Застосування полину однорічної у лікуванні онкології - властивості трави та протипоказання

Корисні властивості цієї рослини є предметом величезної кількості наукових досліджень найавторитетніших профільних установ. Полин однорічна проти раку насправді довела свою ефективність, але серед населення лавиноподібно збільшується кількість домислів і чуток щодо практичної цінності цього народного засобу для лікування різних видів онкологічних захворювань. Ознайомтеся з інформацією, яка допоможе відокремити правду від вигадки.

Що таке полин однорічна – фото та опис

Ця рослина відрізняється від інших представників свого виду не тільки назвою, формою листя, кольором, запахом, але і хімічним складом. Стебла полину однорічної, або Artemisia annua, голі прямі, заввишки до одного метра, відрізняються яскраво-зеленим кольором. Суцвіття трави за формою нагадують «мітелки» і складаються з безлічі жовтих квіток. Artemisia annua удосталь виростає в Китаї, В'єтнамі, здавна використовується як ефективний засіб боротьби з туберкульозом та іншими серйозними захворюваннями.

Лікувальні властивості полину однорічної

Унікальні протиракові властивості екстракту з листя і стебел цієї рослини були виявлені внаслідок активного пошуку нових ефективних лікарських засобів проти малярії. Результатом довгої наполегливої праці стало відкриття речовини, що наділяє Artemisia annua настільки дивовижними цілющими властивостями. Зазначена субстанція отримала назву артемизинин. Варто сказати, що екстрагувати це лікарська речовина можна тільки з полину однорічної.

До складу рослини входить воістину унікальний комплекс корисних компонентів, завдяки яким і досягається настільки потужний терапевтичний ефект від його застосування. Відомо, що Artemisia annua широко використовується для лікування різного роду розладів травлення. Так, секреція шлункового і панкреатичного соків підвищується за рахунок входять до складу рослини природних гіркоти. Іншим не менш унікальним компонентом полину однорічної є капиллин, що володіє широкою протимікробною активністю. Крім того, відомі такі лікувальні властивості цієї трави:

  • імуностимулюючу;
  • протисудомну;
  • кровоспинний;
  • знеболювальне;
  • ранозагоювальний;
  • протипаразитарний.

Ефективна полин у лікуванні онкології

Довгі роки досліджень особливостей обмінних процесів, притаманних злоякісним новоутворенням, дозволили американським вченим припустити, що отримується з Artemisia annua речовина здатне вбивати ракові клітини. Результати проведених лабораторних дослідів виявилися вельми обнадійливими і дали багатьом хворим надію на порятунок від підступного смертельно небезпечної недуги. Сьогодні екстракт полину однорічної включають в схеми лікування добровольців, які погодилися взяти участь в науковому експерименті.

Як діє артемизинин на ракові клітини

Протягом усього свого розвитку атипові структури споживають величезну кількість заліза. Артемизинин в онкології, власне, і застосовують із-за його здатності вступати в реакцію з цим елементом, внаслідок чого відбувається руйнація так званого «пероксидного містка» в структурі екстрагується з полину однорічної речовини з вивільненням атомарного кисню – абсолютного окислювача. Під дією останнього залізо стає нестійким і ракова клітина гине.

Важливо відзначити, що отримати дієвий засіб від онкології самостійно заготовленої лікарської рослини практично неможливо, що пов'язано з цілим рядом об'єктивних причин. При промисловому одержанні артемизинина фармацевти допомогою складних технологічних операцій проводять очищення активної речовини від непотрібних домішок і токсичних елементів, чого домогтися самостійно, погодьтеся, проблематично.

При всьому цьому відомі випадки, коли звичайна полин однорічна проти раку дуже навіть успішно застосовувалася. Так, варто нагадати, що опосередкованим впливом на ракової процес мають ефірну олію і гіркі глюкозиди рослини. Перше збудливо діє на центральну нервову систему, ефективно бореться з апатією і неврозами. Гіркі глікозиди сприяють зупинці запального процесу завдяки зниженню концентрації в крові інсуліну, а також арахідонової кислоти, що позитивно позначається на активності імунокомпетентних клітин організму.

