Як позбутися від печії в домашніх умовах содою та іншими засобами. Швидке позбавлення від печії

Печія – неприємне явище, яке може турбувати, здавалося б, абсолютно здорової людини. У грудях виникає відчуття печіння від потрапляння соляної кислоти шлунка через сфінктер, в стравохід. Чи можна і як позбутися від печії в домашніх умовах? Вміст шлунка подразнює слизову, починається її запалення. Зазвичай печія виникає на тлі супутніх захворювань, а також мучить людину після прийняття їжі, рідко – вночі. До ранку печія нагадує про себе неприємною гіркотою в ротовій порожнині.

Причини виникнення печії

Печія або запалення слизової оболонки стравоходу виникає внаслідок певних станів або захворювань організму:

  • Порушення функції стравохідного сфінктера. Застосування лікарських препаратів спазмолітичної, кортикостероидного дії нерідко веде за собою розслаблення м'язи стравоходу.
  • Підвищення кислотності шлунка. Підвищення кислого середовища шлунка сприяють продукти харчування, які вживає здорова людина (жирні страви, каву, спиртні напої). Також печіння в стравоході виникає у хворих на гастрит, виразкову хворобу шлунка.
  • Порушення моторики шлунка (скорочення м'язових тканин в напрямку стравоходу).
  • Підвищений тиск всередині очеревини. Цим, наприклад, пояснюються часті печії у вагітних.
  • Грижі стравоходу. Через зміщення діафрагми утворюється отвір, через нього і закидається сік або кислоту шлунка.
  • Нерідко печія розвивається на фоні зниженої функціональності шлунка. Перш ніж позбутися від печії в домашніх умовах, пройдіть професійну діагностику шлунка й інших органів шлунково-кишкового тракту.

Як швидко і ефективно усунути печію?

Печіння в гортані доставляє масу неприємностей, особливо при повторюваних проявах захворювання. Як позбутися від симптомів печії в домашніх умовах? Усувають неприємні прояви печіння в грудях медикаментозним методом і засобами нетрадиційної медицини. Вашій увазі представлені популярні ефективні засоби, які успішно вирішать проблему, позбавлять від неприємних відчуттів в органах ШКТ. І все ж важливо лікувати супутні захворювання, які призвели до виникнення печії стравоходу.

Активоване вугілля

Кращим препаратом проти печії вважається активоване вугілля. Його дія спрямована на всмоктування надлишку соляної кислоти. Таблетки вугілля легко розчиняються у воді, маючи здатність абсорбції (всмоктування) вологи, в нашому випадку – соляної кислоти шлунка. Застосування препарату абсолютно нешкідливо: його вживання лікарі призначають дітям і вагітним жінкам, про здоров'я яких потрібно особливо турбуватися. Прийом декількох таблеток, залежно від маси тіла хворого, нормалізує роботу шлунка і прибере печіння стравоходу.

З метою усунути печіння в грудях використовують наступний рецепт народного засобу від печії.

  • Склад: активоване вугілля в таблетках в подрібненому стані – 16 г, мелений корінь імбиру, базиліка або лепехи – 7 р.
  • Застосування: змішайте порошкоподібні суміші. Розрахуйте кількість таблеток вугілля в залежності від маси тіла та віку. Приймайте цей цілющий склад для лікування недуги по 1 ч. л. 3 рази на день, запиваючи великою кількістю води. Зловживати тривалим курсом лікування не потрібно, це загрожує розвитком дисбактеріозу кишечника.

Розчин соди

  • Склад: сода харчова – щіпка, кип'ячена вода – стакан.
  • Застосування: розчин соди вважається загальнодоступним і швидкодіючим засобом для лікування захворювання. Для приготування засобу візьміть щіпку соди, розведіть її в склянці теплої води. Випийте воду з содою, не поспішаючи, малими ковтками. Часте вживання содового розчину веде до погіршення захворювання.

Лужна мінеральна вода

Лужна мінеральна вода володіє особливими властивостями:

  • Нормалізує роботу шлунка, поповнюючи лужний баланс організму.
  • Виводить слиз із шлунка, кишечника.
  • Усуває печію, відрижку.
  • Позбавляє від відчуття тяжкості під ложечкою».
  • Лікування водою видаляє шлаки.
  • Усуває печію, знижуючи кислотність шлунка.

