Як швидко схуднути

Питання про швидкої боротьбі із зайвою вагою дуже актуальний в сучасному світі. Розроблені методики, дієти, придумана маса відповідей, як швидко схуднути. Але часто вони не дають очікуваних результатів, а іноді небезпечні для здоров'я. Дуже важливо вибрати правильний метод і не перестаратися. Нерідко бажання в короткий термін скинути зайві кілограми настільки сильно, що людина готова на багато що: суворі дієти, голодування, нещадные заняття спортом.

Можливо схуднути за тиждень без дієт на 5 - 10 кг

Якщо є величезне бажання і мета, то немає нічого неможливого. Вага людини залежить від багатьох факторів: обміну речовин, харчування, звичного способу життя. Мало просто думати про те, як швидко схуднути за тиждень. Якщо нічого для втрати ваги не робити, нерозумно чекати яких-небудь результатів. Люди, які хочуть знати, як втратити кілограми без дієт, не завжди хочуть і готові напружуватися. Їм приємно бачити свій успіх, не прикладаючи особливих зусиль. Але так буває тільки в рідкісних випадках.

За 4 тижні можливо знизити вагу на 3 - 6 кг, не завдаючи шкоди своєму організму. Мета «скинути близько 10 кг за місяць» приречена на провал. Часто повертається зайву вагу, на боротьбу з яким пішло чимало сил. Наберіться терпіння, працюйте над собою, не впадайте у відчай, якщо немає миттєвого результату.

Які продукти сприяють втраті ваги

Перше, з чого слід почати - змінити свої звички харчування, підібрати правильний раціон. Існує їжа, сприяє швидкій втраті кілограмів, що знижує апетит. Ось які продукти допомагають прийти в бажану форму:

  1. Горіхи. Арахіс прискорює обмін речовин, кедрові горіхи і мигдаль знижують апетит, волоські – тягу до солодкого. Вживання цих продуктів сприяють швидкому схудненню. Соняшникова олія краще замінити олійною витягами з волоського горіха.
  2. Фрукти, ягоди. Яблука і груші створюють відчуття ситості при тому, що в них мінімальний вміст калорій, інжир сприяє поліпшенню травлення, грейпфрут прискорює обмін речовин, ківі виводить холестерин. Більшість фруктів діє так само. У них міститься безліч необхідних вітамінів, мінералів, поліпшують загальний стан організму, а клітковина сприяє очищенню від токсинів, шлаків.
  3. Сухофрукти. Швидко насичують, але захоплюватися ними не варто – містять велику кількість цукру.
  4. Овочі. Овочевий салат до їжі допоможе заповнити шлунок низькокалорійною їжею, залишаючи все менше місця для жирних, важких страв. Суп сприяє швидкому позбавленню від зайвої ваги, якщо картопля замінити капустою або іншими овочами. У нього не рекомендується додавати борошно, майонез, вершки.
  5. Крупи. Гречка швидко і надовго насичує організм; нешліфований рис допомагає в очищенні, заповнює вітамін В; вівсяна крупа нормалізує рівень глюкози і холестерину в крові; мюслі знижують відчуття голоду, покращують роботу травної системи, очищають від шлаків. Якщо на друге вживати більше круп, виключити макарони, боротися із зайвою вагою буде просто навіть без особливих дієт.
  6. Приправи. Гострі спеції необхідні під час схуднення – вони сприяють швидкому спалюванню жирів, очищенню крові, прискоренню вироблення енергії. Імбир не тільки допомагає скинути вагу, але зміцнює організм в цілому. Додаючи його в їжу, ви не тільки змініть звичний смак страв, але й прискорите процес схуднення.
  7. Вода, зелений чай. Ці напої покращують процеси метаболізму. Вибираючи, що пити щоб швидко схуднути, віддавайте перевагу їм.
  8. Холодна рідка їжа або напої (супи, соки). Вживання холодної їжі допомагає організму витрачати більше енергії.

Як можливо схуднути в домашніх умовах

Щоб вирішити проблему, зовсім не обов'язково встановлювати для себе купу обмежень, морочитися дієтами, влаштовувати голодування. Все, що потрібно – вести контроль калорій: вжитих і витрачених. Для ефективного швидкого схуднення будинку не забувайте враховувати додаткові перекушування в гостях, дорозі, на роботі. Порахувати калорії, отримані з їжею, неважко, але як бути з їх витратою? Приблизні цифри наведені нижче:

  1. При малорухомому способі життя («від дивана до холодильника») організм витрачає близько 1200 ккал. У такому ритмі скинути вагу дуже складно.
  2. На спокійну роботу в офісі з малої мозкової і нервової активністю йде 1800 ккал.
  3. Працюючи там, де потрібно багато мозкової активності або фізичних зусиль, чоловіки витрачають до 2800 ккал, жінки – 2200 ккал.

