Як відключити Яндекс Директ на комп'ютері або Андроїд. Як прибрати контекстну рекламу Яндекс в браузері

Всі користувачі інтернету стикаються з контекстною рекламою, яка видає тематичні (або ні) оголошення товарів, послуг. Спливає вона у всіх відомих браузерах: Мозила, Гугл Хром, Сафарі, Інтернет Експлорер, Опера і т. д. Для тих же, кому вона набридла, існує кілька варіантів, як позбавитися від Яндекс Директ.

Що таке Яндекс Директ

Всесвітня мережа стала прекрасним майданчиком для просування послуг, продажу товарів різного призначення. Конкуренція зростає, тому необхідна додаткова реклама, щоб просувати свій бізнес. Відомі гіганти систем пошуку запропонували своїм клієнтам варіант розміщення оголошень прямо у видачі або на сайтах партнерів. РМЯ – рекламна мережа Яндекс, яка охоплює величезну кількість майданчиків, дозволяючи заробляти їх власникам і просуватися рекламодавцям.

Головна проблема такої реклами – нав'язливість, вона загороджує частина цікавого контенту, який не виходить переглянути, перед цим не натиснувши на рекламне оголошення. Тому користувачі хочуть знати, як відключити Яндекс Директ. Як правило, показ реклами буде відповідати вашим пошуковим запитам: якщо ви писали «як приготувати смузі», вам будуть пропонувати блендер, міксер, соковитискач. Запустити кампанію з просування може будь-яка людина. Багатьох вона дратує, тому виникає питання, як відключити контекстну рекламу на Яндексі.

Як прибрати Яндекс Директ в браузері

Яким браузером ви користуєтеся цей спосіб, як відключити Яндекс Директ, обов'язково підійде. Він є найбільш ефективним в питанні боротьби з нав'язливими блоками від Yandex. Оголошення підвантажуються для вас з окремого сервера, який підбирає пропозиції конкретно під ваші запити в пошуку. Прибирати їх треба, заблокувавши адреса сайту an.yandex.ru. Зробити це можна за допомогою спеціальних програм, наприклад, Proxomitron. Скачайте програму, внесіть в список заборон адресу сервера з Діректом – і він більше не з'явиться у вашому браузері.

Існує ще один спосіб, як прибрати Директ рекламу з Майл.ру і інших пошукових мереж. Він підійде всім користувачам браузерів Google Chrome і Firefox. Обидва провідника пропонують магазин з офіційними, перевіреними додатками, серед яких є прекрасна програма AdBlock. Зробити необхідно наступне:

  1. Перейдіть в магазин з додатками.
  2. Необхідно шукати за назвою AdBlock.
  3. Натисніть кнопку «Встановити». Вона підтвердить згоду на інсталяцію. Поширюється утиліта безкоштовно.
  4. У правому кутку зверху вашого провідника з'явиться червоний значок з буквами «ABP». Можете натиснути на нього і провести необхідні додаткові налаштування.
  5. У випадках необхідності можна деякі домени занести в білий список, щоб бачити на них контекстні оголошення.

Як заблокувати Яндекс Директ на Андроїді

Якщо ви активно користуєтеся комп'ютером, а більше віддаєте перевагу смартфони, то є кілька способів, як прибрати рекламу Яндекс Директ. Найпростіше власникам телефоном з правами root (функція розробника, админский доступ). Для цього вибираєте будь-яка з нижчеописаних додатків і встановлюєте його на свій Андроїд девайс:

  1. AdFree. Вам потрібно закачати програму, вказати список хостів, з яких слід блокувати нав'язливі пропозиції (його можна знайти і скачати в інтернеті). Головний плюс такого методу – пропадають оголошення не лише з провідників в мережі, але і з усіх програм, ігор, програм і т. д. Після запуску додатка вам необхідно надати йому права суперкористувача (root) і дозволити використовувати файл «hosts». Єдиний мінус – не передбачений «білий список» сайтів.
  2. AdAway. Цей варіант має більш широким функціоналом, поширюється безкоштовно, вимагає root права на Android-пристрої. Необхідно встановити програму, завантажити список заборонених хостів при першому запуску утиліти. Щоб все функціонувало правильно, слід перезавантажити смартфон. У будь-який час у вас є можливість відключити блокування оголошень. На відміну від попереднього варіанту, ця програма надає можливість скласти білий і чорний список сайтів. Потрібно це, тому що деякі сторінки просто перестають правильно відображатися, якщо відключити оголошення (маркетинговий хід).

Якщо прав суперкористувача на вашому телефоні немає або вони їм просто не підтримуються, то ви як і раніше можете використовувати Adblock і схожі утиліти для установки в ваші провідники на телефоні, щоб відключити РМЯ. Для серфінгу в інтернеті все використовують ті ж браузери, що і на комп'ютері. Процедура установки повністю збігається з інструкцією для ПК. Головний мінус такого способу – в додатках відключити нав'язливу рекламу не вийде, доведеться терпіти.

Відео: як видалити Яндекс Директ з рекламою

Продавці намагаються будь-якими способами рекламувати свої ресурси або товари. Іноді для цього використовуються не зовсім чесні методи: вискакує реклама, перенаправлення, вірусні скрипти, які запускають сайт без вашого бажання. У деяких випадках простий блокування оголошень через додатки стає недостатньо. На відео нижче показані методи, як відключити Yandex Direct і пошук вірусних програм, які завантажують сторінки без вашого відома (цим часто «грішить» компанія Майл.ру).

Блокування інтернет-реклами | AdBlock Plus

Як прибрати рекламу в браузері (Chrome, Opera,Firefox, Яндекс, Explorer)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!