Мірамістин при молочниці

В основі фармакологічної дії Мірамістину лежить реакція з липидосодержащей мембраною бактеріальних клітин. В результаті проникність клітинних оболонок різко збільшується, життєдіяльність збудника пригнічується, настає цитоліз (загибель) патогенного мікроба.

Інструкція із застосування Мірамістину при лікуванні кандидозу

Відмітна особливість Мірамістину – висока вибірковість впливу. Знищуючи бактеріальну флору, препарат не вступає в реакцію з ліпідами людського організму з-за іншої структури клітинних мембран. Інша важлива властивість – мінімальна резорбція (всмоктування в кров). Цим пояснюється вкрай низька токсичність Мірамістину, що дозволяє застосовувати його для лікування кандидомікозу у вагітних і годуючих жінок, полоскання горла при ангіні, фарингіті, рота при стоматиті.

Застосування в гінекології і урології ґрунтується на високій місцевої активності Мірамістину при молочниці, інших видах кандидозів. Препарат підходить як для лікування, так і для профілактики зараження грибком. Для попередження кандидозу антисептичним розчином зрошують лобок, поверхня стегон, статеві органи, за допомогою уретральної насадки впорскують в сечовипускальний канал:

  • для чоловіків – 2-3 мл;
  • для жінок – 1-2 мл, додатково 7-8 мл у піхву на 3 хвилини.

Процедуру потрібно провести не пізніше двох годин після статевого контакту. Після введення Мірамістину бажано 2 години не мочитися. Якщо ж симптоми захворювання вже розвинулися, потрібен огляд гінеколога, який призначить комплексне лікування молочниці. При кандидозі у дитини препарат не призначається, оскільки педіатричні дослідження повноцінних даних ще не накопичили.

Показання до застосування

Протигрибкова ефективність Мірамістину стверджує його як засіб від молочниці у жінок. Препарат пригнічує грибок Кандида, сприяє відновленню вагінальної флори, усуває свербіж, загоює дрібні виразки слизової оболонки. Дія антисептичного розчину настає швидко, полегшення може відчутися після першої процедури, однак правильно лікуватися від гриба слід 6-7 днів. Переривання курсу загрожує рецидив кандидозу.

Як проводити лікування молочниці в домашніх умовах

Флакон з готовим до вживання складом оснащений зручною насадкою, що полегшує самостійне введення препарату. Щоб вилікувати молочницю будинку, жінці потрібно протягом 5-6 днів спринцюватися Мірамістином. Процедуру краще виконувати лежачи, насадку в піхву вводити обережно, впорскувати не більше 10 мл розчину. Чоловіки можуть вводити розчин в сечовипускальний канал стоячи. Відразу після впорскування можливе незначне печіння, воно швидко проходить, переривати курс зрошень з-за цього не потрібно.

Маззю

Для лікування вагінального кандидозу використовується тільки розчин, мазь Мірамістин при молочниці не вживається. Лікар може порадити нанесення мазі тільки в тих випадках, коли в результаті запущеної молочниці з'явились виразки на статевих губах. Препарат сприяє загоєнню дрібних пошкоджень, зменшує подразнення, свербіж. Засіб наноситься тонким шаром, втирати в шкіру не потрібно.

Як використовувати спрей

Метод зрошення піхви розчином Мірамістину при молочниці не викличе утруднень. Флакон обладнаний насадкою, яка служить ще і дозатором. Кількість впорскувань варіюється, оскільки Мірамістин спрей має кілька форм випуску, вказівки по застосуванню детально викладені в інструкції. Концентрація антисептичного розчину у всіх видах флаконів однакова, відрізняються тільки обсяг і конструкція розпилювача.

Як робити спринцювання розчином

Щоб підготувати флакон до використання, потрібно відповідно до інструкції активувати насадку. З її допомогою впорснути необхідну кількість антисептичного розчину (не більше 10 мл) в піхву, полежати кілька хвилин, потім піднятися. Знадобиться прокладка, тому що надлишки рідини будуть витікати. Корисно перед процедурою обполоснути геніталії відваром трави звіробою, календули. Мірамістин має широкий протигрибковим ефектом, але щоб вилікуватися, можуть знадобитися інші засоби, їх призначить гінеколог.

Можна лікувати молочницю Мірамістином при вагітності

Препарат має унікально низькою резорбцією, при молочниці надає тільки місцеву дію, тому може застосовуватися вагітними, годуючим жінкам. Ретельні дослідження довели відсутність тератогенної та ембріотоксичної ефекту, а це означає, що антисептичний розчин безпечний для плода. Однак вагітної потрібно проявляти обережність, щоб уникнути передозування кошти, щоб уникнути можливих проблем (наприклад, алергічної реакції).

Дізнайтеся,як лікувати молочницю у чоловіків, симптоми та причини хвороби.

Вартість

Мірамістин виробляється єдиною російською фірмою «Инфамед», форми випуску препарату відрізняються об'ємом розчину, видом насадок, аплікаторів. Чоловікам для лікування кандидозу вистачає мінімальної (50 мл) упаковки. Жінці знадобиться більший об'єм, оскільки для кожного зрошення піхви необхідно мінімум 7 мл засобу.

Лікарська форма Мірамістину, пристосування

Об'єм флакона

Коливання цін в аптечній мережі

Середня ціна

Розчин 0,01%, полімерний аплікатор

50 мл

194-316 р.

258 р.

Розчин 0,01%, насадка-розпилювач

50 мл

270-286 р.

278 р.

Розчин 0,01%, розпилювач

150 мл

368-601 р.

418 р.

Розчин 0,01%

500 мл

736-881 р.

788 р.

Відео про препарат від молочниці у чоловіків і жінок Мірамістин

Мірамістин — безпечний і ефективний антисептик сучасного покоління.

Відгуки про ліки

Світлана, 27 роківДієвий засіб, що допомагає швидко, буквально з першого застосування. Потрібно тільки не затягувати з лікуванням, з'явився свербіж – швидко здавати мазок. Якщо підтвердилася молочниця, то препарат хоч і дорогий, але ефективно справляється з грибком.
Олена, 19 роківМірамістин діє швидко, але не припиняйте лікуватися, якщо на другий-третій день здасться, ніби грибок пройшов, я на цьому обпеклася. Довелося потім двома препаратами молочницю доліковувати.
Поліна, 31 рікКандидоз замучив, по 3-4 рази на рік з'являється, хоча після лікування мазки весь час чисті. Мірамістин допоміг, але і після нього на четвертий місяць почався свербіж, знову лікуюся. Розумію, це мої особливості, що щось не так з гінекології, але мої надії розчин не виправдав.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!