Свічки від геморою при грудному вигодовуванні для ефективного лікування

Молоді мами часто застосовують свічки від геморою при грудному вигодовуванні – відразу після пологів і протягом усього періоду лактації для лікування тріщин і гемороїдальних кровотеч використовуються супозиторії облепиховые, з вмістом екстракту беладони, масла печінки акули. Симптоми захворювання, яке за офіційними даними відчуває кожен сьомий чоловік, у багатьох жінок виникають у третьому триместрі виношування дитини. На початкових стадіях геморой добре піддається лікуванню, молода мати не витратить багато часу, використовуючи зовнішньо безпечні препарати.

Що таке геморой

Захворювання можна назвати варикозним розширенням вен, розташованих у нижньому відділі прямої кишки. На першій стадії виникають свербіж і печіння в області анального отвору, болючість під час дефекації, гемороїдальні кровотечі і вузли. При відсутності лікування спостерігається випадання утворень, придбання ними сливового відтінку, сильна біль при дотику – виражені симптоми тромбозу та необхідності хірургічного втручання. Геморою схильні і чоловіки, і жінки, які страждають запорами, 80% останніх набувають його під час вагітності і пологів.

Свічки від геморою при лактації

Допомагають при запаленні гемороїдальних вузлів ректальні супозиторії, надають місцеву дію. Ефективність препарату даної форми випуску пояснюється безпосереднім зіткненням хворого місця з діючою речовиною, що гарантує найбільшу протизапальну і анестезуючу дію. Свічки від геморою для годуючих мам показані при загостреннях захворювання періоду лактації. Компоненти препарату, що застосовуються ректальним способом, діють за місцем застосування і лише в незначній кількості потрапляють з кров'ю в грудне молоко.

Які використовувати свічки при лактації

Препарати для лікування геморою можна придбати в інтернет-магазинах або аптеках безрецептурно, але застосування їх без консультації з лікарем може завдати шкоди здоров'ю дитини. Переважно в період грудного вигодовування використовувати гомеопатичні препарати на основі натуральних компонентів. Якщо захворювання вступила в гостру фазу, для лікування можна використовувати умовно-безпечні засоби, що містять допустимі дози хімічних діючих речовин. До них, наприклад, відносяться супозиторії, активною речовиною яких є метилурацил.

Популярні свічки для годуючих мам

Тривалий прийом матір'ю будь-яких препаратів негативно позначається на самопочутті дитини: у нього можуть розвинутися: діатез, алергічні реакції, порушення сну, розлад нервової системи. За умови, що курс лікування триває не більше семи днів, годуючим мамам показані наступні препарати від геморою:

  • Натальсид – на основі бурих морських водоростей;
  • Гепатромбин Р – з вмістом гепарину, перешкоджає утворенню тромбів;
  • Реліф – швидкодіючі, ефективні при сильному больовому синдромі;
  • Анузол – ефективні при сильних кровотечах;
  • Прокто-Глівенол – усуває венозні застійні процеси;
  • Гомеопатичні супозиторії – діють м'яко, не викликають небажаних ефектів.

Облепиховые свічки при грудному вигодовуванні

Одним з небагатьох засобів, яким дозволяється лікуватися жінці при вагітності і лактації, є супозиторії на основі обліпихи. Вони легко справляються із запаленням кишечнику і піхви. Володіючи регенеруючі властивостями, можуть вилікувати пошкодження тканин, допомагають при хронічних запорах. Обліпихова масло є джерелом вітамінів та мінералів, антиоксидант, запобігає утворенню пухлин.

При гемороїдальному запаленні облепиховые супозиторії загоюють і дезінфікують рани, зменшують набряки вузлів, пом'якшують свербіж, печіння, інші симптоми при загостреннях захворювання. Показані як свічок від геморою при грудному вигодовуванні і вагітності, безпечні для дитини. Протипоказані людям, що страждають діареєю, чутливим до компонентів препарату.

Гепатромбин Р

Один із дозволених при лактації препаратів локальної дії при лікуванні геморою – Гепатромбин Р, що випускається у вигляді свічок або мазі. Діє як протизапальну, протиалергічну, протиексудативну засіб, що прискорює регенерацію тканин. Перешкоджає утворенню тромбів, згустків, зменшує в'язкість крові. Не рекомендується при кровотечах, слабкою згортання крові. Застосування може викликати почервоніння шкіри, свербіж. Препарат протипоказаний при вагітності та інфекційних захворюваннях.

