Як лікувати простатит в домашніх умовах - схеми, ліки і народні засоби

Захворювання характеризується запаленням простати, що може бути викликано її інфікуванням тканин або порушенням кровообігу в тазових м'язах. Патологічний процес супроводжується болями при сечовипусканні і еякуляції, дизурією і серйозним погіршенням якості життя хворого. Після діагностики хвороби лікар призначає чоловікові курс медикаментозної терапії, при цьому він може і повинен доповнюватися лікуванням простатиту в домашніх умовах за допомогою народної медицини.

Як лікувати простатит в домашніх умовах

Захворювання провокують потрапляють в простату патогенні бактерії, грибки, віруси, крім того, хвороба можуть викликати застійні процеси у венах мошонки, органах тазу. Крім того, привести до патології здатний застій секрету і еякуляції. Залежно від причин і ступеня тяжкості хвороби, терапію можуть проводити в стаціонарі або ж здійснюється лікування простатиту в домашніх умовах. В останньому випадку застосовуються всілякі народні засоби, фізіологічні процедури, дотримується дієта, режим дня.

Лікування простатиту народними засобами

Нетрадиційна медицина пропонує багато ефективних методів для запобігання імпотенції і боротьби з симптомами захворювання. Нерідко самі лікарі радять пацієнтам народні засоби від простатиту, як додаткову міру до консервативної медикаментозної терапії. Великою перевагою «бабусиних» рецептів є те, що з їх допомогою можна не тільки прискорити процес одужання, але і покращити загальний стан здоров'я чоловіка. Це обумовлено користю рослин: їх сечогінну та протизапальну дію.

Насіння петрушки

Даний продукт, згідно з відгуками, має масу корисних властивостей – усуває запалення, сприяє регенерації пошкоджених тканин, нормалізує роботу сечостатевої системи, відновлює чоловічі статеві функції. Петрушка від простатиту надає таку дію завдяки вмісту великої кількості вітамінів, мікроелементів, інуліну. Спосіб застосування насіння петрушки для оздоровлення передміхурової залози:

  • 4 ч. л. продукту слід подрібнити за допомогою кавомолки;
  • порошок залийте окропом (200 мл);
  • прокип'ятіть отриману рідину протягом 15 хвилин;
  • остудіть і здійснюйте прийом кошти п'ять разів за добу по 1 ст. л.

Настоянка від простатиту

Як правило, для лікування захворювання використовується кора або листя ліщини. Настоянка від простатиту може готуватися з рівних частин цих інгредієнтів, причому краще заварювати ліки окремо, оскільки кору потрібно кип'ятити довше. Як приготувати трав'яний відвар:

  • столову ложку кори/листя ліщини потрібно залити склянкою крутого окропу;
  • накрийте ємність кришкою, чекайте півгодини;
  • процідіть настій і приймайте його невеликими дозами по ¼ склянки (приблизно 50 г) до їжі 4 рази за добу;
  • лікування простатиту будинку продовжуйте як мінімум 14 діб.

Крім того, терапію проводять настоянкою осикової кори на горілці. Такий засіб має антибіотичну дію і може застосовуватися тільки після консультації лікаря. Метод приготування засоби:

  • візьміть 100 г кори, зібраної навесні, в середині квітня (до розпускання бруньок), при цьому бажано, щоб вона мала товщину не менше 3 мм;
  • підсушіть кору в духовій шафі, подрібніть в порошок;
  • помістіть компонент в закриту скляну ємність, залийте склянкою горілки;
  • закупорив судину, залиште суміш у темному місці 14 днів;
  • процідіть засіб від простатиту і пийте по 20 крапель, розбавляючи їх 50 мл води, тричі на добу;
  • лікування проводиться не менше 2 місяців.

Гарбузове насіння

Продукт вважається доступним, ефективним засобом проти чоловічого захворювання. Лікування простати насінням гарбуза можливо, лише як доповнення до підібраному лікарем терапевтичного комплексу, що включає прийом препаратів, дієту, фізичні вправи, пр. Гарбузове насіння від простатиту містять величезну кількість цинку, життєво необхідного для кожного чоловіка, незалежно від віку. Щоб запобігти розвитку запалення передміхурової залози, аденоми та інших захворювань, потрібно їсти по 30 насіння, очищених від шкаралупи, щодня. Інший спосіб прийому засоби:

  • звільніть від шкірки сирі насіння гарбуза, подрібніть їх допомогою м'ясорубки;
  • додайте до суміші 200 г меду, перемішайте масу, сформуйте з неї кульки розміром з ядро горіха;
  • зберігайте продукт у холодильнику, їжте по 1 кульці до прийому їжі 1-2 рази за добу.

Лікування простатиту магнітом

Даний метод широко затребуваний, часто призначається лікарями-урологами для терапії запалення простати. Згідно відгуками, він швидко усуває ознаки захворювання і налагоджує роботу сечостатевої системи. Як правило, процедуру проводять у клініці, при цьому прилад накладають на хвору область приблизно на 15 хвилин. Під час магнітотерапії пацієнт не відчуває дискомфорту. Рекомендована кількість сеансів для усунення симптоматики – 14.