Як пити мінеральну воду, щоб вилікувати захворювання? Перед вживанням обов'язково випустіть гази з води, поставте на 2 години відстоюватися, перелив в склянку. Трохи підігрів, приймайте по 0,5–1 склянці щодня 2-3 рази до їди. Для лікування печії стравоходу приймають гідрокарбонатні і лужні мінеральні води: Боржомі», «Єсентуки», «Кисловодський нарзан», «Словяновская», «Джермук». Купувати воду потрібно тільки у скляній тарі.

Лікування народними засобами

Препарати пролонгованої дії (перераховані вище) створюють зцілювальний ефект після закінчення декількох днів, тобто, не відразу усувають печіння стравоходу. Як позбутися прояви печії в домашніх умовах в момент загострення захворювання? За лічені хвилини ви здатні допомогти своєму шлунку усунути неприємні симптоми, використовуючи перевірені рецепти народної медицини.

Соки

Хороший ефект в лікуванні печіння стравоходу нададуть свіжі натуральні соки: яблучний, картопляний, морквяний. Всього склянку натурального напою здатний зменшити прояви симптомів захворювання, а регулярна сокотерапія допоможе очистити організм і допомогти подолати багато захворювання ШКТ.

  1. Картопляний сік
  • Склад: свіжовичавлений сік з бульб картоплі (склянку).
  • Застосування: для лікування печії стравоходу щоранку видавлюйте склянку соку бульб картоплі. Пийте склянку соку натще протягом 10 днів. Через 1 годину тільки готуйте собі сніданок. Після курсу прийому соку робіть перерву на 2 тижні, потім повторіть курс лікування захворювання.
  1. Морквяно-яблучний сік також відмінний засіб для миттєвого усунення печіння грудей. Видавіть соку з яблук і моркви (по склянці з кожного інгредієнта). Напої змішайте і пийте натщесерце вранці по 2 склянки. Таку процедуру потрібно проводити не менше 30 днів. Лікування соками допоможе відновити роботу шлунка і усунути неприємні симптоми подразнення стравоходу.

Журавлина і алое

В особливо важких випадках, коли печія безперервно дає про себе знати, допоможе наступний засіб з журавлини і алое.

  • Склад: свіжий сік журавлини – 100 г або півсклянки, мед – 2 ст. л., сік алое – півсклянки.
  • Застосування: препарат готуєте з вище перерахованих інгредієнтів, алое потрібно попередньо помістити на 24 години в морозилку, перш ніж вичавити з нього сік. Розмішайте сік журавлини і алое до однорідності у скляному стакані. Приймайте вітамінний склад по 1 ст. л. перед кожним прийомом їжі. Тривалість лікування захворювання соками становить не менше 22 дні. Важливо знати, що таке засіб від печіння в шлунку дає легкий проносний ефект.

Відвар ромашки і кропу

Ромашка аптечна і кріп сприяють зниженню вироблення шлункового секрету, тим самим зменшуючи прояви подразнення стравоходу. Сировина рослин готують і приймають окремо, а також змішують в одному цілющому складі. Для ефективного лікування метеоризму, нудоти і сильної печії доцільно застосування ароматних зерен кропу цілими або подрібненими у порошок.

  1. Відвар з ромашки
  • Склад: квітки ромашки аптечної – 3 ст. л. сировини, вода – 250 мл
  • Застосування: необхідну кількість квіток ромашки залийте окропом. Засіб настоюйте приблизно 20 хвилин, процідіть і пийте чай маленькими ковтками. За добу потрібно випити не менше 600 мл відвару. Курс лікування захворювання становить 3 тижні.
  1. Відвар ромашки і кропу

  • Склад: кріп подрібнений (плоди) – 3 ч. л., вода – 250 мл
  • Застосування: залийте кріп склянкою окропу, настоюйте 3 години. Настій приймайте по 3 ст. л. 5-6 разів на день. Тривалість лікування печії становить один місяць. Прояви захворювання зникнуть вже через кілька днів після прийому складу, але лікування повинно бути не менше 30 днів.

Імбир

Імбир – ефективний засіб для шлунково-кишкового тракту, настій його кореневища добре допомагає при нудоті, печінні грудей, болях шлунка і тяжкості. Компоненти складу імбиру сприяють нормалізації секреції ферментів шлунка, кишечника.

