Наслідки хламідіозу у жінок

Хламідіоз є одним з найпоширеніших захворювань. Ця хвороба здатна протікати безсимптомно. Провокується захворювання хламідіями, не тільки вражає органи сечостатевої системи, але і провокує безпліддя. Часто помітно також негативний вплив на серце, судини, суглоби, зуби, очі. Від хламідіозу страждають жінки і чоловіки.

Чим небезпечний хламідіоз для жінок

Наслідки хламідіозу у жінок бувають різноманітними. Це захворювання здатне спровокувати безпліддя, якщо не почати вчасно терапію. Багато жінок не знають, чи лікується хламідіоз повністю або інфекція назавжди залишиться в організмі. Щоб ймовірність негативних наслідків для здоров'я була мінімальною, при прояві перших ознак інфікування необхідно негайно записатися на прийом до лікаря. Якщо почати вчасно лікуватися, є шанс запобігти таке серйозне ускладнення, як безпліддя.

Хламідійна інфекція у жінок і безпліддя

Можлива вагітність після хламідіозу і наскільки цей вірус небезпечний? Якщо ця інфекція була діагностована у жінки, вона може викликати рясне виділення прозорого або жовтуватого відтінку. Хламідійний вірус буде проявлятися відчуттям печіння, хворобливими відчуттями в районі попереку, промежини, внизу живота, починає турбувати таз. Може проявитися і такий симптом, як набряклість.

Найважчі наслідки хламідіозу у жінок – це безпліддя. Від впливу вірусу страждає і матка, на її поверхні може утворитися рубець або спайка. Негативний вплив виявлятиметься на весь організм. З-за того, що страждає маткова труба (розвивається непрохідність, запалення), вагітність при хламідіозі стає неможливою. Проте цей випадок не є правилом: завжди є шанс зачаття. Якщо настає внематочный вид вагітності, робиться аборт.

Навіть вагітна жінка обов'язково проходить огляд на наявність інфекції. Якщо буде визначено цей небезпечний вірус, призначається лікування, купируя запальний процес, інакше постраждає дитина. Вагітна повинна постійно приходити профілактичні огляди у лікаря, щоб вчасно встановити розвиток можливих ускладнень. Визначається хламідія трахоматіс у жінок після проведення певних аналізів.

Урогенітальний хламідіоз і пухлини

Урогенітальний хламідіоз – ця форма інфекції, яка передається під час статевого контакту. Небезпечна бактерія Chlamydia здатна перешкодити завагітніти, при цьому може розвинутися перитоніт, ендометрит, аднексит, ендоцервіцит, пухлина і респіраторний вид захворювань. Якщо вірусом інфікована вагітна жінка, новонароджена дитина часто страждає від кон'юнктивіту, пневмонії.

Хронічний хламідіоз у жінок і зір

Які наслідки від хламідіозу у жінок? Якщо інфекція була діагностована, підступне захворювання здатне вразити практично будь-яку частину організму. При ураженні очей виникає запалення слизової. Порушується зір. Помітно роздратування, почервоніння – симптоми кон'юнктивіту. Тоді форму захворювання уточнюють, а називається вона хворобою Рейнера – вченого, який відзначив зміни і збої в роботі інших органів, серцево-судинної, нервової, сечостатевої, опорно-рухової системи.

Хвороба хламідіоз і внутрішні органи

Дуже важливо запобігти проблеми в роботі внутрішніх органів. Часто розвивається периспленит (запалення капсули селезінки). Фото в спеціалізованих медичних журналах допоможуть зрозуміти, як виглядає хламідіоз. Від розмноження бактерій при зниженому імунітеті може страждати жінка, чоловік, дитина. Нюанси:

  1. При прогресуванні захворювання, що почалося з уретриту, шийкового каналу, придатків матки (неявні ознаки), потім різко погіршується самопочуття.
  2. Далі уражається серце (міокардит), його клапани, нирки і легені.
  3. Характерний момент – хвилеподібний перебіг хвороби з загостреннями і відносно спокійними періодами.

Читайте також: хламідіоз у жінок - симптоми, ознаки, необхідні аналізи та лікування.

Хламідіоз у жінок при вагітності

Майбутніх мам цікавить питання, чи можна вилікувати хламідіоз під час вагітності. Найбільша небезпека полягає в тому, що захворювання часто характеризується латентним перебігом, тому не виявляється ніяких ознак хвороби і не лікується вчасно. Головним симптомом хламідіозу вважається поява виділень з піхви, мають неприємний запах. Однак більшість жінок навіть не підозрюють про погіршення власного здоров'я.

Під час вагітності починає турбувати сильне неприємне відчуття в нижній частині живота. Підвищується температура, з'являється відчуття слабкості, знижується рівень працездатності. Точний діагноз поставить лікар після проведення певних аналізів. При інфікуванні хламідіями під час вагітності потрібно лікуватися, адже є ризик для здоров'я дитини, аж до затримки внутрішньоутробного розвитку і загибель плоду.

Головною причиною негативних явищ стає фетоплацентарна недостатність, що супроводжується серйозним порушенням кровообігу між плацентою і дитиною. Це призводить до кисневого голодування плоду, зупинки розвитку та припинення роботи життєво важливих функцій. Будуть страждати всі системи і органи дитини, тому з моменту зачаття потрібно з особливою увагою стежити за самопочуттям.

Ознайомтесь детальніше з тим, що такехламідіоз у жінок - симптоми і схеми лікування захворювання.

Відео: прояв хламідіозу у жінок

Хламідіоз у жінок симптоми

Відгуки

Аліна, 30 роківНещодавно з'явилося неприємне і сильне відчуття печіння в ділянці піхви, виділення, що супроводжуються неприємним запахом і біль в нижній частині живота. Одразу звернулася до лікаря, діагноз шокував – хламідіоз. Для лікування лікар прописав антибіотики, після медикаментозної терапії вдалося повністю позбавитися від інфекції.
Юлія, 28 роківПісля проходження планового огляду у гінеколога лікар визначив хламідіоз на початковій стадії розвитку. Я чула про цю хворобу і злякалася, що вона призведе до безплідності, тому почала негайне лікування. Терапія тривала всього кілька тижнів, а завдяки тому, що діагноз був поставлений на ранній стадії, вдалося видалити інфекцію.
Яна, 35 роківТривале лікування хламідіозу антибіотиками принесло чимало клопоту, але кінцевий результат вартий того, адже незабаром планується вагітність. Після проходження повноцінного курсу терапії лікар запевнив, що в організмі більше немає інфекції. Для цього мені довелося приймати різні види антибіотиків більше місяця.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!