Квіллінг картини

Кілька років тому на теренах нашої Батьківщини стало вельми популярним рукоділля, основу якого становить папероскручування. У цій техніці можуть створюватися найрізноманітніші роботи: від простих підробок, листівок, малюнків, до справжніх творів мистецтва, створення яких вимагає певних навичок і вмінь. Квіллінг картини – справжні шедеври, здатні прикрасити будь-яке приміщення, стати родзинкою інтер'єру. Створити роботи в цій техніці під силу не тільки дорослим, але й дітям, у яких є бажання творити.

Інструкція з квілінгу картини для початківців

Техніка квілінг припала до душі багатьом любителям мистецтва та рукоділля. Серед шанувальників є представники різних соціальних груп, статі та віку (у деяких навчальних закладах проводяться гуртки, де навчають основам створення картин способом бумагокручения). Популярність такої техніки рукоділля обумовлена тим, що таке творчість має безліч переваг:

  • Доступність. Порівняно невисока вартість матеріалів, доступність їх покупки практично в кожному магазині канцелярії або творчості надає можливість всім бажаючим опанувати навички роботи та основи квілінгу.
  • Простота виготовлення. Для створення квілінг картини або вироби необхідно мати мінімальні знання про техніку, ознайомитися з основними схемами по рукоділлю елементів. Творчий процес вимагає скрупульозності, уважності, що в дитячому віці допомагає розвинути посидючість, а дорослим допоможе відволіктися від буденних проблем, з головою занурившись у створення шедевра.
  • Дивовижний результат. Квіллінг надає можливість використовувати фантазію по повній, створюючи нові, оригінальні шедеври, вміло маневруючи відтінками елементів, їх формою, застосовуючи різні техніки бумагокручения. Готовий результат (навіть якщо це перша робота з таким видом творчості) подарує спостерігачеві справжню естетичну насолоду, дозволить отримати частку натхнення.

Створення будь-квіллінг картини має свою інструкцію, послідовність дій, якої необхідно дотримуватися. Перш ніж приступати до створення шедевру, необхідно визначитися з тематикою – це може бути краєвид, гарний букет квітів, зображення елементів природи – тварин, птахів або людини. Вибір залежить від особистих уподобань та мети отримання кінцевого результату. Інструкція по техніці квілінг для початківців:

  • Визначившись з тематикою майбутньої картини або вироби, необхідно запастися необхідними матеріалами для роботи, які можуть відрізнятися в залежності від техніки створення елементів, теми роботи. Обов'язковими атрибутами для роботи є: папір для квілінгу, клей ПВА, ножиці і зубочистка або шило.
  • Другий крок – визначитися з технікою створення картини – контурна, петельчатая або класична.
  • Підготувати необхідну кількість елементів (ролів) для створення роботи. Для цього можуть використовуватися різні інструменти, способи. Як правило, елементи розрізняються за кольором, формою і розмірами, що дозволяє створити оригінальну картину. Для скручування ролів певних розмірів можуть використовуватися спеціальні схеми, лінійки або трафарети, які можливо придбати там же, де і набір для квілінгу.
  • Після приготування всіх елементів, їх необхідно приклеїти на аркуш-основу, створюючи оригінальну композицію, комбінуючи деталі, орієнтуючись на свою фантазію і творче бачення готового результату. Крім створення картин, в цій техніці можуть робитися об'ємні фігури, різноманітні вироби, які використовуються для декору інтер'єру, особистих предметів (наприклад, сумочок, зошитів, блокнотів), новорічного приміщення або навіть ялинки.
  • Готову картину необхідно оформити в рамку і можна насолоджуватися чудовим результатом роботи.

Майстер-класи більш складних картин з покроковими фото

Освоїти навички створення картин у стилі квілінг можливо кількома способами: записавшись в спеціальний гурток, де професійні майстри навчать секретам техніки; купивши книгу з основними схемами та правилами роботи; ознайомившись з майстер-класами онлайн. Починати творчість слід з простих елементів: поодиноких квітів чи рослин (ромашок, гербер, горобини), легких виробів, листівок, поступово ускладнюючи техніку, збільшуючи кількість елементів, створюючи об'ємні панно. Представлені нижче майстер-класи з фото допоможуть створити свої перші квілінг картини.

Картина з букета квітів

Картини з скручених паперових елементів при правильно підібраних кольорах і видах елементів, виглядають цілком реалістично і дуже красиво. Особливий захват викликають панно з зображенням букетів квітів, причому вони можуть бути різними – від простих ромашок або незабудок, до більш складних робіт, наприклад, з герберами, бузком, айстрами, півоніями. Для додаткового декору можуть використовуватися різні намистинки, блискітки та інші декоративні елементи.