В особі

Візитна картка кожної людини - обличчя. На ньому позначається втома, недосипання і зайва вага у вигляді пухких щік, другого підборіддя. Інші частини тіла легко ховати під одягом, але не його. Тому багато дівчат задаються питанням, як швидко і легко схуднути в особі. Особа зменшується разом з тілом. Але зробити акцент і добитися кращих результатів для втрати надлишків в якійсь конкретній частині тіла можливо. Як це зробити з обличчям?

В першу чергу приділіть увагу правильному харчуванню, додайте масаж і вправи. Ось кілька з них:

  1. Взяти чистий олівець в рот, малювати в повітрі. Неважливо, що буде зображено в повітрі: абстракція, малюнок, цифра, літера або слово.
  2. Стиснути губи трубочкою, вимовляти комбінацію голосних «оауию». Повторювати цю вправу протягом 5 хвилин.
  3. Заняття виконують і сидячи за комп'ютером. Все, що потрібно, – покласти кулак під підборіддя рукою тиснути вгору, а обличчям вниз. Продовжувати до тих пір, поки не набридне або не втомитеся. Через пару хвилин повторити.

Нерідко зайва вага у вигляді другого підборіддя і пухких щік з'являється від набряків. Для боротьби з ними потрібно випивати багато води, зеленого чаю (не менше 2 літрів в день). Рідина швидко виводиться з організму, очищаючи його від шкідливих речовин, прибираючи набряклість. Забудьте про алкоголь, навіть у найменших дозах. Спиртне сприяє зневоднення, внаслідок чого боротьба з набряками стає складніше, навіть якщо вживається достатню кількість рідини. Контролюйте вживання солі і цукру.

В руках і ногах

Дівчата часто думають про те, як зменшити обсяг живота і ніг, підтягнути сідниці, але чомусь забувають про руках. Дуже даремно. У теплу пору року складно ховати руки під одягом, а якщо вони пухкі – це непривабливо. Щоб виконувати вправи для схуднення в руках, не потрібно ніяких особливих пристосувань. Тільки деякі завдання вимагають наявності гантелей. У більшості випадків необхідно просто бажання, прагнення до отримання результату.

Вправи для схуднення рук (без гантелей):

  1. Віджимання. Багато тих, що худнуть дівчата не мають фізичної підготовки, тому їм спочатку потрібно віджиматися від дивана, стола, і тільки потім від підлоги. Спочатку виконуйте 1 підхід у 20 разів. З часом число підходів збільшіть.
  2. Махи руками вгору-вниз. Стати рівно, ноги поставити на ширині плечей, руки витягніть в сторони, долоні вниз, на рахунок три робити швидкі махи руками протягом 1 хвилини. Відпочити, повторити кілька разів. Ця вправа сприяє зменшенню обсягів рук і плечей.
  3. Ноги поставити на ширині плечей, стати рівно, руки зводяться разом перед грудьми. Завдання полягає в тому, щоб сильно тиснути долонями один на одного протягом 10 секунд. Після – розслабтеся на 5-7 секунд, повторіть вправу знову. Такі рухи дозволяють зміцнити м'язи грудей.

Схуднути в ногах набагато простіше. Для цього вам знадобиться більше ходити пішки. Прогулянки на свіжому повітрі ще й дозволять насолодитися навколишнім світом. Якщо до ходьбі пішки додати плавання в басейні, незабаром ви побачите довгоочікуваний результат. Просте лежання на воді теж сприяє зменшенню обсягів ніг, так як м'язи все одно працюють.

В ляшках і сідницях

Деякі любителі коротких спідниць з-за зайвої ваги на ляшках змушені ховати свої ноги за штанами і довгими спідницями. Але вирішити проблему можливо. Важливо докласти до бажання втратити вага зусилля, і все вийде. Вам знадобиться скорегувати свій раціон і виконувати деякі нескладні вправи. Для ляшек і попи будуть ефективні:

  1. Присідання – виконувати 5 підходів по 15 разів.
  2. Махи ногами: вбік, уперед, назад – виконувати кожну вправу по 20 разів, 5 підходів.
  3. «Місток».
  4. «Рибка» - лягти животом на підлогу, руками вхопитися за ноги, намагаючись їх підняти, в той час як верхня частина тулуба так само піднімається.

В животі й боках

Часто зайва вага накопичується в районі живота і боків. В першу чергу, це відбувається із-за того, що людина не здатна забезпечити собі часте харчування, але маленькими порціями, а, коли сідає за стіл, набиває шлунок. Щоб не переїдати, постарайтеся вставити з-за столу з легким відчуттям голоду. Наповнений шлунок і ситість – різні речі, але в ситуації, коли людина їсть всього 1-2 рази в день, він плутає ці поняття.

Прибрати зайву вагу з живота і боків допоможе змінений режим харчування, зменшення норми порцій, але тільки цього буде недостатньо. Для ефективної корекції потрібні дієта та фізичні навантаження, спрямовані на роботу м'язів живота. Коли він занадто великий, починайте з простих тренувань, які підійдуть навіть для тих, хто страждає проблемами з серцем і високим артеріальним тиском. Ось приклад такої вправи: сядьте на підлогу, підніміть ногу, витримайте її деякий час, опустіть і те ж виконайте з другою кінцівкою.