  • Склад: подрібнений корінь імбиру – 1 ч. л., вода – 250 мл
  • Застосування: залийте чайну ложку сировини склянкою кип'яченої води. Після 24 годин складу процідіть і приймайте для лікування по 3 ст. л. на день до покращення стану.

Шкаралупа курячих яєць

Шкаралупа яєць курячих – незамінний засіб при прояві печії. Застосування подрібненої шкаралупи сприяє позбавленню від печії. Необхідно взяти яєчну шкаралупу від 2-3 яєць і подрібнити в кавомолці. Даний порошок застосовується по чайної ложки під час сильного печіння і запивається водою.

Насіння соняшника

Усунути печію допоможуть гарбузове і соняшникове насіння, які вживають у свіжому або злегка подсушенном вигляді. Для лікування потрібно не менше 20 насіння з гарбуза або 30 насіння соняшника. Це кількість зерен приймайте вранці натщесерце, а також під час загострення захворювання, коли виникає відчуття печіння. У щоденному раціоні слід обмежити споживання їжі, яка сприяє виникненню печіння області грудини.

Настій з деревію

Допоможуть швидко позбутися від печії в домашніх умовах відвари з цілющих трав, у складі яких деревій. Регулярне застосування трав'яних відварів сприяє лікуванню запалення стравоходу.

  1. Рецепт 1
  • Склад: трава чистотілу, деревію, квіти звіробою, ромашки, корінь солодки – 10 г суміші або 1 ст. л.; вода – стакан.
  • Застосування: з суміші вище представлених рослин візьміть 1 столову ложку, залийте 250 г кип'яченої води. Після 2-3-годинного настоювання засіб від печії стравоходу процідіть. Приймайте теплий настій тричі на день по 1 склянці за 30 хвилин до їжі. Тривалість лікування становить 3-4 тижні.
  1. Рецепт 2

  • Склад: трава сухоцвіту, звіробою, деревію – по 1 ст. л., 1 л води.
  • Застосування: залийте суміш трав літром кип'яченої води, настоюйте 2 години, використовуючи термос. Процідіть настій через ситечко. Приймайте ліки по склянки 5-6 разів на день перед вживанням чергового прийому їжі. Добре допомагає зняти печіння стравоходу натуральний мед, якщо додавати чайну ложку бджолиного продукту до приготованого відвару.

Рецепти при вагітності

Печія під час протікання вагітності – звичайне явище, причина виникнення якого криється в деякому зміщення органів ШЛУНКОВО-кишкового тракту, малого тазу внаслідок тиску плода. Тому панічно боятися таких проявів запалення стравоходу, відрижки не потрібно. Майбутнім мамам також допоможуть деякі перевірені часом і вагітними цілющі засоби. Оскільки ризикувати при такій ситуації недоречно, застосування народних засобів цілком замінить не завжди безпечні аптечні препарати.

1. Настій з золототисячника

  • Склад: трава подрібненого золототисячника – 20 г, вода – 600 мл
  • Застосування: травичку варіть 3-4 хвилини, залишаєте настоятися не менше 4 годин. Процідивши, приймайте по 1 ст. л. тричі на добу. Застосування цілющого засобу ефективно для усунення неприємного подразнення горла.

2. Настій з вересу

  • Склад: трава вересу – 35 г, вода – л.
  • Застосування: подрібнену траву залийте водою, варіть 4 хвилини. Настоюйте 2-3 години, відцідити і приймайте перед прийомом їжі по 1 ст. ложці.

3. Допоможуть ефірні масла

  • Склад: олія кісточок винограду – 1 ст. л., неролі, масло лимона або апельсина – 5-6 крапель.
  • Застосування: суміш з перерахованих інгредієнтів активно втирати в область грудної клітини. Масажні рухи активізують кровотік, а печія обов'язково пройде.

Відео: як позбутися від печії назавжди?

Печію або розслаблення стравохідного сфінктера можливо «загасити» вище перерахованими нетрадиційними народними засобами. Але як позбутися від неприємного захворювання назавжди? Відповідь на це питання, а також конкретні рекомендації фахівця ви отримаєте, подивившись відео

Печія - причини і профілактика

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!