Свічки Флуомизин: застосування препарату

Для лікування усередині піхви багатьох поширених жіночих захворювань призначається застосування такого препарату як Флуомизин свічки. Вони мають антисептичну і антимікробну дію, дозволені для використання при вагітності. Флуомизин вводиться безпосередньо в піхву. Застосовується даний препарат за призначенням лікаря, самостійне використання не рекомендується.

Що таке флуомизин свічки

Флуомизин являє собою овальні вагінальні таблетки (6 шт./блістер), запаковані у картонну коробку з доданою інструкцією по застосуванню. Активною речовиною кошти є деквалінію хлорид. Виписується для лікування жіночих інфекцій за призначенням гінеколога. Перед придбанням кошти потрібно проконсультуватися з лікарем, тільки він може визначити діагноз, прийняти рішення про призначення свічок і встановити необхідне дозування.

Склад

Розглянемо склад свічок Флуомизин, який забезпечує антисептичну та протимікробну дію. Діюча речовина є основним компонентом, який бореться з мікроорганізмами, що викликають ті чи інші захворювання. Для спрощення введення виробники додають допоміжні речовини. Ці складові не завжди повністю розчиняються секретом залоз піхви, що потрібно враховувати при використанні препарату. Склад свічок Флуомизин:

  • діюча речовина – деквалінію хлорид по 10 мг на кожну вагінальну таблетку;
  • lactose monohydrate;
  • мікрокристалічна целюлоза;
  • сіль магнієва стеаринової кислоти.

Фармакологічна дія

Деквалінію хлорид – це з'єднання четвертого амонію, який володіє великим спектром антимікробної активності. Він застосовується для боротьби з грампозитивними інфекціями: стрептокок (золотистий, бета-гемолітичний, групи А, В, D, пептострептококи та інші), лістерії. Деквалінію хлорид застосовується і для лікування захворювань в гінекології, викликаних грамнегативними мікробами: кишкова паличка, серрации, протеї, бактероїди, псевдомонади, гарднерелла, фузобактерії. Активний він і проти дріжджоподібних грибків Кандида та трихомонад.

При попаданні на місце дії активна речовина, що входить до свічки Флуомизин, розчиняється в секреті концентрації 4000-2000 мг/л, тоді як мінімальна концентрація для мікробів дорівнює 90 мг/л. Основна частина препарату виводиться природним шляхом. Залишок, долаючи бар'єр слизової оболонки, потрапляє в кровотік, метаболізується в похідну сірчаної кислоти і виводиться через кишечник. Через два дні після застосування набряк тканин та слизової оболонки стає менше, знижується кількість виділень.

Показання до застосування

Свічки Флуомизина застосовують у антисептичних цілях: ними лікують інфекційні захворювання, грибки. Його виписують за таких гінекологічних проблемах, як кандидозний вагініт, бактеріальний вагіноз, трихомоніаз. Препарат Флуомизин використовують для профілактичних цілей: безпосередньо за кілька годин до пологів або операцією для знезараження внутривлагалищной області. Розглянемо докладніше дві основні причини, за яких призначаються свічки Флуомизин. Це молочниця і кольпіт.

При молочниці

Молочниця – це поширена жіноча хвороба, викликана грибком групи Кандида. Вона не завдає шкоди здоров'ю, але приносить багато некомфортних відчуттів: в зоні геніталій з'являється свербіж, печіння, виникають білі сирні виділення. Якщо при перших ознаках молочниці її не лікувати, вона переростає в хронічне захворювання, яке згодом проявляється при ослабленні імунітету, наприклад, після застуди. Свічки Флуомизин при молочниці, які включають в комплексне лікування – це один із засобів, який успішно бореться з цією проблемою.

При кольпіті

Запалення жіночих придатків називається кольпіт. Він викликається хвороботворними бактеріями, які потрапляють у піхву і активізуються, коли організм втрачає частину захисних функцій. Захворювання без лікування швидко поширюється на шийку матки, саму матку і яєчники. У майбутньому вплив захворювання може виявлятися в безпліддя, позаматкової вагітності, пухлинах та інших наслідки. Терапія при кольпіті складається з прийому таблеток, застосування свічок, в тому числі і Флуомизина, ряду процедур. Свічки Флуомизин при кольпіті призначаються тільки лікарем.

Інструкція по застосуванню

Свічки Флуомизина призначаються лікарем гінекологом, однак їх можна придбати в аптеці без рецепта. Перед використанням слід обов'язково ознайомитися з інструкцією по застосуванню, вкладеній у картонну упаковку. Для лікування одна свічка вводиться в піхву безпосередньо перед сном. Курс лікування становить 2 тижні. Під час менструації лікування слід зробити перерву і продовжити терапію по закінченню жіночих днів. Що стосується профілактичних заходів перед операцією та пологами, то тут дозування встановлює гінеколог індивідуально.

При вагітності

Результати дослідження показали, що вагінальні таблетки Флуомизин ніяк не впливають на розвитку плода або дитини, яка знаходиться на грудному вигодовуванні. Лікування відбувається без яких-небудь небажаних ефектів та інших факторів, які можуть негативно позначитися стосовно матері в період годування малюка. Дозування і тривалість лікування в цей період призначає лікар після здачі аналізів. Без його дозволу самостійно застосовувати препарат заборонено.