Необхідні інструменти для творчості:

  • Основа під панно (це може бути глянсовий папір, щільна або прокрахмаленная тканину або простий картон). Іноді для створення реалістичності фон зафарбовується.
  • Нарізані елементи паперу для квілінгу (ширина може бути різною від 0,3 см до 1 см). Вибір кольору залежить від особистих переваг, у даному майстер-класі використовуються рожеві, помаранчеві, зелені та блакитні відтінки.
  • Ножиці, ніж канцелярський.
  • ПВА-клей.
  • Зубочистка, апельсинова паличка або шило.
  • Силіконовий клей.
  • Декоративні елементи.

Покрокова інструкція створення картини:

  1. В основі картини знаходиться одинадцять великих квітів, для кожного з яких необхідно зробити серединку. Для виготовлення серцевини потрібно папір ніжно-рожевого і зеленого кольорів шириною один сантиметр нарізати бахромою. Зубочисткою, необхідно накрутити тугі спіралі. Серединка повинна вийти рожевий з зеленим краєм.
  2. Інші відрізки, призначені для квітів, необхідно скрутити вільної спіраллю, щоб надалі була можливість надати їм необхідну форму.
  3. Починаємо готувати квіти: помаранчеві елементи стиснути, надаючи їм форму «листочка» і склеїти 3 деталі між собою у самого заснування.
  4. Рожевим спіралях надати форму «краплі», дві з яких потрібно вклеїти між помаранчевими елементами, а решту 2 поверх них, у результаті повинна вийти заготівля для квітки. Подивіться приклад пелюстки на фото:
  5. Склеїти необхідну кількість пелюсток і кожен обклеїти помаранчевої папером, щоб надати їм закінчений вигляд.
  6. Для складання кольорів використовується силіконовий клей-пістолет. Спочатку склеюються всі пелюстки, а після наверх кріпиться серединка.
  7. Щоб створити бутон, необхідно зробити рол і злегка висунути його, до отримання конуса. В середині змастити клеєм і прикріпити туди пелюстки.
  8. Для створення листя, потрібно зеленим спіралях надати форму «очі» і склеїти між собою, щоб вийшла гілка зелені.
  9. Зібрати композицію, приклеївши всі елементи на силіконовий клей, додати декоративні елементи, блискітки для додання більшої реалістичності і оформити панно у рамку.
  10. Дивовижна ніжна картина готова, приклад оформлення подивіться на фото:

Як зробити картину в зимовому або новорічному мотиві

Напередодні новорічних свят хочеться прикрасити кімнату, кабінет або будь-яке інше приміщення оригінальною картиною, яка допоможе створити необхідну атмосферу, відчуття казки і наближається чарівництва. Зробити панно можливо, використовуючи найрізноманітніші творчі техніки та вміння. Оригінально і незвично виглядає картина в стилі квілінг, створити яку під силу дітям (працюючи спільно з батьками) або починаючим майстрам. При бажанні зробити більш складну роботу, варто додати кілька елементів або змайструвати панно об'ємним.

Для створення новорічної картини з ялинкою знадобиться:

  • Папір для квілінгу 0,5 сантиметрів зеленого кольору (можуть використовуватися різноманітні відтінки, щоб надати ялинці реалістичності). Якщо знайти спеціальні заготовки не надається можливим, зробити її варто самостійно, розрізавши двосторонній кольоровий папір на відрізки потрібної ширини і довжини.
  • Клей ПВА (він повинен бути максимально густим, щоб деталі добре склеїлися і трималися).
  • Ножиці.
  • Зубочистки або шило.
  • Декоративні елементи для прикраси ялинки: намистини, бісер, блискучі нитки або дрібна мішура.

Покрокове створення роботи:

  1. Для початку роботи необхідно визначитися з розмірами майбутньої ялинки, від чого залежить кількість елементів, які будуть використовуватися для роботи.
  2. Папір нарізати бахромою, використовуючи для цього маленькі ножиці.
  3. За допомогою зубочистки створити тугі спіралі, краї закріпити клеєм ПВА.
  4. Бахрому розпушити, створюючи об'єкт.
  5. На основу приклеїти елементи композиції, складаючи ялинку.
  6. Прикрасити декоративними елементами, щоб ялинка стала новорічною.

Виріб в техніці квілінг контурний

З допомогою скручених паперових елементів можуть бути створені картини в різних техніках. Контурний квілінг підкорив серця багатьох творчих людей, адже за допомогою такого способу є можливість зробити неповторні картини, реальні твори мистецтва. Відмінною рисою даної техніки є те, що тут практично не використовується повне заповнення, а тільки створення контурів. Для роботи необхідна будь-яка картинка, контури якої будуть використовуватися для створення композиції. Розглянемо майстер-клас простого дитячого панно в стилі контурного квілінгу.

