму комплексно, тобто, переглянути свій раціон харчування, знизити калорійність їжі, їсти по 5 раз в день дрібно, спалювати жири на фітнес тренуваннях або з звичайної скакалкою, то результат схуднення буде досягнутий швидко.

Способи швидко схуднути за 1 тиждень

Як схуднути за тиждень без дієт? Обов'язково виснажувати свій організм голодом, жорстким харчуванням і надмірними фізичними вправами. Перегляньте меню раціону, і результат схуднення не змусить себе чекати. Тільки правильне харчування сприяє схудненню, спалювання зайвих жирів і запобігає розвитку вікових захворювань організму, які виникають від накопичення шкідливого холестерину.

Правильне харчування – це харчування по 5 разів на день через 2-3 години невеликими порціями (по 200 г). З меню раціону повинні бути виключені:

  • цукор, обмежене споживання солі;
  • жирна і смажена їжа;
  • борошняне і солодке, білий хліб;
  • кава, міцний чай;
  • майонез, кетчуп та інші шкідливі продукти з консервантами.

Включіть в меню раціону для організму наступні продукти для схуднення:

  • Побільше вживайте в меню овочів і фруктів. Фрукти містять багато вуглеводів, тому їжте їх у першій половині дня і схуднете.
  • Робіть акцент в харчуванні на рослинній їжі, заправляйте салати рослинним маслом.
  • Використовувати нежирне м'ясо в меню під час дієти краще смачно приготований кролик або куряча грудка, зварена або запечена в духовці.
  • Вибирайте рибу нежирну, щоб схуднути.
  • Пийте в добу багато звичайної або мінеральної води (від 1,5 літра).

Дотримання дієти і режиму харчування

Чому багато зриваються, сідаючи на швидку дієту для схуднення? Організм не звик відмовляти собі в їжі, а тут і сформовані роками звички смачно поїсти, а ще прийшли друзі, принесли частування. Всі праці на півдорозі до успіху марні, знову набирається зайва вага, змінюється розмір талії в більшу сторону, і результат відсутній. Щоб не відчувати дискомфорту, відчуття голоду і стрес від неможливості з'їсти звичне блюдо під час дієти, використовуйте оптимальний варіант. Гречану, вівсяну, водну – результат залежить від витримки і переваг в меню.

Зразкове меню на тиждень

Екстрена дієта мінус 7 кг на 7 днів в комплексі з фітнес вправами дасть хороший результат, швидко приведе вашу фігуру в норму. Її різноманітне меню відповідає всім правилам роздільного харчування, а фізичні навантаження сприяють швидкому спалюванню калорій.

Перший день меню тижні – овочевий.

  • Вживайте виключно овочі в сирому, вареному і запеченому вигляді. Забороняється хліб, м'ясо, сир, солодке, молоко, тільки овочі.
  • Пити чай з імбиром, воду.

Другий день в меню – м'ясний.

  • Їжте нежирне м'ясо – куряче філе або відварений кролик – тричі по 250 р. Напої – вода, трав'яний чай.

Третій день меню тижні – вуглеводне харчування.

  • «Натискайте» весь день на фрукти, їжте йогурт.
  • Напої: кава з цукром або чай, води – необмежено.

Четвертий день меню – суповый.

Цілий день їжте перше:

  • на сніданок – суп перловий;
  • на обід – борщ;
  • на вечерю – овочевий суп;
  • напої: чай або кава, мінералка, вода.

П'ятий день тижня – рибний.

  • Меню раціону цього дня пропонує рибу і трохи овочів. З напоїв в раціоні тільки кефір.

Шостий день раціону дієти.

  • Задовольняйтеся пиріжками і булочками, але зловживати ними не треба.
  • Для «згону» калорій організму обов'язкова фітнес зарядка: швидка ранкова пробіжка, присідань – 20, вправи для качання преса – 50, крутіння обруча 15 хвилин.

Сьомий день тижня.

  • В меню: варену картоплю, овочі, імбир (приправа).
  • Фітнес вправи: швидка пробіжка вранці, обруч – 20 хвилин, прес – 70 разів.

Виконання вправ для спалювання жиру (фото)

Гіподинамія призводить до відкладення жиру, негативно впливає на загальний стан організму. Важливо не тільки підібрати дієту для схуднення, але і докладати максимум зусиль, спалюючи калорії безпосередньо фізичними навантаженнями. Спеціальна підбірка фітнес вправ для схуднення швидко усуне некрасиві жирові складки на тілі, скоректує фігуру, зменшить обсяг проблемних ділянок.

