Лікування геморою картоплею - застосування свічок, соку і тертого сирого овоча, відгуки і рекомендації

Геморой виникає у людей з різних причин: сидячий спосіб життя, високі фізичні навантаження, проблеми з травленням. Провести діагностику захворювання необхідно у проктолога. Часто після постановки діагнозу лікарі призначають пацієнтам картопля від геморою, адже цей овоч містить безліч корисних речовин і вітамін С, тому є ефективним народним засобом.

Лікування геморою картоплею

Картопля при геморої корисна своїм складом:

  1. Високий вміст крохмалю забезпечує обволікаючу дію, що сприяє швидкому загоєнню тріщин.
  2. Калій бере участь в регенерації, прискорюючи процес розсмоктування вузлів, сприяючи одужанню.
  3. Вітамін С володіє протизапальними властивостями.
  4. Цукор, клітковина, азотисті сполуки та пектинові речовини з ефірами метилового спирту зменшують набряк, знімають запалення з гемороїдальних вузлів, зміцнюють судини.

Картопля від геморою популярна з таких причин:

  • вона повністю нешкідлива і підходить для лікування під час вагітності, коли протипоказано більшість медикаментів;
  • цей овоч зустрічається в кожному будинку, тому метод відрізняється доступністю;
  • на ранніх стадіях захворювання спостерігається висока ефективність лікування.

Не бійтеся запитати у лікаря, як лікувати геморой картоплею. Застосовується картоплю і для лікування інших недуг: анемія, артрит, гіпертонія. Частіше овоч використовують у сирому вигляді, адже після термічної обробки частина корисних речовин втрачається, а цінний вітамін С повністю руйнується. Обов'язковою умовою є використання не пророслого і не зеленого овоча. В таких продуктах висока концентрація отруйної речовини – соланіну.

Сік

Корисний сиру картоплю при геморої у вигляді соку. Добувають його з цілого овоча з шкіркою. Його можна вживати для загальнозміцнюючого оздоровчого впливу. Пити свіжий сік з картоплі необхідно за півгодини до їжі. За день потрібно випивати 3 склянки, курс лікування – 2 тижні. Закріпити результат можна повторними процедурами через місяць. Цей метод лікування небажаний при проблемах з шлунково-кишковим трактом або при важких формах діабету. Затребувана картопля для приготування мікроклізм. Обсяг спринцювання – до 30 мл.


Тертий картопля

Цілющим ефектом володіє кашка з картоплі. Для цього необхідно обробити овоч на тертці. Отриману масу використовують для зовнішнього застосування у вигляді примочок. Їх роблять з марлевих мішечків, які вкладають між сідницями на 10-20 хвилин до 4 разів на день. Такий спосіб лікування геморою допомагає зняти свербіж, зупинити кровотечу. Він актуальний при появі зовнішніх вузлів.


Свічки з картоплі від геморою

Картопляні свічки від геморою роблять з серцевини овоча. Для цього потрібно вирізати свічку діаметром 1-1,5 см, довжиною 3-3,5 див. Гострим ножем надати їй овальну форму, закруглив ребра. Отриману свічку вставляють в пряму кишку і залишають на всю ніч. Для легкого входження анус потрібно змастити маслом обліпихи. Посилити лікувальні властивості дозволить мед.

Виймати свічку не потрібно, вона вийде самостійно в процесі дефекації. Ви можете зробити відразу кілька зразків і зберігати їх в холодильнику. При цьому не потрібно нагрівати свічки перед використанням, прохолода надасть заспокійливу дію, знизивши свербіж і запалення. Курс лікування становить 5-14 днів. Використовувати свічки можна при будь-якого ступеня хвороби.


Ванночки

Картопля від геморою застосовують також у вигляді ванночок. Промиту шкірку заливають молоком, доводять до кипіння. Отриману масу, яка в обсязі становить не менше 3 л, переливають в ємність і закривають кришкою з отвором. Через нього виходить пар, який потрібно направити до заднього проходу. Обмежень цей метод лікування не має, він найбезпечніший з усіх.


Відгуки

Андрій, 43 рокиЯк-то в туалеті зауважив, що задній прохід кровоточить. Від думки, що доведеться йти до лікаря, мене кинуло в піт. Але я розумів, що справа в геморої, який тільки починається, тому вирішив спробувати народний засіб. Після тижня застосування свічок з картоплі всі прояви хвороби зникли. Ефективний метод на початковій стадії.
Аня, 37 роківЧула багато позитивних відгуків про лікування геморою картоплею, зважилася спробувати. Мені доставляли дискомфорт свербіж і запалення в області ануса, куди я і прикладала змочені соком ватні тампони. Для комплексного лікування щодня пила свіжий картопляний сік. Неприємні відчуття пройшли вже через тиждень.
Дмитро, 45 роківДізнавшись про лікування «сидячої» хвороби картоплею, я вирішив поцікавитися думкою доктора. Для мене це питання болюче, стикаюся вже не вперше. Лікар сказав, що на ранніх стадіях цей домашній метод лікування дійсно ефективний. Мені вже була призначена операція, але ванночки допомагали знімати хворобливі симптоми при загостреннях.
Світла, 22 рокиНіколи б не подумала, що мені загрожує геморой. Під час вагітності помітила дискомфорт в області ануса, на черговому огляді у гінеколога мені порадили звернутися до проктолога, який підтвердив підозри. В такий період медикаменти можуть нашкодити дитині, тому картопляні ванночки стали моїм порятунком.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!