Браслет з паракорда - застосування в екстремальних умовах для виживання і схеми плетіння з фото

Для виживання в екстремальних умовах згодиться браслет з паракорда, сплести його можна будь-яким способом, існує безліч схем, найпопулярніша – змійка. Велика перевага цього аксесуара – це можливість швидко розпустити браслет і використовувати його для інших цілей. Однак він і на руці дуже цікаво і стильно виглядає, тому можна носити просто для краси.

Що таке браслет з паракорда

Зараз прикраси робляться з будь-яких підручних засобів: гумки, стрічки, бісеру, пряжі і т. д. Окреме місце займає в цій індустрії паракорд. Він являє собою дуже легку мотузку, зроблений з полімеру. Волокна, з яких складається ця мотузка, виробляються з нейлонового шнура. Завдяки такому способу виготовлення матеріал виходить гладким. Спочатку мотузка використовувалася у військових цілях, наприклад, з неї робили парашутні крокви. Матеріал згодом став використовуватися і в інших цілях: у мисливців ремені, декоративні браслети виживання.

Для чого потрібен

Браслет виживання з паракорда необхідний людям, які можуть перебувати в екстремальній ситуації: військові дії, подорожі, полювання, туризм і т. д. Здавалося б, яку користь принесе дрібничка на руці? Суть в тому, що paracord bracelet расплетается дуже швидко: за 30-40 секунд, а мотузка може бути довгою (3-4 метри, в залежності від типу плетіння).

Паракорд – це дуже міцний шнур, тому може знадобитися в багатьох ситуаціях. Однак чого не можна робити за допомогою мотузки – це піднімати людини, занадто велику вагу вона не витримає. Використовувати шнур можна в наступних цілях:

  • для виживання: будівництво укриття, виготовлення списи, плоти, обмотка рукояті зброї, добування вогню тертям;
  • для видобутку їжі: виготовлення пасток для тварин і птахів, підвішування їжі, тятива лука, волосінь для риболовлі;
  • для надання медичної допомоги: виготовлення шин, зашивання ран, джгут, носилки;
  • для спорядження: ремонт обладнання, виготовлення кріплень, легкого троса;
  • для ремонту одягу;
  • для фіксації або в якості наручників і т. д.

Види плетіння браслетів з паракорда

По формі існують два основних види: круглий і квадратний. Схеми плетіння браслетів з паракорда представлені великою різноманітністю. Основними є плетіння кобра, кулак мавпи, змійка, сколопендра:

  1. Кобра являє собою красиве прикраса з цікавим рельєфом. За формою браслет опуклий, круглий, нагадує тіло змії. Довжина мотузки може досягати 5 м.
  2. Кулак мавпи візуально нагадує рельєф баскетбольного м'яча. Виходить кулька, довжина мотузки може бути до 1 м, так і перевищувати 3-4 метра паракорда. Така кулька використовується, як частина браслета або брелок на ключі. Щоб він тримався на воді, всередину поміщають порожній пластиковий кульку.
  3. Змійка може плестися з одного або двох кольорів, довжина мотузки становить близько 3-4 метрів. Візуально нагадує косу, невеликої товщини.
  4. Сколопендра являє собою двокольоровий браслет, в якому нитки чергуються через одну поперек вироби. Він швидко розбирається, і виходить мотузка довжиною приблизно в 3,5 м.

Як сплести браслет з паракорда

Плести браслети з паракорда легко, важливо лише дотримуватися чіткої інструкції. Для виготовлення аксесуара, потрібно правильно вибрати матеріал. Для військових цілей проводиться якісний паракорд, відповідає всім стандартам, а цивільним людям може продаватися не зовсім той товар, на який розраховують покупці. Щоб відрізнити якісний матеріал від підробки, його потрібно перевірити:

  1. Паракорд повинен бути м'яким.
  2. Якщо підпалити мотузку, то вогонь буде коптящим з чорним димом, а запах горілої пластмаси.
  3. При горінні оболонка мотузки буде горіти окремо від серцевини і швидше.

Браслет виживання

Найбільш затребуваним є браслет виживання. Потрібно дотримуватися ряду рекомендацій, щоб зробити паракордовый браслет своїми руками:

  1. Кінці мотузки припікаються, щоб не розповзалися.
  2. В прорізі застібки плетуться 4 петлі.
  3. З довгої частини паракорда робиться петля, яка простягається через чотири, описані в попередньому пункті. Вона простягається на довжину 5 см, а потім затягується справа наліво.
  4. 4 петлі трохи послаблюються, а потім пінцетом витягуються три петлі між ними, а четверта залишається збоку.
  5. Протягнути шнур через 4 петлі, як у п. 3.
  6. Перший ряд завершується затягуванням петель праворуч під ліві частини: не дуже туго, без перекручувань.
  7. Пункти 3 і 4 повторюються до повного завершення.
  8. Коли потрібна довжина є, основний шнур простягається через останній ряд.
  9. На завершення плетіння кінець мотузки протягують через петлю, прижигается або зав'язується вузлом.

Ремінець для годинника

Зробити ремінець для годинника з паракорда можна приблизно так само, як і браслет, типи плетіння ті ж. Відрізняється тільки те місце, яке буде кріпитися до циферблату. Робота складається з етапів:

  1. Заміряти зап'ясті.
  2. Прикріпити до складеної вдвічі мотузці з одного кінця затиск, потім її протягнути через отвори годин і на потрібній відстані зафіксувати другий зажим.
  3. Повторити пункт 2 ще раз.
  4. Далі здійснюється плетіння на двох основних нитках з допомогою додаткових.
  5. Можна використовувати кілька різних кольорів.

Змійка

Вузький, витончений браслет являє собою змійку. Вона потребує близько 2 м мотузки залежно від розміру руки і довжини браслета. Етапи роботи:

  1. Мотузка складається вдвічі і простягається через кліпсу або інший використовуваний кріплення.
  2. Вільні кінці проходять через петлю і затягуються.
  3. Вставити другу частину застібки, відміряти потрібну довжину шнура в залежності від розміру зап'ястя і зафіксувати.
  4. Потім плетуть вузли, схожі на косичку: права вільна мотузка поддевается зсередини під ліву основну, а ліва – під праву.
  5. Повторити вузли потрібну кількість разів.
  6. Обрізати і обпалити кінці.

З гайками

Плетіння браслета з паракорда з гайками буде починатися так само, як і всі попередні: дві центральні нитки закріплюються у карабіни або інші кріплення. Далі потрібно плести з того способу, який був обраний, схема може бути будь-якою. Гайки вплітаються двома основними варіантами:

  1. На центральні мотузки надівається гайка, далі візерунок триває також, через деякий відстань знову нанизується гайка і т. д.
  2. До одного краю гайки прив'язуються центральні нитки, потім вони ж прикріплюються до протилежного, гайки виходять в одній площині з браслетом.

Відео

Браслет Змійка з паракорда I ProParacordTV

Плетіння браслета виживання з Паракорда

Плетіння з Паракорда браслета "Змійка" (Paracord Snake)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!