Як плести браслети з шнурків своїми руками

Фенечки – красиве прикраса, яке люблять носити як жінки, так і чоловіки. Сучасна індустрія аксесуарів пропонує нам всілякі браслети, виконані з дорогоцінних матеріалів. Однак сучасна мода диктує повернення до невигадливої витонченій простоті. Тому даний матеріал присвячений тому, як плести браслети з шнурків. Вам може стати незрозуміло, яким чином робиться прикраса з такого непоказного матеріалу, який використовується для шнурування взуття? Ці стереотипи розвіє дана стаття, навчивши вас плести оригінальні фенечки.

Покрокові інструкції і схеми плетіння браслетів з шнурків

Шнурок – дуже зручний матеріал для створення всіляких виробів своїми руками: він може використовуватися для декору одягу, прикраси, взуття, предметів інтер'єру, підвішування іграшок, плетіння фенечок і браслетів. Останній варіант застосування цього матеріалу вважається самим популярним серед молоді. Більшість молодих хлопців, дівчат із задоволенням прикрашають себе такими аксесуарами, особливо під час відпочинку.

Способів, як плести з шнурків браслети, дуже багато. Сучасні прикраси виходять оригінальними, унікальними за рахунок можливості використання додаткової фурнітури. Вам можуть знадобитися ґудзики, намистини, камінці та інші елементи. Це допомагає перетворити навіть саму просту нитка, одинарний шнур без плетіння. Такі предмети декору ви можете придбати у магазинах рукоділля. Коли ви освоїте плетіння з шнурків по наведених нижче інструкцій, то зможете створювати авторські прикраси, підключивши трохи фантазії і майстерності.

Плетіння браслета з намистинами

Прикраса з намистинами – оригінальний аксесуар. Така манія може бути навіть чоловічий, якщо підібрати фурнітуру суворих темних відтінків. У виготовленні немає жодних секретів і складнощів, в чому ви переконаєтеся за наведеним майстер-класу. Чергуючи різні кольори намистин, іншої фурнітури, ви зможете отримати багато різноманітних прикрас. Готовий аксесуар підходить до різних типів, стилів одягу в залежності від використовуваних відтінків. Створюючи своїми руками прикраси, ви можете підібрати ті деталі, елементи, які гармонійно доповнять ваш образ. Покрокова інструкція:

  • Підготуйте для роботи три атласних шнура завдовжки 1 м, металеві намистини, карабін, кінцевики, з'єднувальні кільця, плоскогубці, круглогубці.

  • Всередину кінцевика наносимо трохи супер-клею, приклеюємо туди всі три відрізка, затискаємо плоскогубцями.
  • На інший край відрізків нанизуємо по рівному кількість металевих намистин, зав'язуємо вузлики.

  • Спочатку плетемо 5-6 см кіски.
  • На лівий крайній відрізок підтягуємо намистину, вплітаємо її в косичку, обертаємо порожнім рядком. Знову додаємо в лівий край намистину, обплітає. Таким методом потрібно включити все.

  • Знову робимо косичку 5-6 см, оформляємо край, як на початку вироби вклеюючи в кінцевик.
  • Додаємо замок: размыкаем мале сполучне кільце, нанизуємо на нього петельку карабіна, кріпимо до концевику, замикаємо кільце. Другий коннектор з'єднуємо з малим кільцем, кріпимо до застібці карабіна.

Як зробити плетений браслет з шнура своїми руками. Майстер клас

Як сплести браслет для чоловіків

Плетіння таких чоловічих браслетів виходить багатошаровим, об'ємним. Схема такого виробу не відрізняється складністю, а за наведеним нижче майстер-класу з наочними фото і відео-інструкцією ви сплетете його без праці. Пам'ятайте, що під час роботи важливо стежити за рівномірним натяг ниток, щоб по всій довжині готова фенечка була рівною. Також не лінуйтеся смалити шнурки, інакше вони швидко обтреплются і будуть виглядати неохайно. Техніка поетапно:

  • Відміряємо 60 см зеленого кольору, а чорного – у 4 рази більше, ніж обсяг зап'ястя. Складаємо зелений у два рази. Зав'язуємо вузол в техніці макраме.
  • Піднімаємо зелений з одного боку, просовуємо чорний, плетемо, як звичайний вузол. Робимо такий же вузол з іншого боку.

