Очищення організму від шлаків і токсинів

Чи замислювалися ви над тим, що може служити причиною поганого самопочуття? Існує безліч причин: втома, недосипання, стреси і т. п. Але одна з головних – це зашлакованість організму. Тому, обов'язково слід періодично проводити очищення організму від шлаків і токсинів. Давайте розберемося, як його правильно виконувати.

Зашлакованість – це накопичення в організмі людини шкідливих речовин (шлаків і токсинів), які отруюють його і чинять негативний вплив на функціонування всього організму в цілому. Відкладення у вигляді шлаків утворюються на всіх органах і кровоносних судинах. Цей процес посилюється вживанням алкоголю, солодощів, неправильним харчуванням. Проводити різні види очищення від шлаків і токсинів можна як в спеціальних салонах, так і в домашніх умовах.

Очищення організму в домашніх умовах

Для позбавлення від шкідливих речовин, які негативно впливають на здоров'я, не обов'язково йти в медичний заклад або їхати в санаторій. Глибоке очищення від шкідливих для організму шлаків і отруйних його токсинів легко провести в домашніх умовах.

До «домашнім» способів очищення відноситься виведення шкідливих речовин з організму:

  • за допомогою клізми
  • натуральними соками і кефіром
  • травами
  • кавуном (відмінно очищає нирки)

Ці методи допоможуть вам позбутися від паразитів, які оселилися у внутрішніх органах, тим самим поліпшивши загальне самопочуття, функції організму і подарувавши шкірі свіжість. Вони також стануть профілактикою хронічних і онкологічних захворювань. Тому необхідно проводити очищення, як людям зрілого віку, так і молодих. Оскільки вже до 25 років у людини в організмі накопичується велика кількість шлаків і токсинів, і його системи не можуть повністю впоратися з їх виведенням.

При очищенні внутрішніх органів слід дотримуватися певну послідовність, що дозволить досягти очікуваного результату. Почати потрібно обов'язково з кишечника. Очистивши його, продовжуйте процес очищення в такій послідовності:

  1. печінка
  2. шлунок
  3. нирки
  4. судини
  5. суглоби

Відео

Як очистити кишечник і зберегти його здоровим

Неправильне харчування призводить до утворення бляшок на стінках судин, вони звужуються і перестають пропускати кров. Очищення кровоносних судин від холестерину проводять для профілактики гіпертонії, погіршення пам'яті і розвитку атеросклерозу. Вживання в їжу часнику і лимонів, а також лимонного соку стане чудовим звільненням від холестеринових бляшок, поліпшить циркуляцію крові по судинах. До того ж, у цих продуктах багато вітамінів, необхідних для профілактики різних захворювань.

Трави

Для лікування багатьох захворювань і запобігання їх появи деякі люди використовують так звані «бабусині рецепти», тобто лікуються травами. Виведення токсинів і шлаків – не виняток. Трави здатні вивести шкідливі речовини природнім шляхом. Варто тільки розібратися, які підходять для цього процесу.

Для очищення органів в домашніх умовах використовують суміші трав і трави окремо. Ефективні відвари польового хвоща, суміші трав – звіробою, фіалки триколірної, пустирника і польового хвоща.

Надзвичайно просте і продуктивне народний засіб – це трійчатка, яку розробив доктор медичних наук В. А. Іванченко. Така суміш трав знищує майже 100 видів паразитів, а також яйця глистів і їх личинки. До її складу входять:

  • суцвіття пижма (4 вагові частини);
  • листя і плоди полину (1 вагова частина);
  • насіння гвоздики, використовуються як прянощі в кулінарії (2 вагові частини).>

Всі компоненти потрібно подрібнити і змішати в зазначеній кількості. Також продаються готові суміші. Приймають подібні засоби, як правило, по одній чайній ложці без верху, запиваючи водою.

Моніторна очищення кишечника

Всі внутрішні органи страждають від скупчення в них шкідливих речовин і паразитів. Але особливу увагу слід приділити кишечнику. Якщо він забруднений, то потрібно з нього починати повне очищення забитого шкідливими шлаками і токсинами організму, а потім переходити до чищення інших органів. Найпростіший спосіб очищення кишечника – клізма. Але зловживати нею не слід, щоб не викликати дисбактеріоз.

