Види складних велосипедів - як вибрати, рейтинг кращих моделей з описом і цінами

Прихильники здорового способу життя все частіше використовують велосипед як основного способу пересування по місту і для відпочинку. Серед існуючих видів двоколісних «коней» величезною популярністю у дорослих і дітей користується складаний велосипед, такий так легкий, компактний Bickerton. Якщо раніше він володів великими розмірами, складно складався, швидко виходив з ладу, то сучасні моделі стали зручними і комфортними в експлуатації. Головне – правильно підібрати підходящий варіант.

Що таке складаний велосипед

На відміну від стандартного типу велотранспорту, складаний велосипед має ряд особливостей, однією з яких є складна рама. Завдяки спеціальному фіксатора пристрій збирається навпіл за секунди. У такому вигляді велосипед стає компактним, що дозволяє перевозити в багажнику машини або громадському транспорті, а також значно економити місце при зберіганні. Складаний байк не здатний розвивати велику швидкість, проте в деяких моделях передбачено 5-7 швидкісних режимів, значно підвищують потенціал велосипеда.

Купити складаний велосипед

Перед покупкою якісного і недорогого розбірного велосипеда необхідно визначитися з комплектацією, типом трансмісії. Сучасні інтернет-магазини пропонують широкий асортимент двоколісників в Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах, які можна замовити з доставкою по пошті, зробивши всього один дзвінок або заповнивши спеціальну форму на сайті. Ціни на складані велосипеди залежать від технічних характеристик, товари відомих брендів коштують на порядок дорожче. Щоб дешево купити велотехнику зі знижкою, потрібно стежити за сезонними розпродажами.

Міський

Складні ситибайки призначені для поїздок по міських трасах, паркових зон. Вони не відносяться до професійної техніки і часто називаються дорожніми. Складаний міський велосипед має наступні особливості:

  • закрита (чоловіча) або відкрита (жіноча) рама;
  • кількість передач від 3 до 7;
  • вилка монтована під гострим кутом;
  • диски діаметром 24-28 дюймів з покришками середньої товщини;
  • висока посадка, разгружающая руки, підпружинений сідло;
  • в комплекті: щитки на колесах, ланцюгова захист, підніжка, дзеркала заднього виду, багажник.

Гірський

Потужний, але порівняно легкий, складний гірський велосипед відмінно долає перешкоди, здатний проїжджати по бездоріжжю, лісосмузі, схилах горбів. Його ключові характеристики показано на прикладі одного з лідерів у рейтингу кращих гірських байків:

  • модель Soldier 2.5, виробник Cronus;
  • приблизна ціна роздрібного продажу – 39-45 тисяч рублів;
  • характеристики: алюмінієва вилка з масляно-пружинним ходом, складні педалі, ланцюговий привід, трансмісія 27 швидкостей, подвійні обода, дискові гідравлічні передній, задній гальмо, розмір коліс 27,5 дюймів, підніжка із сталі;
  • плюси: компактність, надійність, довговічність;
  • мінуси: необхідність регулярно підкручувати сідло, ланцюг періодично злітає.

Дорослий

Двоколісний транспорт – справжня знахідка для людей, ведучих активний спосіб життя. Задаючись питанням, як вибрати складаний велосипед дорослій, потрібно керуватися такими критеріями, як власний ріст і вага. На багатьох типах байків встановлюється гарна система регулювання, завдяки якій можна налаштувати висоту рульової колонки, сидіння під індивідуальні параметри. Трансформери часто постачають складним кермом, педалями, сідлом.

Дитячий

Проблема вибору велосипеда для дитини полягає в тому, що юні байкери швидко ростуть. Орієнтуватися з ростовкою допомагає діаметр коліс – 12, 14, 16, 18. З технічних особливостей дитячі варіанти велотехніки майже не мають відмінностей, але мають знімними додатковими коліщатками, що підвищують амортизацію і забезпечують рівновагу. Вітчизняні марки, наприклад, Десна, оснащені зручним ножним гальмом, а на іноземних моделях монтують ще ручне гальмо.

