Тіосульфат натрію при псоріазі - інструкція по застосуванню в уколах і крапельницях, протипоказання

Протягом цієї хвороби багатьма людьми переноситься важко, вона зачіпає шкірні покриви і доставляє сильний дискомфорт. Тіосульфат натрію при псоріазі знайшов своє застосування для очищення організму за допомогою внутрішньовенного введення зовнішнього використання або прийому всередину, за відгуками лікарів і пацієнтів медикамент надає позитивну дію при лікуванні захворювання. Дерматологи призначають цей препарат для внутрішньої чистки організму для успішного лікування псоріатичного артриту, алергії і псоріазу.

Що таке тіосульфат натрію

Форма випуску цього медикаменти – солонувато-гіркі гранули без кольору і запаху. Натрій тіосульфат без проблем розчиняється у воді і не змішується зі спиртом. Випускається в ампулах у вигляді розчину. Ось деякі особливості впливу Sodium Thiosulfate на організм людини:

  • сприяє виведенню з лімфи і крові токсинів, інших шкідливих сполук, препарат активізується в кишечнику.
  • загальмовує процес всмоктування слизовою оболонкою небезпечних сполук, не дає їм мігрувати в кровоносну систему.
  • допомагає посилити моторику кишечника, має легкий проносний ефект. Це допомагає ШКТ швидше очиститись, що надає позитивний вплив на роботу інших внутрішніх органів.
  • за рахунок зв'язування токсинів, важких металів молекули сірки допомагають відновленню організму.

Для чого застосовують

Натрію тіосульфат знайшов своє застосування в медичній практиці в ролі антитоксичного, десенсибілізуючої, протизапальний засіб. Це основний напрям для чого застосовують натрію тіосульфат, тому він став ефективним засобом при псоріазі. Очищаючий, антитоксична дія ґрунтується на можливості ліки утворювати нетоксичні сполуки з отруйними елементами. Тіосульфат натрію має властивості антидоту проти бензолу, міді, аніліну, йоду, сулеме, фенолу та синильної кислоти.

Очищення тіосульфатом натрію

За відгуками пацієнтів даний медикамент надає позитивну дію при лікуванні патології. Очищення тіосульфатом натрію надає допомогу в очитке організму, володіє і іншими плюсами, які проявляються наступним чином:

  • знижується тяга до алкоголю;
  • помітно покращує зовнішній вигляд шкіри, омолоджується;
  • відновлюється структура волосся;
  • прояснюється голова;
  • призупиняється розшаровування нігтів;
  • спостерігається поліпшення стану при холециститі, атеросклерозі, остеохондрозі.

При псоріазі

Метод лікування цього захворювання зводиться до глибокого чищення організму, яка допомагає полегшити перебіг патології та інших хронічних хвороб. Тіосульфат натрію від псоріазу позбавляє організм від накопичених за багато років шлаків, що сприяє зміцненню імунної захисту. Лікар може призначити крапельниці від псоріазу, якщо ситуація дуже важка і необхідно досягти позитивних результатів в найкоротші терміни.

Люди, які приймали препарат, залишають позитивні відгуки про тиосульфате натрію, стверджують, що псоріаз йде повністю навіть при хронічній формі патології. Як правило, мова йде про стійкої ремісії, якщо пити натрію тіосульфат. При псоріазі медикамент надає наступне вплив, якщо приймати його регулярно:

  1. Медикамент надає очищаючий ефект на лімфу, кров. Проникаючи в кишечник, тіосульфат натрію стягує продукти життєдіяльності, токсини, які потрапили в ШКТ з крові, міжклітинної, міжтканинної рідини.
  2. Молекули сірки допомагають зв'язати важкі метали, що призводить до вираженого відновлював ефекту.
  3. Медикамент має легку послаблюючу дію, посилює перистальтику кишечника, розріджує вміст, що сприяє швидкому виведенню шлаків.
  4. Засіб сильно уповільнює процес всмоктування токсичних сполук слизової ШЛУНКОВО-кишкового тракту, запобігає їх проникненню в кров.

Інструкція тіосульфату натрію

Всі симптоми патології проявляються зовнішніми ознаками, але лікування хвороби проводить не тільки зовні, але і всередині. Інструкція тіосульфату натрію включає кілька варіантів застосування цього лікарського засобу. Наприклад, для зовнішньої обробки вогнищ ураження добре підходить 60% розчину, використовується він лише для зовнішнього застосування. Хорошу динаміку показують компрес з тіосульфатом натрію, які роблять не менш 3 разів за день. Очистити організм від токсинів, шлаків, щоб поліпшити імунну захист, натрію тіосульфат вводять:

  • всередину через рот;
  • внутрішньовенно за допомогою ін'єкції.

Внутрішньовенно

Встановити необхідну дозування при терапії псоріазу повинен лікар, який спирається на дані про вік, тяжкості стану хворого, ваги і т. д. Натрію тіосульфат внутрішньовенно починають тільки при важких випадках захворювання, коли прийом всередину не дав потрібного результату. Використовується для внутрішньовенних ін'єкцій розчин 30%, розфасований по ампулам 10 мл.