Реліф Адванс при грудному вигодовуванні

Свічки від геморою для годуючих матерів Реліф Адванс містять бензокаїн (10,3%) та масло печінки акули (3%) як діючі речовини. Надає ранозагоювальну, анестезуючу, імуномодулюючу дію, знімає запалення при зовнішньому і внутрішньому геморої, ерозіях і тріщинах заднього проходу, сильних болях після операцій. Використовується для основи масло какао пом'якшує ефект від дії препарату. При грудному вигодовуванні застосовується з обережністю, лише у разі, якщо очікувана користь для матері перевищуватиме потенційну шкоду для дитини.

Анузол

Натуральним компонентом свічок Анузол є екстракт беладони густий, який знижує тонус м'язів шлунково-кишкового тракту, підвищуючи тонус сфінктера. Є хорошим спазмолітичним засобом, надає протизапальну дію. У складі сульфат цинку і вісмуту трибромфенолят, мають дезінфікуючу, антисептичну, підсушують властивостями. Недорогий препарат, рекомендований при тріщинах і пошкодження заднього проходу. Протипоказаний вагітним, хворим на глаукому, доброякісними пухлинами, гіпертрофією простати.

Прокто-Глівенол

Діючі речовини Прокто-Гливенола – трибенозиду, посилює проникність капілярів і підвищує тонус судин, лідокаїн, виявляє анестезуючу дію, знижує прояв симптомів, спричинені гемороєм. Володіє протизапальним ефектом. Результат досягається через дві години після введення. Метаболізується в печінці, частково виводиться з сечею. Може викликати свербіж. Протипоказаний при недостатності печінки, у першому триместрі вагітності, відразу після пологів. Використовувати як свічки від геморою у період лактації слід з обережністю.

Гомеопатичні свічки

До гомеопатичних препаратів ставляться свічки від геморою на основі натуральних компонентів. Ця група лікарських засобів включає в себе супозиторії на основі обліпихи, беладони, прополісу, альгінату натрію (натурального речовини на основі бурих водоростей). В період лактації такі свічки є справжньою знахідкою для жінок. Вони знімають запалення, загоюють рани, зменшують біль і свербіж на різних стадіях захворювання, не надаючи негативного впливу на самопочуття дитини. До таких препаратів відносяться:

  • Анти-До – з маслом чайного дерева;
  • Прополіс ДН – з прополісом та олією какао;
  • Екстракт красавки (беладони);
  • Облепиховые свічки.

Заборонені препарати

Категорично заборонено для лікування геморою в період грудного вигодовування використовувати сильнодіючі препарати, які володіють репродуктивної токсичності, у великій кількості проникають в кров, Їх вплив на організм не є зовнішнім – діючі речовини виводяться з калом і сечею. Ці препарати можуть негативно впливати на здоров'я дитини. До числа таких лікарських засобів належать:

  • Ультрапрокт;
  • Бетіол;
  • Нигепан.

Правила використання та зберігання свічок

Вводити в пряму кишку свічки від геморою при годуванні груддю слід на ніч, ранком і після кожного випорожнення кишечнику. Максимальна кількість супозиторій на добу для годуючої жінки – 4 одиниці, при передозуванні можливі алергічні реакції у мами і дитини. Перед застосуванням необхідно провести гігієнічні процедури. Вводити свічку краще, лежачи на боці, після введення препарату рекомендується полежати 15 хвилин. Зберігати препарати треба в сухому, темному місці, температура зберігання – не вище 25 градусів за Цельсієм.

Ціна

Замовити свічки від геморою при грудному вигодовуванні можна в інтернет-магазинах будь-якого регіону. Їх каталоги представляють широкий асортимент препаратів, рекомендованих до застосування в період лактації. На сторінках інтернет-магазину можна знайти відгуки покупців, які вже використовували свічки для лікування геморою. Ціни в різних регіонах відрізняються, середня ціна по Московській області представлена в таблиці:

Найменування препарату

Кількість в упаковці

Вартість (рублів)

Гепатромбин Р

4

181,0

Реліф

10

424,0

Анузол

6

96,0

Прокто-Глівенол

4

453,0

Натальсид

10

357,0

Облепиховые свічки

10

114,0

Відео

Післяпологовий геморой: чим і як лікувати

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!