Чи можна пити безалкогольне пиво при кодуванні: наслідки вживання напою

Алкоголізм – це не тільки залежність, але й психологічна проблема. Часто людина не бачить всієї масштабності трагедії. Коли приходить усвідомлення (завдяки волі до життя або допомоги близьких), одним з ключів до порятунку є кодування. Її застосування «відключає» бажання вживати алкогольні напої, але в ході лікування виникає інтерес, можна закодированному пити безалкогольне пиво.

Що таке кодування від алкоголю

Термін «кодування» означає вплив на організм для позбавлення від алкозалежності. Суть зводиться до вироблення у хворого умовного рефлексу: навіть невеликий ковток забороненої рідини призведе до негативних відчуттів і з великою ймовірністю до смерті. Для ефектної роботи обов'язково ненасильницький участь пацієнта. Кодування протікає тільки на базі лікувального закладу. Незалежно від методів впливу, носить тимчасовий характер. Після закінчення терміну придатності» маніпуляцій людини знову тягне до спиртного.

Види

Етап кодування протікає тільки у лікувальному закладі при добровільній згоді. Перед процедурою пацієнт відмовляється від вживання алкоголю мінімум на 2 тижні. Кодування підбирають в залежності від індивідуальних особливостей і сугестивна (навіюваних) здібностей хворого. Важливу роль відіграє і стан здоров'я, оскільки можливі протипоказання.

Медикаментозний метод – застосовують спеціальні медикаменти, викликають повне відторгнення від алкоголю (прийом таблеток, вшивание капсул «Торпедо», «Еспераль», внутрішньом'язові або внутрішньовенні уколи). Ліки підбирають з урахуванням алкогольної стадії. Капсули самі по собі не впливають на організм, але попадання в кров алкоголю блокує роботу основних біологічних функцій, викликаючи сильні болі.

Гіпноз – використовують індивідуальний (прихований або класичний). Пацієнта вводять в транс або занурюють у глибокий сон, при цьому важливо довіру до фахівця. Метод безпечний, дозволяє уникнути прийому антибіотиків, налаштовує на «режим тверезості». Позбавляє від депресії, страхів, тривожності, може проводитися вдома. Не рекомендують для осіб з порушенням психіки.

Апаратне лікування – за допомогою фізіотерапії (електроімпульсна, лазерна терапія) впливають на зони головного мозку, «стираючи» шкідливі пристрасті. Перед лікуванням слід утриматися від прийому ліків. Сеанс триває близько 20 хвилин, весь курс-10 сеансів. Метод нешкідливий, але заборонений при онкології, діабеті, черепно-мозкових травмах, туберкульозі.

Психотерапевтичне лікування – вплив на підсвідомість (методи Малкіна, Довженка, Рожнова). Наприклад, по Довженко хворому під гіпнозом дають унікальний код на тверезий спосіб життя (лікар-нарколог яскравим, емоційним мовою підводить людину до усвідомлення необхідності лікування). Метод підходить всім, крім осіб молодше 22 років, людям, що перенесли інфаркт.

Подвійне блокування – разова ефективна процедура, що блокує спрагу випити. Поєднує метод Довженка і внутрішньовенне введення медикаментів (або вшивання ампули, спіралі). Застосовують тільки при письмовій згоді і після очищення крові пацієнта. Не рекомендують літнього віку, із захворюваннями нирок, печінки, ЦНС, серцево-судинної системи.

Наслідки

У разі виникнення зриву хворий починає знову приймати алкоголь. Організм, раннє «розхитаний» постійним пияцтвом, страждає ще більше. Навіть на невелику дозу спиртного травна система реагує симптомами сильної інтоксикації (нудота, здуття живота, блювання, діарея). В серцево-судинній системі відбувається збій ритмічності серцевих скорочень.

Вражається печінка, безпосередньо бере участь у виведенні токсичних елементів розпаду, і сприяє виникненню цирозу, гепатиту. Можливі алергічні реакції (свербіж, почервоніння), нестерпні болі через спазми судин головного мозку. Наркологи попереджають, що зрив посилює алкогольну залежність, збільшує тривалість запоїв.

Безалкогольне пиво при кодуванні

Закодований приміряє на себе роль тверезого. Він проходить психологічну адаптацію, вчиться нових стосунків з оточенням, переглядає своє меню. Напис на етикетці «безалкогольне пиво» передбачає відсутність спирту в напої. Для закодованого це «зелений світ», адже так свіжі в пам'яті спогади про «біленької». На неодноразово виникає питання, чи можна безалкогольне пиво при кодуванні, психологи відповідають відмовою.

Яким би не було пиво «легким», в його складі завжди присутня від 0,2 до 1 відсотків хмелю. Коли людина тягне руку до спиртного, він підсвідомо бажає домогтися приємних відчуттів сп'яніння (розслабленість, ейфорія). Прийом 1-2 пляшок «нульовки» не дає такого ефекту не викликає негативних наслідків, якими лякають лікарі. У підсумку доза збільшується, а вміст етанолу в крові зростає. Цього вистачає, щоб алкозависимый зірвався.

Технологія виробництва безалкогольного пива

Склад «нульового» пива схожий з класичним алкогольних дріжджі, вода, хміль, смакові добавки. Різницю становить малий відсоток етанолу. Існує кілька варіантів виробництва напою. Бродіння – процес пригнічується для зниження рівня алкоголю. Для цього різко знижується температура нагрівання. Після чого пиво фільтрується.

Ще один процес – випарювання або вакуумна дистиляція – припускає видалення алкоголю з уже готового продукту. Пиво нагрівають до температури 60°С. Дана термічна обробка не порушує складу напою, але значно змінює його смак (не в кращу сторону). Найкращий, але дорогий метод – метод мембранної фільтрації, коли готове пиво пропускають через спеціальні компоненти мембрани (диализы і осмосы). Компоненти розщеплюють молекули спирту, і пиво стає безалкогольним.

Чи можна пити

Думки фахівців щодо пива поділяються. Користь пінного напою обумовлена кількістю потрібних мікроелементів, а також низької калорійності продукту. Ячмінь, що входить до складу, виводить холестерин з організму. Наявність у пиві вітаміну В зміцнює нервову систему. Мала доза створює у людини ілюзію легкості і спокою. Як видно, корисність продукту дуже сумнівна.

Шкода пива в сильному його вплив на фізіологію людини. До безалкогольних сортам вдаються групи людей, що прагнуть знизити вплив алкоголю: вагітні жінки та жінки, що годують мами, водії, неповнолітні, особи, що ведуть боротьбу з алкоголем. Але шкоди від вживання такого напою менше не стає. Солод і хміль руйнують серцево-судинну, ендокринну, репродуктивну системи.

Страждають від етанолу головний мозок, печінку, органи травної системи. Часте вживання напою з «вкусняшка» стимулює апетит, веде до збільшення ваги, появі цукрового діабету, алкогольної залежності. Прийом сечогінних препаратів нарівні з пивом призводить до навантажень на нирки. Чи можна пити безалкогольне пиво при кодуванні кожен вирішує для себе.

Відео

Безалкогольне пиво користь і шкоду. Як робиться Безалкогольне пиво
відеолекція Жданов Про безалкогольному пиві

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!