Домашні апарати для лікування простатиту у чоловіків

При лікуванні гострих або хронічних захворювань передміхурової залози у чоловіків можуть використовуватися спеціальні апарати. Таку терапію призначають пацієнтам для застосування в домашніх умовах або в стаціонарі в комплексі з прийомом лікарських препаратів. Апарати діють на вогнище патології, що підвищує ефективність терапії простатиту. Показаннями до використання домашніх пристроїв відносяться запальні ураження простати, аденома. За рахунок місцевоподразнювальної масажної дії швидко настає ремісія.

Що таке простатит

У медичній практиці під простатитом розуміють запалення передміхурової залози – органа чоловічої репродуктивної системи. Вона розташована під сечовим міхуром, через простату проходить уретра. При збільшенні залози здавлюється сечовивідний канал, що утруднює сечовипускання. Після 35 років передміхурова залоза може збільшуватися, а після 50 – запалюватися. Чим більше розмір простати, тим більше сечі блокується, тим сильніше відбувається отруєння організму сечею.

Простатит зустрічається у 80% чоловіків, 30% випадків припадає на 20-40 років. Причинами виникнення хвороби називають порушення циркуляції крові, яка виникає з-за сидячого способу життя і надмірної ваги. Іншою причиною стає попадання інфекції сечостатевої тракт – гонорея, уретрит, ускладнення туберкульозу, грипу або ангіни, потрапляння збудників через кров і лімфу.

Також простатит виникає із-за травм органів і тканин малого тазу, переохолодження, хронічних захворювань, порушень гормонального фону або нерегулярне статеве життя (негативно впливає перерваний статевий акт). При малорухомому способі життя тканини простати не отримують потрібної кількості кисню, запори та імунні збої ведуть до запалення передміхурової залози.

Ознаками гострого простатиту є збільшення температури тіла, часте сечовипускання, печіння в промежині і болі в прямій кишці. Хронічний тип хвороби характеризується печіння в уретрі, виділенням гною при дефекації, підвищеною стомлюваністю і дратівливістю. Непрямими ознаками розвитку захворювання служать:

  • зниження статевого потягу;
  • прискорене сім'явивергання;
  • хвороблива ерекція.

Апарати для лікування простатиту в домашніх умовах

Лікарі можуть рекомендувати прилади для лікування простатиту в домашніх умовах, показаннями до їх застосування є:

  • хронічний або гранулематозний простатит;
  • спайки, перетяжки тканини простати;
  • еректильна дисфункція;
  • розлад сечовипускання;
  • венозний застій в органах малого тазу;
  • зниження лібідо;
  • нейрогенні розлади;
  • вплив на область урогенітальної діафрагми між статевим членом і анальним отвором.

На гострій стадії запалення домашні пристрої використовуються з обережністю, тому що підвищується ризик розвитку ускладнень і розповсюдження інфекції на сусідні органи. Протипоказаннями є:

  • важка стадія геморою;
  • тріщини анального отвору;
  • випадіння прямої кишки;
  • мегаколон;
  • доброякісні або злоякісні новоутворення будь-якої стадії і місця локалізації;
  • абсцес малого тазу;
  • схильність до тромбоутворення;
  • гострі хірургічні патології.

При виборі апарату для домашнього лікування простатиту лікарі радять спиратися на наявність результатів клінічних випробувань, рівень безпеки та ефективності, наявність сертифіката Моз. Принцип дії приладів засновані на впливі на пошкоджені тканини простати з метою відновлення кровообігу. Апарати для усунення гіпертермії медикаментами знижують набряк паренхіми простати.

Домашнім приладів під силу відновити прохідність судинного русла, збільшити активність кровотоку і усунути ризик надмірного звуження стінок судин. Апарати розроблені так, що лікування простатиту з ними стає комфортною процедурою. Чоловік навіть може розслабитися під час сеансу. У деяких устройствможно задавати різні параметри процесу, контролювати час і силу впливу.