Як пити полин при онкології

Існує безліч методів вживання цієї рослини для боротьби зі злоякісними новоутвореннями. Деякі народні цілителі рекомендують приймати його у сухому вигляді як добавку до їжі, інші ж, навпаки, радять їсти траву сирої або готувати на її основі відвари і настоянки. У будь-якому випадку перед використанням будь-якого народного рецепта вкрай важливо проконсультуватися з лікарем або звернутися до кваліфікованого фітотерапевта за призначенням індивідуальної програми лікування.

Полин у капсулах

Прийом трави в такій формі забезпечить практично повне засвоєння кишечником основних компонентів засобу. За рахунок цього полин однорічна проти раку в капсулах вважається більш ефективною, ніж, наприклад, свіже рослина. Додатковим плюсом даної лікарської форми виступає простота використання і прийому. Приймати настої, відвари, або тим більше суху рослину разом з їжею під силу не кожному, чого не скажеш про траві в капсулах, кожна з яких містить 200-500 мг сировини. При онкології, як правило, призначають приймати близько 1000 мг кошти за добу.

Екстракт полину однорічної

Дану речовину можна придбати практично в кожній аптеці. Полин від раку у формі екстракту є, ймовірно, самим популярним серед онкологічних хворих лікарським засобом. Отримують цілющу субстанцію методом перколяції (фільтрування) квіток і листя рослини. Результатом складного технологічного процесу виступає густий склад темно-бурого кольору, що володіє сильним специфічним запахом.

Вживання екстракту хворими на рак повинно здійснюватися строго під спостереженням лікаря. Як правило, при онкології лікарський засіб п'ють курсом. Протягом дня загальна кількість прийнятого екстракту не повинно перевищувати 60 крапель. Збільшувати зазначену дозування самостійно не рекомендується по причині високого ризику розвитку отруєння алкалоїдами рослини.

Настоянка полину при онкології

В аптеках препарат реалізується в скляних ємностях по 15, 25 і 50 мг. Ліки має темно-зелений колір, гіркуватий смак і характерний запах. Основним призначенням препарату є лікування хвороб шлунка і кишечника, але настоянка може з таким же успіхом використовуватися в якості протиракового засобу. Ліки включає до складу дубильні речовини, етиловий спирт, флавоноїди, ефірну олію та інші необхідні ослабленому хворобою організму речовини.

В терапевтичних цілях (комплексно з медикаментозними засобами) рекомендується вживати по 20 крапель гіркої настойки за 30 хвилин до прийому їжі тричі за день. Зважаючи індивідуальних показань можливе збільшення дозування препарату. При цьому в обов'язковому порядку необхідно контролювати реакцію організму. У разі виникнення негативних симптомів слід повернутися до колишнього режиму прийому ліків.

Лікування раку полином

Науковими дослідженнями було доведено, що протипухлинна активність артемизинина і його напівсинтетичних аналогів (наприклад, артесуната) поширюється здебільшого на лейкемію, злоякісні новоутворення молочної залози, простати, шлунку. При ураженнях печінки та інших органів застосування даної речовини не мало особливого успіху за весь період наукового експерименту. Внаслідок цього буде корисно ознайомитися з рекомендаціями цілителів щодо лікування раку відварами, настоями та іншими народними засобами на основі Artemisia annua.

Відомо, що при онкології рекомендується приймати всередину відвар коренів рослини. У разі залучення в пухлинний процес жіночої статевої сфери знахарі радять поєднувати зазначений спосіб лікування з щоденними спринцюваннями аналогічним складом. Разом з цим представники народної медицини наполягають на тому, щоб їхні послідовники не займалися самолікуванням. Пам'ятайте, що полин є отруйною рослиною, тому використовувати її слід обережно, не забуваючи про наступні протипоказання:

  • вагітності і лактації;
  • гастриті, виразці та інших хворобах ШЛУНКОВО-кишкового тракту в стадії загострення;
  • анемії;
  • нервових розладах.