Компактний

Складні двоколісники з невеликим діаметром дисків випускаються обмеженими партіями, оскільки вважаються менш комфортними при їзді. При цьому у них є перевага – компактність. Такі велосипеди швидко трансформуються і в зібраному вигляді поміщаються у валізу. Лідером серед виробників складних комплектацій вважається фірма Brompton. На прикладі однієї моделі можна зрозуміти, що являють собою компактні велосипеди:

  • модель M6R, виробник Brompton;
  • ціна: 100-110 тисяч рублів;
  • характеристики: сталева рама, неінтегрована різьбова каретка, жорстка вилка, обід з алюмінієвого сплаву, шістнадцятидюймові колеса, планетарна втулка з 3-ма швидкостями.
  • плюси: легкий корпус, витривала гума, трапецієподібний профіль, складний малюнок протектора;
  • мінуси: відносна гучність, при заміні ланцюга необхідно міняти провідну зірку і зірочки.

Легкий

Зовсім недавно розкладний велосипед відрізнявся солідними габаритами і вагою. Завдяки інноваційним технологіям з'явилися полегшені складні агрегати, використання яких стало комфортним і зручним. Значна маса замінена надійними матеріалами, міцним каркасом. Переваги легких велосипедів:

  • вільна перевезення на особистому і будь-якому громадському транспорті;
  • економія простору;
  • довгий термін служби;
  • доступність запчастин і комплектуючих;
  • прийнятна вартість;
  • гарний дизайн.?

Для жінок

Анатомічні відмінності між сильним і слабким підлогою вплинули на будову велобайків для даних категорій людей. У зв'язку з цим виникає питання: як вибрати складаний велосипед для жінки? Представницям прекрасної половини краще віддавати перевагу легким алюмінієвим конструкціям з заниженою планкою рами, вузьким довгим кермом, широким ззаду, вузьким сидінням спереду. Жіночі складні моделі мають більш м'яку підвіску, а саме двоколісний засіб відрізняється маневреністю, стійкістю.

Як вибрати складаний велосипед

Виробники постійно дивують вдосконаленими новинками, тому вибір складного велосипеда створює певні труднощі. Фахівці рекомендують керуватися наступними принципами:

  • Розмір коліс. Чим більше діаметр, тим ширше можливості пристрою. Для дітей варто доглядати складні моделі з дисками 12-16 дюймів. Легкий і компактний велотранспорт забезпечений колесами 16-20 дюймів. Розмір коліс ситибайка для чоловіків і жінок складає 20-26 дюймів, а гірського велосипеда – 26-28.
  • Призначення. Якщо двоколісник потрібен для короткочасних переміщень по гладкому асфальту, то для цієї мети підійде міської, легкий і компактний велосипед будь-якої вікової категорії. Плануючи часто здійснювати тривалі поїздки по грунтових дорогах, горбистій місцевості, слід вибирати маунтінбайк.
  • Умови зберігання. Вагові та габаритні параметри сильно впливають на зручність розміщення складного механізму. Слід подумати про це заздалегідь, щоб потім довгоочікуване придбання не виявилося «бездомним».
  • Відповідність зростанню. Щоб у процесі управління велосипедом виникали тільки позитивні емоції, рама і сідло повинні підходити під параметри конкретної людини. Для дівчат призначені байки з заниженими корпусом, для чоловіків – з жорсткою рамою.
  • Швидкісний режим. Складні синглспиды відрізняються конструкційною міцністю і практичністю трансмісії, вони створені для міського життя, неспішних велопрогулянок. Якщо на шляху належить зустрічатися з підйомами і віражами, то краще віддати перевагу велосипеди зі швидкісними передачами.

Відео

Як вибрати складаний велосипед

Відгуки

Олексій, 28 роківПридбав великий складаний Strida LT в 2015 році, з тих пір не розлучаюся з ним. Зручний, швидко збирається, вожу з собою в метро. Якісна збірка, вага 12,5 кг На міських дорогах розвиває хорошу швидкість. Ремінний привід безшумний і надійний. Купував його за 29 тисяч рублів, що для складного транспорту є цілком прийнятним.
Віталій, 23 рокиЛюбов до туризму і походів змусила придбати відповідний гірський велосипед складного типу. Вибрав складаний маунтінбайк фірми Merida з амортизаторами і широкими покришками для кращої прохідності по бездоріжжю. Їздив в дощ – відмінне зчеплення з поверхнею. Єдиний мінус – висока ціна, але вона повністю себе виправдовує.
Світлана, 25 роківПокупку велосипеда складного FoldX Low Step 20 виробила минулого літа. Малі габарити, можливість налаштування рульового вузла і сидіння під зріст. Чутливий ножний гальмо. Зберігаю його в коморі, займає мало місця. В основному підходить для коротких поїздок по рівних дорогах, в село або далеку подорож на ньому не поїдеш.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!