Як закодувати людини від алкоголю - психологічні, так і медикаментозні методи

Згубні звички і тяга до спиртного робить негативний вплив не тільки на саму людину, але і на оточуючих людей. Родичі та члени сім'ї, яких торкається ця проблема алкоголізму, задаються питанням: як закодувати людини від алкоголю в домашніх умовах або в клініці. Це єдиний спосіб допомогти хворому, якщо йому не вистачає власної сили волі, щоб вирішити проблему.

Що таке кодування від алкоголізму

Це метод психотерапевтичного впливу на пацієнта з метою позбавити від психологічної залежності від спиртного. Кодування від алкоголю буде мати максимальну ефективність, якщо людина добре піддається гіпнозу. Під час процедури фахівець впливає на підсвідомість алкоголіка, формує в нього почуття відрази до алкоголю. Однієї процедури часто вистачає, але перед цим людина повинна утримуватися від спиртного 2-3 тижні.

Є й інші методи закодувати, наприклад, підшивка медикаментозних препаратів, голковколювання, методика Довженка. Метою стає вироблення у людини умовного рефлексу, який замість почуття задоволення буде провокувати негативну реакцію. Має сформуватися у людини стійке розуміння, що алкоголь – це погано, тоді організм з фізіологічним потягом почне справлятися сам.

Види

Існує кілька варіантів, як провести кодування від алкогольної залежності, і потрібно відповідально підійти до даного вибору. Потрібно враховувати ймовірність того, що людина вип'є трохи, а може піде в черговий запій. Існують певні індивідуальні особливості при підборі препаратів, є непереносимість компонентів ліки. Виділяють кілька основних правил, які потрібно дотримуватися:

  1. Закодуватися медикаментозним спосіб слід тим, хто тільки почав хворіти алкоголізмом і може довгий час обходитися без нього.
  2. Психотерапевтична методика підходить тим, хто хоче свідомо позбутися від залежності, має хорошу мотивацію.
  3. У медикаментозного методу є певний строк, під час якого ліки залишається активним.

Де кодують

Найкраще місце, де людина може пройти курс лікування від алкоголізму – приватна клініка. Там кодують від алкоголю анонімно, що важливо для багатьох пацієнтів. Не варто вірити оголошенням про змову чи народній медицині, тому що в цій сфері є багато шахраїв. Слід довіритися професіоналам, які мають досвід у цій сфері. Звернутися можна в будь-яку клініку, уточнити вартість процедури, попросити представити сертифікати.

Наслідки кодування

При терапії залежно від спиртного чоловік повинен бути готовий до труднощів. Якщо закодувати від алкоголізму за допомогою медикаментів, то існує ризик розвитку побічних ефектів, наслідків. Виражаються вони на соціальному та індивідуальному рівні, наприклад:

  1. У людини проявляються легкі розлади психіки: тривога, конфліктність, агресивність, дратівливість. Після закінчення терміну кодування або при зриві спостерігаються більш глибокі і тривалі запої.
  2. Соціальні побічні ефекти, як правило, проваляются у зв'язку з оточенням хворого. Родичі повинні створити всі умови, щоб не виникало бажання випити. Завдання близьких людей створити в алкоголіка бажання дійсно кинути.
  3. Може знадобитися допомога психотерапевта/психолога. Вони допоможуть усвідомити свій новий стан хворого, подолати ряд проблем, що виникають на цьому етапі.

Можна закодувати без згоди

Більшість алкоголіків нездатні визнати проблему, зважитися на лікування, тому оточуючі люди продовжують страждати. На певному етапі виникає думка про те, щоб використовувати методи кодування від алкоголізму без відома пацієнта, але такі дії заборонені законом. Звернення в клініку має бути добровільним та усвідомленим. Виняток становлять випадки, коли рішення про кодування було прийнято судом на основі агресивної чи злочинної поведінки людини.

Як кодують людей від алкоголю

Вибір методу повинен ґрунтуватися на індивідуальних особливостях пацієнта. Визначити їх допоможе нарколог або психолог. Існує кілька основних напрямів, як кодують від алкоголізму, і кожен з них володіє своїми плюсами і мінусами. Головне завдання будь-якого з них – виробити стійку відразу до спиртного. Для цього вводяться препарати, які викликають блювоту, формується психологічне навіювання на сеансах гіпнозу, щоб викликати непереносимість алкоголю.