Вправи для схуднення в ляшках і ногах

  • Виконуючи фітнес вправа «Пліє», ваші стегна знайдуть потрібний обсяг.
  1. Візьміть в руки гантелі.
  2. Ноги ставте ширше плечей, спина рівна.
  3. Присядьте до тих пір, поки коліна з підлогою утворюють прямий кут.
  4. У такому положенні зробити поворот тіла вліво, спираючись на ліву ногу.
  5. Вихідне положення.
  6. Те ж саме вправу, але з поворотом вправо.
  7. Робіть 12 поворотів вправо і вліво.
  • Ще один ефективний фітнес вправа, щоб схуднути «Комбо випади»
  1. З гантелями станьте прямо, дивіться вперед.
  2. Робіть випад на ліву ногу. Спина рівна, руками тягнетеся до ноги.
  3. Вихідне положення.
  4. Те ж саме вправу, але на праву ногу.
  5. Робите 3 підходу, у кожному по 10 повторів.

В стегнах і сідницях

Як швидко схуднути за тиждень в стегнах і сідницях? Ці проблемні зони важко піддаються корекції. Потрібні фітнес вправи для схуднення, які активізують конкретні м'язи, покращують кровообіг організму. Регулярне виконання махів ногами допоможе швидко, без проблем позбутися жирових відкладень на стегнах і целлюлитной «апельсинової» шкірки. Результат схуднення не змусить себе чекати, якщо попрацювати тиждень.

  1. Вихідне положення: «упор лежачи», руки і ноги випрямлені, ступні разом. Спину тримаєте прямій, а таз, при виконанні вправи, не піднімайте.
  2. Робіть махи по черзі ногами: чим вище, тим краще.
  3. Махов однією ногою – 10– 16 разів, міняєте ногу. Підходів у вправі робите не менше 3.

В животі й боках

Схуднути на талії, животі й боках допоможуть наступні фітнес тренування, фізичні вправи яких спрямовані для розробки прямих та косих м'язів живота, поліпшення місцевого кровообігу проблемних зон організму. В результаті регулярних фітнес тренувань (не менше 7 днів) розмір талії зменшується, некрасиві бічні складки зникають.

  • Скручування

  1. Прийміть початкове положення: ляжте на спину, підтягніть ноги, руки за головою, ребра злегка напружте.
  2. Відриваєте повільно від підлоги плечі, м'язи преса напружені, затримуєтеся на 3 секунди. Опускаєтеся тому.
  3. Роблячи такі підтягування, лікті не тягніть вперед, не опускайте підборіддя, стежте за диханням.
  4. Фітнес вправу повторіть 10 разів, після – перерва в положенні лежачи, ноги розпряміть, потім ще 10 разів робіть вправи для схуднення.
  • Підйом ніг для тренування м'язів нижнього преса

  1. Вихідне положення: підніміть ноги, лежачи на спині: ноги розташовані паралельно до підлоги, коліна тримаєте на рівні таза, руки відведіть в сторони.
  2. Напружуючи прес, плавно відірвіть стегна від горизонтальної поверхні на 3 см, протримаєтеся так на рахунок «два» і не поспішаючи повертайтеся до вихідного положення.
  3. Фітнес робіть вправу 10 разів, стежачи за ритмічністю дихання.
  4. Розслабтеся, опустивши ноги, потягніться.
  5. Робіть ще 10 повторень і повертайтеся до вихідного положення.

Ефективні дієти для швидкого схуднення за тиждень

Фітнес навантаження для корекції фігури і спалювання жирів – це частковий метод для досягнення поставленої мети. Експрес-дієти допоможуть за короткий термін схуднути до 10 кг. Кінцевий результат схуднення залежить від обраної дієти, терпіння, сили волі утриматися на запропонованому меню необхідну кількість часу, а також розумний вихід з дієтичного харчування. Пропонуємо вашій увазі ефективні дієти для схуднення, по закінченні яких будете задоволені результатом.

Дієта на гречці – мінус 7 кг

Гречка – низькокалорійний продукт, але ситний, що дозволить на гречаній дієті не відчувати голод. Мінус 7 кілограм чекає вас до кінця тижня. Раціон дня складається з гречаної каші без солі, цукру, олії. Урізноманітнити меню доцільно кефіром (1 л). Обов'язково пити воду не менше 1,5 л на добу. До кінця тижня побалуйте себе кількома штучок чорносливу. На третій день результат схуднення буде помітним. Дієта на гречці ефективна і не має протипоказань. Вагітним і годуючим жінкам швидка дієта для схуднення заборонена.