Тіосульфат натрію внутрішньовенно дає швидкий ефект, але краще, щоб проводив уколи фахівець, тому що важливо правильно провести ін'єкцію, розрахувати дозу. Краще робити це за призначенням лікаря в стаціонарі. При терапії псоріазу швидкість впливу не так важлива, як, наприклад, при отруєнні, тому препарат рекомендується приймати перорально. Такий варіант можна використовувати самостійно вдома.

Всередину

Пити медикамент необхідно, дотримуючись правила, що не завдати шкоди своєму організму. Тіосульфат натрію всередину в чистому вигляді не вживається, вміст розбавляють в рідині. Для досягнення необхідної концентрації знадобиться 2 ампули розчиняють в 1 склянці води. Цього вистачає для прийому протягом доби. Потрібно пити половину ліків натщесерце вранці, а другу – ввечері перед вечерею.

Рекомендується виконувати прийом за 30 хвилин до їди або через 2 години після. Тривалість лікування визначається лікарем і залежить від ступеня ураження псоріаз організму людини. Іноді вистачає приймати тіосульфат натрію протягом 4-5 днів, але в деяких випадках курс становить 12 діб.

Побічні ефекти тіосульфату натрію

Прояв негативних наслідків, як правило, пов'язане з порушення правил прийому медикаменту або особистої непереносимість. Побічні ефекти тіосульфату натрію можуть проявитися у вигляді алергічної реакції через непереносимість речовин в препараті. При призначенні доз від 20 мл і вище спостерігається значне послаблення стільця, що теж відноситься до побічних ефектів препарату. При зниженні дози до 10 мл стілець нормалізується, і частота випорожнень відновлюється.

Пацієнт може помітити зміна запаху, кольору калових мас, але це не є приводом для коригування дози і вважається нормальною реакцією організму при лікуванні псоріазу натрію тіосульфатом. Під час терапії відбувається очищення кишечника, тому консистенція стільця змінюється через виведення з тіла токсинів, шлаків цей факт не дає підстав вважати ці ознаки побічним ефектом.

Протипоказання натрію тіосульфату

Препарат не небезпечний для людини, якщо не порушувати правила прийому. Прийом тіосульфату натрію при псоріазі вважається ефективним варіантом для лікування симптоматики захворювання. Існують певні обмеження на примі медикаменту в наступних випадках:

  1. Якщо виявлена підвищена чутливість на активну лікарську речовину, що зазначається в медичній практиці відносно часто.
  2. У протипоказання натрію тіосульфату входить вагітність. Токсичну дію на плід доведено, але лікарі рекомендують утриматися піт застосування ліків у цей період.
  3. Виробники медикаменту вказують на можливу несумісність з нітратами. особливо, якщо вводитися препарату внутрішньовенно. Рекомендується заздалегідь уточнити у фахівця можливість одночасного прийому кошти з Лікопід, який теж часто використовують при лікуванні псоріазу.
  4. Не можна використовувати засіб при гіпертонії, патології серцево-судинної, ниркової системи.
  5. Не слід пити тіосульфат натрію при псоріазі при наявності набряків незалежно від природи походження. Заборонено проводити лікування при хронічних розладах кишечника, виявленні злоякісних пухлин.

Ціна на тіосульфат натрію

Вартість по Санкт-Петербургу і Москві кошти знаходиться на одному рівні. Ціна може змінюватися в залежності від місця продажу або виробника, продаж проводиться без рецепта. При бажанні можна замовити засіб з інтернет-магазину з доставкою. Скільки коштує натрію тіосульфат: розчин для ін'єкцій 30%, ціна – від 88 рублів. Випускається в ампулах по 10 або 5 мл, 10 шт. в упаковці

Відео: як пити тіосульфат натрію при псоріазі

Тіосульфат натрію при псоріазі

Відгуки

Христина, 32 рокиХто стикався з цією хворобою знає, що при загостренні ти готовий піти на все, щоб зняти симптоми. Краще всього допомагає мені у цьому випадку прийом тіосульфату натрію при псоріазі. Я п'ю його перорально, якщо хочу провести профілактику. відчуваю, що почалися проблеми зі здоров'ям. Пару раз колола внутрішньовенно в лікарні, коли були напади недуги.
Олександр, 25 роківМені призначали цей медикамент разом з іншими препаратами. Тішило, що він обходиться дешево і знайти можна легко, але почалися серйозні проблеми зі стільцем. реакція організму була очікувана, але ось інтенсивність вище, ніж повинна була бути. Довелося відмовитися від цього медикаменту і шукати замінники з таким же дією.
Ірина, 30 роківПити натрію тіосульфат я не могла, відразу ж після прийому з'являвся сильний блювотний рефлекс. Хотіла вже відмовитися від медикаменту, але спробувала примочки, не чекаючи особливого результату. Через 2-3 свербіж почав проходити, бляшки посвітлішали, а дрібні зникли зовсім. Роблю зараз компреси регулярно, якщо відчуваю, що починається погіршення стану.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!