Медикаментозне кодування

Виконується вшивание спеціальних препаратів, проводяться маніпуляції, які не будуть давати організму повноцінно розщеплювати етанол і виводити з організму. Продукти розпаду (метаболіти) будуть провокувати тяжкі стани для людини. Якщо кодуватися таким шляхом, то використовують такі методики:

  1. Уколи. Проводиться укол у вену, м'яз, з ліками, яке викликає відразу до спиртного.
  2. Лазерна терапія. Схожий на метод голковколювання, кодуватися вдається за рахунок впливу на біологічно активні точки. Це допомагає відбити тягу до випивки, проводиться процедура тільки за допомогою спеціального обладнання в клініці.
  3. Вшивання торпедо Дисульфіраму. В спину, руку підшивають лікарський препарат, який при розщепленні потрапляє в кров і викликає 100% відторгнення алкоголю організмом.
  4. Прийом лікарських засобів. Призначають лікування препаратом Еспераль, Дисульфірам, які мають несумісністю з випивкою.

Голковколювання

Це методика допоможе блокувати переробку і розпад спирту в організмі. Для процедури застосовуються тонкі срібні голки, які ставляться так, щоб впливати на біологічно активні точки. Вони відповідають за вироблення печінкою ферментів, зупинення цього процесу призводить до мук харчового отруєння навіть при маленьких дозах вживання спиртного. Випробувати такі відчуття повторно захоче тільки мазохіст.

Кодуватися голковколювання слід тільки у дипломованого спеціаліста. Порушення техніки може призвести до побічних ефектів та відсутності необхідно результату. Перед записом до лікаря обов'язково переконайтеся в його компетентності. Схожу дію надає лазерна терапія, тільки замість голок використовується спеціальне обладнання. Проводити процедуру краще в клініці.

Гіпноз

Це психотерапевтична методика, яка спрямована на надання впливу на підсвідомість пацієнта. Лікар вселяє хворого почуття відрази до спиртних напоїв, у людини змінюється світогляду, він приймає можливість життя без алкоголю. До даного варіанту лікування відносяться:

  1. Метод Довженка. Вплив на хворого під гіпнозом спрямоване на формування бар'єру для бажання вживання спиртних напоїв, почуття відрази до смаку, запаху.
  2. Вироблення рефлексу. Лікування спрямоване на вироблення негативної асоціації. Коли людина думає про випивку, то розуміє, що йому стане тільки гірше, а вживання не є для нього прийнятним варіантом.
  3. Реконструкція. Лікар на підсвідомому рівні проводить пацієнта крізь його життя і переконує, що спиртне йому для щастя зовсім не потрібно. Домагаються ефекту за допомогою аналізу цілей, досягнення їх людьми.

Як закодувати в домашніх умовах

Зустрічаються оголошення про те, що фахівці готові допомогти з проблемою на дому. Якщо це оголошення від місцевої цілительки, яка готова закодувати чоловіка по фотографії, то ви маєте справу, швидше за все, з шахрайкою. Деякі приватні клінік пропонують допомогу в домашніх умовах, візит строго анонімне. Звична обстановка допомагає краще розслабитися, залишатися спокійним. Медик проводить стандартний опитування про життя хворого, дає рекомендації і проводить усі необхідні процедури.

Лікування в домашніх умовах проводиться за допомогою тих же методів, які були описані вище. Лікар підбирає максимально ефективний напрям, як закодувати людини від алкоголю, виходячи з історії розвитку пристрастився до алкоголю, використовується:

  • медикаментозна терапія;
  • психотерапевтичний вплив;
  • поєднання методів.

Скільки разів можна кодуватися від алкогольної залежності

Обмеження за кількістю спроб позбавитися від залежності не існує. Необхідно лише враховувати, що не можна закодуватися, якщо є протипоказання. Враховуйте, що кодування не є методом лікування, це лише додаткова методика, яка допомагає людині відмовитися від вживання. Поки людина сама не усвідомлює необхідність зав'язувати з випивкою, результату не буде, скільки б разів він не кодувався. Не останню роль в цьому грають оточуючі пацієнта люди.

Протипоказання до кодування від алкоголізму

Сама процедура не становить загрозу життю людини, якщо не вживати алкоголь, але відбувається відчутне втручання в емоційно-психічний стан, фізіологічні процеси людини. Перед тим як кодуватися від алкогольної залежності необхідно пройти обстеження виключити можливі протипоказання. Причиною відмовитися від процедури можуть послужити наступні стани:

  • важкі патології серця: високий тиск (гіпертонія 1-3 стадії), стенокардія, інфаркт міокарда, передінфарктний стан;
  • цукровий діабет, патології щитовидної залози;
  • гостре порушення кровообігу мозку;
  • порушення функції печінки: цироз, печінкова недостатність, гостра форма гепатиту;
  • епілепсія;
  • вагітність;
  • гостра стадія інфекційної хвороби;
  • нервово-психічні патології;
  • висока температура;
  • стан алкогольного сп'яніння.

Відео

Лікування алкоголізму: Як відбувається процедура кодування від алкоголізму? (вшивання)

Лікування алкоголізму: кодування від алкоголю (кодування+реабілітація)

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!