На кефірі – мінус 10 кг

Кефірна монодієта особливо популярна серед бажаючих схуднути. За день потрібно випити до 50 мл знежиреного кефіру. Урізноманітнити раціон дієти доцільно в перший день 4 шт. картоплі «в мундирах» без солі, у другій – 400 р сиру, третій – 500 г будь-яких фруктів, четвертий – курячою грудкою відвареної, п'ятий – 400 г овочів. Шостий повністю розвантажувальний день для організму: тільки мінеральна вода. На сьомий день – 500 мл кефіру плюс 600 г фруктів. Обов'язково пити воду до 2 л за добу. Виходити з дієти потрібно, поступово вводячи в раціон організму калорійну їжу.

На воді – мінус 5 кг

Ця жорстка дієта для тих, у кого є сила волі і терпіння довести розпочату справу до кінця. Худа дієта – популярна європейська система швидкого схуднення організму, яка заснована на низькокалорійному добовому харчуванні. За один тиждень скинути можливо до 7 кг. Якщо добова калорійність меню протягом тижня не буде «зашкалювати», то результат швидкого схуднення буде помітний скоро. Також важливо поступово виходити з дієти, додаючи в раціон калорійні продукти.

Меню худої дієти на тиждень пропонує:

  • У перший день раціон харчування складається з 1 л свіжого молока, мінеральної води, трав'яного чаю.
  • Другий – нежирного сиру 200 г, сік несолодкий.
  • Третій день раціону – тільки мінеральна вода.
  • Четвертий – 4 бульби картоплі, зварених «в мундирах» і 800 мл несолодкого соку.
  • П'ятий – 5 яблук і звичайна вода.
  • Шостий – шматочок вареного м'яса курки без солі, 800 мл соку без цукрового піску.
  • Сьомий день – кефірний, раціон якого складається з літра кефіру і води.

На вівсянці – мінус 3 кг

Як і будь-яку іншу дієту, монодієту на вівсянці дотримуватися більше 1 тижня заборонено дієтологами: почнуться збої роботи організму. Вівсянка або геркулес на воді – джерело необхідних мінералів і вітамінів, клітковини для злагодженої роботи органів ШКТ. Крім того, що вівсяна дієта допоможе схуднути за 7 днів на 3-4 кг, вона сприяє очищенню організму від вільних радикалів, шкідливого холестерину.

Вівсяна дієта або «рецепт французької краси» вимагає для більшого ефекту попереднього очищення організму відвареним рисом від шлаків і токсинів. З цією метою зваріть кисіль з 4 ст. л. рису і літра води. Не відціджуючи випити, а після прийому не приймати їжу і напої, окрім води, суворо 5 годин. Сеанси очищення організму проводять раз на добу протягом 10 днів. Меню раціону харчування складається з прийомів вівсянки на воді (4 рази за день) перекус – фрукти, крім бананів, винограду, чай з імбиром, вода. Дієту для схуднення повторити через 6 місяців.

Як схуднути дитині без шкоди для здоров'я

Проблема зайвих сантиметрів на талії особливо гостро сприймається підлітками. Потайки від батьків, дівчата вживають чудо-таблетки для схуднення, сідають на жорстку дієту, голодують. Лікарі впевнені: 98% дітей мають ожиріння через безконтрольного харчування з боку батьків. Фаст-фуди, копченості, смажена їжа і тортики – основні вороги раціону харчування дорослого організму. Тому щоб схуднути, дитині потрібні раціональне харчування, фізичні навантаження, фітнес вправи, здоровий сон не менше 8 годин, а також контроль батьків.

Дізнайтеся, як виконувати зарядку для схуднення в домашніх умовах.

Відео: Як максимально швидко схуднути за 1 тиждень

Ви готові схуднути, але хочете домогтися швидкого і відчутного результату? Скинути різко до 10 кг в тиждень зовсім не означає, що вага знову не повернеться, а результат схуднення вас задовольнить. До того ж ви завдасте значної шкоди своєму здоров'ю, сприятимете зневоднення організму, шкіра стає в'ялою і провисання. Дізнайтеся, як правильно і швидко схуднути, щоб результат вас задовольнив, а стан здоров'я організму не погіршився. Дивіться відеоролик.

Як схуднути на 10 кг за тиждень