Папіломи - лікування вірусу. Як позбутися від папілом в домашніх умовах народними засобами і ліками

Статистично папілома визнана найбільш частим вірусом, який зустрічається в організмі. Він знаходиться в сплячому стані від кількох місяців до кількох років, проявляється у вигляді бородавок або шкірних наростів при сприятливих для розвитку умовах.

Як позбутися від папілом

Перш ніж почати лікування вірусу папіломи, краще відвідати лікаря дерматолога. У медицині офіційно зареєстровано більше сотні видів цього захворювання, кожен тип має свої прояви та методи лікування. Самостійно визначити необхідну терапію дуже складно, а при неправильному підході можна тільки погіршити ситуацію і розмножити ці освіти по всьому тілу. Перш ніж прийняти заходи, важливо визначити такі нюанси: фактори, що спровокували розвиток папіломи, як позбавитися від вірусу правильно, яким методом видалити освіти.

Ліки від папілом

В аптеках є багато ліків від папілом, які допомагають прибрати зовнішні прояви з шкіри. Найпоширеніші – кислоти для припікання, засіб для заморожування азотом, після якого освіти успішно відпадають. Є пластирі з діючою речовиною: їх потрібно наклеїти на уражені ділянки тіла, залишити на кілька годин, після чого змочити водою і відклеїти: разом з ним зникнуть і нарости.

Видалення папілом лазером

Сучасні технології пропонують видалення папілом лазером. Лікувати ВПЛ таким способом дорожче. За допомогою лазера вдаються, якщо препарати не мали позитивного ефекту або їх використання протипоказано. Лазером видалити папіломи можуть пацієнтам, у яких вірус вразив слизові оболонки. Це безпечно для будь-яких ділянок тіла людини, метод показав моментальну ефективність та мінімальні наслідки (роздратована і почервоніла шкіра відновлюється в короткі терміни).

Папіломавірус – лікування

Вищеописані методи можуть видалити виключно зовнішні прояви хвороби, але сам вірус залишається жити в організмі, він може проявити себе знову через деякий час. Щоб уникнути проблем після видалення шкірних утворень потрібно звернутися до лікаря, він визначить тип ВПЛ – лікування буде складатися з ряду спеціалізованих препаратів, що пригнічують інфекцію та її поширення.

До причин, які сприяють прояву папіломавірусу, відносяться:

  • шкідливі звички;
  • знижений імунітет;
  • стреси;
  • переохолодження і перебування у вогкості;
  • безладні статеві зв'язки.

Вірус папіломи людини у жінок – лікування

У жінок хвороба вражає шкірні покриви, але часто ще з'являються гострі освіти в піхві або шийці матки. Як лікувати ВПЛ, потрібно дізнатися у лікаря. Відсутність втручання може викликати онкологічні освіти в органах малого тазу. Гострокінцеві папіломи мають найбільший ризик переродження у злоякісні утворення – кондиломи.

Інфекція передається статевим шляхом, а бар'єрна контрацепція стає майже марною з-за того, що не може повністю запобігти шкірний контакт. Ті, хто живуть статевим життям повинні припинити сексуальні контакти, поки відбувається медичне вплив на папіломи – лікування вірусу довгострокове. Потрібно попередити свого партнера, по можливості, відправити його на діагностику. Проводячи лікування ВПЛ у жінок, що використовують різні противірусні таблетки і препарати для підтримки імунної системи, свічки і мазі для інтимних місць.

Лікування ВПЛ у чоловіків

Заразитися цим захворюванням можна побутовим шляхом: через рукостискання, домашні речі, відвідування громадських лазень, басейнів, душових кабін туалетів, при недотриманні правил особистої гігієни. У чоловіків прояви на шкірі нічим не відрізняються, але медична статистика говорить, що у них частіше зустрічається ураження ротової порожнини та прояви на обличчі.

При передачі статевим шляхом гострокінцеві папіломи розташовуються на голівці статевого члена або в сечовипускальному каналі. Для діагностики та визначення лікування ВПЛ у чоловіків потрібно пройти УЗД-обстеження, відвідати дерматолога і уролога. Бородавки видаляють, а потім лікують саму хворобу, що провокує появу папіломи – у лікуванні використовують комбіновану терапію, мета якої – знищити інфекцію і посилити захист організму.

Як позбутися від папілом в домашніх умовах

Пацієнти цікавляться, як вивести папіломи в домашніх умовах. Зробити це можна за допомогою кремів, мазей, рідкого азоту, пластирів, який є у вільному продажу в аптеках. Чим менше поширений папилломавирусный наріст на тілі, тим вище ймовірність успішного виведення бородавок без звернення до хірургічних методів. Часто лікарі призначають найпопулярніші препарати при виникненні папіломи – лікування проводять у домашніх умовах за допомогою таки засобів, як:

  • Вартнер;
  • Веррукацид;
  • Віферон;
  • Октацид (мазь).

Лікування папілом народними засобами

З-за високої поширеності вірусу давно застосовується ряд народних засобів для видалення наростів. Такі домашні методи ефективні, але лікуватися потрібно більш тривало, ніж при використанні препаратів офіційної медицини. Бородавки з'являються в основному на шиї, пахвах, на руках. Ці місця з-за підвищеного потовиділення і зіткнення з носіями є найбільш сприятливими для розвитку папілом. На жаль, вони ще й відкриті на загальний огляд.

При появі новоутворень люди відчувають дискомфорт, намагаються якомога швидше визначити, чим і як лікувати вірус папіломи людини, повернути своїй шкірі естетичний вигляд. Важливо знати, що нарости ні в якому разі не можна відривати, здирати або пошкоджувати, це підвищує ризик онкогенного переродження і їх розростання по всьому тілу. Для профілактики потрібно уникати супутніх факторів або пройти вакцинацію.

Народні засоби від папілом:

  • Чистотіл – уражені ділянки потрібно мазати їм, поки папіломи не відпадуть. Сік рослини має прижигающий ефект.
  • Оцет змішують з тиском часником і двічі в день роблять примочки.
  • Припікають бородавки йодом і гасом.
  • Натирають освіти господарським милом до початку запального процесу, потім вони засихають і відпадають.
  • Рицинова або лимонне масло, завдяки вмісту кислоти припікає нарости при щоденному точковому нанесенні.

Відео: як позбутися від папілом на шиї

Як позбутися від папілом

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!