Варто звернути увагу на моніторну очищення кишечника, яка по-іншому називається гідроколонотерапією. Це промивання кишечника за допомогою спеціального апарату АМОК. Воно є фізіотерапевтичної процедури і використовується в поліклініках, санаторіях і профілакторіях. Конструкція апарату влаштована так, що разом з подачею промывающей рідини проводиться видалення кишкового вмісту під суворим моніторним контролем. Як виглядає апарат, що ви бачите на фото.

У цієї процедури є протипоказання. Наприклад:

  • гострі захворювання, що супроводжуються високою температурою;
  • гостра недостатність кровообігу;
  • виразкові коліти;
  • загострення геморою;
  • психічні захворювання.

Чищення печінки вівсом

Печінка, як і кишечник, забита різними паразитами, шлаками і іншими шкідливими речовинами. Неправильне харчування, вживання алкоголю, стреси – все це негативно позначається на роботі печінки. Овес володіє набором мінералів і вітамінів, які необхідні для повноцінного функціонування організму. Спосіб очищення печінки вівсом – м'який, економний і ефективний.

Цілющі властивості вівса чинять протизапальну та сечогінну дію. Він обволікає печінка, захищаючи її від негативного впливу. Існує безліч рецептів приготування вівсяного настою, при прийомі якого слід виключити з раціону смажені та жирні страви.

Доступний для всіх і простий метод очищення печінки – вживання настою шипшини. Такий відвар слід наполягати ніч і випивати зранку (0,5 склянки). Процес буде супроводжуватися послабленням, тому краще бути вдома під час очищення.

Очищення організму рисом

Рис – це головний продукт східної кухні, тому жителі Сходу стрункі і здорові. Він наділений величезною кількістю корисних речовин, серед яких білки, вуглеводи, магній, кальцій, залізо. Рис виводить шлаки і токсини і допомагає схуднути. Він також виводить зайву рідину і солі, дозволяючи зняти набряклість.

Різноманітність варіантів рисової дієти дозволяє домогтися потрібного результату. Існують як м'які, так і багатоденні її види, які можна використовувати в домашніх умовах. Підберіть рисову дієту для м'якого очищення або для схуднення, в залежності від ваших цілей.

Очищення кишечника солоною водою

Спосіб очищення кишечника солоною водою інакше називають шанк пракшаланой. Він ефективний і простий у виконанні, і узятий з йоги. Потрапивши в організм при питті, солона вода проходить по травних органів, потрапляючи в шлунок за допомогою спеціальних вправ, а далі надходить у кишечник і далі.

Тривалість процедури залежить від зашлакованості кишечника. Вода повинна виходити такою ж чистою, як і входить. Цей спосіб безпечний і не має протипоказань.

Як це наочно зробити, дивіться в цьому майстер-класі:

очищення кишечника клізмою з содою солоною водою (Шанк Пракшалана) або гідроколонотерапія? користь

Висівками

Природний спосіб механічного очищення кишечника – вживання їжі, що містить велику кількість клітковини, наприклад, висівок. Під дією вологи вони розбухають і стають схожими на «мочалку», очищаючи стінки кишечника від паразитів, шлаків та залишків гниючої їжі. Клітковина разом із шкідливими речовинами виводиться з організму природним шляхом, не порушуючи мікрофлори. Проводите таку чистку кожні півроку.

Кавуном

Влітку, коли настає сезон кавунів, рекомендується очищати нирки. Вони теж схильні до накопичення шкідливих речовин і паразитів. Кавунова дієта відмінно очистить ваші нирки. Протягом тижня слід їсти кавун, заїдаючи його чорним хлібом. Кавун вживають замість основної їжі і води. Всі інші продукти в цей час їсти не можна.

Особливо активно нирки функціонують в три години ночі. В процесі очищення протягом всього тижня в цей час слід набрати гарячу ванну і, занурившись у неї, з'їсти кавун цілком. Такий спосіб ефективний для виходу піску з нирок і профілактики утворення каменів.

