Як приймати гейнер для набору м'язової маси

Хочете набрати кілька кілограмів або збільшити ефект від занять у спортивному залі, тоді вам варто спробувати приймати гейнери. Однак спочатку зовсім не зайвим буде ознайомитися з загальною інформацією про те, що це за добавки і як правильно їх потрібно вживати.

Що таке гейнер

Правильне спортивне харчування у багатьох звичайних людей асоціюється, як правило, з прийомом особливих гормонів, стероїдів, адже не дарма ж у бодібілдерів, атлетів і плавців такі великі м'язи. На практиці ж наростити м'язову масу спортсменам допомагають посилені тренування і правильне харчування, в структуру якого входить велика кількість протеїнів.

Гейнер – це біологічно активна поживна добавка, що складається з суміші вуглеводів і білків. Назва взяло свій початок від англійського слова gain і дослівно перекладається як приріст. Продається суміш у сухому вигляді у всіх магазинах спортивного харчування. Склад маси: 70% вуглеводів і близько 30% білка. Однак перед тим як приймати гейнер, необхідно проконсультуватися з лікарем, так як ця добавка може викликати проблеми з травним трактом.

Як правильно пити вітамінний

Суху суміш покладається розводити в рідині, інтенсивно розмішуючи. Дуже зручний для цього випадку буде шейкер, але якщо такого приладу на вашій кухні немає, можна скористатися блендером або звичайним віночком. Кількість сухої речовини і рідини підбирається строго індивідуально. Найчастіше виробник вказує бажані пропорції на упаковці свого товару.

Важливо знати, що прийом гейнера ні при яких умовах не повинен заміняти повноцінну їжу. Їсти м'ясо, овочі, фрукти, каші потрібно обов'язково. Як додаткові кошти, з енергетичним коктейлем можна поєднувати спеціальні вітамінні комплекси, фітнес-коктейлі і комплекси з амінокислотами. Щоб від протеїнової маси було максимум користі і мінімум шкоди, про дозуваннях або необхідності прийому краще проконсультуватися з особистим тренером.

Як пити вітамінний для набору м'язової маси

Як вже згадувалося вище, до складу стандартної сухої суміші входять тільки білки і вуглеводи, але іноді виробники додають у білкові суміші та інші речовини. Приміром, жіросжігателі для набору м'язової маси буде містити ще й амінокислоти. Вони здатні набагато швидше білка забезпечувати нарощування м'язів і врегулювати обмінні процеси. Визначити потрібний вам комплекс просто: якщо у складі значаться лейцин, ізолейцин, валін і L-глютамин, тоді вибір зроблено правильно.

Купити для відновлення

Ще гейнер чудово поєднується з креатином. Така суміш дозволяє відновити м'язову систему після інтенсивних занять спортом. Можна приймати гейнер після тренування спільно з анаболічними комплексами. Любителям інтенсивних занять не зашкодить надати підтримку суглобам, які в процесі тренування піддаються особливій навантаженні. Відновитися опорно-руховому апарату допоможуть суміші, у складі яких є такі елементи, як колаген, сульфат глюкозаміну і хондроїтин.

Коли пити вітамінний

Є кілька суперечливих думок про те, як варто приймати гейнер. Одні стверджують, що організм краще засвоює напій до тренування, інші – після занять спортом. Професійні спортсмени і тренери, для досягнення кращого ефекту, все ж радять суворо дотримуватися графіка. Скласти схему по годинах, коли приймати гейнер, можна самостійно, спираючись на наступні дані:

  • Щоб отримати заряд енергії та збільшити калорійність споживаної їжі, випийте коктейль відразу після сніданку.
  • Наступний прийом призначте за годину до походу у спортзал, щоб досягти максимального результату.
  • Через годину після посиленого тренування, коли відкриється вуглеводне вікно, варто гарненько поїсти і випити ще одну порцію напою.
  • Допускається замінювати білковим коктейлем один прийом їжі, але тільки в тих ситуаціях, коли з'їсти дійсно корисну їжу немає можливості.

Чи можна пити вітамінний на ніч

Людям з прискореним обміном речовин, початківцям атлетам або худорлявим спортсменам тренера зрідка рекомендують випивати гейнер на ніч, але тільки половину стандартної дози. Якщо ваші заняття фітнесом, силовий атлетикою або іншими видами спорту далекі від професіоналізму, то такими коктейлями перед сном краще не захоплюватися, інакше замість красивою і підтягнутою фігури можна забезпечити скупчення жирової тканини в самих неприємних місцях.