При раку легенів

Полин проти раку стала застосовуватися після відкриття її унікальних лікувальних властивостей стосовно малярийному плазмодию. Крім того, рослина з давніх пір використовувалася як засіб боротьби з туберкульозом. Серед сучасного наукового співтовариства активно обговорюється гіпотеза про паразитарної природи раку, що, по суті, повністю виправдовує прийом гіркої трави, що володіє широким протимікробну дію. Полин при раку легенів здебільшого застосовується в наступних рецептах:

  • Порошок полину. Протягом 5 днів кожні дві години потрібно приймати по чайній ложці зазначеного засобу, запиваючи його водою. Після 20-денної перерви повторити курс.
  • Відвар трави. Чайну ложку сухої сировини залити 200 мл окропу і варити на маленькому вогні, поки не залишиться половина від початкового об'єму рідини. Приймати слід по 30 мл відвару полину однорічної проти раку тричі за добу до поліпшення стану.

Від раку простати

Зазначена форма онкологічного процесу може протікати абсолютно по-різному. Незалежно від стану хворого, не варто нехтувати основним лікуванням і сподіватися на швидке одужання, беручи одну лише полин. Важливо знати, що ця рекомендація застосовується до будь-якого виду раку. Пам'ятайте, що лікування полином онкології повинно носити виключно супровідний характер.

Між тим лікування раку простати здійснюється за допомогою настою з полину однорічної, для приготування якого знадобиться всього два інгредієнти: вода і трава. Так, чайну ложку рослинної сировини слід залити склянкою окропу і дати настоятися протягом 30 хвилин. Проціджений готовий настій полину однорічної проти раку необхідно приймати по 70 мл тричі за добу до прийому їжі.

Молочної залози

Серед жіночої статі злоякісне ураження грудей займає лідируючу позицію. Особливу групу ризику складають жінки з наявністю доброякісних пухлин в анамнезі. Полин однорічна проти раку може застосовуватися для поліпшення ефективності основної терапії. Крім того, речовини, що входять до складу рослини, часто використовуються для усунення вторинної інфекції у вигляді грибків, хламідій та інших патогенних агентів. Лікування гіркою травою онкології молочних залоз здійснюється за допомогою вживання сухої рослинної сировини в суміші з медом.

Ціна полину однорічної в аптеці

Придбати засіб від раку на основі цієї цілющої трави можна практично в будь-якій аптеці. Як правило, ціни на сухе рослинна сировина не перевищують 60 р. Між тим, придбати Artemisia annua у формі настойки в Москві або Санкт-Петербурзі можна за 80-100 р. Крім того, придбати якісне лікарська рослина реально і в спеціалізованій інтернет аптеці, замовивши його по представленому на сайті каталогу. При цьому не забудьте попередньо ознайомитися з умовами покупки і доставки трави. З цінами на рослинну сировину по Москві можна ознайомитися нижче:

Аптека

Вартість (рублів)

Авеста

30

Еліон

36

Еврофарм

55

ЭликсирФарм

57

Діалог

65

Відео

Трава яка дарує життя і вбиває 98 відсотків ракових клітин 3 секретних рецепта лікування раку

Відгуки

Олена, 45 роківВикористовувала полин однорічну як додатковий засіб лікування раку молочної залози. Екстракт цієї рослини, змішаний в рівних пропорціях з медом, брала тричі на протязі всього дня. Такий склад допоміг добре перенести інтоксикацію на тлі хіміотерапії.
Олег, 50 роківНа протязі довгого часу безуспішно боровся з раком простати. Пухлина перестала рости, тільки коли почав приймати артемизинин. Після завершення місячного курсу лікування здорові клітини взяли верх над атиповими і рак почав повільно, але вірно відступати.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!