Ефективні способи зменшення обсягів тіла

У пошуку відповідей на питання, як швидко знизити вагу, жінки забувають про те, що стрімка втрата кілограм не так важлива, як те, щоб вони не повернулися знову. Процес приведення тіла в форму займе більше часу, знадобиться чимало сил і терпіння, але результат буде того коштувати. Краще схуднути за місяць повільно, але надовго.

Дієта

Якщо ви не знаєте, з чого почати, виберіть правильне харчування. Дотримуйтеся певних правил:

  1. Є потрібно, але робити це в міру. Візьміть за правило не переїдати, вживати їжу часто, але дрібними порціями.
  2. Пийте багато води, зеленого чаю.
  3. Виключіть з раціону шкідливу їжу, віддайте перевагу низкоуглеводным продуктів і страв, їжте м'ясо, але нежирне.
  4. Контролюйте кількість цукру і солі в їжі.

За допомогою вправ

Без фізичного навантаження жодна дієта не дасть очікуваних результатів у боротьбі з вагою. Заняття споротом повинні бути присутніми, але міру необхідно враховувати, не перестарайтеся. Якщо людина довго погано підготовлений, то важкі заняття завдадуть шкоди, будуть болю і розтягування, а вага не загубиться. Результатом стане відбита полювання до будь-яких тренувань. Тому спортивні навантаження спочатку повинні бути щадними, а з часом, коли організм звикне, їх підсилюють.

Народні засоби

Найшвидший спосіб позбутися кілограмів – російська лазня. Пов'язано це з тим, що через дихальну систему і шкірний покрив виводиться рідина, шлаки і токсини, що сприяє втраті ваги. Але разом з ними виводяться і корисні речовини. Важливо не перестаратися з лазнею, т. к. часте відвідування цього місця створює високе навантаження на серце. Проводити такі процедури необхідно помірно і поступово.

Одними з найбільш важливий факторів є здоровий повноцінний сон і сміх. Це допомагає нормалізувати енергетичний обмін і наситить організм киснем, що позитивно позначиться на систему травлення та метаболізм. Ще одна хороша рекомендація - повісьте на холодильник 2 фотографії: першу – стрункої моделі, а другу – свою. Кожен раз, відкриваючи дверцята, ви будете дивитися на ці знімки, що змусить вас звернути увагу на своє харчування.

Корисно пити «шипучку». Приготування напою не вимагає особливих компонентів – тільки сода і лимонний сік. Цим простим і дешевим рецептом люди користуються вже багато років. Про його ефективності ходить чутка, а американські блогери впевнені, що напій з соди, лимонного соку і води не тільки допомагає зменшити об'єм тіла, але і покращує самопочуття.

Як можна схуднути дитині без шкоди для здоров'я

До питання боротьби із зайвою вагою у дитини треба підходити з особливою обережністю. До 15 років дітям не призначається лікування таблетками і хірургічне втручання. Підбирати дієту і фізичні навантаження необхідно в залежності від того, наскільки вага перевищує норму. Якщо дитина злегка повненький, просто збільшіть його активність (наприклад, відправте його на заняття аеробікою) і зменшіть час сидіння за комп'ютером.

Відео: як прибрати живіт після пологів

Проблема зайвої ваги і обвислого живота хвилює практично кожну жінку, якій довелося виношувати та народжувати дитину. Більшості матусь ніколи займатися собою після пологів, дитина забирає майже весь час. У підсумку, живіт стає більше, робить жінку менш привабливою, і зайва вага позначається на здоров'ї. Якщо хочете дізнатися, як швидко прибрати живіт після пологів і схуднути, подивіться відео нижче.

Як відновити живіт після пологів - Порада від Все буде добре - Випуск 88 - 29.11.2012

Відгуки схудлих

Вікторія, 16лет:З самого дитинства моя вага була вище норми, але зараз розумію, що чоловікам більше подобаються худенькі і стрункі дівчата. І я вирішила сісти на дієту і займатися на тренажері, щоб схуднути. Після першої спроби була дуже розчарована: завжди голодна, а вага не зменшується. Мені лікар порадила не заганяти себе сильно дієтами, а краще звернути увагу на те, що я їм, як багато і часто. Переглянула своє харчування і почала займатися спортом. За місяць скинула 4 кг
Маргарита, 24года:Після пологів я додала у вазі 18 кілограм. Для мене це було просто жахливо... Особливо мені не подобався великий живіт. Вирішила, що треба швидко схуднути. Почала з простих віджимань і качання преса. Чоловік вже помітив, що мій живіт став менше, але я на цьому не збираюся зупинятися. Хочу повернути ту вагу, який був до вагітності.
Олександр, 28лет:Проблема зайвої ваги мене турбувала довгий час. Я хотів швидко схуднути, морив себе голодом. У підсумку, порушив обмін речовин і набрав ще зайвої ваги. Я був у відчаї, але бажання схуднути переважувало. Взяв себе в руки, склав режим харчування і записався на тренування, почав пити жиросжигающие напої. Радію своїм першим результатами, вага потихеньку йде.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!