Кальцинати в передміхуровій залозі

Здоров'я чоловіка обумовлено зовнішніми впливають факторами, також стан безпосередньо залежить від способу життя. Таке часте захворювання, як кальцинати в простаті, не є винятком. Щоб позбавити себе від серйозних наслідків, необхідно вчасно звернутися до лікаря за призначенням грамотного лікування. Розпізнати цей діагноз самому вийде, якщо дізнатися, які симптоми виникають, а далі запобігти появі цієї недуги. Кожен чоловік повинен дотримуватися заходів профілактики, тоді спокій за свою здорову потенцію забезпечено.

Що таке кальцинати в передміхуровій залозі

Кальциноз – це відкладення солей кальцію на місці зруйнованих м'яких тканин того чи іншого органу з метою запобігання поширення якоїсь інфекції. Такого захворювання схильні нирки, сечовий міхур, передміхурова залоза. Виявлення кальцинатів в простаті свідчить про утворення каменів. Даний діагноз говорить про те, що організм має довготривалий запальний процес, який був залишений без належного лікування. Ось приклади:

  • застій секрету передміхурової залози;
  • зміна його складу або консистенції;
  • попадання сечі з сечостатевих каналів в передміхурову залозу;
  • хронічний/гострий простатит.

Остаточний діагноз, ступінь його може поставити тільки лікар-уролог. Основними методами діагностики є: УЗД, рентгенографія, ректальна пальпація (дивіться фото). При дослідженні пальцями через пряму кишку можна виявити тільки великі камені в простаті, тому найефективніші методи – УЗД (видно розміри, розташування кальцинатів), рентгенограма (виявлення причини виникнення відкладення солей).

Симптоми каменів у простаті

Якщо розмір каменів маленьких розмірів (микрокальцинат), ви не відчуєте жодних симптомів захворювання, а їх виявлення може стати випадковим при профілактичному УЗ-дослідженні. При великих кальцинатах в простаті існує основна симптоматика:

  • при сечовипусканні/сім'явиверганні помітні сліди крові;
  • ріжуча біль (мошонка/промежину), з відлунням в область спини або попереку, що посилюються при ходьбі/фізичних навантаженнях;
  • часті позиви до сечовипускання вдень і вночі, больові відчуття при сечовипусканні;
  • біль при еякуляції;
  • проблеми з потенцією.

Причини

Крім згаданих вище запальних процесів, кальцифікати в простаті можуть утворюватися з-за наступних факторів:

  • Малорухомість. Дотримуйтеся активного способу життя, уникайте тривалого сидіння, що запобігти застою крові до органів малого тазу.
  • Інфекції урогенітального характеру, що передаються статевим шляхом. Використовуйте засоби захисту при статевому акті.
  • Незбалансоване (неправильне) харчування, пристрасть до шкідливих звичок. Відмовтеся від куріння, алкоголю або обмежити його споживання. Намагайтеся не вживати жирну, гостру, солону їжу.
  • Недостатність статевих контактів. Нерегулярний секс призводить до застою секрету простати.
  • Туберкульоз. Перевіряйте загальний стан організму не менше одного разу за рік.

Лікування каменів в передміхуровій залозі

Прихильники традиційного лікування кальцинатів віддадуть перевагу препарати з доведеною ефективністю, тоді як є ряд рецептів народної медицини, перевірених століттями. Вибираючи те або це, важливо не кидати лікування на півдорозі, а дійти до фінішу і позбутися від шкідливих відкладень, які можуть стати причиною серйозних хвороб і звести чоловічу силу на немає.

Народними засобами

Крім традиційної медицини, практикують народне лікування каменів простати. Пити натщесерце лляної олії, ялицевою води, вживання свіжого лука здатні прибрати запальні процеси і позбутися від дисбалансу секрету передміхурової залози. Відвар шипшини – сечогінний засіб, завдяки якому роздроблені камені виводяться при сечовипусканні. Масаж простати при кальцинатах в передміхуровій залозі протипоказаний, оскільки утворилися камені можуть пошкодити периферію стінок передміхурової залози.

З допомогою видалення кальцинатів простати

Дроблення каменів у простаті допомогою ультразвукового або лазерного впливу передбачає подрібнення каменів з подальшим виведенням їх з секретом. Однак такий спосіб не завжди спрацьовує, так як великі осколки можуть не пройти вузький протік, як наслідок стануть причиною рецидиву. Тому видалення каменів з простати ефективніше робити за допомогою хірургічного втручання: витяг через проколи на животі або стінку черевної порожнини. Радикальна простатектомія (видалення простати.

Препаратами

Медикаментозне лікування здатне загальмувати або зупинити розвиток солей кальцію, запобігти утворенню нових кальцинатів. Лікарські препарати спрямовані не тільки на полегшення симптомів, але і на усунення причин, що викликали захворювання, позбавлення від проблем із сечовипусканням, зменшення болю. Але тільки в одиничних випадках можна досягти повного розчинення каменів.

Відео про кальцификатах в простаті

Камені в простаті вимагають тривалого комплексного лікування. Більшість з цих процедур дуже неприємні, тому, застерігаючи себе від цієї недуги, ви зберігаєте своє здоров'я. Для цього кожен чоловік повинен знати, в якому віці може виникнути захворювання, які перші симптоми, як лікувати передміхурову залозу. А ще потрібно знати, які існують методи профілактики і, найголовніше, чим небезпечний цей діагноз. Все це дізнайтеся з відео нижче.

Камені передміхурової залози. Правда і міфи.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!