Різновиди

Застосування домашніх приладів показано для лікування хронічного простатиту, доброякісної гіперплазії. Пристрої усувають набряки, відновлюють струм крові, позитивно впливають на вироблення ферментів і секрету простати, а інгібування росту сполучної тканини допомагає впоратися навіть з аденомою простати. Медичні пристрої діляться на кілька категорій, але всі вони належать до групи фізіологічної терапії:

  1. Трансректальные – безпосередньо впливають на задню поверхню простати через стінку кишечника. Використання групи домашніх пристроїв усуває неприємні симптоми, призводить до стійкої ремісії і не дає загострюватися хвороби тривалий час.
  2. Неінвазивні – впливають через промежину, але відрізняються меншою ефективність. Різновид – вакуумні домашні прилади, вони впливають на кровотік шляхом балансу тиску всередині печеристих тіл статевого члена.
  3. Електростимуляція – проводиться лікарем через вплив мікрострумом.
  4. Віброакустика – микровибрационный масаж, усуває набряклість.
  5. Лазеротерапія – вплив променями м'якої частини спектра на тканині простати, використовується тільки в стаціонарі. Домашнє пристрій Дета-Ритм активує загальний імунітет, знімає біль, прискорює метаболізм, насичує кров киснем.
  6. Магнітотерапія – прилади створюють магнітне поле над вогнищем запалення.

Інструкції по застосуванню

Домашні апарати для лікування простатиту слід використовувати після обстеження у проктолога і уролога, щоб виключити ризик появи побічних ефектів і негативного впливу на перебіг хвороби. В пристроїв є протипоказання, які треба враховувати. Перед застосуванням вивчіть інструкцію і не відхилятися від правил. При необхідності поєднуйте фізіотерапію з прийомом системних або місцевих ліків.

Самими простими для використання в домашніх умовах - є аплікатори Ляпко і Кузнєцова. Курс лікування аденоми простати і запалення залози триває 14 днів, в основі методу – масаж голками. При механічному впливі спеціальними голками на поперекову зону, нижню частину живота і ступень захворювання йде. Процедуру для оздоровлення потрібно проводити за 15 хвилин двічі/день тритижневим курсом. Застосовувати потрібно голчастий валик і килимок для ніг для стимулювання скорочення залози, активізації місцевого імунітету і поліпшення кровопостачання.

Частіше домашні апарати поєднують в собі відразу кілька способів впливу. Сила Чоловіка поєднує біомагнітних, вакуумний, водоструминний і інфрачервоний принципи роботи. За рахунок цього прилад лікує еректильну дисфункцію, безпліддя, уретрит і аденому простати. Інший комбінований апарат Нанопрост працює на поєднанні змінного магнітного поля та вібрації. До його переваг відносять підвищену температуру, поліпшує кровопостачання і еластичність тканин. Прилад рекомендовано використовувати за півгодини/день курсом 14 діб.

Електричні прилади

Дія електростимуляторів полягає у створенні імпульсних струмів високої частоти, змушують м'язові тканини скорочуватися. До популярним домашнім приладів цієї групи відносять Дарсонваль, Ультратон, Електрон. Апарати підсилюють кровообіг, знімають запалення, покращують роботу лімфатичної системи, прибирають набряки, спазми і напруження. Поєднання електроприладів з медикаментами допомагають швидко вилікувати захворювання.

Віброакустичні

Дія віброакустичних пристрій заснований на постійно мінливому ультразвук, який викликає мікровібрацію тканин. Дані вібрації покращують м'язовий тонус, зменшують застій крові, прискорюють кровообіг і лимфоток. До популярних апаратів цієї групи відносять Вітафон, поліпшує проникність судинних стінок, розслабляючий м'язові тканини і сприяє зменшенню больового синдрому.

Прилад впливає на залозу постійно мінливими звуковими частотами, збудливими мікровібрацію. Вона покращує м'язовий тонус простати, призводить до зникнення застою крові, прискорює микрокапиллярный кровообіг і лимфоток. З Витафоном хворобливі симптоми аденоми простати швидко проходять, одужання настає в короткі терміни, після індивідуального лікування не спостерігаються ускладнення.

Магнітотерапія

Домашні апарати на основі магнітного поля усувають застійні і запальні процеси при лікуванні простатиту. До таких приладів відносяться Єрмак, і Андрогін з генерацією низькочастотних імпульсів. Пристрої підсилюють міжклітинний і внутрішньоклітинний обмін за рахунок впливу активними зарядженими частинками. Магнітне поле одночасно прискорює хімічні реакції, які беруть участь у запальному процесі.

Трансректальные апарати

До популярного способу лікування простатиту відноситься масаж простати, але з-за неприємних ректальних маніпуляцій чоловіки намагаються його уникати. Для зняття дискомфорту можна використовувати трансректальные прилади самостійно. Вони забезпечені спеціальними насадками, через пряму кишку впливають на передміхурову залозу. Застосування приладів:

  1. відновлює сечовипускання;
  2. посилює кровообіг;
  3. стимулює відтік секрету залози;
  4. знижує біль;
  5. покращує ерекцію.