  • Продовжуємо виріб, заплітаючи звичайні вузли з одного і другого краю.
  • На кінці затягуємо щільно вузол, обрізаємо, смалимо краю темного шнура. Зав'язуємо на кінці зеленого вузлик, зрізаємо зайве, смалимо. Цей вузлик буде входити в петлю на початку вироби, замикаючи браслет.

Фенечка з шнура для чоловіків.Дуже просто!

Як робити браслет з шкіряних шнурків

Використання шкіри робить аксесуар благородним, солідним. Його ви можете носити на зап'ясті, щиколотці, вище ліктя. Шкіряна тасьма може мати різну фактуру і колір, тому вибирайте ту, яка вам більше до душі. Цікаві варіанти виходять в результаті, якщо використовувати різні текстури. Готовий виріб тільки виграє по частині візуального сприйняття при комбінуванні матеріалів. Інструкція покроково:

  • Підготуйте для роботи нитки для вишивання, тонкий шкіряний шнур, товсту вощений мотузку, ножиці. Відріжте 25 см мотузки, на кінці зробіть петлю.
  • Робимо сайт на петлі, зрізаємо зайве з одного краю, залишаючи 0,5 см кінчика.

  • Кінець тонкого шкіряного маємо біля вузла, як на фото.
  • Обертаємо по колу шкіряним вощений мотузку, поки залишений 0,5 см кінчик не зникне з виду.

  • Робимо ще один оборот, в отриману петлю протягуємо кінець, затягуємо до утворення щільного вузла.
  • Беремо нитка для вишивання, прикладаємо її кінець до мотузки і шнуру.

  • Обертаємо по колу мотузку ниткою на таку відстань, яке вам захочеться. Після закріплюємо нитку, як в 5 кроці.
  • Продовжуємо плетіння, чергуючи обернення вощеного нитки шкіряною смужкою і нитками для вишивання. Буде красиво виглядати, якщо ці секції будуть однаковими по довжині.

  • В кінці кожної секції не забувайте закріплювати матеріал вузлом, як в 5 кроці.
  • На кінці шнура робимо сайт, щоб він помістився всередині петлі на початку вироби. Зайві кінчики зрізаємо.

Як плести круглий шнурок косичку з шкіри

Відео-уроки для початківців з плетіння браслетів з шнурків

У давнину шнурки робили ошатними шляхом вплетення різноманітних ниток, що одночасно надавало міцності матеріалу. Такі прикраси називали галунами і використовували для декору святковою, повсякденного одягу. Пізніше, під час розквіту культури хіпі, з простих матеріалів почали робити красиві вироби, адже діти квітів відкидали дорогоцінне каміння, метали. Так і з'явилися браслети, сплетені за допомогою шнурків. Додатково у аксесуари вплітали стрічки, пір'я та інші декоративні предмети, що робило прикраса вельми оригінальним, унікальним.

Осягнути створення браслетів з шнурків ви можете за наведеними нижче відео-уроків, які наочно демонструють схеми різних фенечок, якими ви прикрасите свою зап'ясті. Раніше у вироби, зроблені своїми руками, закладався глибокий сенс: робота робилася тільки з позитивними емоціями, якими заряджалася виріб, використовувалися різні кольори, камені, що мають особливе значення і властивості. Так на світ народжувався справжній оберіг. І ви можете зробити не звичайний браслет, а заряджений позитивом і доброю енергією. Така прикраса завжди буде вас радувати.

Плетемо браслет з двох тонких шнурків

Як зробити плетений браслет

Браслет «Шамбала» в техніці макраме з шнурів для плетіння

How to make bracelet Shamballa makrame / Як зробити браслет Шамбала макраме

Як зробити кольоровий браслет-фенечку для дітей

Браслет з шнурка своїми руками

Урок плетіння браслета з паракорда

Паракорд Плетіння браслета "Змійка" (Paracord Snake)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!