Навіщо потрібні труси жінкам і чоловікам - історія виникнення, плюси і мінуси, актуальність

Складно уявити гардероб сучасної людини без наявності в ньому функціонального, красивого, естетичного спідньої білизни. Противники носіння трусів стверджують, що ця деталь не потрібна і навіть шкідлива для здоров'я, а велика частина цивілізованого світу не уявляє без них своє існування.

Для чого людині нижня білизна

Такий предмет гардеробу, як труси, має безліч фасонів і модифікацій (одноразові, спортивні, коригувальні, еротичні, безшовні, повсякденні). Кожна модель служить визначеної мети. Функції чоловічої та жіночої нижньої білизни:

  1. Гігієна. Труси перешкоджають попаданню фізіологічних виділень людини на одяг (спідницю, брюки).
  2. Здоров'я. У хвороботворних бактерій, грибків, що викликають інфекції, менше шансів потрапити на інтимну зону, закриту тканиною.
  3. Фізіологічний комфорт. Труси перешкоджають натирання ніжної шкіри інтимних місць швами грубої одягу, заклепками або блискавками. Зручне, м'яке бавовняна білизна прекрасно справляється з цим завданням.
  4. Емоційний комфорт. Самооцінка жінки часто пов'язана з упевненістю в своїй привабливості і підвищується, якщо під сукнею у неї гарне, сексуальне мереживна білизна.

Коли з'явилися перші труси

Спочатку роль чоловічої спідньої виконували стегнах пов'язки, потім трансформувалися в підштаники вільного крою. Чоловіки носили довгі панталони до щиколоток, які, укорачиваясь з часом перетворилися (до середини ХХ століття) в широкі труси-шорти. Виготовлялися вони з сатину або ситцю. До кінця минулого століття з'явилися вже моделі-плавки.

Перші жіночі труси були схожі на довгі чоловічі підштаники. З модою епохи Відродження в гардеробі красунь стали з'являтися укорочені до колін трусики з тонкої тканини з рюшами, напівдорогоцінним камінням, вишивкою, стрічками. В ХХ столітті на зміну такій білизні прийшли широкі труси-шорти. Після сексуальної революції сукні і білизну у жінок стали зменшуватися, видозмінюватися, модельєри почали орієнтуватися на ніжність і еротизм. Так з'явилися трусики-стрінги, бікіні, класичні сліпи.

5 аргументів противників нижньої білизни

Деякі, спробувавши обходитися без цієї деталі гардероба і не зіткнувшись з проблемами зі здоров'ям, стають затятими борцями проти носіння трусів. Головні аргументи противників:

  1. Гігієна. Моделі білизни з синтетики, стрінги створюють сприятливу для розвитку бактеріальних або грибкових інфекцій середу. Збереження здоров'я статевих органів залежить не від носіння трусів, а від частоти прийняття душу.
  2. Вентиляція. Синтетичні трусики перешкоджають проникненню повітря до геніталій. Без білизни тіло не потіє, особливо якщо після водних процедур користуватися антибактеріальним тальком.
  3. Зручність. Труси протягом дня можуть перекручуватися, з'їжджати під одягом, натирати, вони вбирають піт, виділення організму, створюючи дискомфорт при носінні.
  4. Кровообіг. Красиве сучасне білизна (якщо це не просторі чоловічі труси), чинячи тиск на шкіру інтимних місць, уповільнює приплив крові до них.
  5. Сексуальність. Відсутність нижньої білизни розкріпачує дівчат, викликає посилення чуттєвості. Чоловік стає активним, починає проявляти фантазію в ліжку, знаючи, що його партнерка не носить трусики.

5 причин для носіння трусів

Люди, які звикли користуватися нижньою білизною, можуть відчувати себе дискомфортно при його відсутності. Причини для носіння трусиків:

  1. Гігієна. Історія появи трусів пов'язана із захистом інтимних місць від бруду, пилу, бактерій. Зараз ця функція актуальна у зв'язку з широким поширенням інфекцій, особливо у громадських місцях і транспорті.
  2. Збереження тепла. Захищати статеві органи від переохолодження (особливо взимку і в міжсезонні) слід жінкам, щоб уникнути безпліддя і запалень органів малого тазу. У чоловіків може постраждати сечостатева система і функції, пов'язані з потенцією. Носити в холодну пору року рекомендується труси з натуральних матеріалів, зручні, не перешкоджають циркуляції повітря.
  3. Суспільні норми. Прийнята в нашому соціумі мораль закликає бути стриманими і доречними в стилі одягу, згідно ряду чинників (часу, місця, події і т. д.). Начальник на нараді або кандидат на співбесіді без трусів навряд чи будуть виглядати доречно.
  4. Психологічний комфорт. Людині в нижній білизні не потрібно переживати про те, чи не потраплять виділення організму на одяг, не проникне в організм інфекція, не видно оточуючим відсутність трусів: він відчуває себе впевнено і комфортно.
  5. Естетичність. Виробники намагаються шити сучасні трусики, орієнтуючись на кінцевий образ. Додати елегантність, естетичний зовнішній вигляд дозволяє людині правильно підібране за фактурою, кольором, розміром нагоди білизна (безшовне, мереживне, моделює, стрінги і ін).

Навіщо потрібні спеціальні одноразові труси

Призначення деяких моделей трусів відрізняється функціоналом. Одноразові труси виготовляють для породіль у післяпологовий період. Виробляють їх з м'якого дихаючого матеріалу-сіточки. Призначення одноразових трусів:

  • зручність – користуючись такою білизною, жінка звільняється від необхідності стирати, висушувати, зберігати багаторазові трусики в палаті (часто на це немає часу і можливості);
  • здоров'я – гіпоалергенний, стерильний, дихаючий матеріал трусів сприяє швидкому загоєнню післяопераційних ран і швів;
  • гігієна – прокладка для кров'янистих післяродових виділень добре фіксується на тканини білизни, потім її утилізують разом з трусами;
  • захист дитини від інфекцій – щільно облягають тіло моделі перешкоджають ризику контакту виділень з жіночого організму з дитиною.

Відео

Користь від носіння трусів

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!