Комплекс вітамінів для імунітету дорослих ефективний і недорогий

Турбота про здоров'я у дорослих тісно пов'язана із зміцнення життєвих сил. Збалансоване харчування служить головним джерелом енергії, але з їжею не завжди надходить усе кількість корисних речовин. Співвідношення вітамінів, мінералів, мікроелементів, необхідних для імунітету, дотримується в комплексах, створених фармацевтичними компаніями.

Необхідні вітаміни для дорослих

Вибір препаратів в аптечних мережах величезний. Майже у кожного виробника в каталозі знайдеться загальнозміцнюючий комплекс або засіб для підняття імунітету, тому розгубитися при такому виборі легко. Щоб підтримувати здоров'я і хорошу фізичну форму, дорослій людині щодня потрібно вживати більше десятка життєво важливих вітамінів і мінералів. Недолік призводить до простуд, апатії, а отримувати потрібний обсяг харчових продуктів виходить не завжди. Так які вітаміни підвищують імунітет?

Недорогі вітаміни

Рейтинг найпопулярніших аптечних препаратів для підвищення життєвих сил включає деякі вітамінні комплекси цієї категорії. Доступна ціна служить привабливим фактором, зміст ненабагато поступається більш дорогий групі полівітамінів, які здатні підвищити імунітет у дорослих. Купити в аптеці або замовити онлайн можна доступні такі препарати:

  • Комплівіт – лінійка препаратів вітчизняного виробництва. Базовий комплекс містить майже два десятки корисних речовин і ліпоєвої кислоти. Приймати засіб можна з профілактичною метою, при вираженій нестачі необхідних речовин, у сезон простудних захворювань.
  • Алфавіт – ще один недорогий вітамінно-мінеральний комплекс, який компенсує брак корисних речовин. Склад препарату насичений, приймати для зміцнення імунітету його можна в будь-який час року. Таблетки різного кольору приймають окремо: так вони правильно засвоюються, допомагаючи відновлюватися після хвороби.

Кращі комплексні вітаміни для чоловіків

Аптечні вітаміни для підвищення імунітету у дорослих можуть відрізнятися за ще однією істотною ознакою – статевою. Потреби чоловічого організму інші: рекомендовано підтримку роботи опорно-рухового апарату, зниження ризику серцево-судинних захворювань. Які вітаміни піднімають імунітет у чоловіків? Для представників сильної статі корисні вітамінні комплекси, що містять фосфор, кальцій, йод, вітамін В12, К, наприклад:

  • Дуовіт – комбінований комплекс вітамінів, мінералів для імунітету дорослих чоловіків, які ведуть активний спосіб життя. Склад активізує обмінні процеси, допомагає зняти втому, підвищує витривалість. Препарат нейтралізує дію вільних радикалів, уповільнюючи старіння.
  • Велмен – являє собою загальнозміцнюючий комплекс, який особливо корисний восени та навесні при нестачі корисних речовин. Склад вітамінів Wellman допомагає справлятися з порушенням пам'яті, головними болями, але може викликати алергічні реакції.

Для літніх

З роками потреба в корисних речовинах для нормальної роботи організму не зменшується. Підтримувати здоров'я, життєві сили протистояти хворобам – все це вимагає енергії, яку не може дати незбалансоване харчування. Щоб заповнити нестачу, людям зрілого віку рекомендується вживати вітаміни для підтримки імунітету у дорослих, наприклад:

  • Вітрум – це поєднання трьох десятків корисних речовин, які покривають добову потребу організму в базових компонентах. Загальнозміцнюючий комплекс підходить для застосування з профілактичною метою, добре допомагає підтримати нервову систему, а жінкам – і зовнішній вигляд. Щоб підтримувати гарне самопочуття, вистачає однієї капсули/таблетки на день.
  • Ундевіт – вітаміни, що підвищують імунітет дорослому, що випускаються у вигляді драже. Співвідношення корисних речовин допомагає підтримувати гостроту зору, уповільнює старіння. Дорослим рекомендується приймати ці полівітаміни при постійних психоемоційних навантаженнях.
  • Спіруліна – натуральний засіб, яке повністю засвоюється організмом і покращує самопочуття. Порошок на основі водоростей, багатий корисними речовинами, а форма препарату сприяє швидкому засвоєнню. Комплекс містить амінокислоти, заповнюючи енергію при мізерному раціоні.