Для роботи знадобиться:

  • Папір для квілінгу, шириною 0,5 сантиметра різних кольорів.
  • Маленькі ножиці.
  • Шило, зубочистка або шпилька.
  • Клей для фіксації елементів ПВА і клейовий пістолет для складання вироби.
  • Пінцет і списана ручка.

Поетапне створення:

  1. Для початку роботи необхідно обвести контури картини непишущей ручкою, щоб всі вони закарбувалися на картоні, де і буде створюватися композиція. Важливо не пропускати ні найменших деталей.
  2. Починати варто з великих деталей, це допоможе зробити роботу максимально акуратно. До утворився контурах докласти папір відповідних кольорів і відрізати необхідну довжину.
  3. Один край смужки паперу змастити клеєм і прикласти до місця, де потрібно позначити контур, важливо чітко потрапляти в змальовані кордону – це дозволить створити гармонійну композицію. Для полегшення процесу приклеювання (особливо маленьких деталей) необхідно використовувати пінцет.
  4. Якщо між контурами виходить багато вільного простору, варто заповнити додатковими деталями, щоб додати картині чарівності.
  5. Картина в стилі контурного квілінгу готова.

Петельчатый квіллінг

Однієї з різновидів квілінгу є петельчатая техніка. В її основі знаходиться створення елементів у вигляді петельок, використовуючи різноманітні підручні інструменти (шпильки, гребінець). З допомогою такий, здавалося б, простої техніки, творчі люди можуть створити справжні шедеври, прекрасні картини, які будуть радувати око і піднімати настрій кожен раз, як на них впаде погляд. Дана техніка використовується для створення різного роду квітів, метеликів, рідше для пейзажу або елементів живої природи. Розглянемо покрокове створення незабудок петельчатим квілінгом.

Для роботи знадобиться:

  • Двосторонній кольоровий папір для нарізування відрізків або спеціальний набір для квілінгу.
  • Клей-олівець і ПВА.
  • Ножиці.
  • Гребінець гребінець.
  • Зубочистка, апельсинова паличка або шило.

Покрокове створення незабудок петельчатим квілінгом:

  1. Якщо готового набору для роботи немає, необхідно нарізати папір на смужки – блакитного відтінку – 5 мл, зеленого і жовтого кольорів – 3 мл.
  2. За допомогою гребінця закрутити блакитну папір, пропускаючи її між зубами і формуючи петельки. В результаті нескладних маніпуляцій вийде ось така заготовка:
  3. З'єднати і склеїти дві сторони, щоб утворилася петелька, що залишилася стрічку обернути навколо пелюстки і закріпити клеєм. Аналогічним чином зробити потрібну кількість елементів (пелюсток).
  4. Жовту смужку паперу накрутити на зубочистку для освіти тугий спіралі, закріпити клеєм. Готова серцевина майбутньої квітки.
  5. За аналогією з пелюстками, створити елементи листя.
  6. З'єднати пелюстки квітки, приклеїти серцевину.
  7. Склеїти листочки, з'єднавши деталі. Приклеїти композиції з допомогою клею-олівця на основі. Готова картина в стилі петельчатый квіллінг – готова!

Схеми для створення картин в техніці квіллінг

Для створення квілінг картини професіоналами може використовуватися виключно фантазія. Початківцям творчим людям, які тільки освоюють техніку, деколи украй складно самостійно створити ідеальне панно, правильно розрахувавши розмір і кількість елементів, розташувавши всі деталі композиції так, щоб все виглядало гармонійно. Не завжди вдається правильно підібрати відповідний елемент і вигідно його розташувати. Допомогти в починаннях можуть спеціальні трафарети, схеми для створення певних картин, приклади подивіться на фото:

Відео: Як зробити велику картину з паперу

Для того щоб порадувати близьких або друзів оригінальним подарунком, необхідно зробити його власними руками. Ідеальним варіантом стане картина в стилі квілінг, процес створення якої принесе задоволення майстру, а результат порадує одержувача дарунку і ідеально впишеться в будь-який інтер'єр. Для створення панно потрібні класичні інструменти (папір, клей, ножиці, основа, куди будуть клеїтися основні деталі композиції, шило), трохи фантазії і натхнення. Подивіться відео, щоб дізнатися, як зробити картину з горобиною в стилі квілінг власними руками:

Створення картини в техніці квіллінг

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!