Принципи харчування на дієті при підвищеному холестерині у чоловіків

В крові у чоловіків і жінок високий вміст холестерину підвищує ризик таких патологій, як серцевий напад, периферичний захворювання артерій, інсульт. Особливо схильна до ризику сильна половина людства, так як живуть вони менше, ніж відпущено природою з-за схильності до жирної, смаженої їжі та алкоголю.

Харчування при підвищеному холестерин в крові у чоловіків

Відомо, що холестерин – це воскове речовина, откладывающееся на внутрішніх органах і стінках судин. Людський організм має потребу в ньому для виробництва вітаміну D, гормонів і жовчної кислоти. На потреби тіла потрібно зовсім небагато даної речовини, а коли його стає дуже багато, то починаються серйозні проблеми зі здоров'ям, іноді призводять до летального результату. Чоловіки в три рази більше схильні до підвищеного холестерину, ніж жінки, в силу своїх слабкостей.

На жаль, багато дізнаються про цю проблему, тільки потрапивши в лікарню. Щоб такого не відбувалося, чоловікам про нормалізації рівня холестерину задуматися потрібно в будь-якому віці. Для цього слід повністю переглянути спосіб життя: займатися фізкультурою чи спортом, включити в раціон «правильні» продукти і виключити «неправильні». Що таке антихолестериновая дієта, дізнайтесь детальніше.

Які можна їсти продукти при підвищеному холестерині

Під час дієти при підвищеному холестерині у чоловіків слід віддавати перевагу овочам і фруктам. Якщо вегетаріанський раціон неможливий, включайте в меню каші, знежирені молочні продукти, пісні сорти м'яса і риби. Безхолестериновая дієта повинна містити горіхи (мигдаль, волоські), рослинні масла (льняне, оливкова), а з солодкого – фруктове морозиво або желе без цукру.

У яких продуктах міститься холестерин

Підвищений холестерин у чоловіка загрожує інсультом, інфарктом, атеросклерозом, високим тиском, закупоркою судин. Тому дуже важливо вчасно знизити його до безпечного рівня (середній показник 2,93-6,86 ммоль/л). Допомагає в цьому противохолестериновая дієта, при якій треба повністю виключити «шкідливі» продукти. У таблиці наводяться популярні серед чоловіків:

Продукт 100 г

Вміст холестерину 100 г

свинина (філе)

380

жирна яловичина

90

скумбрія

360

вершки 30 %

110

твердий сир 60%

115

жир свинячий, баранячий

100

серце куряче

170

печінка яловича

270-400

печінка куряча

492

яйце куряче

570

сметана 30%

100

вершкове масло

280

жир яловичий

110

Продукти, що виводять холестерин

Існують продукти і для зниження холестерину. Вони підтримують рівень в нормі, не підвищуючи його. З допомогою здорової їжі можна не тільки знизити холестерин, але і зробити свій раціон різноманітним. При цьому не забувайте, що треба віддавати перевагу гасіння, запікання, варіння. Дієта при підвищеному холестерині у чоловіків повинна включати в себе наступні продукти:

Продукт 100 г

Вміст холестерину 100 г

рослинна олія

0

кефір 1%

3,2

ставрида

40

рак

45

курка без шкіри

89

овечий сир 20%

12

йогурт знежирений

1

тріска

30

тунець

55

нежирна телятина

70

індичка

40-60

Холестериновая дієта

Дієта при холестерин, як правило, не рятує, якщо хвороба запущена. Щоб перемогти підступний недуг, треба тривалий період спостерігатися у лікаря, який призначає людині, крім правильного харчування, вживання різних вітамінних комплексів, біодобавок. Щоб потім не знижувати чоловікові холестерин довгі роки, краще відразу знати про те, що можна вживати в їжу, а чого не можна.

Меню на тиждень

Тижневе дієтичне харчування складено з урахуванням смакових переваг багатьох чоловіків. Вибирайте з представлених варіантів найсмачніше, на ваш погляд, блюдо:

  • Сніданки: молочна гречана каша; булочка з домашнім йогуртом; скибочка чорного хліба з болгарським перцем і вареним курячим філе.
  • Ланчі: сир і банан; фруктовий йогурт; морквяний салат з оливковою олією; фруктовий салат і апельсиновий сік.
  • Обіди: картоплю і куряче стегно; рис з шинкою; макарони з кролятиною і шпинатом; запечена форель з овочевим салатом-асорті.
  • Полуденки: знежирений сир з горіхами; морква з лимонним соком; кефір з скибочкою чорного хліба; випічка з цільного зерна з яблучним соком.
  • Вечері: картопля, запечена з сиром і брокколі; сочевичний салат із солодким перцем; квасолевий салат з йогуртовим соусом; куряче філе з молодою картоплею; овочеве рагу.

Рецепти

Сочевичний салат з перцем:

Інгредієнти:

  • 150 г червоної сочевиці;
  • один болгарський перець;
  • один свіжий огірочок;
  • пучок петрушки;
  • приправи за смаком: часник сушений, кумін, чорний перець, сіль.

Приготування:

  1. Сочевицю відварити, перець очистіть, наріжте кубиками.
  2. Зніміть шкірку з огірка, наріжте невеликими шматочками.
  3. Змішайте всі інгредієнти, додайте подрібнену зелень.
  4. Заправте салат оливковою олією.

Пшоняна каша з гарбузом:

Інгредієнти:

  • 1 чашка пшона;
  • 500 г гарбуза;
  • пів-літри молока;
  • за смаком цукор, кориця, сіль.

Приготування:

  1. Очистіть гарбуз наріжте кубиками, залийте молоком, тушкуйте 20 хвилин.
  2. Крупу ретельно промийте, додайте до гарбузі, варіть ще 40 хвилин, помішуючи.
  3. У готове блюдо додайте спеції.

Відео про холестериноснижающей дієті

Олена Малишева. Дієта при підвищеному холестирине

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!