Перед застосуванням приладів бажано отримати консультацію лікаря і виявити наявність протипоказань. До них відносяться:

  • присутність конкрементів (каменів) у простаті;
  • загострення захворювання;
  • підозра або наявність онкології, пухлини;
  • туберкульозний простатит;
  • запальні чи пухлинні процеси в кишечнику.

Огляд популярних апаратів

Серед домашніх апаратів для лікування простатиту популярністю користується неінвазивний універсальний Денас. Його дія заснована на методі рефлексотерапії – пристрій випромінює короткі біполярні імпульси різної частоти. Його прикладають до області зовнішніх статевих органів, прямої проекції сечоводів, точкам на долонях і стопах, поперек і крижі. Гострий період потрібно проведення декількох півгодинних сеансів/день курсом 2-3 тижні.

Апарат Мілта поєднує в собі дію інфрачервоного лазерного світлодіодного випромінювання та магнітного поля. Його застосовують для лікування хронічного або гострого запалення простати, профілактики захворювання. Пристрій знімає біль, розкупорювали дрібні судини, зменшує набряк. Милтой впливають на нижню частину живота, пах, статеві органи і поверхня стегон. Курс процедур триває 10 днів, по одній за добу. Аналогом є Рикта.

Дарсонваль або Електрон відносяться до трансректальним апаратів з електричними імпульсами. Вони поліпшують циркуляцію крові і лімфи, покращує клітинний метаболізм, зміцнюють м'язи, сприяють регенерації тканин, підвищують сексуальне бажання. Дарсонваль і Електрон не застосовуються при серцевій недостатності, поганий згортання крові, епілепсії. Сеанс триває 10 хвилин, курс – два тижні.

Апарат Союз Аполлон для лікування простатиту був розроблений на основі приладу-костюму для космонавтів Чибіс, який за допомогою тиску забезпечував рівномірне надходження крові до нижньої частини тіла і ефективно відновлював чоловічу ерекцію. Прилад взяв той же принцип аутогемотерапії – поліпшення кровотоку в малому тазі, прискорення обмінних процесів, усунення вогнищ запалення. Союз Апполон являє собою спеціальний резервуар для статевого члена. Колба створює вакуум, що покращує кровообіг, усуває застій лімфи, активує мікрофаги і лімфоцити. Аналоги:

  • Прилад Хеппі Мен є аналогом Союзу Апполона, відрізняється додатковою функцією струминного водного масажу головки статевого члена. Апарат відноситься до неінвазивним, лікує проблеми з потенцією, застої крові у печеристих тілах статевого члена, слабку рухливість сперматозоїдів.
  • Пристрій ЕОС впливає на простату електричними коливаннями різних частот, є модифікація з ректальної насадкою для микровибрационного масажу.
  • Апарат Сіріус відноситься до электростимуляторам потенції, відновлює копулятивну функцію, призначений для ректального використання.
  • Простам діє на передміхурову залозу теплом, електромагнітним полем і механічно. Останній тип обеспечиввают вібрації зонда. Потрійне вплив Простама покращує кровообіг у тканинах, зменшує болю, запалення та набряки. Спеціальна конструкція дозволяє проводити навіть глибокий масаж простати самостійно, без болю.

Мавіт

Для лікування хронічного простатиту використовують прилад Мавіт, іноді він застосовується при гострому перебіг хвороби і для її профілактики. Принцип пристрою заснований на тепловому, магнітному і вібраційному впливах. Перевагою Мавита вважається можливість застосування в домашніх умовах, відсутність болю при проведенні процедури. За відгуками пацієнтів, вже після перших маніпуляцій настає поліпшення.

Апарат відноситься до трансректальним, в комплектації є м'який зонд для проведення процедур через задній прохід. Під час процесу підтримується температура 42 градуси. Це зменшує запалення, набряк, спазми, посилює обмінні процесу малого тазу. Висока температура знімає біль, посилює секрецію залоз, нормалізує процес сечовипускання і регенерує тканини.

Процедура тривалістю півгодини/день проводиться курсом 8-10 діб. Для профілактики рекомендують проходити курс кожні два місяці. Крім лікування простатиту, Мавіт справляється з аденомою, порушенням ерекції, раннім сім'явипорскуванням. Його протипоказання застосування:

  • гострі запалення залози;
  • туберкульоз або абсцес простати;
  • онкологія (рак).

Єрмак

Магнітно-вакуумний апарат для лікування простатиту Єрмак має протизапальну, протинабрякову і знімає біль діями. Він активізує кровообіг у статевих органах і області малого тазу, покращує еластичність судин і клітинний метаболізм, не дає застоюватися секрету. Після третьої процедури пацієнти відзначають купірування болю в крижах і паху.