Крім терапії в медичному закладі, може проводитися лікування простатиту магнітом. В результаті регулярного проведення процедур, у чоловіка налагоджується кровообіг в простаті, проходить запальний процес, йдуть больові напади, набряки. Перед початком курсу обов'язково потрібно проконсультуватися з лікуючим лікарем, який підбере оптимальну для вас частоту і кількість процедур. Інші позитивні ефекти лікування магнітом в домашніх умовах:

  • усунення спазмів;
  • нормалізація локальних обмінних процесів;
  • регенерація пошкоджених тканин;
  • активізація нервових закінчень.

Масаж при простатиті у чоловіків

Правильно виконаний масаж дуже корисний для сечостатевих органів, включаючи передміхурову залозу. При цьому процедура має такі позитивні дії:

  • покращує проникність препаратів у тканини;
  • звільняє простату від скупчилися патогенних бактерій і продуктів розпаду;
  • усуває застійні явища, нормалізує кровообіг.

Будь масаж при простатиті призначається й виконується виключно фахівцем. Навіть маючи велике бажання провести його самостійно, робити це заборонено, оскільки це може призвести до незворотних негативних наслідків і погіршення стану хворого. Крім того, масаж має масу протипоказань, наприклад, його не можна робити чоловікам з тріщинами в задньому проході, при конкрементах в передміхуровій залозі, при парапроктиті та проктиті.

Як лікувати хронічний простатит у чоловіків

Як позбутися від простатиту в домашніх умовах? Дане захворювання відноситься до категорії серйозних урологічних хвороб і, якщо не почати своєчасну терапію, він переходить у хронічний стан. При цьому хвороба приймає згладжену клінічну картину, але загрожує незворотними змінами в організмі чоловіка – ураженням нирок, імпотенцію, безпліддя, відсутністю ерекції. Вкрай важливо на ранніх стадіях розпізнати хворобу і дізнатися, як вилікувати хронічний простатит у чоловіків, поки він не привів до серйозних наслідків.

Лікування хронічного простатиту народними засобами передбачає використання відварів або настоїв трав, компресів, примочок, розтирань і пр. Щоб домогтися максимального ефекту, їх комбінують з призначеними лікарем медикаментами. Як вилікувати простатит і забезпечити профілактику патології? Допомогти можуть наступні засоби нетрадиційної медицини:

  1. Настоянка полину. Зберіть листя ліщини (20 г), гірчака перцевого (20 г), квітки полину (10 г), ромашки (30 г) і трави хвоща польового (20 г). Змішайте трави, залити окропом. Через годину настоювання, процідіть рідину і пийте за півгодини до прийому їжі тричі за добу. Проведіть курс 2 тижні, а після тижневої перерви повторіть.
  2. Часниковий настій для лікування запалення простати. П'ять продавлених зубків часнику розмішуються в 400 мл окропу, після рідина настоюється протягом півдоби (краще залишити на ніч). Отцеженное засіб п'ють для лікування простати двічі на день по чверті склянки.
  3. Настій з женьшенем. Помістіть 20 г коренів рослини в темну ємність, залийте сюди ж 200 мл спирту 70%. Необхідно витримати рідину 2 тижні в темряві і прохолоді, після щодня приймати перед їжею по 20 крапель. Терапію проводять 20 діб.
  4. Настоянка бузини. Готують її з 30 г квіток і літра води, які змішуються і кип'ятити на слабкому вогні 10 хвилин. Після п'ятнадцятихвилинного настоювання засіб відціджують і вживають теплим 5 разів за день по ½ склянки. Лікувати запалення передміхурової залози потрібно 3 тижні.
  5. Сік каланхое. Наріжте і потовчіть листя рослини, залийте склянку маси 0,7 л спирту. Наполягайте суміш 5 діб у темряві. Приймайте готовий засіб до їди по 1 чайній ложці.
  6. Свічки з прополісом для лікування хронічного простатиту. 7 грамів речовини заморозьте, після дрібно потріть і змішайте з 100 г топленого козячого жиру. Коли маса охолоне, сформуйте з неї невеликі свічки (оптимальна довжина – 1,5 см). Застосовуйте для лікування запалення простати на ніч щодня.
  7. Мазь з каштаном для лікування простатиту. Сухі квітки рослини (5 ст. л.) залийте такою ж кількістю оливкової олії, залиште суміш в прохолоді і темряві на місяць. Готовий засіб втирайте в простату на ніч щодня.

Відео: як лікувати простатит в домашніх умовах народними засобами

Як лікувати простатит в домашніх умовах народними засобами

Відгуки

Олексій, 44 рокиНе довіряю народній медицині, тим більше при такій делікатній проблемі, яка приносить серйозний дискомфорт і призводить до сумних наслідків. Коли був поставлений діагноз простатит, пропив курс антибіотиків, призначених лікарем, і тільки після цього вдався до нетрадиційних методів лікування (настої, відвари, екстракти трав, тощо).
Микола, 52 рокиУ мене простатит в хронічному стані, тому періодично проводжу підтримуючу терапію народними засобами. З усього опробованного максимальна дія надає прополіс (використовую мазь або свічки, зроблені в домашніх умовах). Продукт містить безліч корисних речовин, включаючи спирти, смолисті кислоти, тощо
Володимир, 46 роківЗіткнувся з проблемою недавно і негайно пішов до лікаря. Фахівець підібрав комплекс лікування, щоб відразу придушити гостру фазу, запобігши перехід хвороби в хронічний стан. Крім антибіотиків і масажу, я використовував народні засоби – настій з ліщини і прополісні свічки. Три тижні активної терапії і мені вдалося вилікуватися.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!