Крім цього нирки чистять за допомогою лляного насіння. Даний спосіб дає чудовий результат і сприятливо впливає на самопочуття. Він стане відмінною профілактикою циститу і гіперазотемії – зниження залишкового азоту в крові.

Кефіром і натуральними соками

Для виведення з організму шлаків і токсинів природним шляхом використовують очищення свіжовичавленими соками і кефіром. Таке очищення триває 4 дні.

  • 1-й день. В цей день потрібно утриматися від їжі і поставити клізму на 2,5-3 л. Їжу замінити кефіром. Його необхідно вживати протягом дня по одній склянці щогодини. Всього має бути випито понад 2 л кефіру.
  • 2-й день. Як і в перший день, поставте клізму. Пийте свіжовичавлені соки – морквяний, яблучний, апельсиновий, лимонний. Рекомендується також змішувати соки. Вживайте по 1 склянці соку кожні 2 години. Всього потрібно випити 5 склянок соку.
  • 3-й день. Сніданок – це склянка соку з двох видів. В цей день овочеві салати, овочеві супи і тушковані овочі – вже не заборонені. Тільки вживайте їх без додавання олії.
  • 4-й день. Треба їсти те ж, що і в третій день, тільки з додаванням масла.

Таке очищення слід проводити кожен місяць. Воно корисно і ефективно, заряджає енергією і покращує процес травлення їжі.

Клізма

Оскільки відходи в своєму найбільшій кількості накопичуються в товстому кишечнику, то найпростіший спосіб очищення організму – клізма. Щоб процедура принесла не шкоду, а користь, спочатку слід прогріти організм. Для цього відвідайте лазню, сауну або прийміть ванну. Шлаки розм'якшиться, і їм буде легше вийти. Слід прогрівати організм протягом трьох-чотирьох днів. Якщо ви добре підготуйтеся до процедури, вона пройде легко і безболісно.

Але не варто захоплюватися цим способом очищення. Клізма – це зовнішнє втручання, яке може порушити природну мікрофлору кишечника і викликати тривалий дисбактеріоз.

Препарати для очищення печінки

Поширені препарати для очищення печінки – це жовчогінні засоби і, так звані, гепатопротектори. Останні прискорюють процес детоксикації печінки і покращують обмінні функції. Жовч швидко виводиться з організму. Жовчогінні засоби тільки підсилюють вироблення жовчі, але не очищають печінку.

Гепатопротектори володіють такою функцією, як захист клітин, дбайливо виводять токсини і шлаки, не пошкоджуючи печінку. Такі препарати для очищення від шлаків і відновлення печінки виробляються з натуральної сировини – розторопші, сої, артишоку і т. п. Багато володіють гепатопротекторною і жовчогінною дією одночасно. Серед них – Гепабене, Дарсил, Галстена.

Дієта

Існують різноманітні дієти, які ефективні в якості очищення організму від зашлакованості. Всі дієти засновані на вживанні в їжу певних продуктів харчування або виключення деяких з щоденного раціону. До таких дієт відносяться і, згадані вище, рисова і кефірно-сокова дієти.

  • Зазвичай дієта розрахована на десять днів. Правила вживання продуктів розписані по днях. Але є й такі, які розраховані на курс очищення протягом місяця. Дієту підбирає індивідуально лікар-дієтолог.
  • Такий спосіб очищення, як голодування, також не новий. Він допомагає без втручання вигнати з організму шкідливі речовини. Варто поголодувати 1-2 дні в тиждень або перейти в ці дні на фрукти і кефір. У цей період організм звільниться від шлаків і паразитів.

Щоб очистити свій організм від шкідливих речовин, доцільно відвідати лазню, сауну або SPA-салон. Пропарювання розслабить кишечник, і шлаків і токсинів буде легше вийти з організму. Всі способи очищення організму можуть як допомогти, так і нашкодити йому. Тому перед очищенням слід проконсультуватися з лікарем. Адже здоров'я – це безцінний скарб, що вимагає особливого догляду.

Ми розглянули основні методи очищення організму від шлаків і токсинів. Якщо ви пробували чистити організм якимось способом або знаєте людей, хто це практикує, поділіться цією інформацією в коментарях.

Озакомьтесь з тим, як проводитьсячистка організму в домашніх умовах для схуднення.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!