Єрмак усуває слабку ерекцію, раннє сім'явивергання, служить для профілактики і полегшення проблеми. Принцип дії: магнітне випромінювання поширюється по вакуумній колбі. Процедура триває 20 хвилин, курс становить 15 днів, повтор терапії можливий через два місяці. Для профілактики простатиту курс проводиться 2-4 рази/рік за 10 днів. До плюсів Єрмака відносять підтримку чоловічого здоров'я, універсальність терапії проти кількох проблем одночасно, мінімум побічних реакцій.

Аналогом Єрмака є домашній апарат Алмаг, який працює за принципом малогабаритного імпульсного бігає поля. При лікуванні простатиту прилад знімає запальний процес, біль, відновлює функціональність простати, зменшує кількість прийнятих медикаментів. Алмаг відрізняється малими габаритами, засноване на принципах магнітотерапії, не порушує роботу статевих органів.

Маестро

Даний апарат відноситься до ректальним, його дія заснована на змінною вакуумної роботі в поєднанні з імпульсним магнітним випромінюванням. Масажер лікує простатит, спричинений застійними явищами, усуває еректильну дисфункцію, уретрит, аденому, передчасне сім'явипорскування. Маестро можна використовувати в домашніх умовах або в умовах стаціонару. Курс лікування становить 2-4 тижні після 10-хвилинної процедури/добу.

Андроспок

На початкових стадіях лікування простатиту або в період регресії використовується домашній апарат Андроспок. Його рекомендують застосовувати при малорухомому способі життя, нерегулярний секс, частому водінні автомобіля, ослабленому імунітеті, холодному вологому кліматі місця проживання, неправильному харчуванні і віці старше 40 років. Дія заснована на трьох принципах:

  • баромасаж – для тонусу м'язів статевого члена, поліпшення кровообігу в області малого тазу;
  • магнітне поле – покращує кисневе постачання тканин, знімає запалення;
  • поляризоване світло – зміцнює клітинну оболонку, відновлює функціональність простати.

У структурі пристрою є мікрочіп, який регулює його роботу і відповідає за дозу випромінювання. Курс терапії Андроспоком триває 28 днів. Результатом стають:

  1. профілактика запалення передміхурової залози;
  2. поліпшення ерекції;
  3. збереження життєздатності сперматозоїдів;
  4. зміцнення місцевого імунітету чоловіки;
  5. продовження часу статевого акту.

Редан

Домашній апарат Редан показаний для лікування хронічного простатиту, аденоми простати, порушення потенції, викликаних різними причинами. Принцип дії приладу заснований на теплообмінному, микротоковом впливі на органи і тканини. Під час терапії Реданом:

  1. знижується набряк простати;
  2. стимулюються процеси клітинної регенерації;
  3. посилюється приплив крові до залозі, статевого члена;
  4. забезпечується нормалізація утворення сперми і секреції.

Крім застосування в урології Редан може використовуватися для лікування патологій хрящових тканин і дихальних шляхів, уражень шкіри, хвороб травної системи, запальних процесів органів малого тазу у жінок, в стоматології. Протипоказаннями використання є:

  • системні хвороби крові;
  • встановлений кардіостимулятор;
  • злоякісні новоутворення простати або прямої кишки;
  • відновний період після проведення порожнинних операцій;
  • загострення простатиту;
  • хронічні захворювання.

Редан коштує недешево, але безпечний при експлуатації. Лікарі радять поєднувати його застосування з прийомом ліків і проведенням масажу. Хронічна форма запалення простати лікується 10-12 сеансами по 20-30 хв. кожен. Прилад зменшує вираженість болю, відновлює потенцію, підвищує якість статевого акту, знижує частоту позивів до сечовипускання і покращує психологічний настрій чоловіка. До плюсів Редану відносять неінвазивність, відсутність побічних ефектів і відсутність больових відчуттів.

Ціна

Домашні апарати для лікування простатиту можна купити в спеціалізованих магазинах або через інтернет за вартістю, яка залежить від типу обраного приладу, рівня торговельної націнки підприємства, виробника. Приблизні ціни на пристрої складуть:

Найменування домашнього пристрою

Ціна в рублях

Вітафон

4500

Алмаг

15000

Єрмак

13000

Дарсонваль

2000

Сіріус

35000

Простам

Сім тисяч п'ятсот

Мавіт

10000

Відео

Прилад для лікування простатиту в домашніх умовах

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!