Чи можна пити вітамінний без тренувань

Таке питання часто хвилює дівчат або хлопців, яким набридли косі погляди перехожих і питання друзів про те, чи годують вас вдома? Простіше кажучи, всім тим, у кого на першому місці стоїть основна мета не напрацювати м'язову масу, а просто набрати трохи ваги. Тут варто відзначити, що далеко не всі професійні спортсмени вдаються до такого харчування. Вітамінний без тренувань допоможе набрати вагу, але істотний мінус полягає в тому, що збільшення буде йти не на м'язи, а в підшкірний жир.

Як розводити купити

Для того щоб розвести суху суміш до стану напою, можна скористатися наступними рідинами:

  • звичайною фільтрованою водою;
  • фруктовими соками або нектарами;
  • молоком, кефіром або йогуртом.

Єдине з чим заважати гейнер категорично не можна – це крутий окріп. Справа в тому, що при зіткненні з гарячою водою білок, що входять до складу суміші, втратить свої корисні властивості або просто зруйнується. Що стосується пропорцій, то робити питво можна по-різному. Хочете отримати рідкий напій, візьміть побільше рідини, а якщо любите суміш, що нагадує кефір, то води потрібно налити трохи менше. Головне – напій потрібно повністю випити за 1 раз.

Скільки пити гейнера в день

Кількість протеїнової суміші в день підбирається строго індивідуально, виходячи з ваги спортсмена та кількості прийомів їжі. Суха суміш – це хороший джерело калорій, надлишок яких може негативно позначитися на результаті тренувань і призвести до порушень в роботі організму. Щоб правильно розрахувати дозування і зрозуміти, скільки грам гейнера потрібно пити в день, скористайтеся наступною таблицею.

Оптимальна добова норма біологічно активної добавки з білків і вуглеводів (грам)

Вага тіла/харчування

50 кг

60 кг

70 кг

80 кг

90 кг

100 кг

Чотириразовий прийом їжі

81

93

105

117

129

141

Триразовий прийом їжі

91

107

123

139

155

171

Дворазовий прийом їжі

100

120

140

160

180

200

Скільки можна набрати з гейнера за місяць

Повинно бути регулярним вживання гейнера. При дотриманні всіх інструкцій, наданих виробником, і правильно підібраному дозуванні, за місяць такого харчування можна набрати від 1 до 6 кг м'язової маси. Однак варто врахувати і якість використовуваного продукту. Якщо гейнер з дешевої серії, то частина вуглеводів в ньому замінює цукор, який при розщепленні утворює жирову тканину. Справжній білковий напій для тренувань допоможе рівномірно наростити м'язи.

Чи можна пити вітамінний дівчатам

Худорлявий тип статури поступово виходить з моди, тому багато дівчат прагнуть набрати м'язову масу і додати у вазі, але без явних проявів жирового прошарку. Однак є такі жінки, які навіть за умови правильного і багатого раціону ніяк не можуть збільшити свою масу тіла. Купити для набору ваги худим дівчатам допоможе змінити конституцію тіла, але за умови правильно підібраної дози та частих походів в спортзал. При цьому в процесі прийому слід пам'ятати, що:

  • Якщо в раціоні переважає білкова їжа, то потреби в додатковому протеїні немає, а його надлишок неминуче призведе до наростання жиру.
  • Буде необхідно перейти на здорове харчування, плюс їжа обов'язково повинна бути різноманітною, а її прийом частим: 4-6 разів на добу. Інакше організм просто не буде встигати засвоювати всі корисні речовини з напою.
  • Варто звернути увагу на своє здоров'я. Якщо ви страждаєте розладами шлунка навіть від прийому в їжу звичних продуктів, то від суміші краще відмовитися. Біологічно активна добавка може викликати ряд побічних ефектів, пов'язаних з роботою ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

Відео: Як вживати купити

Як приймати гейнер. Купити для набору маси.

Відгуки

Євген, 24 рокиБув у мене неприємний випадок познайомитися з гейнери. Вибрав через інтернет з фото, ціна середня. Прийшов товар швидко, на смак непоганий, навіть був легкий банановий присмак. Однак через тиждень після застосування на тілі почали з'являтися прищі і жахливо свербіти. Не раджу нікому купувати гейнер без консультації з лікарем.
Дарина, 33 рокиКористуюся гейнери вже 3 місяці. За цей час набрала 3 кілограми. П'ю добавку два рази на добу: вранці після сну і після тренування. У дні, коли не відвідую спортзал, дозування знижую: п'ю лише один стакан в перерві між обідом і вечерею. Як приймати гейнер особисто вам не скажу, адже тут все строго індивідуально і краще запитати про це у тренера.
Михайло, 35 роківЯ професійно займаюся бодібілдінгом і про спортивне харчування знаю не з чуток. Тренер порадив мені добавку з протеїном для швидкого набору маси, зміцнення м'язів і розповів, як приймати гейнер правильно. Я купив найдорожчу суміш з класичним складом: з білків і вуглеводів. За місяць набрав 2 кілограми м'язів без зусиль.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!