Для жінок

Особливу увагу виробники вітамінів приділяють представницям прекрасної статі. У жіночого організму інші потреби в кількості і типах корисних речовин для підтримки гарного самопочуття. Період вагітності, годування груддю, критичні дні, менопауза – це стану/періоди, коли жіночий організм потребує додаткової підтримки. Розробляючи вітаміни для імунітету дорослим, виробники пропонують жінкам наступні препарати:

  • Мультитабс – полівітаміни, які сприяють підвищенню захисних функцій імунної системи після перенесених серйозних захворювань, лікування антибіотиками, курсу хіміотерапії. Таблетки з залізом, йодом, цинком містять лактобактерії для швидкого засвоєння корисних речовин.
  • Ледіс Формула – рекомендується при підвищеній стомлюваності, для профілактики жіночих захворювань. Капсула містить поживні речовини, що усувають побічні реакції на гормональні препарати. Пити натуральний біокомплекс доведеться двічі в день, додаючи в їжу. За відгуками, ціна за упаковку об'ємом 60 капсул вигідніше, якщо приймати комплекс вітамінів протягом місяця.
  • Супрадин – швейцарський полівітамінний препарат. Задовольняє потреби жіночого організму при авітамінозі, неповноцінному харчуванні. Шипучі таблетки швидко засвоюються, але при чутливості до лактози і під час дієти краще взяти драже.

Ціна

На вартість вітамінних препаратів буде впливати не тільки ім'я виробника, країна або склад, форма (жувальні, розчинні таблетки). Вагомим чинником остаточної ціни на вітаміни для підняття імунітету у дорослих стане місце покупки. Купити в інтернет-магазині або аптеці – вибір за покупцем, а діапазон цін на популярні комплекси вітамінів приблизно такий:

Назва

Мінімальна і максимальна ціна (в рублях)

Дуовіт

348-835

Комплівіт

123-525

Спіруліна

90-550

Ледіс формула

482-2096

Мультитабс

336-912

Ундевіт

52-90

Як вибрати вітаміни для імунітету дорослих

Асортимент аптечних прилавків вражає, але які вітаміни для зміцнення імунітету дорослим краще вибрати? Враховувати доведеться відразу кілька нюансів, серед яких – склад, виробник, ціна. Не завжди виправдана покупка дорогих препаратів, з профілактичною метою можна заощадити і придбати недорогі комплекси. Вибираючи, які вітаміни для підвищення імунітету краще, варто почитати відгуки та проконсультуватися з лікарем.

Відео

Вітаміни для Імунітету - Ранок - Інтер

Відгуки

Ірина, 52 рокиМені навесні лікар порекомендував попити класичний «Алфавіт». Відчувала такий занепад сил, що вранці з ліжка ледве встала. Якщо вибирати за ціною, то мінеральний комплекс отримає ще один плюс. Варто попити місяць, і сил стає – як після відпустки, весь день самопочуття чудове. Читала відгуки, що курс повторюють восени, зроблю так обов'язково.
Олег, 43 рокиПив Вітрум за наполяганням дружини. Їй в аптеці ці вітаміни ще 2 роки тому порадили від стомлюваності. Коли я пропив курс, весь місяць кожен день, то сам помітив, як стало на все вистачати сил. Відновлення енергії відчув десь через два тижні. За ціною дорожче, ніж вітчизняні, але склад вражає. Ефект помітний, недоліків не знайшов.
Олена, 48 роківКупила Комплівіт для жінок 45+, з вибором в цій серії проблем немає. Постійні застуди одна за одною, втома, слабкість – ледве ходила на роботу. Терапевт схвалила, я й сама помітила, що змогла зміцнити організм. Брала 3 тижні, апетит повернувся, бадьорість, стало легше прокидатися. Не хворію. Поліпшення було помітно швидко.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!