В першому триместрі

Перший триместр – це період вагітності, коли відбувається закладання органів дитини. На цьому терміні варто максимально обережно ставитися до всіх медикаментів, це стосується і даного препарату. Свічки Флуомизин при вагітності призначає тільки лікар, причому у разі, коли наслідки від захворювання для плода і жінки перевищує можливі наслідки від застосування препарату.

Як правильно вставляти Флуомизин

Флуомизин вставляється безпосередньо в піхву. У деяких випадках допоміжні речовини, що входять до складу вагінальних таблеток, не повністю засвоюються організмом, і їх частина виходить порушу у вигляді рясних виділень. Це нормальний наслідок використання свічок. На ніч рекомендується надягати щільна бавовняна білизна та використовувати гігієнічні прокладки щоб уникнути утворення плям. Розглянемо поетапно, як правильно проводити процедуру, щоб лікування було ефективним:

  • Перед процедурою слід ретельно вимити руки, лягти на бік, підігнувши коліна до грудей.
  • Акуратно ввести свічку всередину. Якщо введення викликає почуття дискомфорту через сухості в піхві, рекомендується спочатку вилучити вагінальну таблетку в теплу воду на кілька секунд.
  • Зробити завершення процедури. Вставати після введення не можна, інакше розчинена свічка може витекти назовні раніше покладеного часу, і ефект від лікування буде неповним.

Печіння після Флуомизина

Після введення свічки Флуомизин через три-п'ять хвилин відчувається легке печіння: це нормальне явище, тому турбуватися не треба. Якщо ж нестерпне печіння, то слід зробити клізму з чистої кип'яченої води, щоб вимити залишки таблетки з піхви, а на ранок проконсультуватися з лікарем. Так може проявлятися алергічна реакція на препарат. Якщо печіння супроводжує набряк і свербіж слизової, треба радитися з лікарем. Швидше за все, він призначить антигістамінний препарат, наприклад, Супрастин або Діазолін.

Побічні ефекти

Печія – це основний побічний ефект свічок Флуомизина. Можуть з'явитися висипання та свербіж у місці використання. Іноді спостерігаються місцеві дратівливі реакції, схожі на ерозію: це пояснюється запаленням внаслідок інфекції або ж недоліком гормону естрогену. У дуже рідкісних випадках пацієнтки, які лікуються свічками Флуомизин, скаржаться на підвищення температури тіла і озноб.

Протипоказання

Перед використанням свічок Флуомизин обов'язково потрібно вивчити інструкцію, в якій будуть вказані протипоказання. Цей препарат не призначений для дітей і дівчат, які не досягли репродуктивного віку. Свічки Флуомизин протипоказані жінкам з діагностованими виразками епітелію шийки матки і вагіни або іншими порушеннями цілісності слизової оболонки піхви.

Свічки можна використовувати і тим, у кого була виявлена алергічна реакція на препарат або ж була виявлена індивідуальна непереносимість на деквалиний хлориду або допоміжні компоненти свічок Флуомизин. Препарат можна приймати тим жінкам, які водять машину або зайняті роботою, що вимагає підвищеної уваги і концентрації. Про взаємодію препарату з алкоголем даних клінічних досліджень немає.

Лікарська взаємодія

Взаємодія свічок Флуомизин для внутривагинального використання з іншими препаратами виявлено не було. Якщо ж жінка в момент лікування даним препаратом приймає інші ліки, то слід повідомити про це свого гінеколога. Ліки Флуомизин не сумісно тільки з аніонними-активними речовинами, тобто милом. Лікарі не рекомендують підмиватися з милом пізніше, ніж за годину до введення.

Аналоги

Аналогічних за складом препаратів не знайти, однак існують засоби, чиї фармакологічні дії схожі на Флуимизин. До них відносяться Гексикон, Ливарол, Залаин, Кліон, Макмірор та інші. Розгляньте детальніше декілька аналогів:

  • Гексикон. Це антисептичні супозиторії, діючою речовиною яких є хлоргексидин біглюконат. Засіб активно проти більшості грампозитивних і грамнегативних видів бактерій. Його призначають при уреаплазми, трихомоніазі, гонореї, хламідіозі та інших захворюваннях інфекційного характеру. Використовується перед пологами або операцією, як екстреного кошти після незахищеного статевого акту.
  • Ливарол. Ливарол являє собою антигрибкові вагінальні свічки. Активною речовиною тут виступає кетоконазол. Дані свічки призначають при молочниці у гострій і хронічній формі, при змішаних інфекціях, під час порушення мікрофлори піхви. Їх рекомендують використовувати при тривалому прийомі антибіотиків.
  • Залаин. Ці свічки ставляться до протигрибкових засобів, які володіють і антисептичною дією. Їх виписують при молочниці та інших інфекціях. Активною речовиною Залаина є сертаконозол нітрат. Інструкція по застосуванню даного препарату аналогічна Флуомизину. Випускається ще у вигляді крему.

Ціна

Купити Флуомозин можна в аптеках Москви. Якщо їх немає в найближчих точках продажу, то препарат можна замовити по каталогу або купити в інтернет-магазині. Така покупка вийде трохи дешевше, ніж безпосередньо в аптеці, відгуки завжди позитивні. Щоб легше було орієнтуватися в цінах Москви, для тих, хто хоче знати скільки коштує Флуомизин і його аналоги, нижче представлена таблиця з вартістю:

Назва препарату

Максимальна ціна, руб.

Мінімальна ціна, руб.

Флуомизин

1067

667

Гексикон

318

248

Ливарол

796

411

Залаин

676

426

Відео

Свічки від Молочниці

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!